Indul a háború: Daredevil vs. Batman v Superman?

A Marvel nem a moziban csap össze Batmanékkel, hanem a pletykák szerint ugyanazon a hétvégén teszi fel a netflixre az elég sikeres, darkos Daredevil második évadját, amikor a Dawn of Justice a vetítőgépekbe töltődik. Nyilván nem fog sokat jelenteni a bevételben, sokkal inkább “csipkelődés”, hiszen a Daredevil hangulatban eléggé közel van a sötétebb DC képregényeihez, hátha pár néző utóbbi élvezi majd jobban, a Marvelt.

daredevilseason2march25th-164685

24 hozzászólás a “Indul a háború: Daredevil vs. Batman v Superman?” bejegyzéshez

 1. Gub: úgyérted az egész DC-t veri egyetlen DD sorozat? azért ez elég bátor kijelentés. ;)

  Jó volt egyébként a DD valóban, bár tökéletesnek nem mondanám. Volt egy-két gagyi húzása, de sorozat mivolta miatt talán ennyi megengedhető neki. A főszereplő jó választás volt, Fisk pedig már-már zseniális. 7/10 körüli sorozat, sajnos engem nagyon idegesített Foggy végig, meg szerintem nem olyan jó ez a jelmez sem. Manófejű DD, jobb volt, amíg sállal a fején rohangált. (Ízlések és pofonok nyilván.)

  Szerintem szinte semmiféle bevételkiesést nem okoz majd a BvS-nek, talán csak valami elhanyagolható szinten. Más műfaj, más időbeosztást kíván, illetve azt veszem észre magyar ill. külföldi fórumokon, hogy elég sokan várják batmanéket.

  Persze a DD is nézős manófej ide vagy oda… már csak Punisher miatt is!!

 2. BEIZ

  Mintha a DC fel tudott volna mutatni valamit sorozat vagy film terén, ami ellen nem venné fel a versenyt. Nolan trilógia? Ugyan kérlek (a 3. egy vígjáték is lehetne, nem tudom miért kellett elrontani). Amúgy egy 13 órás filmet hasonlítgatunk egy 2,5 órással, hiszen a Netflix alapelve, hogy nem csinál sorozatokat csak több órás filmeket. De a Jessica jobban sikerült kb. mindegyik ellenfél aki eddig a vásznon volt neghajolhatna Kilgrave előtt. Elfogult vagyok vagy igazam van? De azért persze a DC is elkezdte a témázgatást, de a BVS trailerei egy vicc. “Veled van a nő?” ennél klisésebb poénkodást még a marvel se vesz át a CGI pedig remélem még nem volt kész, mert katasztrófa. Ez most nem Batman v Daredevil verseny, mert a Megtorló vs Fenegyerek nem mentális harc lesz, mint Batmanéknél, ugye a címbe a “V” ezt jelenti pár ütés álomba és kész. A comic con-os trailerbe az esős jelenetnél vörösen izzott Superman szeme nagyon ideg volt, na szerintem az full álom lesz. Miért nem mutatnak a trailerek sem többet? Mert annyi lesz csak a harcjelenet utána meg eregetik egymás vállát és best friends. Megtorlóéknál ez esélytelen.
  Meglátszik, melyiket várom jobban, de persze a Batman is ütni fog csak kb. 70%ban biztos vagyok benne, hogy nem akkorát, mint azt várnák. Amúgy ilyen posztnál szerintem simán mehet a fanboykodás. Kulturált voltam szerintem, nem kell kakaskodni erre csak egyéni nézet.

 3. Persze arra értem, hogy mindenki mondja a Marvel nem dark csak Batman stb.. Hát már sajnos ez nincs így, sőt!

 4. A DD és a J.Jones is jóféle sorozat. Míg a DD-ben rühelltem 1-2 karaktert (pl a Foggy), addig a JJ castingja nagyon rendben volt. Kilgrave oltári jó gonosz, csak a motivációja hülyeség. Viszont sorozatok tekintetében a DC felveszi a versenyt, a Gotham/Flash, stb nagyon bejönnek, talán a Supergirl az egyetlen, ami túl gyenge.
  Mozifilmekben meg a Vasember-1, AmCap-2, Guardians kivételével a Marvel értékelhető cuccot nem tett le az asztalra. Igen, még az Avangers is egy kalap kaki. Szinte mindegyik filmjük ugyanaz a sablon csak átírják a helyszínt és a neveket. Unalmasak.
  Attól, hogy jobban muzsikálnak a pénztáraknál, még nem jobbak a Marvel mozik, mint a DC.
  Ez a véleményem.

