A Martian trükkjei

Aki arra kíváncsi, hogy mit tettek utómunkával Matt Damonék köré, az mindenképp nézze meg a tovább mögötti videót.

human
írta
2016. 01. 26. 18:46
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “A Martian trükkjei” bejegyzéshez

 1. ez a film iskolapéldája annak, hogyan csináljanak minél olcsóbban trükkszerű dolgokat… pl a marsi labor belseje nem lehetett túl drága.. egy kis sár meg nagy nejlon a krumpliknak, pár doboz és ágy a legénységi rész, és egy komputer ahol nézte az emailjeit… a mars sima sivatag felülről meg gagyi cgi, na kb ennyibe került ez a film… olcsón keresnek sokat, ez az új hollywood jelszava és erre ráfogják, hogy realista, pedig csak arról van szó, hogy csökkentsék a forgatási költségeket, a hülye nézők meg el is hiszik.. 30 éve kiadnak egy ilyen scifit azt körberöhögték volna

 2. Szerintem meg rendkívül szórakoztató film volt és nem is akart több lenni annál. Amúgy meg a 2015-ös filmek közül még akár kiemelkedőnek is mondható.

 3. Szerintem meg ez a jófajta effekt használat. Amit lehet azt megépítenek, de amit nem érdemes, vagy nem lehetséges, azt megcsinálják CGI-vel. Szerintem ez a film a tavalyi év egyik legjobbja volt, még úgy is, hogy a könyv azért klasszisokkal érdkesebb mint ez.

  Azért nézzétek csak meg, hogy egy egyszerű sisak üveg tükröződés hány réteget igényelt, és azért azt – gondolom – nem két perc összehozni. Azért ez így erősen zanzásítva mutatja a munka egy kis részét csak.

  Ráadásul, ez egy mai szemmel nem túl magas 108 milliós költésgvetésből összehozott egy ilyen szinten látványos filmet, szerintem nem kis dolog. És a kritikai és közönségsiker sem elhanyagolható, szerintem teljesen jogosan.

 4. Pont a testdublőr volt a leggázabb a filmben. Főleg az egyéb elképesztően szép látványelem mellett. De egyébként én nem értem miért jobb a sisak üveg része nélkül felvenni, és csak utána rátenni a tükröződéseket. Jó biztos könnyebb a szereplőknek, de fura így utólag, hogy az CGI. Jó CGI, amire nem gondol az ember, hogy CGI.

 5. Totmate:

  Logikus hogy a sisak tükröződő része effekt. Gondolj bele egy félgömb alakzaton a fél stáb ott tükröződne és azt mennyire nehéz lenne utólag kivenni… Így meg pontosan az és úgy tükröződik amit és ahogy elképzelték.

 6. Kk:
  Ki mondta hogy attól jó a film? Csak éppen ez egy olyan poszt, ami a film effektjeivel foglalkozik, szóval hol máshol beszéljünk ezekről ha nem itt?

  Bocs az OFFert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.