Lehet Wolverine-nek utódja? Singer dobbant az X-menekből?

Bryan Singer rendező és Simon Kinberg író a Digital Spynak azt nyilatkozták, hogy szerintük Wolverine nem castingolható újra, Hugh Jackman a karakter egyetlen igazi megtestesítője. Míg vannak akik könnyedebben cserélhetők, addig Jackman nem.

hugh.-wolverine

I can’t imagine anybody else playing the part, and there’s not too many characters I can say that for.

A FOX lehet ettől kicsit betojt, hiszen ők tuti használni akarják még a legendást karaktert, mert Singer elvileg nagyon sokáig akar még X-Men filmeket csinálni. A rendező ilyet mondott:

I love these characters. I want to be the guy to pick young Storm, and Jean, and I want to be the guy to pick who Apocalypse is. And to take Magneto into this different place in his life, and to take Raven into this different place in her life. And I want to be the guy to take Xavier’s hair off! That’s me! I don’t want anyone else to do that.

Amúgy Jackman szerint a Kingsman főszereplő kölke lenne jó a szerepre.

44 hozzászólás a “Lehet Wolverine-nek utódja? Singer dobbant az X-menekből?” bejegyzéshez

 1. a lényeg hogy szerintem 30 év körüli színészt kellene keresniük, hogy 20 éven keresztül legyen 1 farkasuk, mivel 10 évet öregbíteni vagy fiatalítani nem olyan nehéz.

 2. Joker is lett uj. Farkas is lesz. Inkább jeni Lawrenceszt dobják ki es a régi szoke tyúkot vissza.

 3. Singernek a First Class után nem kellett volna visszajönnie. Csak lerontotta amit az a film szépen felépített.

 4. Én Hugh Jackman-t sem tartom jó Rozsomáknak, ő valóban csak “Farkas”. De ha cserélnék biztos hogy csak még rosszabb lenne a casting.

 5. Amit Singer felsorolt, azt mind véghezvitte már az Apocalypse-ben. Nekem ebből nem az jött le, hogy még nagyon sok X filmet fog rendezni.

 6. Istenkáromló leszek megint, de a filmekben brutál felületes volt a karaktere, egy eléggé primitív kocsmai harcosnak mutatták be.

 7. zsedan: Láttad az összes filmet? Eddig konkrétan 6 filmnek volt ő a főszereplője. Nem mondanám felületesnek. Volt idejük kibontani a karaktert. Az X2 pedig kimondottan Wolverine múltjáról szólt.

 8. Bírom Jackmant , de mehet a levesbe , ez sosem volt az ő szerepe.

  Még ilyet ! Nem lehet pótolni ? Baromság !

  A Kingsman – es gyerek meg nem jó . Olyan az arca mint akinek folyton

  kakálni kell.

 9. Láttam az összeset rengetegszer, de a képregénybeli tudásához, képességeihez képest egy nagyon lebutított verzió volt mindig a filmekben, persze szerettem is a szerepben, de már bőven elég.

 10. zsedan: Ez talán igaz az összes karakterre. Szeretem Jackman Wolverine-jét, de én is megnéznék egy képregényhübb feldolgozást.

  minkhunter: Eredetileg Mel Gibson vagy Dougray Scott lett volna Wolverine. Ahhoz képest szerintem Jackman tökéletes választás volt. Bár megnéztem volna, hogy mit hoz ki Gibson ebből a karakterből.

 11. Mondjuk a Kingsmanes gyerek szerintem se lenne jó választaás :D
  Meg nem is érzem szükségét, hogy fiatal wolverine filmet akarjak nézni.

 12. Hollywood egyik alaptörvénye ma már, hogy mindenki recastingolható. Ha Indiana Jones-ról nem elképzelhetetlen, hogy más színész játssza, akkor szerintem egy Wolverine-nel sem okozhat gondot, hogy találjanak valakit rá, akivel el tudják adni. Maximum a rajongók számára nem lesz az “igazi”, de hát ez törvényszerű. Majd lesznek új rajongók, akiknek meg az új színész jön be.
  Mondom mindezt úgy, hogy Jackman szerintem is nagyon jó a szerepre.

