Rövidfilm: “Pre Vis Action” haha, nincs címe

Gareth Evans (Raid 1-2) csinált egy szamurájos akciójelenet tesztet. Fekete-fehér, és azt nézte, hogy mennyire lehet feszült és jól megkoreografált R besorolás nélkül egy ilyen jelenet. A koreográfusokkal közösen igyekezett a Raid energiáját átmenteni az említett megkötéssel.

visaction

Szerintem a sebek nélkül kibírható, de a kardra mindenképp kell vér, annak hiánya végképp kinyírja a jelenetet. Na meg az is, hogy a kardozás igazából nem ilyen, de gondolom nem a realizmus a cél. A videó a képre kattintva érhető.

Amúgy egy 400 ezres Sony kamerával készült.

human
írta
2016. 01. 26. 03:53
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Rövidfilm: “Pre Vis Action” haha, nincs címe” bejegyzéshez

  1. :-) Látom haver Mad Dog itt is jelen van. A csaj viszont aranyos. Uánakerestem, ő is valami harcos-féle sportoló.

  2. Egy PG-13as szamuráj filmnek én nem sok értelmét látom. Ilyenkor nem is értem, hogy kiknek akarják eladni a filmet? Gyerekeknek vagy felnőtteknek?

  3. Ha valaki jó szamuráj filmet akar látni, az nézze meg a 13 Assassins-t. Az nem PG-13as bohóckodás.

  4. Szerintem a gagyi kellékek (főleg a kardok, fémhatás és tükröződés nélkül) sokkal jobban rombolják az illúziót, mint a vértelenség. Vagy csak nekem tűntek annak? De azért kéne az R is. Látszik, hogy kényszerből vágja, mutatja úgy a halálokat, ahogy, hogy azzal is elkerülje a vér mutatását. Értem, hogy ennek (is) a kísérletezése volt a cél, de akkor a kísérlet megmutatta, hogy ennek így kiherélt hatása van.

  5. akit érdekel a filmkészítés mikéntje, nemrég ment hulu-n (vagy itunes [vagy alapítványi]) a “rocketjump, the show”, ahol a rocketjumpos srácok (freddie wong és tsa és most már a burch testvérek is) csinálnak 8 rövidfilmet és modern dokus stílusban elmesélik hogyan készültek a dolgok, nekem tetszett nagyon.

    http://www.sorozatjunkie.hu/2015/11/25/delelotti-video-2-rocketjump-the-show-2/

    ott volt szó a “pre vis”-ről (konkrétan a 7. részben, “keep off the grass”) ami gyakorlatilag egy koreográfiai gyakorlat, amit felvesznek és összevágnak, amin végig lehet nézni hogy hogyan folyik az akció, de nem fektetnek a megvalósításba még túl sok energiát.
    tehát ez egy készülő film alfa verziója, nehezen tudom elképzelni hogy komolyan pg13-at akarna ez a banda csinálni, de csináltak egy tesztet

  6. Ehhez nem kell 400 ezres kamera. Egy go pro jobban teljesitene. Vagy csak nem nagy felbontásban néztem ? Amúgy ki az a loncsos, Barkhad Abdi ? Ja nem , megvan ! A csöves bérgyilkos a Raid 2-ből. Inkább Tigris és Sárkány volt ez, mint szamuráj. A japánok egy csapásból megoldják. Lásd: Kendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.