Blockbuster watch: Pofáznak és lehagyják DiCaprio-t

A múlt heti Oscar izmozós Revenant után hasonló bevételi magasságokat járt meg Tim Story új mesterműve is, aki egy filmtörténelmileg kevésbé balsorsú alternatív univerzumban valószínűleg már rég Hollywoodtól százmérföldekre lenne száműzve, itt és most viszont a Ride Along 2 vaskos milliókat hozott a konyhára.

A kiemelkedően jóképességű direktor úr nem elég, hogy egy évtizede taccsra küldte a Fantastic Fourt (ami előtt hírhedten sikerült ugyebár a nyáron ismét meghajolni), de még pályára is állította a mozikban Kevin Hartot. A Ride Along első része az American Sniper aratásáig egy éven át még januári rekorder is volt a maga 41 milliós nyitásával, a mostani folytatás pedig 35 millióval szépen megtartotta az eredeti közönségét, és a Martin Luther King napi hétfővel pont be is hozta az előd első három napját.

ride-along-2

A kritikusok sok jót erről sem tudtak összehordani, szerintük a végtermék kábé pont annyira pocsék, mint 2 éve, a közönséget viszont akkor sem tartotta ez vissza attól, hogy 134 millióig cipeljék a hátukon csak az amerikai piacon, szóval egy százas simán kinéz ennek is alsó hangon. A Central Intelligence ettől függetlenül még jól néz ki, Rockkal párban Hart azért még érdemel legalább egy esélyt.

Jócskán több izgalmakat tartogatott a 13 Hours bevétele: Michael Bay már-már menetrendszerűen érkező alacsony(abb) költségvetésű, és alapvetően konszolidált(abb) filmje relatíve jó kritikákkal a rendező kicsit korábbi Pain and Gainje és 20 millió mellé/fölé/köré pozícionálta magát a pénztáraknál – húzónevek híján azonban egy kisebb pofont is bekapott. Hiába az 50 milliós büdzsé, a 16 milliós kezdés sovány, és csont nélkül Bay leggyengébb nyitása (az Island inflációval kb pont veri), a jó nézői visszajelzések és a hazafias felhang segítségével azért a költségvetésre még így is lehet némi esélye. Bay nemzetközileg pedig simán eladható, a Transformer rendezőjének új filmjét ki ne akarná látni akár itthon is, szóval lesznek még talán ilyen kisebb projektjei egy-egy apokalipszis közé ékelve.

Szélesebb körben terjesztették még a Norm Of The North című animációs katasztrófafilmet (ez még csak nem is a zsánerére reflektál), ami valószínűleg a Kis Vuknak komoly konkurencia lehetne egy esősebb napon. Hogy igazán lecsússzon az a gyomros ágyék környékére még Rob Schneidert is megnyerték a főszereplő szinkronhangjának, szóval teljes kiütés a vége. A 10 éven aluliak totális agybéli leépítéséből fakadó küldetéstudat miatt azonban (mivel az ünnepi periódusban is csak egy minőségi Alvin 3-at kapott vetélytársnak) csak összehozott egy tűrhető 6.8 milliót – szerencsére animációsban a Kung Fu Panda 3 hamarosan majd korrigál.

A Revenant a terveknek megfelelően a tucatnyi Oscar jelöléssel gyönyörűen csak 20%-ot esett és az erős hétfővel már 97 milliónál jár – innét a 200 is meglehet otthon, a Big Short 700 mozit bukva is alig esett, és 60 millió fölé tart, a Brooklyn, Spotligh, Carol trió pedig egyaránt több száz vászonnal bővülve szépen beálltak a 13,14,15. helyre a heti toplistán.

A Star Warsot sem kihagyva a buliból, az ellenállás 900 millió fölött végzi majd az amerikai piacon, ami ugyan nyilván még senkinek nem sikerült, de az inflációt is bekalkulálva nagyon nagyon jó esetben is csak az alltime 10. Helyre érhet fel. Nemzetközileg jelen állás szerint éppen beelőzi a Titanicot és 2.2 milliárd között befékez, szóval az Avatar összesített bevételét sem mostanában fogják megdönteni.

