Ők nyertek Golden Globe-ot – köztük a Son of Saul

A Hollywoodba ragadt külföldi újságírók idén is csináltak egy bulit, meghívták a kedvenceiket, és valami díjat is hozzájuk vágtak. Az Oscar előszobája, legalábbis a színész díjak kapcsán elég sokat felfedhetnek a díjazottak, abban közelebb szokott lenni az aranyszobrot kapók listája. A legjobb film és a többiben sokszor van eltérés.

StalloneGoldenGlobeswinimgw591

De mielőtt megnézitek a díjazottakat: Ricky Gervais nyitómonológja kibaszott jó (7 perces videóra linkel az előbbi). Sört iszik és áthág szinte minden határt: az egyenlő fizetés, a díjak fontossága és hasonló témák kerülnek elő tőle. (Not even Sean Penn will find him.)

Amúgy ha belenéztetek a showba, a színészek fele spicces volt, nagyon durva. Meg eléggé lealázták a showt, tojtak a beszédek hosszára és hasonló. Főleg az öregebb szakmabeliek. Úgy tűnt, hogy a sztárok kicsit agresszívabban álltak a kritikusokhoz idén.

Itt van az összes jelölt. Aki arra kíváncsi, hogy melyik sorozatok kaszálta, az itt olvashatja el.

Lássuk a győzteseket.

Dráma : “The Revenant”
Komédia: “The Martian” – nekem is ez a film jut eszembe, ha jó komédiákról van szó
Színésznő drámában: Brie Larson, “Room”
Színésznő komédiában: Jennifer Lawrence, “Joy”
Színész drámában: Leonardo DiCaprio, “The Revenant”
Színész komédiában: Matt Damon, “The Martian”
Mellékszereplőnő: Kate Winslet, “Steve Jobs”
Mellékszereplő: Sylvester Stallone, “Creed”
Animációs: “Inside Out”
Rendező: Alejandro G. Iñárritu, “The Revenant”
Forgatókönyv: Aaron Sorkin, “Steve Jobs”
Betétdal: “Writing’s on the Wall” (Spectre)
Idegen nyelvű film: “Son Of Saul” (Hungary)
Filmzene: Ennio Morricone, “The Hateful Eight

54 hozzászólás a “Ők nyertek Golden Globe-ot – köztük a Son of Saul” bejegyzéshez

  1. öcsém, ha Inarritu és Lubezki idén is arat az Oscaron, az mekkora lesz. :D és Leo! jaj, szegény Leo, most már nagyon izgulok érte.

  2. Leo mindjart 2-t is fog nyerni, mert sztem a Revenant lesz a legjobb film. Saul fia meg most mar egyertelmu eselyes. Stallonenal besz@rtam. Matt Damon-Martian parosnal meglepodtem elegge. De az est fenypontja Jason Statham volt xD

  3. Közben megnéztem Gervais-t, fáj az oldalam a röhögéstől. “It’s just a movie.” a Schindler listájára. úristen, ez a faszi. :D

  4. Nem tudom ,hogy feltűnt-e más is az olvasóknak, de megemlíteném, hogy “mi” is nyertünk egy díjat… ‘“Son Of Saul” (Hungary)’

  5. Nekem nem tűnt fel, vagy tényleg nagy hallgatás volt a Saul fia kapcsán itt a filmbuzin? Human köbö semmit nem írtál róla, de javíts ki ha tévedek.

  6. Öcsém ez a faszi mekkora arc. Kár hogy az Oscart nem ő vezeti. :D
    Úgy fest Leo idén talán megcsinálja.

    És a magyarok zsebre vágtak egy GB-ot. Akkor holnaptól mehet a napi 30 hír arról mekkora király is a magyar hogy ekkora filmet csinált. :D
    Mert ugye a magyar így ünnepel. ^^’

    Egyébként kész vicc. Martian mint comedy+musical is volt asszem. XD

  7. “Ők nyertek Golden Globe-ot – köztük a Son of Saul”
    Ki van emelve! (._.)

  8. A Revenant-nak örülök, kiválóan fényképezett film, kiváló alakításokkal. A Matrian mint komédia, na ezen felröhögtem. Akkor amelyik filmben 2 poén van, onnantól az már komédia.

    Arról a “magyar” filmről meg, nos ebben számomra mindössze annyi a magyar, hogy a magyar emberek adójából készítették.

  9. ne legyetek már ilyen értetlenek… Az már rég nem comedy/musical kategória, hanem minden más, mint a dráma. Kb annyit jelent, hogy lazább hangvételű film.
    Saul-t meg most már tényleg meg kéne néznem, csak lehessen már letölteni végre.

