Blockbuster watch: Dirty Grandpa, Revenant és a többiek

Aki nem egy atombunkerben húzta le az elmúlt hetet, az valószínűleg kellően informált az amerikai ítéletidővel kapcsolatban, és most az is kiderül, hogy a havazás mennyire tartotta otthon az amerikai közönséget: Spoiler kicsit lejjebb.

dirty-grandpa

Nagyon. A díjszezonra futtatott mozik mellett végre láttatják magukat a klasszikus, jól megszokott januári förmedvények is, így az új premierek nem igazán sínylették meg a mínuszokat (hiszen sokra amúgy sem voltak hivatottak), a belőlük összerakott mostani hármas csokor összesen nem tudott hozni egy érett paradicsomot a rotten tomatoeson. A trió élén és az amerikai toplista negyedik helyén a Dirty Grandpa nyitott 11.5 millió dollárral, amely a kritikákat elnézve még hízelgő is neki, hiába is ült a rendezői székben a Borat Oscar díjra jelölt írója (what?).

Zac Efron a nyárvégi már-már történelmi bukással felérő We are your friends után ismét felsült, és okosan menekül a Rock szoknyája alá Baywatchkodni, a Neighbours 2-vel meg nagy rizikót szintén nem vállal, de ezen a vonalon talán már a képregényezés sincs messze. Egy előnye viszont feltétlen lehet a filmnek, hogy ettől a ponttól kezdve nem kell többé DeNirot lesajnálni, hogy miért is égeti magát egy ekkora Színész Isten szarabbnál szarabb szutykokban. Egy ideje straight to DVD cuccokat is tol, de állítólag minőségben most fogott végleg padlót.

Mellette még egy jó pofont bekapott a Young Adult zsáner is szerencsére, a legújabb posztapokaliptikus szerelmi vallomás, a The 5th Wave 10.7 milliót hozott 38 milliós befektetés mellett, ami nemzetközileg valószínűleg simán térül, de talán egy franchise-ra kevés lesz a külföldi lelkesedés. A „műfajból” a széleskörű premierekkel megáldottak közül ez közel a legsatnyább, szóval jó eséllyel már tényleg csak a Divergent és a Maze Runner maradt talpon… meg az eljövendő prequelek a témából bármilyen mennyiségben.

Az 5. Helyen befutott The Boy R rated horror húzta talán a leghosszabbat: 10 milliós költségvetés 11.2-es bevétellel, a nézők sem rühellik túlzottan, szóval ez még akár folytatódhat is, standard horror téma minden tekintetben.

Az említett hóvihar sokkal fájóbb volt a korábbi premiereknek, a díjszezonos mozik sem tudták nagyon tartani a lépést, és alig 50% alatt bukdácsoltak a hétvégén. A Star Wars már majd’ 880-nál tart otthon, ám nemzetközileg megfenekleni látszik, de jövő héten megugorja a két milliárdot összetettben, ami valahol enyhén csalódás, de a 900+ amerikai bevétel egészen elképesztő (tippre egyelőre csak saját franchise-on belül lesz ez 5-10 éven belül megdönthető.)
Az első helyen végül a Revenant végzett 119 + 104 millióval, ami már most egészen kiváló, a vége meg az Oscaroktól függ majd, a hirtelen legjobb film esélyesként fellépő Big Short pedig rohamos léptékű mozivesztésekkel is 60 körül fog most kifutni, hogy esetleg megéljen egy újraterítést egy hónap múlva.

A Saul fiát pedig már 34 moziban tolják, de egyelőre sajnos a bevétel nem igazán nő, de egy Oscarral biztosan meglöknék többszáz plusz vászonnal, akkor viszont már szépen termelhet.

18 hozzászólás a “Blockbuster watch: Dirty Grandpa, Revenant és a többiek” bejegyzéshez

 1. örülök a grandpa írtózatos bukásának, már előzetesnél mondtam ez egy rakás szar, talán jobban odafigyelnek ezután a forgatókönyvre (nem fognak)

 2. Mondjuk érdekes hogy a Saul nézettsége nem nő. Próbáltam helyet foglalni az albaba, és hat mindegyik előadása csaknem fullon fut. Igaz kis teremben játsszák, de ahogy néztem mindegyik moziban rengeteg mar az előre lefoglalt hely.

 3. Abelh:

  Szerinted mikor fog megállni a SW7?

  Nagyon érdekelne a véleményed mind az USA, mind a világ vonatkozásában.

  És a Visszatérőre ugyanez?

  Köszi!

 4. Zoli:

  SW: otthon : 920 körül, amerikán kívül 1.150 kb

  Revenant: otthon: szerintem a 200 millión áttolják mindenképp, nemzetközileg nagy passz..meglepően jó megy már most, összesen félmilliárd körül.

 5. Abelh:

  Köszönöm! Ezek szerint James Cameron két filmje marad az első helyen a világon.

  Visszatérő jó kérdés valóban, bár a 200 az USA-BAN sem lesz egyszerű, de megérdemelné.

 6. Abelh jó dumád van :-D “aki nem egy atombunkerben” hehe ez jó :-D A Gods of Egypt jó ha 5 millát összefog kaparni nyitáskor. Szánalom ilyen filmeket beküldeni mozikba

 7. Gods of Egypt lehet nem zakózik akkorát, Proyas azért többnyire megbízható és a naptárban is jól helyezték el, közvetlen konkurenciája nem igazán lesz (mondjuk nehéz is lenne, mert ilyen zsáner kb nincs is :) )

  viszont utána héten meg London has fallen…Butler két hét alatt két nagy premier, már csak siker kéne.

  (p.s.: nem kell olyan messze menni a következő nagy buktához, szerintem már a héten hasal a The Finest hours)

 8. Kal-El:

  nálam legyen 12-14 millió.

  amúgy kicsit olvasgattam most róla és ledobtam a hajam, hogy 140 milliós büdzsé Proyasnak, pláne Butlerrel, mint főszereplő, wtf?! aztán írják, hogy a Lionsgate-nek végül 10 milliója maradt bent, mindenféle kiszervezett szerződések után…ez kb egy két lábon járó pénzmosoda.

 9. de pénzmosáshoz legalább a készítési költséget vissza kéne hozza. Ez az új Sound of Thunder??

 10. gondolom ott a kiszerződéseknél jó volt a feleknek elkönyvelni költségeket erre-arra, de nem konspirálok :)

  Sound of thunder meg a mai napig rejtély, Renny Harlin a forgatás megkezdésekor még “volt valaki”, ráadásul Pierce Brosnan akár húzónév is lehetett volna, csak a stábcserével totál pénznyelő lett

 11. mást nem írnak róluk. de pont ezért gyanús, hogy 140 millióból ennyire futotta (amúgy hiába forgattak a sivatagban, nem úgy tűnik, hogy sok díszletet építettek, vagy tömegesen alkalmaztak statisztákat, a CGI mai ára és ilyen színészek mellett ez kb egy 70-80 milliós mozi.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.