filmbuzi videó: Ez volt 2015

Akkor itt a visszatekintésem a tavalyi évre. Toplista-szerűség, méghozzá mozgókép formában, alábeszéléssel. Lehet, hogy több videót kéne csinálnom, akkor egy picit több gyakorlatom lenne benne.

human
írta
2016. 01. 03. 03:43
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “filmbuzi videó: Ez volt 2015” bejegyzéshez

  1. az it follows teljesen kimaradt a látókörömből,azt akkor pótlom, a többi (sicario még ami itt vár h idő jusson rá) megvolt,hirtelen nem is jut eszembe más film ami saját listámra felkerült volna még pluszba,és egyedül csak a birdman ami nálam nem került fel,de az pont olyan film h vagy igen vagy nem
    jah de,az uncle embere,szintén teljesen feelgood volt
    a mad maxre nagy tétet mertem volna tenni h nálad is első lesz
    a futottak még kategóriából meg csak star wars volt eddig,meg jobs még helyi moziba ezután jön el,a másik 3 pedig nem tudott megnyerni magának

    egyébként újításnak egész jó ez a beszélős saját videós összegzés,akár több kisebb filmes kritikák lehetnének is ilyen formában párhavonta
    meg esetleg az írásos kritikák is visszatérhetnének,mert azért eléggé visszaesett a számuk utóbbi időkben
    tudom,ott a podcast ahol sokmindent kibeszéltek,de az nem jön be mindenkinek
    vagy tényleg csak havi egy film jönne ki mostanság aminél érdemes is billentyűzetet ragadni?

  2. Jó volt ez a videó, ahogy előttem írta khaos, simán lehetne akár többször is… Sőt az nem fordult még meg a fejetekben, hogy a Podcastet is lehetne párhuzamosan youtube-ra is felrakni? Valami akármilyen képpel… Mondjuk csak simán Nyilvános vetítés, vagy valami… Több embert elérne szerintem és kényelmesebb is lenne hallgatni. Youtube ugyanis megjegyzi hol tartottam, ha félbe kell hagyni… :D

  3. Jó ez a videó formátum, szerintem is lehetnének ilyenek a kritikák is. A listába nem kötnék bele, mivel egy szubjektív véleménybe ökörség lenne, másrészt több pontban egyetértek, több filmet meg nem is láttam még (sicario, it fallows. ….csaj aki meg fog halni stb). Idén kb negyven filmet láttam moziban, azok közül nálam ez a tíz volt a kedvencem, sorrend nélkül:
    * The Imitation Game (9/10)
    * Birdman (9/10)
    * Whiplash (10/10)
    * Kingsman (9/10)
    * Avengers 2 (8/10)
    * Mad Max: Fury Road (9,5/10)
    * Spy – A kém (7,5/10)
    * Burnt – Az ételművész (8/10)
    * 007 Spectre (8/10)
    * Star Wars – Az ébredő erő (10/10)

  4. Többé kevésbé egyetértek az egésszel, nálam egyedül a Mad Max volt, ami durva hasast dobott a (számomra) logikátlan világával. Mint akció nagyon jól működött, de egyszerűen képtelen voltam olyan szinten kikapcsolni az agyam, hogy nekem emészthető legyen ez a posztapokaliptikus nihilista őrület, amit a film bemutatott.

    Nálam még ami surranópályán befért, az a Liza, a rókatündér, ami bár rengeteg hibája van, de mégis visszaadta a hitemet abban, hogy nem csak totális fosok kerülhetnek ki a magyar filmgyártásból, hanem létezik még szabadabb kreativitás is anélkül, hogy abba gyomorforgatást, polgárpukkasztást vagy épp túlzásba vitt művészieskedést kelljen néznem. Lehet, hogy kicsi, sárga, savanyú és csak 7/10, de a mienk!

  5. A Kingsman klip miatt most megint újra akarom nézni az egészet… Botrány, hogy milyen eszméletlenül király az a templomi mise.

    Számomra a Star Wars az év filmje, mert még 2 nappal a mozi után is csak azon járt az agyam, hogy mennyire imádtam és jól éreztem magam rajta. Vannak hibái a filmnek, de ha minden bajos dologra jut 5 szenzációs, akkor nálam nem kérdés hogy hova fog dőlni a mérleg nyelve. Akinek meg nem jött be, annak egészségére, legalább az újranézésekre fordított időben bepróbálhat eddig ismeretlen filmeket és talán valami új kedvencet is felfedez :)

  6. Elérkeztünk ahhoz a korhoz amikor egy 2 órás autós üldözés a sivatagban ezerszer szórakoztatóbb mint egy Star Wars film.
    Valami nagyon a feje tetejére állt Hollywoodban.

