Lezajlott a Critics Choice Awards: Spotlight… + Son of Saul itt is nyert

Amit erről a díjról tudni érdemes: 2000 óta 15 ből 11-szer találták el az Oscar fő kategóriáját. Avagy a Spotlight esélyes, hogy happolni fog. Ami még rossz hír lehet, hogy egyszerre a filmet, rendezőt és a négy fő színész díját összesen 3-szor találták el 15 év alatt. Avagy a lenti listáról a 6 kategóriából páran le is mondhatnak az Oscar díjukról. Leo koppan? Brie Larson?

criticschoiceheader

Az Oscartól eltekintve, úgy magában ez egy szép lista. Gondolom a név alapján nem kell mondanom, hogy kik szavaztak. Érdekesség: George Miller megkapta a legjobb rendezőt, nézzétek már kiket küldött érte.

Legjobb film: Spotlight
Komédia: The Big Short
Színésznő: Brie Larson, Room
Színész: Leonardo DiCaprio, The Revenant
Rendező: George Miller, Mad Max: Fury Road
Mellékszereplőnő: Alicia Vikander, The Danish Girl
Mellékszereplő: Sylvester Stallone, Creed
Színész komédiában: Christian Bale, The Big Short
Színésznő komédiában: Amy Schumer, Trainwreck
Szereplőgárda: Spotlight
Fiatal színész vagy színésznő: Jacob Tremblay, Room
Animációs film: Inside Out
Sci-fi vagy horror: Ex Machina
Akciófilm: Mad Max: Fury Road
Színész akciófilmben: Tom Hardy, Mad Max: Fury Road
Színésznő akciófilmben: Charlize Theron, Mad Max: Fury Road
Forgatókönyv: Josh Singer and Tom McCarthy, Spotlight
Adaptált forgatókönyv: Charles Randolph and Adam McKay, The Big Short
Dokumentumfilm: Amy
Filmzene: Ennio Morricone, The Hateful Eight
Idegen nyelvű film: Son of Saul
Fényképezés: Emmanuel Lubezki, The Revenant
Best Visual Effects, Best Hair & Makeup, Best Costume Design, Best Editing, and Best Production Design: Mad Max: Fury Road

human
írta
2016. 01. 19. 03:35
megjelenés
32
hozzászolás


32 hozzászólás a “Lezajlott a Critics Choice Awards: Spotlight… + Son of Saul itt is nyert” bejegyzéshez

 1. sírnék, ha Stallone Oscart kapna. 77-ben jelölték utoljára a Rocky-ért, és micsoda pályafutás jött utána. nem egy Shakespeare színész, de öcsém, azért mégis. de szép lenne.

 2. human, látszik éjszaka van. Kicsit elírtad, Színésznő: Leonardo DiCaprio, The Revenant ???? :D :D

 3. A spotlightot nem nagyon értem, szerintem a témája miatt nagyobb a füst itt mint a láng.
  engem is nagyon megrázott amit láttam, de a témán kívül nem tudok találni egy okot sem hogy mi volt benne annyira kiemelkedő.

 4. Stallone??? Ne vicceljünk már emberek. Ti láttátok a Creedben? Tiszta szégyen, hogy egyáltalán még színészkedhet. Spotlightot most néztem meg, nem nagy durranás, de idén nem is volt sok kiemelkedő film.

 5. stallone szinészi nivója komoly hiányoságokkal rendelkezik. ennek ellenére valamiért nagyon bejönne, ha díjat kapna.

 6. Megy úgy nézzük, hogy ott van Tom Hardy és Mark Ruffalo. Stallone meg elmondta ugyanazokat, mint ezelőtt 20 évvel, csak még beszélni se tud. (Egyáltalán nem utálom Stallonét, de azért még a jelölés is vicc kategória)

 7. A Spotlight nem nagy szám, a téma érdekes is lenne, de a film ezt amolyan Bridge of Spies-os langyos vízként tálalta, nulla feszültséggel, abszolút középszintű megvalósítással. Nyilván jómunkásember-kritikuséknál a maga téma telitalálat.

 8. Ruffalo nagyon komolyan beindult az utóbbi időben, csípem az alakításait, remélem a jövőben is hozza a formát.

 9. Srácok/lányok, ugye mindenkinek leesett hogy a férfi/nő direkt lett megcserélve, egy kis humort becsempészve? :D Legalább is szerintem

 10. Az egyik fogadási oldalon:
  Spotlight 1,80 (most esett 1.9-ről)
  The Revenant 2,65
  The Big Short 10,00

  Leonardo DiCaprio 1,10 (ez is magasabb volt picit)
  Michael Fassbender 8,00
  Eddie Redmayne 11,00

 11. totmate: Stallone már csak az életmüve miatt is megérdemelné. Hardy és Ruffalo nyerhetnek még a jövőben. Ráadásul Sly ( és Arnold is ) egy korszakos legenda. A mostani szinészek sosem fogják ezt a statust elérni, lehetnek bármennyire jók.