 13. A last stand-nel kellett volna singernek ilyen eltökeltnek lennie akkor talan nem kellett volna lecserelni a szereplő gardat a first classal

 14. Szerintem vannak szerepek amik nem “recastingolhatók”. Hugh Jackman tökéletesen eljátszotta ezt a szerepet. Lehet hogy egyszerű, és lebutított szerep, de nekem egy élmény volt ebben a szerepben minden filmje. Pontosan úgy játszotta el ahogy kell. Valószínűleg a neve egybeforr a rozsomákkal. Ez nem pótolható vagy lecserélhető. Harrison Fordot sem lehet pótolni az Indiana Jones szerepben. Ha szereplő változtatás lesz akkor az már nem Indiana Jones, vagy Wolverine lesz. Azok már egy teljesen más filmek lesznek. És mint általában ilyenkor, csak árnyékai lesznek az eredetinek.

  Erről a mostani Jokerről meg ne is beszéljünk. Fogalmam sincs hogy mit akartak az alkotói és a szereplő, de egyszerűen kiakasztott az előzetesben. Szerintem meg sem közelíti az elődei szintjét. Vajon rozsomákkal is ez lesz? Jelenleg szerintem senki sincs aki így el tudná adni ezt a karaktert. Talán majd 10 év múlva. Amikor lecseng az emberekben ez a szerep. Pókembert is “szinte” rögtön újrakezdték. Láttuk mi lett. És most megint új a szereplő. Ezek nem tanulnak semmiből.

 15. Joker más kategória, Wolverine-nel ellentétben, képregényekben legalább annyifajta Joker volt, mint filmekben.

 16. Zsocso:
  Mel Gibbson lett volna Wolverine???
  Ezt nehezen tunám elképzelni, biztos jó lett volna egy rasszista Rozsomák! :)

 17. szerintem simán pótolható…és ha már újrázzák, kezdhetnék azzal, hogy megkapja vagy a kék/sárga vagy a barna jelmezt, utóbbi talán jobban működne filmben…
  ha nagy nevet akarnak, akkor ott van egyből Tom Hardy…magasságban is közelebb áll a karakterhez, mint Jackman…de szerintem célszerűbb lenne egy kevésbé befutott színészt választani, mint Devon Sawa (Final Destination), Neal Bledsoe (Revolutionary Road), Dylan Bruce, Ryan Farrell, Trevor Matthews, Mark Matechuk…stb. stb.
  nem is értem, miért kellett ennyi “Logan-filmnek” megtörténnie Jackman-nel, ha sosem jutottak el addig a pontig, amikor végre rozsomák lesz belőle.
  még eredet történet meg flashback sem kellene, csak be kéne dobni egy deadpool/x-men film közepébe és ott van…

 18. Kár hogy Matthew Vaughn volt az aki a First Classal visszahozta a karaktereket a menő kategóriába, de tök jó, hogy Singert istenítik, pedig szerintem az első részek mindennek mondhatóak, de nem kiválóknak.
  Azt hogy Days of Futere-t hogyan kapta meg Singer azt nagyon nem értem. És persze hogy jó film lett miután First Classból tudott építgetni és nem az ő filmjeiből.

 19. “minkhunter says:
  2016. February 1 at 10:05

  Bírom Jackmant , de mehet a levesbe , ez sosem volt az ő szerepe.

  Még ilyet ! Nem lehet pótolni ? Baromság !”

  Nem, nem lehet pótolni. Illetve “lehet” de bárki más játssza az csak egy ócska utánzat lesz. Soha nem lesz olyan jó mint Jackman.

  Bizonyos színészeken örökre rajtuk maradnak bizonyos szerepek.

  Terminator – Schwarzenegger
  Ramo – Stallone
  Dia Hard (John McClane ) Bruce Willis.
  Star Wars (Luke Skywalker) Mark Hamill
  Valljuk be elég furcsa lett volna ha egy teljesen más vadidegen színész játszotta volna el Skywalkert a legutóbbi filmben…Vagy éppen a következőben.

