A Producerek választottak – az Oscarra tett hatása?

A 2006-os év volt utoljára olyan, hogy a PGA győztes nem vitte el az Oscar legjobb filmnek járó díját. Avagy az itteni győztes az utóbbi 8 évben hazavitte a legfontosabb Oscart is.

pga

Ennek fényében a producerek céhe szerint 2015 legjobb filmje… The Big Short.
A legjobb dokumentumfilm: Amy (szinte mindenhol ez kapja, szóval erre is tehetünk pénzt az Oscar fogadáson?)
A legjobb animációs film: Inside Out

human
írta
2016. 01. 24. 13:46
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “A Producerek választottak – az Oscarra tett hatása?” bejegyzéshez

 1. Az Amy megnézése után a számomra anno teljesen érdektelen énekesnő egy közeli családtaggá vált. A film alatt tényleg mintha vele élnénk át mindent, amin keresztül ment, és emelett elég durván mély üzenete van, és rengeteg olyan problémára hívja fel a figyelmet, amiken nagyon sokszor siklik át érdektelenül mindenki. Nagyon ajánlott, minket a párommal abszolút Winehouse fanná tett.

 2. 2006 után egy évtizeddel ismét egy olyan év lesz, amikor nem a PGA győztes nyeri az Oscart. Megérzés. :)

 3. Esélyekről lehet beszélni, de a végén mindegy melyik nyer, az idei felhozatal kifejezetten erős, tehát nem lehet arról beszélni, hogy nem érdemli majd meg a győztes a díjat. De persze én sem fogadnék DiCaprioék vagy Keatonék ellen a legjobb film kategóriájában.
  Nálam a Spotlight és a Room még kimaradt, bár minden bizonnyal jól sikerültek, nem hinném, hogy a Top 3-amat veszélyeztetnék, ha mégis előzetesen arra inkább az utóbbi lehet esélyes.
  Egyébként ha már kedvenc filmek, akkor idén a listám valahogy így indul:
  1. The Big Short 2. Mad Max: Fury Road 3. The Revenant
  Persze mindenki véleménye szubjektív, de ha gyorsan hozzá kellene tennem pár gondolatot, akkor a Iñárritu filmje a megvalósítás és a csodálatos képi világ miatt került az lista elejére, a Mad Max volt a legszórakoztatóbb film idén, de azért ez sem szerénykedhet a vizualitása miatt.
  A legjobb film számomra pedig azért a TBS, egyszerűen mert ezt élveztem a legjobban, pörgős és izgalmas volt, kitűnő színészi alakítások mellett kiváló vágással és operatőri megvalósítással.
  Nekem ennyi abszolút elég, hogy első legyen, nem szükséges kielemezni, levezetni számokban vagy elemenként külön vizsgálni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.