A Fight Club örök – legalábbis szerintetek

fight-club-poster-poster-20923800Pár hónapja megkérdeztem, hogy mi a legjobb film szerintetek. Nem a Fast and Furious jött ki, hanem a Fight Club. Ismét. Immáron harmadszor, mióta létezik ez a blog.

A toplista (köszönet az összesítésért yippikaya-nak)

  1. Fight Club
  2. The Empire Strikes Back
  3. Forrest Gump
  4. Inception + Interstellar
  5. The Shawshank Redemption + Pulp Fiction

Az IMDB szerinti legjobb film csak ötödik lett. Amire lehet páran felhördülnek, hogy Nolan is bejutott. Több aranypolgárt kellett volna kommentelni? Őszintén szóval ebből a holtversenyek miatt 7 filmből bármelyik elé le tudnék ülni ebben a percben is, és végignézni azt.

A legjobb sorozat pedig mindjárt kiderül a sorozatjunkien…

human
írta
2016. 01. 07. 21:50
megjelenés
50
hozzászolás


50 hozzászólás a “A Fight Club örök – legalábbis szerintetek” bejegyzéshez

  1. Ez jó kis lista lett.
    Ebből mindegyik a gyűjteményem része,mert én is nagyon szeretem őket.

  2. Jöhetnek a Nolan utálók. :D

    Szintén én is végig tudnám nézni bármelyiket, bármikor egyébként ismét.
    De ha Nolan, nálam a Dark Knight az 1.

    Fight Club pedig a legjobb film nálam is.

  3. Nekem az Interstellar úgy viszi egyértelműen a prímet, hogy az összes többit is láttam. Pusztuljak?

  4. Most regeltem NFre, ha már lehet, úgyhogy szerintem ezeket ma éjjel-holnap éjjel végig is tolom :D

  5. Andy Dufrense…az ember aki átmászott 3 futballpályányi szaron azért, hogy csak ötödik helyezett lehessen…Andy Dufrense

  6. Mindig utáltam a melyik a kedvenc filmed kérdést. Sok filmet szeretek, és sosem tudok egyetlen kedvencet mondani. Úgy 10-15 kedvencem fel tudom sorolni bármikor, de ebből kihozni az abszolut győztest számomra lehetetlen. Az Interstellaron és a Remény rabjain kívül ez a fenti lista egyébként benne van az említett 10-15 filmemben. :) Na de hogy melyik a legjobb? Passz. De mondok még jó filmeket akkor: Requiem for a dream, The Dark Knight, Mátrix, Donnie Darko, A gyűrű szövetsége, Schindler listája, Hetedik, Leon a profi, Ötödik elem, Alien, Aliens, Életre valók, Amerikai história X, Amerikai szépség… na jóvan asszus abbahagyom inkább. Megyek nézek valamit :D

  7. csak The Empire Strikes Back lepett meg, hogy bekerült egy ilyen listába. habár szeretem. amúgy a lista abból szempontból érdekes, hogy nagyjából sejteni lehet, hogy milyen korosztály látogatja a blogot. nem hiszem, hogy túl sok tizenéves szavazna manapság a fight clubra.

  8. Interstellar?? Ez a hatásvadász Conaughey sci-fi, tele sok-sok közhellyel és a szeretetről dumálással? Komolyan ez kell a népnek? :D

  9. “sosem tudok egyetlen kedvencet mondani”

    Én simán, csak ne kérdezd meg még egyszer 3 nap múlva, aztán megint 3 nap múlva, aztán megint 3 nap múlva… :)

  10. “nem hiszem, hogy túl sok tizenéves szavazna manapság a fight clubra.”

    Nem értek veled egyet,mivel én fix egy tizenéves (17) vagyok,aki mikor volt a szavazás éppen a fight clubra szavazott. Ez még jelenthetne azt h kivétel vagyok a korosztalyomban,de a szűkebb baráti társaságokról szinte mindenki látta ezt a filmet és többnek is ha nem is a kedvence de a kedvencei között van.

  11. greentea: A fight clubot nemrég nézte meg a 15 éves lányom, és közölte, hogy soha életében nem látott még ilyen jót, el sem hiszi, hogy egy film lehet ennyire tökéletes:)

  12. Inception. :DDD Interstellar. :DDDDD kezdjük ott, hogy Nolannek is kb. csak jobb filmjei vannak ennél a kettőnél. de hát virágozzék minden virág! én meg az Avatart szeretem, na tessék. ;)

  13. Az interstellar az egyetlen film, ami egyszerre szerepelne közönségszavazás alapján a top10 és a bottom10 kategóriában is :) Mellesleg tényleg jó lista. Egyetlen amit nem raknék oda a Forrest Gump, de talán csak azért, mert nemrég láttam és annyi helyen olvastam, hogy mennyire jó, hogy túl magasra került a léc. Látom én, hogy jó film, de azért nem ANNYIRA jó, mint amire vártam.