  Másrészt: nem hinném, hogy egy sorozat befolyásolja azt, hogy az ember elmegy-e moziba.

 5. Jobban várom mint a filmet.
  A hibái ellenére végre volt tökösség kibaszott klisék nélkül, ami minden filmben van a rohadt PG13 miatt.
  Nem kellenek belek meg mellek, nem arról van szó, jó forgatókönyvet akarok, karaktereket, akikért ténylegesen aggódhatok – együtt érezhetek.
  Jó gonoszt (Jessica Jones).
  Ha választanom kellene, hogy melyiket láthatom egyedül, Daredevil gondolkodás nélkül.

 6. Én nagyon meglepődnék, ha tényleg egy hétvégére kerülnének! Bár valószínűleg nem oszt nem szoroz bevételileg, csak alternatíva lenne azoknak Marvel fanoknak, akik dacból amúgy se akarták megnézni a filmet! Én aztán tényleg szkeptikus vagyok a BvS-el kapcsolatban, mégis valószínű, hogy már az első napokban megnézem a filmet, mert a 2 traileren kívül nem láttam még semmit, aztán hátha meglep, mint a Star Wars!

  Jut eszembe, itt is elképzelhető, hogy hamarabb elkezdik rá árusítani a jegyet? A SW-nak eléggé bejött, mert már az Avatar rekordját döntögeti…

 7. A Daredevilben 3 részig jutottam, tetszett,de valamiért nem tudtam élvezni, semmilyen érzés nem fogott el közben, se negatív, se pozitív…és ha közömbös vagy, vagy utálod, akkor kaszálj, nekem ez a sorozatfilozófiám, mert sajna nincs idő mindenre. Gondoltam adok egy második esélyt,mire lesz a második évad, de egyszerűen nem tudom magam rávenni, az új képek után meg pláne nem, Punisher azt hittem majd kötelezővé teszi nekem, de eddig nagyon nem. Szóval én a DD-t feladom. A Jessica Jones ellenben nagyon-nagyon tetszett..ízlések és pofonok. De ha imádnám a DD-t se kavarna be a mozis élményeimbe…az ott lesz ha hazaérsz duh…

 8. én a batman v superman-t tuti nem nézem meg, míg a dd 2. évadát az 1. befejezése óta várom! mindezt úgy, hogy én messze nem vagyok se marvel se dc rajongó, én mar.dc.vel.dark.image.horse rajongó vagyok! :D jöhet bármilyen képregény ha megfog (walking dead, fables, invincible, uncanny avengers, man of steel, flash, suicide squad kiadások stb. stb. stb.). összehasonlítani mondjuk nem igen lehet a kettőt hiszen az egyik egy egész estés film a másik meg egy egész napos részekre osztva. nálam már a man of steel is hatalmas katasztrófa volt, és mikor meghallottam, hogy ezt is snyder rendezi, már temettem is magamban a filmet. majd maximum egyszer talán, otthon kanapén ülve.

 9. Sose értettem mi baja a népeknek a Man of Steelel. Az egyik legjobban sikerült képregény film és messze a legjobb Superman. Végre el lehet felejteni a gagyi Donner verziót.

 10. human: tudom, hogy nem úgy értetted. Nem magyarázok félre semmit, inkább úgy mondanám, hogy reggel volt még, talán picit túloztam is: senki sem hiszi h bevételkiesés lenne, vagy egyáltalán összemérhetőek. Ahogy Te is írod: maximum “csipkelődés”.

  Gub: erre nem tudok mit mondani, illetve félre is értesz. Azt hiszed valami DC fanboy vagyok, holott messze nem. Nolan trilógiájának első két részét szeretem, a másodikat kifejezetten jónak tartom (a harmadik rész nekem sem a kedvencem.) DC sorozatokat nem nézek, mert nem tetszett egyik sem (Gotham 4 rész alapján, Arrow össze-vissza 4-5 rész alapján). Ami azt illeti a marvel sorozatok sem tetszenek (SHIELD 5-6 rész alapján). Mondom, nekem a DD is “csak” egy 7/10 (bár a 7 az én szabályrendszeremben elég jó). Jessica Jonest pl. parkolópályára tettem mert négy rész után meguntam (persze lehet, hogy előkerül még, de egyelőre a Fargo darám jobban izgat).

