29 hozzászólás a “Obi-Wan visszaemlékezik” bejegyzéshez

 1. az is nagy segítség, hogy Ewan nem adta fel a színészkedést a 3. részre, szemben Natalie-val

 2. “Manapság annyi reboot van, az Episode 1-2-3-at is rebootolni kéne…”

  Simán! Valaki helyrerakhatná. Nekem speciel tök mindegy ki rendezi, írja meg ki mennyit nyafog benne de legalább Anakin-ról higgyem el,hogy egyszer ő lesz Vader! :)

 3. Srácok. Mindenhol azt hallani, hogy milyen gagyik az 1-2-3. De valaki írja már le miért is!? :)
  Nekem azok is nagyon tetszettek. Jól megfigyelve tele vannak az SW világra jellemző dolgokkal, utalásokkal.
  Anakin pedig a 2. résztől jól megfigyelhető romlásnak indul.

  Én még a kelekótya Jar Jart is elviselem. Kb annyira esetlen mint a két kedvenc droidunk. Mindhárom bénázik, mindhárom segít a maga módján, mindhárman ékkövei a történetnek, szvsz! :)

 4. már megint ez a vita, úristen. Ott van Plinkett 6 órás elemzése, nézd meg, minden benne van a filmkészítésről, Hero’s Journeyről és a többiről. Vannak értékelhető részei az előzménytrilógiának, de bőven rossz filmek, technikai szempontból is.

 5. Menyus: Ajánlom a Red letter media kritikákat, azokba minden benne van. Igaz másfél órásak.

 6. Nem kell a vita. Valakinek tetszik, valakinek nem. Én speciel minden hibájával együtt szeretem őket.

 7. Igen én is szeretem őket, főleg az új epizód után. Nekem most kicsit felértékelődött, mivel az új nagyon nem jött be. A napokban újra is néztem őket.

 8. sztem meg kamu ez a rinyálás mindig, a legfőbb baj, hogy nem olyan mint a OT, ennyi el kellene ismerni
  sok-sok hibája van a 1-2-3, igen, nem jó filmek igen, ennyi
  de amikor jönnek a hülyeségekkel, mert azért baj, hogy sok és felesleges CGI, érdekes módon a 7-nél nem baj (Snoke, Katana)
  ripacskodó Anakin, Kylo talán még rosszabb
  rossz színészi játék? A tábornok játékától még most is kiver a víz, szegény Carrie Fisher bár “legenda”, de nem színész istennő volt itt sajna

 9. ja és ez arra ment, hogy Plinkett, meg red media vagy ki bőven csinálhatna a EP7-ről is egy másfél órás ilyen vesézős kritikát, de az nem megy mert más a körítés, van lepukkantsák, x-wing, meg falcon, meg öreg Han solo…ezért elnézzük neki ezeket

 10. csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy valaminek megítélése annyira szubjektív dolog, hogy ezen felesleges pörögni prequelek, úgy jók ahogy vannak, túl kell lépni rajta, hiszen csak filmek

 11. human:
  “már megint ez a vita, úristen… Vannak értékelhető részei az előzménytrilógiának, de bőven rossz filmek, technikai szempontból is.”

  1. A vitát nem az kezdte, akinek szóltál érte.
  2. Ennyi év filmezés és sorozatozás után nem tudsz elvonatkoztatni? Vagy csak egy botlás volt ez?
  Nincs rossz film, és rossz sorozat. Legfeljebb olyan van, ami nem tetszik. Neked, nekem, neki keveseknek, sokaknak stb. Figyelj, tök mindegy, hogy ki hány órában elemezte, más meg ugyanannyiban leelemzi neked, hogy miért jó. Miért lenne X.Y /és éppen az ő/ véleménye perdöntő?

  Én speciel szeretem az előzmény trilógiát /bár sosem használom így ezt, mert – ahogy G.L is elmondta – ez egy történet hat fejezet. Egyben kell nézni, látni./
  Tudom azt is, hogy nem hibátlan. De el tudom fogadni.
  Viszont röhejesnek tartok más filmeket /pl. szuperhős univerzum random/, de elfogadom, hogy milliók szeretik, így az én véleményem csak vélemény.
  Vagyis nincs rossz film és sorozat. Max. szerintem/szerinted/szerinte.

  Úgyhogy javaslom, írjuk/gondoljuk minden komment végére azt a szót, hogy “Szerintem.”

 12. Leftovers 2. évadának most lett vége. Nem egy könnyen fogyasztható sorozat, de igazi mestermű. Csak olyan hangulatban kell hozzá lenni, hogy be tudd fogadni.

 13. zagloba: pont hogy van rossz film technikai szempontból, max sokaknak még úgy is tetszik. pont ez a lényeg. a tetszik nem tetszik a vélemény, a film készítés egy szakma. leegyszerűsítve. nekem is van kedvelt filmem ami nem a szakmája csúcsa, de valami más miatt imádom. meg van olyan amit tökéletesen raktak össze, de nem szeretem.

  és 6 órás elemzést még sosem láttam arról, hogy miért jók a prequelek, szakmailag, miért volt okos, hogy a felrúgott bizonyos szabályokat egy gyerekfilmnél (amit ő maga, 2015-ben is “kid movie”-nak hívott egy interjúban). sokan szerintem nem nézték végig azt a videót plinkettől, és azt hiszik szőrszált hasogat, pedig nem.

 14. “Úgyhogy javaslom, írjuk/gondoljuk minden komment végére azt a szót, hogy “Szerintem.””

  Szerintem meg ha a saját véleményemet írom, akkor nem fogom odaírni, hogy szerintem, hisz én írom, ha meg a szomszéd Ibi néni meg Misi bácsi véleményét írom, akkor szerintem oda fogom írni, hogy a szomszéd Ibi néni és Misi bácsi véleménye szerint. Aki nem képes megfogalmazni a saját gondolatait az szerintem meg se próbálja leírni. Szerintem.

  Ez a “1-2-3 rész meg igenis jó/rossz” vita meg kezd a biciklisek/autósok, fideszesek/mszp-sek, ftc/újpest vitákra hasonlítani, olyan baromi unalmas, hogy Tarr Béla forgathatna róla egy 8-10 órás filmet.

 15. Az előzmény filmek legnagyobb hibája, hogy nem volt rendesen felépítve anakin karaktere(és a színész is rossz választás volt), leginkább a 3. részben lett összecsapva a lényeg. Ennek ellenére én szeretem őket, az elsőből qui gon és darth maul bőven a legérdekesebb sw karakterek között vannak, a 3 film zenéje pedig simán ott van minden idők legjobb filmzenéi közt.
  Nem kell imádni vagy utálni valamit, bőven van a kettő között elég hely.

 16. Abban egyetértek, hogy nem kell letámadni egyből azokat, akik kiállnak az előzmény trilógiáért. Én sem tudtam, hogy van 6 órás elemzése valakinek az egészről és engem is mindig érdekelt, hogy miért szidják, de ettől még ne szedjük le egymást fejét :) Pedig azért én se két hete kezdtem el lapozgatni ezt az oldalt..
  Btw, buzizzatok le, de én nehezen fogtam vissza a könnyeimet a videónál. Ezzel a zenével No.1 . Mondjuk engem könnyű megvenni a zongora+drámai jelenetek kombóval.

 17. Azt kell hogy mondjam, Obi-Wan visszaemlékezése jobb magyarul. Valahogy jobban átjön.
  “Vader engedett a sötét Erő delejes csábításának.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.