  14. freeone és Wrzk: örömmel olvasom ezeket. akkor lehet tévedtem. én is erre a filmre szavaztam, szóval jó tudni, hogy a fiatalokat is ennyire megfogja. (nem mintha öreg lennék, csak nem ennyire fiatal :) )

  15. Én például a Szemtől szemben-t hiányolom nagyon, illetve ez nem jó kifejezés, inkább meglepődtem, hogy nincs ott az 5-ben a 2 Nolan film meg igen. Félreértés ne essék, szeretem Nolan munkáit, nagyon tetszenek is és a kiváló filmek közé sorolom őket, csupán furcsállom, hogy ennyivel többre értékelik sokan, mint például az említett Szemtől szemben-t. Amúgy nagyjából korrekt szerintem a Top 5, mert a Ponyvaregény-Remény rabjai-Forrest Gump hármas ott van és ott is a helyük, így kell lennie :) Az, hogy hányadik helyen, nem számít, mert mindenki másképp értékel filmeket és az ízlések ugyebár…
    Azért azt még furcsálltam anno, hogy olyan filmek, mint például a Casino, Amerikai szépség, Szenvedélyek viharában, Farkasokkal táncoló, Száll a kakukk fészkére, Jerry McGuire alig kerültek említésre…vagy teljesen kimaradtak…

  16. Hmm. Bár az Inception és az Interstellar nem tudom mit keresnek itt, nagyjából erre számítottam. Csak egy dolog zavar, mégpedig, hogy ezeket a filmeket szerintem nem lehet egymás fölé helyezni. Egyiket sem tartom jobbnak a másiknál mert nálam mindegyik 10/10. Én magam a Birodalom visszavágra szavaztam, csupán azért mert nekem mindig hiányzik ezekről a listákról.
    Amúgy biztos baromi nagy meló ezeket összesíteni de legközelebb én a szavazatok számára is kíváncsi lennék. :)

  17. A vérző olaj szinte biztos utolsó lett, mert csak én szavaztam rá. :D

    Amúgy érdekes. Jó film mind, de nálam több is 10 vagy azon kívülre szorulna, viszont az Amerikai szépség, Fargo ilyesmik tuti az elejében lennének.

  18. A Remény rabjai kivételével mindegyik filmet imádtam, van, amelyiket többször is megnéztem már életem során. Viszont nálam az újranézhetőség és az ismételt felhőtlen szórakozás, izgulás, mintha először látnám játszik. Ilyenek a teljesség igénye nélkül pl: Die Hard 1-3, Lethal weapon 1-4, Robocop 1-2, Terminator 1-2, Predator 1-3, The thing (K.Russell), Alien 1-4 (igen, a 4. is qrva jó), The Rock, Face/off, Ponyvaregény, Spencer és Hill filmek, Jackie Chan filmek.
    Ezen filmeket szinte évente/kétévente megnézem. És mindig úgy élvezem őket, mintha először látnám.

  19. Az Interstellar márpedig kurva nagy film, néha el kéne engedni magatokat barátaim, nem befeszülni apró részleteken :)

    Én a Remény rabjait nem nézném újra akármekkora pontszáma legyen, a börtönös meg a tengeralattjárós filmekért nem igazán vagyok oda.

  20. Szerintem azoknak nem tetszik az Interstellar akik nem ismerik az elméleti fizikát, és csak annyi jön le, hogy hablatyolnak a szeretetről. Akik ismerik azoknak pedig top10-ben van.

  21. Egyébként nekem is voltak fenntartásaim az Interstellarrar korábban, de valamelyik nap újranéztem és átértékeltem néhány dolgot. Korábban sem tartottam rossz filmnek, de újranézve még jobb. 1-2 apróság felett átsiklottam korábban, pont olyan dolgok felett, amik beleillettek a lyukakba. Erős 8/10.