  7. “Valami nagyon a feje tetejére állt Hollywoodban.”

    nem hollywooddal van a baj, hanem veled. illetve, félre ne érts, nincs baj veled. senkivel nincs baj.

    én speciel nem terveztem megnézni még a star warst, de abban biztos vagyok a vélemények alapján, hogy sokkal jobban fog tetszeni, mint a mad max. de ha nem is, akkor sem ezerszer, sem kétszer annyira lesz jobb az utóbbi.

    az nem hollywood baja, ha neked az egyik popcorn film sokkal jobban bejött, mint egy másik. előfordul.

  8. Jó ez a videós formátum, a podcast mellé szerintem simán belefér, szóval jöhet ez akármilyen mennyiségben, toplistával, vagy anélkül ;)

    Helyenként nagyon lazának tűnsz a filmekről beszélve, Human, de néha olyan, mintha felolvasnád az adott szöveget. Ez nyilván az általad is említett rutintalanságból fakad, nem hiszem, hogy nekem, vagy bárkinek jobban menne elsőre. Csak azért említem meg, hogy legyen valami, amin esetleg érdemes csiszolni, ha folytatnád később.

    A lista is jó, még ha nyilván nem is értünk mindenben egyet, vagy nem is láttam mindent, amit említesz, de a Top Five-nak nagyon örültem, mert bármit olvastam róla, szinte mindenhol lehúzták, pedig szerintem remek, és tényleg nagyon adja a Before…-filmek hangulatát.

  9. Nem láttam összesen annyi filmet idén, hogy egy toplista kijöjjön belőle, szóval csak beletekertem, de jópofa ez a videós top-10.
    Viszont a technikai újítások mellett szerintem is lehetne több írás, ahogy fentebb is említették, maradi vagyok, ez van.

  10. Építő jellegű kritika: néhol hadarsz, néhol átgondolatlan 1-1 mondat ami a podcastban elmegy, de itt fel tudnál előre készülni. Érdemes írni egy rövid forgatókönyvet, vagy többször felvenni egy mondatot, ha pedig nem sikerül tartani a tempót, használj egy súgógépet, az baromi sokat segít. Amúgy hajrá, az emberek most már kezdenek leszokni az olvasásról, a videóval új közönséget érhetsz el.

  11. Mammut Én Tőled is szívesen olvasnék többet a blogon.Hiányoznak a jó kis írásaid.

    Human jó lett a vidi.Ha többet készítesz akkor csiszolódni fog ez,de már így is bőven élvezhető lett.

  12. khaos: közepes filmeknél nincs sok kedvem írni sajnos, meg annak igazából csak akkor lenne értelme, ha mennék a sajtóra és szerda este lenne kritika, még a tényleges bemutató előtt.

    giskard reventlov: mert néha tényleg felolvastam, hiszen jó pár meg volt írva ezek közül. A vége lazább, mert azokat (futottak még) felvettem 3szor megírás nélkül és a legjobbat betettem.

    Gurdjieff: készültem előre, jó sok idő volt még ez a viszonylag egyszerű videó is, ezen sokat segítene a folyamatos(abb) gyakorlás szerintem.

  13. Én építő jellegű kritikaként megkérnélek, hogy tényleg fogadd meg Gurdjieff ajánlatát, mert számomra sajnos élvezhetetlen volt az össze-vissza hadarós kapkodós pár mondat. Amin még esetleg javíthatnál az az, hogy a bejátszások és a saját beszéded hangereje között ne legyen olyan óriási különbség, mert az is kizökkent az élvezeti faktorból.
    Písz.

  14. Az én év végi listám is hasonló, de az ex machinát nem sokan láthattátok ezek szerint, pedig simán beférne az elejére többeknél is.