  Úgy tűnik alapvetően a “képregénysorozat” mint műfaj nem a zsánerem (iZombiból is csak a pilotig jutottam), így teljesen felesleges nekem esni, hogy ki mit tett le az asztalra, hiszen az én szempontomból nagyjából mindkét fél ugyanazt a sz*rt pakolta elénk.

  És igen, elfogult vagy.

  Én csak arra próbáltam utalni, hogy az egész DC univerzumot nem verheti egyetlen DD sorozat. A DC nem Nolanból áll, meg a most futó sorozatokból + a Man of Steelből, de gondolom Neked ezt nem kell magyarázni.

  A BvS-ről majd írunk, ha láttuk a filmet. Szeretném, ha nagyon jól sikerülne, rendkívül tudnék neki örülni (max. Batman fansággal vádolhatsz, amit el is fogadok). De még egyszer mondom, hogy a DD-t is várom Punisherestől, mindenestől, sőt a Civil War is jöhet akár holnap után is. Písz van, örüljünk, hogy ennyi minden jön. Aztán kinek a pap…

 11. De miért is gyengítené az egyik produkció a másikat attól, hogy ugyanakkor mutatják be mindkettőt??? A netflixezés és moziba járás nem üti egymást, legfeljebb egy BvS IMAX-ben nagyobb élményt nyújt, mint egy DD második évad, tehát jónép valószínűleg előbb beül a moziba, csak utána csekkolja le a netflix-t!

 12. Ugyan már gyerekek mindenkinek tudnia kéne miért szurkálódik a Marvel ilyen baromságokkal. Mert a tévében semmi esélyük a DC ellen csak a moziban vehetik fel a kesztyűt. :D Akármekkora siker is a DD vagy a JJ a Netflixen és tényleg nagyon jó mindkettő meg sem közelíti egyik Marvel sorozat sem a DC sorozatokat. Az meg kész röhej hogy van aki egyáltalán összehasonlítja a filmes univerzummal. Elvégre könyörgöm, nem véletlen hogy a Marvel sorozatok nem teljesítenek olyan jól mint a DC sorik. A Marvel saját maga alatt vágta a fát mikor kitalálta hogy összeköti a sorozatokat a filmekkel. Értem én, hogy mit akartak de ezzel a sorozatokat beskatulyázták és van egy szint amit nem hagyhatnak el. Míg a DC sorik szinte 100%-ban azt csinálnak amit akarnak.

 13. Hát szerintem ez csak jó poén. Mivel két különböző szórakozási forrásról van szó, egyáltalán nem fogják “egymást befolyásolni”. A külföldi portálokon(képregényes/képregényfilmes) a legtöbb rajongó nemes egyszerűséggel azt mondta megnézik mindkettőt. Mivel a Netflix stream így az előfizetők (és angolul tudok) egybe lerántják és bedarálják (jó, mondjuk kell hozzá 2-3 nap. :D). A BvS-t meg elmennek és megnézik moziba.

 14. kerdezo83: ahogy írom, a bevételt nem befolyásolja, de baromira nem csak jó poén a marvel részéről.

 15. human: persze igazad van. A Marvel részéről ez egy fricska. De igazából semmit (bevétel, nézettség) nem befolyásolnak. Azon a pár elvakult Marvel/DC rajongón (akik azon acsarkodnak, hogy melyik cégnek vannak jobb sorozatai/filmjei) kívül minden képregényrajongó és fil és sorozat néző csak jól jár. Egy időben (majdnem) nézheti a filmet és sorozatot.

 16. Tehát egy előfizetéses on-demand platformra feltett sorozat valamilyen hatással van egy moziban vetített filmre. Aha.

 17. Én vártam a BvS-t de a legutóbbi trailer kicsit kizökkentett a hypeból. Ha választanom kéne mit nézhetek meg a filmet vagy a Daredevil akkor az utóbbit választanám. Az első évadot imádtam. Már az a pár másodperces teaser is nagyon felcsigázott Punisher nagy kedvenc és a színész tökéletes választás hozzá :)

 18. DarkEagle: Embere válogatja számomra a Green Arrow vagy a Flash pl sehogy nem üti a DD vagy a Jessica Jones színvonalát. Sokkal gagyibbak de ez persze csak az én szerény véleményem

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.