Blockbuster watch: Panda, Ceasar, Choice, Zombik

Míg két hete a hóvihar lombozta a mozibajárók harci kedvét, most legalább az ad hoc katasztrófa helyett a studiók jó előre tervezhettek az NFL Super Bowl-jával, és céloztak meg az amerikai focitól némileg független közönséget, vagyis ez volt a terv inkább, az eredmény meg három új filmből két és fél kudarc.

hail-caesar-hero

A Kung Fu Panda 3 maradt az élen relative szignifikáns 50%-os esés mellett is a maga 21 milliójával, és a második helyezett jócskán lemaradva Coenék új produkciója lett, a Hail Ceasar 11.4 milliót ért meg a közönségének a kezdő hétvégén. A tesók immár 17 darabosra hízott életműve egészen a No Country for Old Men 2007-es sikeréig elég visszafogottan muzsikált a pénztáraknál az általános sztárparádék ellenére, ám 9 éve valami átszakadt, és a True Grit, valamint a Burn After Reading összesen 231 milliót fialtak cask az amerikai piacon (két limitáltabb film mellett).

Ezt kívánta volna egészségesen megfejelni a Universal a Hail Caesarral, ami a jó kritikák ellenére kicsit kapufát lőtt, és sem a mainstream vígjátékra ácsingózó közönséget, sem Coenék rajongóbázisát nem sikerült kellőképpen kielégíteni és/vagy megfejni. A 22 milliós költségvetés ellenére ez, pláne nemzetközileg kiegészülve jó kis költőpénz lesz majd a stúdiónak, ugyan is a színészgárda önmagában kóstálna vagy 100 milliót, ha nem puszira jelentkeztek volna be, a vége meg valahol annak a harmada körül lesz.

Az premierek közül 6 milliót ért Nicholas Sparks újabb ámokfutása, a The Choice. A nagy összeboruló fejekkel marketingelt író áldásos tevékenysége számos kisebb-nagyobb siker után látszólag zátonyra futni látszik, pedig alapvetően nem is volt hülyeség a romantikára ácsingózó közönséget meglőni a Super Bowl hétvégéjén (azért tegyük hozzá, hogy Alexandra Daddario, meg Teresa Palmer is megér némi ajtócsapkodást, szóval akár rájuk is lehetett volna marketinggel gyúrni). 15 millió körül lesz valahol a vége.

A hét utolsó buktája, a Pride and Prejudice and Zombies 6. helyen 5.2 milliós starttal, ami valóban fájó lehet annak tükrében, hogy egy ekkora marhaság létjogosultsága valamilyen szinten hálás a mai mozis forgalmazásban, ugyanakkor a megvalósítás koránt sem lett túl bíztató. A film a kritikák szerint túl komolyan veszi magát, ugyanakkor lapos, és a tematika ellenére nélkülözi a kreativitást, így persze két szék között a pad alatt nézeget komoly közönség nélkül. Ez így még a befektetett soványka 28 millió mellett is torokszorító lehet a forgalmazónak, a mostani pocsék 1700 dolláros átlagérdeklődéssel 12 milliónál tovább nem igazán jut végül.

Még egy limitált érdekesség Emma Watson kilátásba helyezett meztelenkedése a Regressionben, ahol aztán a testdublőrnek híre ment, így 100 moziban 31.000 dollárt szedett össze, ami egyszerűen szánalmas. A nagy bukták tematikájába passzol még a múlt héten már felpofozott Jane Got a Gun, ami a második hétvégéjén 85 százalékot esett (amivel minden idők második legnagyobb második hétvégi zuhanás büszke tulajdonosa).

A Revenant közben 150 milliónál (összetettben már 326-nál), a Star Wars pedig 900+ / 2 milliárdnál tart.