 12. totmate

  “…de idén nem is volt sok kiemelkedő film”

  Mi van?? :)
  Amúgy, ha a Spotlight kapja az Oscart, akkor kinyírok mindenkit!

 13. Százszor jobban találkoznék Arni val vagy,Sly-al mint bármelyik csùcskategóriás mai szinészzsenivel!

 14. jiliac: akkor nem vagyok jómunkásember kritikus, mert nálam is besült a spotlight, mármint filmként, de talán írok róla.

 15. Fardavid: Hát számomra nem volt sok jó film. Hateful meg a revenant nagyon jó volt, de egyik után se úgy jöttem ki a moziból, mint a whiplash vagy a gone girlről. Tudom, hogy teljesen más hatású filmek, de idén csak a Sicario meg az It follows volt számomra igazán kiemelkedő. De ez a vita ráér majd az Oscaros post alatt :D

 16. totmate

  mondjuk én naptári évet néztem, vagyis a Birdmant és a Whiplasht is ideinek vettem. De azon kívül kiemelkedő minőségű volt (nem csak Oscar szempontjából):
  – Kingsman
  – What We Do in the Shadows
  – Mad Max
  – Saul fia
  – Liza a rókatündér
  – Félvilág
  – Agymanók
  – It follows
  – The Martian
  – Sicario
  – Macbeth
  – Kémek hídja (bár ez necces)
  – és igen, nekem a Star Wars is

  Soha rosszabb évet! :)

 17. Mad Max, Saul, it follows, agymanók, Sicario nálam is befutó, meg a me and earl is. Na de idén a Saulról jöttem ki úgy, hogy egy kiváló alkotást láttam. Fura hogy a Hail Cesart nem Oscar elé tették. De nem volt sok hely már. Így ránézve a listára tényleg nem rosz év, de így sem kiemelkedő (csakazértis! :D)

 18. Fardavid: A lista jó amit felsoroltál, viszont van két film amit soha többet nem néznék meg, az pedig a Liza a rókatündér és a what we do in the Shadows! Pedig szeretem az angol humort de ez nagyon ezzel sajnos kínozni lehetett volna… Persze voltak benne jelenetek amin jót mosolyogtam de Ennyi! A listádhoz én odatenném az Ex machina.t még, bőven van neki itt helye :)

 19. Az igen gerinctelen lenne, ha nem a Revenant lenne az Akadémia éllovasa az idén. Minimum egy 6ot zsebeljen be, ezek között pedig a fő kategóriák legyenek benne.

 20. human
  Csak egy válasznak szántam egy egyik kommentre.

  OFF
  Amúgy meg kb az első oldalon lévő témák élnek még komment szempontjából, a többit már senki nem olvassa, vagy kommenteli. Ezen esetleg változtathatnál az oldalon. Tök jó témák vannak, amik azért halnak el, mert beraksz utánuk (persze teljesen jogosan) új híreket és azok kiszorulnak a perifériából.

 21. Színész akciófilmben: Tom Hardy, Mad Max: Fury Road. Na ezt nem értem. Nem láttam sok filmet az érintettek közül, de ezt pont megnéztem, és szerintem pont ő volt az aki kilógott az egész filmből. Egyszerűen nem tudtam hova tenni a karakterét. A kamera sokszor mutatta Hardy-t, de nekem csak mellékszereplőnek tűnt. És nem csak történetileg hanem alakításában is.

 22. Egyet értek zsozso-val. Arni és Sly ikonokká nőtték ki magukat. Egy élet kellett hozzá, és ma igencsak gondolkodni kéne hogy ki lehetne ilyen a mai színészek között. Az szerintem senki számára sem vitás hogy milyen is a színészi tudásuk. Ha jól tudom akkor van az Oscar-on olyan díj hogy életmű díj. Ezt szerintem mind a ketten meg fogják kapni hamarosan. Ha ezen kívül még valamelyik szerepért is kapnának az hatalmas elismerés lenne a szakma felől. Nekünk meg nézőknek úgy gondolom hogy igazából mindegy is hogy megkapják e vagy sem, nekünk akkor is ikonok maradnak. Sem többek sem kevesebbek nem lesznek számunkra. Hasonlóan tekintek rájuk mint Terence Hillre és Bud Spencerre. Mindegy, egy szónak is száz a vége, ha most nyer Sly akkor szerintem nem történik semmi baj, ha nem is ezért a szerepért, de megérdemli hogy a szakma is elismerje az eddigi munkáját valahogy.

 23. “Arni és Sly ikonokká nőtték ki magukat. Egy élet kellett hozzá”

  Pontosan. Itt viszont egyetlen filmben nyujtott alakitasrol van szo.
  Egyebkent pl. Hitchcock sem kapott soha Oscart, pedig kicsit tobbet tett hozza a filmmuveszethez. Kar ezen porogni.

 24. Akkor kapjon Sly életműdíjat, kiteheti a Pusztító és a Dredd bíró közé. Bud Spencer és az Oscar díj, azám. Én meg imádom a Tortúrát, Stephen King viszont nem kapta meg az irodalmi Nobelt,a zistenit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.