  15. Köszönjük.
    Számomra a Sicario volt a legnagyobb csalódás 4 elemet tudnék kiemelni. Az első a színészi játék. Tökéletes, olyan színészekkel akik tényleg jól tudnak karaktereket eljátszani. Ez számomra tökéletes volt. Második a film vízuális tálalása, fényképezés.
    Elképesztő képek, mikor mennek le az alagútba alkonyatkor, atyavilág. Fantasztikus. Zenék, hang. Nagyon jól passzolt végig és jól eltelált volt. A negyedik a forgatókönyv, maga a történet. Na ez jól alámosta az egészet és elvitte a víz. Spoiler nélkül a végkifejlet nem ütött hanem értelmetlen és szánalmas volt mintha elfogyott volna az ötlet és a nyersanyag a film háromnegyedénél. Blunt-ra hegyezték ki a filmet miközben semmi szerepe nem volt.
    Sajnálatos történet. A Narcos sorozat egy része is felül múlja.
    Mad Max re. szintén várós volt és mégis ez volt idén a Sicario ikertestvére. Akkora látvány hogy….A színészek itt azért gyengébben muzsikáltak, de szerintem maxira hozták amit a rendező elvárt. A film egy there and back again Az itt és ott közti töltelékkel ami semmiről nem szól csak látványos. Birdman. Mint ahogy fentebb írta valaki’vagy igen vagy nem’. Köszi, nem. Michael Keaton utolsó filmje ami tetszett az a Multiplicity volt. Star Wars természetesen ott van a top tízben. J.J szerintem többet akart volna beletenni, de a álom ország tengerpartján a kastélyban nem engedtek a receptből. Teljes mértékben lemásolták a New Hope-ot. Úgy látszik hogy az epic középsők elmondtak mindent és mint hogy a Class fm-en szokták mondani ha azt láttad akkor láttad az összeset. Az általános értékelésekben inkább a felelevenített jó emlékek osztják a jó értékeléseket mint sem a valóság. Nem estek bele abba hibába mint Lucas-ék az előzményekkel ahol fullba nyomták a kretént. Itt nem hibáztak, egyszerűen Disney és kész$$$$$ It Follows jól kezdett majd szép lassan elaludtam rajta. Whiplash. Baromira nem szeretem a jazz-t, de ez a film nem is a jazz-ről szólt számomra. Az év top 3-as filmje nálam is, mint sokaknál. Kingsman. Jó tempó, jó színészek, de ez most mi volt a pösze samuval? Elkomolytalankodták olyan Austin Power-es lett, kicsit idióta. Viszont ebben a műfajban maradva a The Man From U.N.C.L.E. maradandót alkotott és jól ötvözte a humort az akcióval. Számomra szintén top 3. Inside Out. Kihagyhatalan 7-8 éves kortól. Olyan egyszerűen mégis nagyszerűen, aranyosan bontja le az alap érzelmeket és épít komoly összetett érzéseket hogy fantasztikus. Top 3. The Martian. Az egyetlen idei blockbuster ami nem okozott csalódást. Így utólag olyan Cast Away-es szentimentalizmus nélkül, De hát mégis csak egy űrhajósról van szó és nem egy fedex-esről. Semmi kiugró nem volt benne, mégis működött az egyveleg. A többi hősös fantasztikus, dínós film is jó volt.

  16. Végén lévő felsorolásba a The Martian még azért talán belefért volna.
    Ex Machina hiánya pedig fáj, nem tudom miért felejtette el mindenki, szerintem bármilyen toplistában ott a helye.

  17. Az én top10-em:

    1. Mad Max – Fury Road
    2. Whiplash
    3. Star Wars – The Force Awakens
    4. Sicario
    5. Birdman
    6. Ex Machina
    7. The Martian
    8. Inside Out
    9. Kingsman
    10. Bone Tomahawk

    A következő filmek pedig hamarosan jönnek moziba: The Hateful8, The Revenant, Steve Jobs, Creed. Ezeket én szintén még ehhez az évhez (szezonhoz) veszem, amik közül sejtésem szerint 2-3 biztosan top10-es lesz nálam. Majd akkor updatelek, meglátjuk hova férnek be.:)

  18. Nagyon örülök, hogy a Sicario ilyen előkelő helyen áll, több más oldalon csak fröcsögnek róla, hogy mennyire semmi a történet és dögunalom. Szerintem fantasztikus volt, főleg moziban a képi- és hanghatások miatt, a story tényleg nem a legbonyolultabb, viszont külön tetszik, hogy Emily Blunt nem lesz G.I. Jane a végére, sokkal realisztikusabb a megfilmesített karakter.

    Teljesen egyet értek Medve5-el, ami számomra még belefért volna:
    -The Martian
    -Ex Machina
    -Imitation Game
    -Theory of Everything

  19. riskaa: láttam azt is, nem véletlenül maradt ki sajnos. Semmi újat nem adott a témához, de azért 7/10 magasság mondjuk.

  20. motorgyilkos: nem értelek, Blutnak pont ez a szerepe volt. A reklámkampány persze kicsit rá volt tolva, mert jelenleg ő a legnagyobb (eladhatóbb név) név a hármasból, de nézd meg, a spinoff Benicio karakterére épül majd, baromira nem véletlenül.

  21. Elég gyenge év volt, sajnos. Ezeket a toplistákat olvasgatva magamban mindig megállapítom, hogy úgy igazán egy film sem volt, amit nagyon bántam volna ha kimarad, csalódás viszont rengeteg.

