Röviden: The Walk

Nem akartam átvinni magammal ezt a filmet már 2015-re, szóval lássuk röviden. Hiába szerettem volna, hogy jobb legyen a Kötéltánc, a filmet igazából csak az utolsó 40 perce húzza ki a közepes halmazból.

thewalk1

Szerintem Robert Zemeckis egy baromi jó rendező. Rendben, a Beowulf, A Christmas Caro és a Polar Express volt a karrier-life krízise, de utána jött a Flight az addikcióval, és most a Walk az életcélokkal és művészettel. A probléma viszont, hogy nincs igazi alapozás a filmben. Nem mozgó képpel és párbeszéddel gördül előre a pilot, hanem a legegyszerűbb narrátoros megoldással. Amúgy ezt is lehet jól használni, amikor nem plusz információt mond a narrátor, hanem más célja van, mint például a Mr. Robotban, de itt csak simán összeköti az időben nagyokat ugró jeleneteket.

thewalk2

Az előbbiek fényében nem is annyira meglepő, hogy a tényleges cselekmény, avagy a World Trade Center két tornya közötti sétára koncentráló utolsó 40 perc az, ami tényleg szórakoztató. Nem is csak a látvány, hanem a heist movie, ahogy betörnek az épületbe és kifeszítik a kötelet, ami működik. Na meg a kötélen történő iszonyat látványos előadás. Ezeknél a részeknél tényleg filmként viselkedik a The Walk, és itt megvan a gördülékenység a történetében. Plusz itt még lélegzetállítóak a képek is.

Nyilván szórakoztató a végeredmény, de sajnos nem maradandó igazán.

human
írta
2015. 12. 30. 18:42
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Röviden: The Walk” bejegyzéshez

  1. Én szerettem elejétől a végéig. Máshol is olvastam, hogy unalmas, és csak az utolsó 20-30 perc érdekes, de nem értek egyet. Én szerettem a tanulást, a gyakorlást, a cél kitűzésének izgalmát, becsültem, hogy angolul beszél még a barátnőjével is, hogy gyakoroljon, volt sok vicces momentum is, és persze drukkoltam, hogy sikerrel járjanak. A film bemutat egy erős jellemet, aki kitűz egy célt magának, és aztán tűzön-vízen át küzd a megvalósításáért. Inspiráló. Nem mellesleg a film emléket állít az ikertornyoknak, amit szintén értékeltem. Nagyon jó film a Walk.

  2. Hasonló véleményen vagyok mint Sparrow. Nem rég néztem újra, és másodjára is ugyanúgy tetszett mint elsőre, nem volt unalmas, vagy felesleges az eleje sem. Persze megértem human álláspontját, de kevésbé kritikus nézői szemmel, számomra nem von le a film értékéből.

  3. En sem értek egyet a Humannal. Egyertelmuen az egyik legerősebb film volt az idei repertoárban. Igaz egyszerűde annal uditobb. A filmek megítélése mindíg szubjektív de ennek a műnek a hangulata es dramaturgiája izzig vérig elsőosztályú. Erdemes eredeti nyelven megnézni.

  4. 1, eredeti nyelven láttam
    2, én sem utálni ültem le, csak igyekeztem megfogalmazni, hogy mi a film első felével a baj, ami miatt nem annyira tetszett. de nyilván ott is voltak mosolygós pillanatok, csak nem állt össze.

  5. Én sem tudokegyetérteni a fenti “kritikaval”.
    Sztem egy kerek történetet kapunk.
    Végig meg van az ív.
    És ez tényleg megérte a 3D-be megnezni.
    És jók a poénok.
    Én csak ajánlani tudom.

  6. Nekem is bejött pedig nem akartam megnézni moziban de aztan rabeszeltek és nem bántam meg. Korrekt film

  7. Volt szerencsém IMAX 3D-ben látni a filmet, és tény, hogy az nagyon sokat hozzáadott az élményhez. Mikor kijöttem, azt mondtam: ezt a filmet inkább rendezték, mint írták. Zemeckis jó rendező, és végre kicsit hasonlított régi önmagára, kreatív megoldásai voltak, de óriási kár, hogy nem tud már olyan könyveket hozni, mint régen. Szerintem.

  8. Súlytalan, közepes film. Ráadásul, ami jó benne (leszámítva a látványt), azt egy az egyben emelték át a dukumentumfilmből-pl. a narráció, vagy a dramaturgia. Nevetséges dialógusok, a szerelmi szál teljesen felesleges és sorolhatnám…
    Túl sok értelme pár évvel az oscar-díjas Ember a dróton (ami egyébként nagyszerű) után teljesen felesleges volt ezt így elkészíteni véleményem szerint.

  9. Szerintem is jó film, a végén pedig az aprócska megemlékezés a tornyokról csodás. Hiába van nagyon egyszerűen megoldva és nagyon rövid is, de szerintem annál meghatóbb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.