26 hozzászólás a “Bárcsak Budapesten is kinn lenne egy hasonló poszter” bejegyzéshez

  1. Hát igen sajnos Magyarország (mint sok más nemzet) ebből kimarad! Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy jan.10. láthatom ebben a formátumban Amsterdamban és már most nagyon izgatott vagyok! Várom a filmet is természetesen, de arra is nagyon kiváncsi vagyok, hogy tényleg ennyivel hangulatosabb a film vetités és hogy tényleg hozzátesz e az élményhez a 70mm-es film?! Meglátjuk!

  2. Magyarországon, ha megtehetnék, ezt is 3D-be konvertálnák…
    Bár nem vagyok egy igazi Tarantino rajongó, erre a filmre felutazok Pestre, hogy legalább eredeti nyelven megnézhessem.

  3. DonMaros: Hidd el, nagyon jó. Már láttam a screenert és nem vagyok olyan aki erre szokta kiverni, de ez még a screenerről is átjött. A film pedig baromi jó lett jobb mint a django, az eleje tiszta hitchcocki. Megyek nézni jarnuárban is asszem.

  4. LasDen: Mégha nem is tetszett a film, akkor is odaírhattál volna a kommentedhez egyetlen szót: SPOILER

  5. Végre egy olyan filmet kaptunk, amit nem a CGI visz el a hátán. Sok rendező példát vehetne arról, hogy hogyan kell olyan filmet csinálni, ami 4 fal között játszódik és mégis dől belőle a képernyő elé szögező feszültség. Végre nem semmitmondó, fölösleges párbeszédeket kellett végighallgatnom.

  6. Egy kunyhóban játszódik a film kétharmadában. Szerintem Tarantino csak azért forgatta ebben a formátumban, mert megteheti, mert éertelme, haszna a saját perverzióján és a hájpon kívül nem volt.

    A Baraka meg a Samsara – arra van a 70mm.

  7. Vajda Gábor- nem gimmickrol van szó, tényleg nagyon retro lett a film miatta a legjobb értelemben,de nem csak ettől halisten. Az egesz nagyon autentikus lett, nincs rapbetet meg semmi.Gyönyörű, magyon jól összerakott thriller szerintem.

  8. jó olvasni a véleményeket, köszi! szeretem a 4 fal közötti párbeszédes feszültségezőket :)

    Mit tesz hozzá a 70mm? Nagyobb felbontást, szebb színeket? Pattogós sötét foltokat a vásznon?

  9. De nincs benne pár vágóképen kívül semmi ami indokolná a használatát, IMAX-ben is forgathatta volna ennyiből az egészet, ugyanennyi értelme lett volna. Európában alig van mozi ahol akkora vászon van, hogy az ilyen 3:1-hez konvergáló képarányt rendesen élvezni lehessen, az imax mozik is sorra cserélik le 70 mm-es vetìtőgépeiket digitálisra, arról nem is beszélve, hogy már senki nem gyárt a nyers negatívokról pozitívakat egy digitális köztesről készülnek, a fényeléstől elkezdve az összes utómunka digitális. Pontosan 0 kocka Ultra-Panavision filmélményt kapsz mire a moziba kerül a képarányon kìvül egy nem arra a méretre szabott vásznon. Ennyiből tévén is nézhetném egyből.

  10. mSO: annyit tesz hozzá, hogy a 70mm-esre forgatott film kétszer olyan széles, mint a hagyományos 35mm-es, ezáltal sokkal élesebb, részletesebb lesz a kép.

  11. És nagyon jól teszik egy páran rendezők, így forgatnak, nem pedig a sz*r 3D-ben.

    Tarantino, Nolan, Paul Thomas Anderson a nagy híve a technológiának. Jó lenne, ha mások is beállnának mögéjük, meglátnák az extra széles kompozícióban rejlő lehetőségeket, talán akkor nem csak porfogónak használnák ezeket a vetítőgépeket, és nem tűnnének el végleg.

  12. Én már annak is örülnék, ha vidéken lenne feliratos kópia..
    Budapest messze van, egy film miatt nem fogok felutazni.

  13. Becsbe szerintem siman megeri kimenni megnezni 70mm-es valtozatban, meg nem egy nagy osszeg es tul surun nem latni ilyesmit.

  14. Spoileres: Szerintem meg nagyon jó volt, bár ez egy kamaradarab, de a 70 mm azért így is üt az elején. Nem is a 70 mm, ami igazán szembeötlött nekem a filmen, hanem attól lettem picit szomorú, hogy mennyire élveztem minden egyes mondatot, mennyire jól meg van írva a forgatókönyv, és hogy mennyire nem hallunk ilyet már gyakorlatilag sehol. Az a nagy baj, hogy Tarantino az utolsó Amerikában aki még tud tisztességes párbeszédeket írni, más már mindenki a közhelyszótárból ír.

  15. Balee: a te kommented se frappáns, hanem unalmas. Unalmas, hogy ha valakinek nem tetszik egy film, akkor az már tényszerűen szar lesz…

  16. Spoileres

    Máshogy fogalmazok: saját magához képest gyenge filmet csinált Tarantino. És én nem is akartam frappáns lenni, de igazad van, nem szar, csak nekem ez most kapufának tűnik. Pedig az alapötlet tetszik, de leegyszerűsítve: kevés az idézhető duma a majd 3 óràs jàtékidőből. Meg a történet alapja is egy ordenàrè faszsàg. Szerintem.

  17. Itt egy ellenvélemény: úgy érzem hogy ezt a filmet meg kell védenem csak mert nem olyan amit tarantino gyakran csinálni szokott, + a trailer lelő mindent sajnos emiatt sokaknak unalmasnak tűnhet.
    Szerintem tarantino legjobb filmje, a kill billek után. Egy pillanatig nem unatkoztam, mert végre nem éreztem úgy hogy itt most engem görcsösen szórakoztatni akarnak. Attól szoktam falnak menni mikor a filmből kilógó nagydumákat vágnak le az amúgy természetesnek ható karakterek, mert QT azt mondta hogy az jól hangzik.
    (Nem kell leszedni a fejem, nem vagyok rajongó, ő nekem olyan mint guy ritchie, jobb amikor nem erőlteti a saját stílusát az előtérbe.)
    Egy jól megírt történetet kaptam remekül elmesélve. Minimum oscarljelölés jár neki legjobb eredeti script kategóriában. buék lassan:)

  18. Nekem nagyon tetszett a film. Azert is csinaltam meg hozza a feliratot.

    Sajnos az emberek, föleg akik szidjak es akik szerint unalmas, nem fogjak fel, hogy ez egy hommage a The Thing cimü filmnek.

    Tarantino mar az elejen megmondta, hogy mivel az a film nagy hatast tett ra, mindig szeretett volna egy oylan filmet csinalni.

    Es jol tette, hogy megcsinalta.

    Nem minden tarantino filmet szeretek, de azt mindenkinek el kell ismerni, hogy a ficko egy zseni. Ilyen filmet nem sokan tudnak csinalni es sajnos egyre kevesebben vannak, akik megprobaljak illetve akik megtehetik, hogy ilyen filmeket csinaljanak.

    Tarantino tuti beirta magat a filmtörtenelembe, mig ezt egy faszom Nolanröl nem lehet elmondani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.