A Star Wars EP VIII május helyett csak télen lesz nézhető

A Disney által felvett kreatívok nem bírják a tempót. 2017 lett volna az év, amikor a Star Wars visszavált májusra, miután a Force Awakens és a Rogue One is a decembert gazdagította, de nem, a harmadik új Star Wars (de valójában a trilógia második része ugye) is decemberben érkezik. Ez plusz fél évet jelent arra, hogy jobban kidolgozhassák filmet.

swep8

A hivatalos PR anyagban semmi sincs okként felsorolva:

Today, Disney and Lucasfilm announced that Star Wars: Episode VIII, originally scheduled for release in summer 2017, will now debut on December 15, 2017.

The move follows the extraordinary success of Star Wars: The Force Awakens, which was the first Star Wars movie to premiere outside the traditional summer blockbuster window and smashed numerous records, including biggest domestic and global debuts of all time as well as the biggest domestic second and third weekends, en route to becoming the highest grossing domestic release of all time with over $861.3 million and the third biggest global release ever with $1,886.7 billion.

Written and directed by Rian Johnson, Star Wars: Episode VIII is currently in preproduction and will begin principal photography in London next month. Kathleen Kennedy and Ram Bergman will produce and J.J. Abrams, Jason McGatlin, and Tom Karnowski will executive produce. Stay tuned for exciting updates in the coming weeks.

46 hozzászólás a “A Star Wars EP VIII május helyett csak télen lesz nézhető” bejegyzéshez

  1. Aha, oke, de akkor mi lesz az Avatar 2-vel? Mert Cameron is akkor akarna bemutatni. Az meg kizart, hogy ket ekkora nagyagyu elferjen egymas mellett. Szoval most Disney jol kib@szott veluk :D

  2. Tényleg, az Avatar 2. Dec 25-re van kiírva jelenleg. Nem hiszem, hogy azt ott hagyják ezek után.

  3. Remélem azért tudják tartani az évi egy filmet.
    Minden karácsonykor Star Wars… ezt azért könnyen meg lehetne szokni.

  4. Sajnos Disney-ből simán kinézem, hogy azért rakták decemberre, mert kitúrlakot akar játszani.

  5. Kizárt, hogy ennyire közel legyen a kettő egymáshoz. Szerintem Avatart eltólják. Ha jól tudom, még el sem kezdték a forgatást

  6. Mint mikor a filmekben 2 autó teljes gázzal megindul egymással szemben és mi meg várjuk, hogy ki rántja el először a kormányt :D

  7. Szerintem megbeszélték egymással előtte, hogy az Avatar úgyis késik. Nem tudom elképzelni, hogy bármelyik is kockáztatna. Ráadásul a Disney is biztos veszítene vele, ha maradna az Avatar…

  8. Nem is értem, az első Avatar kaszált mert 3D meg látvány stb. de másodjára ez kevés lesz. Persze lehet csak engem nem fogtak meg.

  9. Én bízok James Cameronban. Megint leiskolázza Hollywoodot egy újabb technológiai ugrással, de ő már rég a saját ligájában játszik…. Az Avatár is már 7 éves film, de még így is köröket ver sok mai scifire. Lehet a sztori nem volt a legnagyobb eresztés (Farkasokkal táncoló és Mátrix kombó), de kidolgozottság terén nálam még mindig toronymagasan az első helyen áll. Még tizenötödjére is fel tudok fedezni ezt-azt, hogy mennyire aprólékosan, szó szerint áganként és levelenként megtervezték az idegen dzsungelt. Na most ehhez képest az új SW roppant szegényes lett. :S

  10. Biztos beleírnak a forgatókönyvbe még egy halálcsillagot úgy látszik azt mindenki szereti:(

  11. Nem tudom mi ez a komorság, Cameron minden filmjével irtózatosat robbantott.
    Ő ritkán csinál filmet, de az akkor nagyon ott van.
    Lehet szidni az Avatart, a látvány mindent letarolt. Valóban, a történet nem lett annyira erős, de Cameron másodszor nem követ el ilyen hibát.
    Most ott lesz a sztori és a látvány is.