    Az Eredetről nem vitázok, az számomra tökéletes. Imádom, bármikor megtudom nézni. :D

  22. Ennek fényében az IMDB top 250 is közel lehet valósághoz. Nekem ebből egyik se top, de valóban erős filmek, szóval jó.:)

  23. az interstellarral az a baj, hogy nem scifi, hanem kukoricaföldön játszódó dráma redneck parasztokról, engem csupán ezek az apró részletek zavarnak

  24. Horror, Sci-fi, és Fantasy fan vagyok. Mégis a legkedvencebb film számomra a Remény Rabjai.
    Bármikor meg tudom nézni!
    Ennél többet nem is mondanék.

  25. ezek szerzőibb filmek, még ha blockbusterek is, igazából mindegyik, szóval engem nem lep meg

  26. A birodalom vissza vág :D na nee sírok Remény rabjai és Forrest gump korrekt de hiányolom a halálsoront és a segítséget a f club meg nekem annyira nem is jött be .

  27. korrekt lista, bár interstellar szereplése eléggé erős számomra…kb. ilyenkor igazolódik a Nolan-bu*i ellentábor minden szava

  28. sandor8206: jaja, egyedi, nem folytatás vagy régi franchiseon alapuló sci-fi, ami látványos és merész (ez a megosztó része persze), az tetszett az embereknek, hihetetlen. A Nolan ellentábornak van igaza!

    komolyabban, ha a fentiből nem lenne egyértelmű: nekem az Inception és a Prestige nagyobb kedvencem, de az Interstellar utálókat sem értem teljesen.

  29. A Fight Club sokkal inkább a fiatalok filmje. Szvsz.
    felőtt fejjel én már nagyon nem tudok azonosulni vele, így sokat veszít az értékéből.
    Persze etől függetlenül még jó film.

  30. Az interstellar nagyon jó film szerintem. Nolentől a memento ami nem tetszett. Fight Clug király de nekem a top10be se lenne benn. De amit a legkevésbé ertek az a rem€ny rabjai… Nézhető meg minden…lehet csak a téma nem jött be vagy nemtudom… De nekem az tv2 n szombat este elmegy szintű film. Egyszerűen nem fog meg. De attól még biztos jó. Ezek a legjobb film listák mind teljesen izléstől függenek.

  31. sandor8206: szóval az igazolja a Nolan ellentábort, hogy neked annyira nem jön be az Interstellar? Hmm.
    Emberek, Nolan-utálók, átállok hozzátok, sándor nem rakná toplistás helyre a filmet, beigazolódott tehát, jogos az AntiNolan klub.

    kakapitány: megnevetettél. :D Az Interstellarban annyira realisztikusan hozták létre/modellezték a fekete lyukat Kip Thorne segítségével, hogy kb. így hajlítaná meg maga körül a fényt és teret, ilyen glóriát hozna létre maga körül, így nézne ki egy valódi fekete lyuk. Tudományos folyóirat is megjelent róla. De neked ennyi jött le belőle, hogy ez nem sci-fi és kukoricaföldön játszódik. Aminek egyébként a Földünkre nézve nem kis mondanivalója van, de te annyit fogtál fel, hogy ezek földműves parasztok. Taps. Kezdek rájönni már, hogy miért utálják sokan a filmet, nem nehéz úgy, ha az ember a felét nem érti, v a mögöttes tartalmat.

  32. tetszett az interstellar, és nem vagyok Nolan-ellenes…de abból, hogy a mindenidők top 7 filmből 2 Nolan, azért erősen passzol a Nolan-ellentábor mondókájához a séma, már lassan meglepődök, hogy nemcsak az ő filmjéből áll a top5
    akkor miért nem 2001 Űrodüsszia van fent?

  33. mert az kevésbé nézhető a mai emberek számára (én imádom persze).

    Szerintem Nolan bekerülése pont azt mutatja, hogy az egyik legjobb mostani rendező sokak szemében. Egyedi filmeket csinál, nem csak folytatásokat meg rebootokat.

  34. épp ezért mondom, hogy a Nolan faktor ott van (amit az ellentábor mondokat), persze van oka (jó rendező), de ott van
    + sztem én értelmeztem félre a listát, én azt hittem, hogy melyik a legjobb film és nem azt, hogy melyik a kedvencem :-)

  35. Miért jött volna ki legjobbnak a Fast & Furious, mikor az minden, csak nem jó? Az első 2 rész még egyszer megnézhető úgy, hogy esetleg élvezed is, ha nem ülsz neki magas elvárásokkal, de a 3-nál már úgy is rezeg a léc, a többi meg…említésre sem méltó, azt sem tudom igazából, hogy hány felvonás készült összesen ebből a rettenetből, de biztos járunk már vagy 8-nál.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.