  És ezt a listát még hosszasan lehetne folytatni.

 20. Én nem tudnám nélküle elképzelni a karaktert. 2017-ben lesz a 3. Wolverine film. Az első 2000-ben. 17 éven keresztül fog akkor már futni a dolog, hova akarják még ezt húzni?

 21. ez a beszúrt kép is jól mutatja, hogy Jackman fizimiskára kiváló Wolverine jó picit magasabb ettől el lehet tekinteni nem is az a baj. Ő szerintem kihozza a karakterből amit engednek neki de ez nem Wolverine. A pg13 nagyon behatárolja a karaktert a karmai csak dísznek vannak nem láttuk és nem is fogjuk filmen soha látni azt a Logant aki állatias énjét szabadjára engedi és kaszabol( aki ismeri a képregényt tudja miről beszélek). Ésszerű lenne egy fiatalabb színész de nem tudom Logan mindig is idősebbnek és éretebbnek nézett ki a többi Xmen-nél( kivéve a professzor). Jackman pont most jó korban is van a szerephez mert ugye Wolverine elég idős ne hogy már valami kis nyikhaj játssza… de ugye már nem akarja csinálni ez ellen nem lehet mit tenni. Tom Hardy-nak amúgy szerintem is jól állna a karakter neki örülnék ha ő váltaná. Singer le tett 2 fasza filmet az asztalra az X1et és az X2t( a 2. rész szerintem az egyik legjobb képregényfilm) De a DOFP már nekem rohadtul nem tetszett de adok még neki esélyt hátha helyrehozza a renoméját a szememben az új filmmel( bár nem sok esélyt látok rá a trailer alapján)

 22. Human:pont ez a bajom h akkor kellett volna ennyire ragaszkodnia az x-menhez h ő csinalta volna meg a last standot

 23. Szerintem Jackman jó mint Rozsomák, csak a filmek, illetve a forgatókönyv nem engedte, hogy “keményebb” legyen. Megnéznék egy R kategóriás filmet Jackman-el, ahol rendesen kaszabol, végtagokat vág le, beleket forgat ki. Egy jó sötét, véres történetet, ahol azok a karmok nem csak dísznek vannak.

 24. Olyan nincs, hogy pótolhatatlan valaki. Errol Flynn után is biztos sírtak az amerikai lányok-asszonyok, aztán mégis jött egy Kevin Costner Robin Hoodként, Jeff Bridges is jó volt John Wayne után mint félszemű. Cinikus dünnyögés, vicsorgás, izmok, azért nem egy akkora feladat a Rozsomákot eljátszani. A kis Eastwoodra tolnék egy szavazatot.

 25. m minnifield!

  Rozsomák szerepe az X-men filmekben egyszerű. A PG13 valóban behatárolja, és korlátozza, de azzal szerintem senki nem vitatkozik hogy az összes X mozit vitte a hátán. Sajnos elég bugyuta saját filmeket kapott, így már soha nem tudjuk meg hogy hogyan is alakítaná a valódi rozsomákot. Talán ha olyan komolyan vették volna mint a Vasembert, akkor meg tudott volna győzni mindenkit, de még így is nagyon erős a szerepe az X-men filmekben. Sokkal több volt “csak vicsorgás, dünnyögés, izmok”-nál a karaktere, és a játéka. Ha csak ennyi lett volna akkor egy gorilla is el tudta volna játszani.

  Akikről te beszéltél ott sok év telt el a váltásig. Most szinte azonnal új szereplőt akarnak. Még le sem ment az utolsó filmje, de már keresik az utódot. A mostani korosztájnak Jackman papa lesz a rozsomák. Ha várnának több évet a váltással akkor az akkori generációnak már könyebb lesz eladni. De nekünk pótolhatatlan lesz.