Jövő héten Deadpool, ami az év simán legizgalmasabb box office eseménye eddig, hiszen underground kalapoló produkcióból az egyik legjobban várt szuperhős mozivá nőtte ki magát, és a relative ismeretlen (most már tuti nem) főhős és az R korhatár besorolás ellenére robbanthat. Az érdekelne, hogy szerintetek mekkorát.

abelh
írta
2016. 02. 09. 03:01
megjelenés
28
hozzászolás


28 hozzászólás a “Blockbuster watch: Panda, Ceasar, Choice, Zombik” bejegyzéshez

 1. a Deadpool csak meg lesz 30-40 millió körül… legalábbis szurkolok neki, többet azért nem mernék tippelni

 2. Én azért örülnék a deadpool sikerének, mert szivesen elnéznék még ebből az idiótából pár részt :)
  én olyan 3-400 milla körül tippelek bevételt (a korhatár miatt merek csak ennyit) :)

 3. Sztem a Deadpool kb az Ant-Man szintu siker(?) lesz. Mikor meghallottam, hogy lesz olyan film, nem is tudtam hova tenni, akkora balf@szsagnak tunt elsore (meg masodjara is), aztan kb az egyik legjobb Marvel film lett a velemenyem szerint. A Deadpool sem hoz igazan lazba, a trailerek szodaval elmentek, viszont a nem szokvanyos reklamkampany utan mar erdekel a film.
  Mondjuk az Ant-Man 130 millabol keszult+reklam, a Deadpool meg csak 50-bol. Szal ha hozna azt, amit a hangya, az nagy siker lenne, meg gondolom jonne majd a folytatas par ev mulva. Persze nehezebb dolga lesz a korhatar miatt. Szal a tippem 150 milla USA-ban, 250 Worldwide.

 4. pedig ez kivételesen olyan Coen film, ami még érdekesnek és viccesnek is tűnik, mondjuk moziban én se nézném

 5. Én pl. azóta várom nagyon mióta megtudtam h más mutánsok is lesznek a filmben.

  De igen sokan azért várják mert el tér a már megszokott x-menektől a karakter. És mert vicces, szórakoztató, és nem tiszta fialás :D

 6. Ha nagy siker lesz, márpedig úgy néz ki, akkor 3 éven belül Ryan Raynoldsnak jelenése lesz más Marvel produktumokban is!!!

 7. Pedig mennyire vártam Regression-t csak a meztelen jelenet miatt, de csak egy fasz marketing húzás volt.

 8. A Jane … meg 3. legrosszabb második hétvége, nem a 2., mint ahogy a cikk írja.

  Nem bántsáként, de nem lenne rossz egy kicsit átfutni a posztot mielőtt kikerül. Inkább jöjjön fél órával később, de egy plusz átnézés bele kellene férjen.

 9. Zoli:

  1. ahogy írtam igen, akadt pár typo, most én sem figyeltem nagyon. a hibák majd javítva lesznek, de szerintem Human sem a fórum előtt ül egész nap meló közben.

  2. a végleges bevételek dollárra pontosan itteni idő szerint hétfő késő este érkeznek be a cikk megírása után – a korábbiak alapján a Jane még második volt, a végleges alapján meg végül csak 3. Ezért nem szabadkoznék.

 10. Zoli : örülök, hogy egy filmnek már csak a bevétele számít és nem az, hogy tényleg jól sikerült-e SZVSZ

 11. Deadpool: 60 Start/ 180 USA
  Ww sacc: 450

  Megnéznék, néha egy magyar box office-t is.
  Hogy néha milyen szar filmre mennyien beülnek…

 12. star warsnál rosszabb filmet még sosem láttam :) kicsit nevetséges, hogy a star wars név miatt ennyi pénzt összeszedett

 13. Nem értek hozzá, de szerintem ütni fogja a Deadpool az Ant-Man-t.

  Hiába a korhatárnak köszönhető, kevesebb potenciális néző, azzal hogy R besorolású, szerintem azok közül is nagyon sokan elmennek, akik egyébként csak otthon néznék meg, hogy megmutathassák, van igény erre a besorolásra!

  SZERINTEM. :)

 14. Elég komoly, 93 milliós nyitóhétvégét tippelnek a Deadpoolnak az USA-ban. Azt hiszem, ez több mint meggyőző.

  A csütörtök éjjeli debütálás mindenesetre nagyon jól sikerült.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.