Bob Iger a Disney CEO-ja: Star Wars és Marvel FOREVERRRR

A BBC-nek nyilatkozott, és a már bejelentett Marvel és Star Wars filmeken túli tervekről beszélt:

marvel-star-wars-forever

“There will be more [Star Wars films] after that, I don’t know how many, I don’t know how often.”

Több film lesz még az EP IX után. Még nem tudni mennyi, és milyen gyakran, de nem áll le a gépezet.

“Marvel, you’re dealing with thousands and thousands of characters – that will go on forever.”

A Marvel képregényekben annyi karakter van, hogy örökké folytatódhatnak a filmek.

Sőt, még a közönség a szuperhős filmekbe való belefáradására is volt válasza:

“No, I don’t think they’re getting weary, but I think we keep raising the bar in terms of telling stories that bring them back, that excites them, that makes it feel new and that is what we do for a living.”

A történetmesélésük folyamatosan emelkedő minősége miatt a nézők mindig elégedettek és visszatérnek a következő filmre.

19 hozzászólás a “Bob Iger a Disney CEO-ja: Star Wars és Marvel FOREVERRRR” bejegyzéshez

 1. A Star Wars univerzumban rengeteg lehetőség van. Pl. A Jedi-Sith háborúkról szívesen néznék filmeket. Viszont remélem nem akarják folytatni a fő 9 részes sztorit.

 2. Mondjuk az espisode 9 után remélem leállnak a klasszikus episode-ok gyártásával. A külön sztorik meg tényleg mehetnek a végtelenségig akár, új több részes sorozatok (végre jöhetne a KOTOR sztorija, még ha már nem is kánon), de a Skywalker családból elég lesz egy jó ideig

 3. A Marvel (és DC, bár ugye ez ennél a posztnál kicsit OFF) univerzumban tényleg kifogyhatatlan ötletforrás van, de hogy ehhez miként nyúlnak hozzá, hogyan valósítják meg, az már egy más tészta. Én személy szerint nem bánom a képregényfilmek (és sorozatok) mennyiségét, mert mint mondtam már máshol is, az emberek igencsak túloznak akkor, amikor nyavalyognak amiatt, hogy milyen sok képregényfilm van, amikor az arányuk évente még így is csak pár százalék.

 4. Tőlem annyi képregény és SW filmet csinálnak amennyi csak jólesik. Legfeljebb nem nézem meg. Bár egy KOTOR-éra sorozat valamelyik kábeladón egészen biztosan leültetne. Előbb-utóbb úgy is átmennek a tv-re is.

 5. A Dark Matter egyik részében volt ez a mondat, a cikk miatt jutott eszembe:“It’s Star Wars 36, remastered in full VR. They say it’s a classic.”

 6. Hát mi mást mondana, nem véletlenül CEO! :D

  Szerintem a SW és a Marvel is kifogyhatatlan lehet, pláne úgy, hogy kb a lehetetlenből is jó filmet tudtak csinálni. Nagyon nehéz megjósolni a jövőt, ha megnézzük gyakorlatilag mindig is voltak képregényfilmek csak ilyen tudatosan felépített univerzumok nem( még az Universal Monsters sem volt tudatosan felépítve).Lehet, hogy ezen fognak változtatni majd és nem évi 2-3 filmet csinálnak, hanem 2-3 évente 1-et! Na majd most úgyis kiderül, hogy az új SW trilógiának mennyire jön be a várakoztatás.

  Durva most belegondolni, hogy a gyerekeinknek lehet a mostani Marvel/DC univerzum lesz majd olyan klasszikus, mint nekünk most a SW 4-6!

 7. Szerintem az utolsó gondolat úgy lenne helyes, hogy: A történetmesélésük folyamatosan emelkedő minőséget ÍGÉR, emiatt a nézők (-) visszatérnek a következő filmre.
  Egyáltalán nem látom azt a felfelé ívelő görbét, ami a szavaiban van. Az imdb pontokból rajzolt táblázat is hullámzik.

 8. @Kal-El : ez jó ötlet, ha kifulladóba kerülnek a szériák, akkor jöhet a Marvel Vs DC film.

 9. azért ez a ‘I think we keep raising the bar in terms of telling stories that bring them back’ vicces, mert én az iron man 1 óta nem sok mindent vettem észre ebből. egyedűl talán még a winter soldier volt egy picit jobb ilyen szempontból, de a többi full ugyanaz a sztori végig. ennél még a FOX is többet fejlődött az xmenekben
  SW kapcsán meg egyenesen röhej. tudom, hogy lerágott csont így egy hónappal a premier után, de leforgatni mégegyszer a new hope-t……

 10. Skywalker-ék nélküli SW sztorikat el tudok még képzelni, bár nekem van olyan sejtésem, hogy sem Luke, sem Leia nem élik meg a IX. epizódot sem.
  Szerintem az öregeket hamar kiszórják most már, eleve azért lettek visszahozva, hogy a régi trilógia előttt tisztelegjenek velük, és elindítsák az új generációt.
  A színészekből se nézek ki többet.

 11. Ahhoz képest, hogy a Marvel univerzumban rengeteg ötlet és karakter van, nézzük meg kik ellen harcoltak eddig a Bosszúállók. Avengers 1 – arctalan földönkivüli sereg, Avengers 2 – arctalan robot sereg, Iron Man 3 – arctalan robot sereg, Iron Man 2 – arctalan robot sereg. Látszik mennyi jó ötletük van. De azért a motivációk sem utolsók. Iron Man 1-2-3, A Hangya – valaki megakarja szerezni a technikát. Guardians of the Galaxy – valaki megakarja szerezni a követ.

 12. Na, az túlzás, hogy emelkedő minőség. Az AOU mi volt? A legrosszabb az, hogy mégis mindig várom a következő filmet, mert előzetes alapján rohadt jónak tűnik, aztán koppanok.

 13. igen, a marvelnél jobban elvannak foglalva azzal, hogy megmutassák, hogy milyen jól tudják visszaadni a képregény karaktereket (legalábbis külsőre) egy élőszereplős filmben, minthogy valami epic sztorit kanyarítsanak, de azért egyik sem sikerült olyanra, hogy az ember a felénél kimenjen a moziból.
  viszont az emberek elvárása nőni fog az adaptációk mennyiségével arányosan és nem biztos, hogy később is elég lesz, ha egy színész a rajongó kedvenc karaktereként ugrál a vásznon, szóval a saját érdekükben is tartaniuk kell magukat a “I think we keep raising the bar in terms of telling stories that bring them back” kijelentéshez, még ha ezt most nem is gondolták komolyan.

 14. Marvel:
  A bejáratott karakterektől ne várjatok vmi hű de nagy monumentalitást … (Esetleg az avengers 3) …
  Ezek már így is úgy is működnek.
  Én arra leszek kíváncsi hogy az új hősökkel mit tudnak majd kezdeni.

  Marvel / DC: szerintem nincs az az isten hogy ez a két studio össze álljon :D

  Star Wars:
  Szerintem Luke, Leia és Han már simán kihagyható lett volna az új szériából, misztikusabb, varázslatosabb lett volna ha csak kb. flashback-ként jelennek meg.

  De hát könnyű utólag okosnak lenni :)

  SPOILER
  Jah és a Skywalker csajon kívül, az összes színész választás szerintem borzalmasan xar :)
  SPOILER VÉGE

 15. @Abu : azért biztosan van az a pénz,amiért összeállnának :) mennyit hozna mondjuk egy Superman vs Hulk? Kétmilliárdot megugraná? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.