  Továbbra is azt mondom hogy az új Joker egy katasztrófa. Eddig kettő volt akiről elhittem hogy ő a Joker. Nagyon hosszú idő telt el a két film között. Itt viszonylag kevés. Tudom hogy sok fajta Joker létezik, de ez csak a színész alakításától függ hogy elhiszem e hogy ő a “valamelyik” Joker. Most egyáltalán nem éreztem ezt. Igaz hogy csak az előzetest láttam, de egyáltalán nem éreztem oda valónak, sőt, számomra egy vicc volt. A karaktere amúgy is elférne simán egy saját filmre, így bedobva a tömegbe, és ilyen játékkal, számomra egy vicc.

  Kezdem azt érezni a Hollywood-i filmekről hogy a következő 30-40-50 évig ugyan azokat a történeteket nézzük, csak más szereplőkkel. Vajon 50 év múlva az unokáink a 6. rozsomákot fogják nézni?

 26. Most hogy mondjátok a Clint gyereket azt kell mondjam – nem rossz , tényleg nem !

  Rozsi szerepére nagyon sok szinészt megnéztek ,

  Gibson , Russel Crow , de még komolyan szóba jött Jude Law és Joaquin Phoenix is .

  Egyébként nem egy olyan nagy dolog ez , keress egy feltörekvő színészt , aki kicsit alacsonyabb , zavard el a konditerembe , kötelezd hogy olvassa el a képregényeket , és ami a legfontosabb – adjál neki egy normális forgatókönyvet meg rendezőt

 27. T: Az igaz, hogy Vaughn jól rebootolta a sorozatot, de Singer volt az aki megalapozta az egészet. Ő volt az, aki megismertette a világgal az X-MENt és aki beinditotta 2000-ben a képregény filmeket. Az első részt akkor csinálta, amikor a képregény filmek renoméja a béka segge alatt volt és senki sem akart invesztálni az ilyen produkciókba.Az X2-vel pedig az egyik legjobb képregényfilmet tette le az asztalra. Ha nem érted, hogyan kapta meg a DOFP-ot, akkor nézz utána kicsit. Vaughn nem vállalta a folytatást és Singer előlépett producerből rendezőnek.

 28. Akkor sem értem miért éltetik annyian az X2-őt, mint egyik legjobb képregényfilm.
  Nem volt rossz, de azért…

 29. Szerintem meg nem hogy Scot, hanem egyenesen Clint Eastwood legyen Rozsomák. Na jó, persze ezt nem gondolom komolyan, csak olvastam annak idején a Rozsomák karaktert részben Clint-ről is mintázták.
  Scott meg jó hogy szintén megfelelne, végülis csak hasonlít a saját apjára.
  Ami kérdéses, vajon a színészi képességei megfelelnek-e?

 30. Szerintem is illene 5-10 év várakozás a színész cserével. Úgy kevésbé fájna a váltás a Hugh Jackman rajongóknak.

  De ha jól sikerül a színész csere még jól is elsűlhet a dolog.
  17 éve Jackman viszi a karakter. Akik csak 3-4 éve kapcsolódtak be a sztori line-ba őket nem fogja zavarni a csere, mert ők már inkább ismerik a first class színészeit, ami a DOFP-ot leszámítva nem igazán foglalkozott farkassal, és szerintem az apokalipszis sem fog neki túl sok játékidőt szánni.
  Ergo a mai fiatalság 2017 után már egy új farkassal fog megismerkedni.

  Lásd: James Bond filmek, nekem pl. totál nem hiányzik már se Pierce Brosnen, s Sean Conary, se Rogere Moore mint 007. Pedig a saját korukban ők voltak a királyok.

 31. Dody:

  Én se vitatkozom vele, hogy Rozsi karaktere volt a legcoolabb az X filmekben, jól is hozta HJ, csak pont azért amit írtál, hogy a korhatár miatt elég volt a “vicsorgás, dünnyögés, izom”,ha továbbra is ilyen stílusú filmeket akarnak csinálni (és ilyet fognak, hogy a nagyi a kisunokával is láthassa), oda nem kell színészóriás, egy másik szőrös, izmos, markáns arcú faszi is jó lesz.
  Amit utálok, az a remake, egy Rembrandtot, de még egy gyerekrajzot se rajzolunk-festünk újra, de ha van egy működő karakter, azt szívesen látom más színésszel is, akárhány évvel később is. Az talán még pluszt is adhat a filmeknek, ha nem hagyják belefásulni a szerepbe a művészt. Lásd pl. Harrison Ford, persze, hogy neki kell játszania az öreg Hant, de majd leesett a vászonról, annyira látszott rajta, hogy már a töke kivan az egész Star Warssal. Csak jót tesz, ha már végre nem ő lesz Solo.