    A SW meg?
    Addigra lehet, hogy mindenkinek elege lesz, pláne, ha ezt a mostani semmilyen vonalat nézzük.
    Mert valljuk be: az Ep. VII. nem azért kaszált, mert jó lenne. Azért, mert 10 éve nem volt SW a moziban.
    De 2017-re ez már kevés lesz, addigra már elmúlik az újdonság varázsa.

    Szóval én nem feltétlenül a SW-ra fogadok.
    Mondom ezt rajongóként.

  12. “az Ep. VII. nem azért kaszált, mert jó lenne”
    @zagloba: Ha ez igaz lenne akkor már lett volna egy irdatlan nagy esés a pénztáraknál. Kritikai és közönségsiker. Igen, azért kaszál mert jó… is. Ha meg két év alatt bele tudsz unni úgy hogy egyébként még csak nem is ugyanaz írja az új forgatókönyvet akkor nem vagy “rajongó” csak alibizel.

  13. a többit is december közepe/vége felé fogják bemutatni, ez a legtökéletesebb időpont. tényleg van aki ezen meglepődött? lol

  14. Az Avatar egy látványos scifi Pocahontas feldolgozás volt. Másodszorra a háromdé tech demó már nem fog akkorát ütni, hogy tömegek rohanjanak a moziba megnézni, milyen az, mikor a képünkbe repül az ikran a lebegő szklák között.
    Az Avatar 2 a Star Wars nélkül is egy mezei blockbuster lesz csak, nem több, össze se vethető a két történet fajsúlya.

  15. Egyértelmű ,hogy a December(karácsony) jót tett a SW mütyűrök játékok stb eladásainak is nem véletlen ,hogy inkább áttették még csak az Avatar sem kellett hozzá szerintem…

  16. Mindkettő ütős lesz, szerintem maradjunk ennyiben. Cameron nem hiába szokott éveket tölteni egy film elkészítésével, és a SW-ban is csak bízni lehet. Az Avatar története Pocahontas volt, az epzód 7-é meg epizód 4. És?? MIndkettő kurva nagy siker, mindkettőt imádtam, és mindkettő folytatását is meg fogom nézni moziban 3-4x, mint ahogy az előző részekkel is tettem. Én várom mindkettőt!
    Azt sajnálom, hogy nincs széthúzva időben, mert így nehezebb lesz kivárni

  17. Nem lennék most Cameron helyében. Egyébként nem tudom, hogy mennyire lesz ez most felháborodást keltő, de minek az Avatar 2? Elég lezárt sztori volt nekem, ráadásul 7 év telt el azóta, nem kockázatos kicsit a folytatás? Úgy értem a Star Wars 8-al biztos nem veszi fel a kesztyűt, de lehet az Infinity War-ral se fogja…

  18. Úgy bírom, hogy mindenki az Avatart félti, mikor inkább az SW-t kellene. Az Avatar még bemutatója után fél évvel is majdnem telt házzal ment, hol lesz már áprilisban az SW? Sehol.

    Az SW gyorsan szedi meg magát, az Avatar meg hosszútávon hatékony. Ennyi.

  19. ugyanakkor az Avatar is valószínűleg egyszeri event film volt, és a 2. rész nem éri utol az elsőt – míg az SW most jól megágyazott a 8. résznek. Az Avatar 2 vs. SW 8 így valószínűleg egyértelműen az utóbbi felé dől majd el a végén (akármikor is mutatják be őket végül).