  10. Én Stallonénak örülök. Lawrencenek meg nem. Sault meg majd ha nagyon nagyon nem lesz más néznivaló akkor itthon megnézem.
    De biztos csalódás lesz. A Sorstalanságra is hogy verték a mellüket a magyarok, azt kb. rakás szar volt az egész.

  11. Stallone-nak nagy gratula, de kíváncsi vagyok már rá, Gratula a Saulnak fiának is. Nagyon megérdemelt.

  12. @Uzsonna: human hányszor írt művészfilmekről..sajnos kifejezetten ritkán..

    A Martian a komédia kategóriában, hát az tényleg vicc.

  13. Csak a magyar vonatkozás, illetve a siker miatt gondoltam, hogy ennél többet érdemelt volna. Ritka, hogy egy filmünk ennyire viszi.

  14. Én legjobban Stallone dijának örülök. Nagyon megérdemelte. Remélem az Oscar-t is bezsebeli. Jó kis fricska lenne azoknak, akik folyton szidták.

  15. -Még jó hogy előtte a Gervais elmondta miről szól a Golden Globe,mert utána az is történt.Igaz a színészek paródiának fogták fel és röhögtek magukon.

    -Saul fia jó.De szerintem akinek kapnia kellet volna a film összes bezsebelését,hogy ez ül a Dél Sarktól az Északi sarkig,az a Röhrig.
    Maga a halálgyár(nem disznó vágóhíd)a sokkoló(ziccer sokk téma) és hogy a Röhrig,aki költő és ezért ezt meg akarta járni(nem is játszott,meg akarta járni az utat),az az ütés.
    Ha a Röhrig akcentust csiszol és akarja,ő fent maradhat az amerikai placcon is.

    -Jlaw 3-szor ugyan arra?
    Zsengén halad a Joy,a Fox szólt,talán egy címszereplő Globe megdobja 130 millióra.Menjetek…

    Van hogy találnak igazi nyertest,de az egész inkább önreklám,kezdő színész felhozó,színész elmaradó posztumusz,mint az év adott film szalagjainak szakmaisága.
    Sokkal jobban nyom latba,mit akarnak látni az újságírók a jövőben és hogy kinek a bevétele mozogjon(mert ez Hollywood érdek),mint egy adott film elemzése.

  16. “Zaki says:
    2016. January 11 at 05:40

    Leo mindjart 2-t is fog nyerni, mert sztem a Revenant lesz a legjobb film. Saul fia meg most mar egyertelmu eselyes. Stallonenal besz@rtam. Matt Damon-Martian parosnal meglepodtem elegge. De az est fenypontja Jason Statham volt xD”

    Valamiről lemaradtam, miért volt Jason Statham számodra az est fénypontja? Mi történt?

  17. Mondjuk Dicaprio, ha nyeri az Oscart ezért az tényleg vicces lesz! Kb 3-4 másik filmjéért simán megérdemelte volna, de itt maga a film se túl nagy eresztés, meg a színészi játék sem.

  18. Gratula Nemes Jeles ùrnak!!! És Gratula Sly- nak!!!! Hatalmas:-D soha nem szerette az,akadémia pedig!! Rengeteg Aranymálnát kapott örökzöld filmekért!!

  19. Leo 20 évig még biztosan nem fog oscart nyerni. Ha kapok 10.000 lájkot meg is mondom miért nem.

  20. Szerintem az Oscar bizottság szándékosan fogja megadni most Dicaprionak az Oscart, mert így meglehet utáltatni a közönséggel, hogy “ezért meg sem érdemelte volna”. Hosszú hosszú évekkel ezelőtt zsinórban egymás után meg kellett volna kapja a Gilbert Grape-ért aztán következő évben a Kosaras Naplójáért. A Revenant-el kapcsolatban most először tapasztaltam azt (csak vélemény), hogy Dicaprio csak a 2. legjobb volt a filmben, Tom Hardy sokkal jobb volt, noha az ő karakterét is jobban kidolgozták.

  21. Kicsit kómás vagyok, nem sokat aludtam, végig néztem hajnalban.:)
    Hú de örülök,különösen a Revenant-nak.

    Többieknek is grat.
    Érdekes Oscar elé nézünk.:)

  22. Grat a Saulnak. Reméljük meglep majd minket az Oscar-on is.

    Reméljük Leo végre tényleg megkapja.
    A filmet láttam,és bár lenne véleményem, de csak majd ha lesz saját posztja, mert tiszteletben tartom, hogy nem spoilerezek, mert van aki még nem látta.

