Felfelé nézve lefelé

Terrence Malick új filmje nem a legjobb kritikákkal bír, de a tarot kártyás designú posztere nem rossz. Ha jól értem fejjel lefelé a jelentése:

Reversed, the card represents unreliability and recklessness. It indicates fraud, false promises and trickery. It represents a person who has trouble discerning when and where the truth ends and lies begin.

Ami a sztárságába elmerült főszereplővel, aki nem tudja kik az igaz barátai, még stimmelhet is.

Itt volt a trailer.

czlm7uvvaaayh1f-jpg-large

3 hozzászólás a “Felfelé nézve lefelé” bejegyzéshez

  1. Hát talán a To the Wonder már kicsit erős volt, a The Tree of Life attól nyilván jobb film. De az is ilyen 50%-okon van és én elfogultság nélkül is jobbnak érzem annál azt a filmet. Az ő “újabb” filmjei elég spirituálisak, szóval szerintem ehhez kell egy beállítottság, nyilván a Stalker se tetszhet mindenkinek, meg úgy általában a Tarkovsky filmek emiatt. A Tarkovsky filmek is nem mondom, hogy hasonlóak, de mégis a mélyebb mondani való ilyen. Én is fázok ettől a filmtől, pláne, hogy lest idén még egy. De nem gondolom, hogy nekem annyira kiábrándító lesz a vége, maximum valóban nem lesz olyan erős, mint egykor volt. Kicsit már túlzottan magának írja ezeket a filmeket talán, s így kevéssé tudom befogadni emiatt.
    Nekem az ő filmjei ilyenek, ha másoknak nem, akkor nekik nem.:)

  2. Malick filmjeinél szerintem az a gond, hogy a kampányok alapján, baromi másra számítasz, mint amit végül a vásznon látsz. Tree of life-nál is egy egyszerű családi drámára számítottam, jó színészekkel, de valahol a dinoszauruszok környékén feladtam a dolgot.
    Valahol olvastam Bale egy nyilatkozatát, hogy nem is nagyon volt forgatókönyv, csak a rendezőnek volt (talán) elképzelése arról, hogy mit is csinálnak. Olyan nap is volt, hogy adtak egy gopro-t neki, hogy úszkáljon a tengerben, aztán gondolom ha valami használható összejött, akkor majd ráhúzzák, hogy ez ezért, vagy ezért olyan spirituális.
    Hát nem tudom…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.