  20. sztem meg mindenki marad ott ahol és szépen lemeccselik
    azért nem lennék a disney helyében amikor majd kijön az első avatar 2 trailer és akkor leesik nekik, nekünk, hogy cameron megint “ugrott” egy szintet

  21. Mégis mennyi idő kell lemásolni a Birodalom sztoriját?
    Trololo off

    Végülis tökmindegy, csak amit megalapoztak az előző részben, azzal végre kezdjenek is valami értelmeset.

  22. Az Avatar még érdekel valakit? Botrány rossz volt a film. Nevetséges azt gondolni, hogy másodjára is tud robbantani egy ilyen rém gyenge eresztés. Az SW meg mégis csak SW. Kultikus, ikonikus. A kék macskaemberek a nyomába sem érhetnek.

  23. Hát nekem simán nyomába ért a 2009-as Cameron film az SW VII-nek. egyik sem volt eredeti, de legalább Cameron látván terén újat mutatott. a Force Awakens csak stagnáltatta az SW-t, újat nem nagyon hozott. jöhetnek a fanok sw-fóbozni.

  24. Lehet szidni az Avatárt, de azért a mögötte lévő hihetetlen technika fejlesztés miatt igazi úttörő volt. Normálisabb CGI figurák meg sem mozdulnak ma már az Avatárban kifejlesztett érzelemleképezés nélkül. Vajon hová lehet ezt még fejleszteni? Remélem két éven belül megkapjuk rá a választ. ;)

  25. Régen rossz az, az egy filmet azért várunk, mert esetleg felvonultat valami újabb technikai újítást. Az Avatar-őrületet én sosem értettem. Nem mondom, hogy nem volt látványos a film, hangulata is volt, de pl ha a tévében adták, már nem éreztem hej de nagy késztetést, hogy leüljek elé.

  26. Watchmen: Ez igaz, de csak a 3D-nak és a hype-nak köszönhette. Rengetegen csalódottan jöttek ki a moziból. Most már a 3D-vel nem fogják tudni elkápráztatni az embereket. És akiknek nem tetszett az első rész története, azok már nem fognak futni a második részre.

  27. de hát nem jöttek ki túl csalódottan sokan, hiszen a film nagyon sokáig volt mozikban és folyamat jól hozott. egy transformers 4 hét alatt nagyon sokat esik, az Avatar meg ment 3 hónapig, vagy 4? ez azt jelenti, hogy nem húzták le az emberek egymás között annyira. Ne csak a saját ismerőseidből indulj ki.

  28. human: Persze, hogy mentek rá az emberek, mert mindenki látni akarta a 3D-t. A kérdés az, hogy ha csak 2D-ben lett volna forgatva, akkor is ennyien elmentek volna rá?

  29. Nekem irtora bejött az elsö Avatar, pont mult héten néztem meg megint, és azt a làtvànyt màig meg lehet süvegelni, én még a rehashelt sztorit se rottam fel neki, de miutàn évek ota tologatjàk, valahogy màr nem annyira izgat az egész…Arrol nem beszélve, hogy a legutobbi egyszerre leforgatott trilogiàbol mi lett…(Hobbit)

  30. Cameron mindig is jó filmeket csinált, teljesen felesleges a 3d-s újításokra fogni a sikerét. Tény, mindig úttörő volt bennük, de az újítások nélkül is nagyon erős képi világot képes megteremteni. És szerintem többen vagyunk, akik ezért nézik újra meg újra a filmjeit, mint azok, akik csak az újításokért kíváncsiak rá.

  31. Avatar egy hippi okadek volt, a 3d miatt egynek jo volt, de elobb fogok imax termeszetfilmre beulni, mint avatar 2-re, ott legalabb nem farasztanak az idiota sztorival, azt’ arra is lehet omlengeni, hogy de szep..

  32. Mammut: Én inkább azt mondanám, hogy Cameron csak 4 jó filmet csinált egész karrierje alatt. Terminator 1-2 és Aliens. A többi ezeknek a nyomába sem érhet. Talán még az Abyss-t sorolhatjuk a jó filmjei közé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.