 32. T: Nekem azért ez egyik legjobb mert egész jól felvolt építve az egész film forgatókönyv ügyileg. Stryker karaktere nagyon jó volt. Voltak cool jelenetek benne: pl amikor Logan szétkapja a katonákat akik betörtek az iskolába az összes filmbe egyedül ott jött át számomra a karakter igazán bár ott se vették brutálisra a dolgot az tény. Tudnék még írni róla de most érd be ennyivel :D
  Paya: Ez az Eastwood gyerek az azúrkék szemével számomra nem lenne hiteles Rozsomák meg az arca sem elég karakteres hozzá. Tom Hardy jobb lenne :D

 33. m minnifield:

  van amibe én is egyetértek veled. A beszélgetésből és a többi kommentől az derült ki számomra hogy ez egy zsákbamacska lesz. Szerintem bukta ha PG13, mert azt már láttuk, és az jó volt, de ugyan azt nem tudják megint megcsinálni. Akkor lehet esélyük, ha valami mással próbálkoznak a jövőben. De vajon mernek újítani komolyabban? Vagy ráülnak a jó pénzt fialó témákra. Ki fog derülni az biztos. Nagyon könnyen elronthatják az eddig felépített képet. A szuperhősös filmeket nem kedvelem annyira, de ez a karakter megfogott, és egyre jobban érdekelne az R besorolású, valódibb rozsomák. De a váltás korai, a szerep érdekes, a színész még a “toppon” van. A szerepet sem unta meg senki, bőven van még benne kakaó főleg R kategóriában ahol a valódóban meg tudják mutatni hogy mi is ez a karakter, és itt nem a kaszabolásokról beszélek. A Star Wars mellőzte a folytatásokat és ezzel Fordot is, pedig többet érdemelt volna. Szerintem egyszerűen muszáj volt beletenni a filmbe tiszteletből, és hogy könnyebben el tudják adni. Én is ugyan így viselkedtem volna ahogy ő. Sokat köszönhet neki a Star Wars, de itt egyértelműen látszik hogy csak kihasználták amit ő és az akkori munkatársai tettek, a stábbal együtt. Solo karakterét sem tudnám elképzelni másik színésszel, pedig nagyon sok idő telt el a 6. rész óta. Így hogy időben ugrana a saját filmjével, így emészthetőbb lesz hogy más játsza el a szerepet, de ahoz időben ugraniuk kell. Ha rozsomáknál is ugranának az időben akkor talán azt mondom hogy oké, ez kap egy esélyt, de a nyavajás alig örgszik, így az is nehéz. Vissza kéne menniük egészen a 20 év körüli Logenhez, ami még jó is lehetne, viszont az utóbbi időben a tini dolgokban nem nagyon jeleskedik Hollywood. Na mindegy is, elkalandoztam egy kicsit. Egyet is értek veled, meg nem is. A lényeg, hogy mindenképp ki fog derülni a váltás eredménye ha akarjuk ha nem. Maximum lesz aki nem nézi meg.

 34. Tom Hardy tökéletes lenne Rozsomáknak, mondjuk a Warriorsban hozott kinézetével és karakterével el tudnám képzelni…

 35. Megvan az a kép, amin Clint Eastwood van elphotoshoppolva Wolverine-nek? Az hatalmas. Jó hír, hogy Eastwoodnak van egy fia, aki szinte kiköpött az apja, ha egy kicsit kigyúrná magát, akár jól is elsülhetne. Két mínusz pont az életkora, kicsit talán fiatal a szerepre, meg színészileg fogalmam sincs, hogy mit tud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.