    A Matrian, nekem csalódás volt, tényleg átmegy vicc(vígjáték) kategóriába. A látvánnyal meg alapjában a sztorival nincs baj, de nem keltett nagy hatás. Egyszer nézhető kategória. Erre a filmre nem adnék semmilyen díjat.

  23. Uzsonna: írtam h nyert Cannesban, most itt is írtam a címben, hogy nyert. Még nem láttam, szóval kritika nincs róla.

  24. komolyan mondom Hitlernek köszönhetően már annyi tehetségtelen filmes kapott díjat, hogy lassan már inkább őt kéne díjazni :) sőt nem ártana robot formában feltámasztani, mert lassan nem lesz aki megvédjen a sok bevándorlótól

  25. Ki és milyen megfontolásból jelölte komédiának a Martiant? Mikor először olvastam egy másik oldalon, azt hittem, hogy elírták, kénytelen voltam megnézni az eredeti Golden Globe oldalt. Ennyire nem volt mivel feltölteni a kategóriát esetleg?

  26. comedy/musical kategória = lazább hangvételű filmek kategóriája. Miért kell mindenkinek kiakadnia ezen??? Hol induljanak ezek a filmek, dráma kategóriában???

  27. Attól, hogy Matt Damon karaktere nem fakadt sírva, mikor egyedül maradt a Marson és fogyasztható film lett a Martian, még nem nevezném lazább hangvételűnek, comedynek véletlenül sem. Azért van mindenki kiakadva, mert egymás szöges ellentéte a két műfaji kategória, ha egy thrillert horrornak jelölnek, azon nem pörögnék én sem annyit, mint egy sci-fi drámát (mert akkor is az volt) vígjátéknak.

  28. zsedan : az élethez egy kis humorérzék is kell, de vannak igaz részei annak, amit írtam

  29. martian könyvben nagyon tetszett, ott se nagyon mentek rá a lélekábrázolásra, bár a főszereplő belső hangulatát mindig nyomon követhettük, tulajdonképpen az ő monológját olvashatjuk végig..

  30. Gabe
    Hát ha a Martian nem könnyebb hangvételű film, akkor ne nézd meg az Oroszlánykirályt se, mert elsírhatod magad… :)

  31. Inkább örüljünk, hogy a Mentőexpedíciót vígjátéknak nevezték, mert így legalább kaphatott egy LEGJOBB FILM díjat és egy LEGJOBB SZÍNÉSZ díjat is. Ha nem annak indítják, akkor esélye sincs. A film amúgy jó volt, de a könyv tényleg jobb.

  32. Nem egy eget rengető dolog a Martian, de inkább Matt-ék kapják mint mondjuk a spy, vagy trainwreck félék

  33. És basszus megfejtette a női remake-ek elburjánzásának igazi okát is!! xDDD
    Eszméletlen ez a pali! :)

  34. Saul? Most komolyan? Ez siker? Szerintem nem nehéz kitalálni miért kapta. Nem feltétlenül azért mert annyira jó film.

  35. @Johnny Suck: Láttad? Csak mert rohadt jó film – vagy ha valakinek nem is az esete, az is elismerheti a teljesen újszerű megközelítést és a bravúros technikai megvalósítást. De persze egyszerűbb a zsidó reptilián háttérhatalom lobbijára fogni, hogy győzhetett.

  36. Én nagyon szívesen átülök veletek a miért néger?-landspeederről az Ugye tudjuk miért kapta?-panzerkampwagenre, (a jelenséget Ricky Gervais is előszeretettel említi meg amúgy) de az max 1-2 díjat meg egy közepes hypeot jelent, és nem azt, hogy széjjel nyeri magát a film mindenhol és mindenki elismerően nyilatkozik róla. Szóval főleg a megnézése nélkül, meg puszta szélsőjobberségből ne írjuk már le na!

  37. Hogy a p…ba lehet Stallonénak bármilyen díjat is adni??? Eldörmögte ugyanazokat az unalmas mondatokat tizedjére is. Vicc

  38. fructie

    Megszánták, azért kapta.
    90 éve színészkedik és két alkalommal lehet elmondani róla, hogy alakított is valamit a vásznon, Rocky 1, és Cop Land…..vége bezárt, a többi csak szemét.

    És nem azt mondom hogy Bergman filmeket kell nézni, hanem azt hogy fos színész.

  39. orvendek a The martian & Matt dijanak, no meg a Saul fianak is,marcsak azert is ,h magyar(igaz meg nem lattam)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.