  22. Human: Nem csak a reklámkampányban, de szerintem a filmben is ő volt a fő-fő szereplő akinek semmi szerepe nem volt csak egy fedősztori.
    Nem vagyunk egyformák és ez így szép ;)

  23. It Follows egész jó volt. Öröm látni, hogy megemlítetted. :)

    Blogomról a saját listám tömören:
    1. Whiplash
    2. Sicario
    3. Star Wars: The Force Awakens
    4. Mad Max: Fury Road
    5. Birdman
    6. Chappie
    7. Kingsman: The Secret Service
    8. The Martian
    9. Southpaw
    10. Avengers: Age of Ultron

  24. Top 10 legjobb film 2015 szerintem:

    01. Whiplash
    02. Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
    03. Sicario – A bérgyilkos
    04. Mad Max – A harag útja
    05. Amy – Az Amy Winehouse-sztori
    06. Saul fia
    07. Agymanók
    08. A kezdő
    09. Foxcatcher
    10. Keresztút

    Human, nem kekeckedésből, de a Saul fiát láttad? Ha nem, akkor persze oké, hogy még megemlítve sincs, de ha igen, akkor ejnye. :D

  25. Sicariot furcsállom miért kedvenc sokaknál, eléggé közepes film. Az operatőri munka kiemelkedő, meg az akcióknál is törekedtek a valósághű ábrázolásra, de a film 70%-a dögunalom és csak amerikai önfényezés.

  26. spoiler
    mexikóiakat korruptaknak (zsaruk) gengszternek (drogbáró és csatlósai) vagy kihasznált, semmirevaló bevándorlóknak mutatja be. Erre fel a nagy ámériká határokon túl is kénytelen akciókat szervezni titokban, hogy megfékezze a csúnya mexikóibűnözést. már amennyire lehet, mert ugye elhangzik a filmben is, hogy szart sem ér amit csinálnak mer ezekkel a mexikóiakkal nem lehet bírni. ja, és a nagy elit kommandó is honnan jött? hát az irakban szolgáló keményfiúkat vetik be, akiknek már hallatán libabőrösek lesznek az amcsik, hisz ők szimbolizálják a harcos hazafiakat, akik védik a hazát!

    hát, ha ez nem önfényezés és lenézése a mexikóiaknak akkor mi?

  27. itsme SPOILER

    arról a filmről beszélünk, amiben a Medellin kartell bérgyilkosát segíti a CIA, és ez a férfi utána leszólja az ártatlan lelkű (de valójában normális emberi értékeket képviselő) kislányt, méghozzá a kormány jóváhagyásával ugye? Ez minden, csak nem Amerika fényezése. Eléggé azt mutatja be, hogy mennyire eltorzult már ez a háború, méghozzá mindkét fél részéről.

    A kit vetnek be dolgot nem is értem, mivel ez háború, és egy black ops a film vége, nyilván a harctéren edzett katonákat, nem a swatot küldik oda.

  28. leszólja a kislányt? mi van? ez neked egyenértékű azzal, hogy mexikóiak = rosszak, amerikaiak = jók?

  29. Nekem is csalódás volt ez az év, néhány kivétellel, amiken jól szórakoztam. Azok közül a filmek közül, amiket itt felsorolnak az emberek, illetve a listák, nagyon kevés tetszett.
    És lehet kövezni, amik nem tetszettek, de minden listán ott vannak (nagyon rövid indoklással):
    Sicario: egy Gyilkos elmék rész izgalmasabb ennél, a mondanivalója érdekes, de ezt a filmbe nem tudták átültetni.
    Mad Max: moziban élmény lehetett, otthon láttam, így nagyon nem. Sajnos 0 sztori volt benne.
    Man from UNCLE: elaludtam rajta a felénél… :D
    Inside Out: mese még így nem idegesített fel, és végig kellemetlenül éreztem magam miatta. A Bánatot már az elején vágtam volna agyon egy péklapáttal.
    Jurassic Park: ennyi logikátlan és bugyuta dolgot rég láttam filmben.
    Birdman: A megvalósítás csillagos ötös, de nálam nagyon nem állt össze. Halálra untam magam rajta.

    Ami azért tetszett:
    1. Whiplash: inkább 2014-esnek mondanám, de imádtam. Minden percét.
    2. Me, Earl and the Dying Girl: remek rendezés, fényképezés, szórakoztató, megható.
    3. Kingsman: ezen nagyon jól szórakoztam, de nem mondanám igazán jó filmnek.
    4. Ant-Man: szintén jól szórakoztam rajta.

    Még van lemaradás, remélem lesz még 1-2 pozitív csalódásom.

    Valószínűleg bennem van a hiba, de a 2015-ös év filmek terén nem az én évem volt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.