26 hozzászólás a “Blockbuster watch: Pofáznak és lehagyják DiCaprio-t” bejegyzéshez

 1. Abelh körmölheted a felmondásodat :-Djó ha 150 et összeszed Kinában! De lehet a Titanic sem lesz meg! valamit beszoptunk :-D

 2. Kal-El:

  jaja, most már értem is kéne küzdeniük, de sz*rnak rám :)

  nem kaptak kínai jeleneteket (nyilván nem), de ettől függetlenül a hype elkapja őket mostanában erősen a látványfilmeknél, és még az F7 fele sem lesz, azért nekem furcsa :)

 3. A Titanic meglesz a SW-nak. 1 hónapja megy moziban, május közepéig ott is tartják, ahogy lehetett olvasni. És nemzetközileg szépen hoz, főleg a németeknél és a briteknél. Napi 4-5 millió (-Kína) nem rossz azért.

 4. És, ahogy nézem, amerikai viszonylatban meg a Titanic napi számait hozza, ami ekkor 242 milliónál járt és végül 600 milliónál fejezte be amerikai pályafutását. Szóval, van még ebben pár millió szerintem.

 5. Hannah:

  ennyi idő után még az Avatar is “csak” 500 milliónál tartott otthon, és annak még az 50%-a beesett szépen lassan. Az SW ehhez képest folyamatosan esik, nem tud emelkedést produkálni egyik hétvégén sem már, mert teljesen máshogy hype-olva futott az egész, így 930 körül lesz neki a plafon.

 6. A Titanic 2,186 milliardja mar nem lesz meg. 300 milliot innen mar nem fog hozni a film, kb 200 millio lehet meg realis (70-80 millio domestic + 110-130 nemzetkozi vizeken).
  A domestic 930 millio korul lesz vegul, nemzetkozi bevetel pedig valahol 1,12-1,14 milliard. (Ez utobbi egyebkent nem erne el a Fast and Furious 7 1,162 milliardjat.) En ezt tartom innen realisnak. A konkurencia eros es a kinai bevetelek se tul jok (kb 120 millioval fog ott zarni).

 7. Megmondtam én már január elején, hogy 2 lesz a Csillagok vége globálisan. Na jó tévedtem mert max 2.1 lesz a vége (nem számoltam hogy Usában egyáltalán 900 meglesz, 850/1050 re tippeltem).

 8. Egyebkent azert nem semmi, hogy az elmult kozel 20 ev alatt a Titanic 1,24 milliard dollaros eredeti (tehat csak amit 97-ben es 98-ban hozott (a 2012-es 3D re-release nelkul)) nemzetkozi bevetelet az Avatar kivetelevel nem erte meg el semmi.
  Na meg persze, hogy az Avatar ilyen teren milyen kurva messze van mindentol…

 9. Csak mrg kell nézni a T4 és a Fast 7 eredményeit Kinában… A T4 fináléját pekingben forgatták pl..

 10. T4 320 Fast 7 390!!!!! Brutális! Ezeknek a felét se fogja elérni a Star Wars. Hogy,hogy??Kinaiak miért nem zabálják?

 11. Terminator 113 milliót Kínában, honnét terjednek ezek a számok? :)

  F7 viszont tényleg brutál, amit ott hozott, attól azóta nem tért magához senki.

 12. Kal-El

  A T4 és a Fast 7 részben kínai érdekeltségű (Kínai pénzből is készült). Gondolom ezáltal jóval nagyobb marketinget is kaptak az országban, illetve mindkét filmnek 1-2 évente jöttek folytatások, tehát a hype is jobban felpöröghetett így a negyedik, hetedik részre, még a star wars 10-12 éve pihent. Persze az se kizárható, hogy nincs a filmben kínai jelenet, avyg szereplő és még azt is meg merném kockáztatni, hogy ezek a filmek egy időben nyitottak világszinten a többi piaccal még a wars majd 1 hónap csúszással. Tehát ha te kurva nagy rajongó vagy, és a net tele van tolva kritikával, képekkel, szpojlerokkal, illetve mindenféle lopott verzióval lehet hogy előbb utóbb nem bírod kivárni azt az 1 hónapot és megnézed. Persze ez szubjektív.

 13. Akkor az EP 8 nagyobbat fog szólni kinában szerinted? De egy Star Warst képesek megnézni a laptopjukon?

 14. Sztem igen, többet fognak hozni a többi részek. Nem azt mondtam, hogy mindenki letölti, hanem inkább azt, hogy karácsonykor ott is nagyobbat szólt volna, lecsengett a nagy hype mire odaért, így csak a big fanok nézik meg, míg máshol többek között nálunk is, minden élőlény, kecske nyúl, marha stb megnézte már a filmet 2x, közbe meg előtte 1-2 évvel azt se tudták ki Yoda:)

 15. Meg a SW-nál felesleges kínai helyszíneket várni. Az később se lesz. :) Max vmi kínában ismert színésszel lehetne pénzt termelni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.