22 hozzászólás a “Batman v Superman az Oscar utánra” bejegyzéshez

 1. Vajon hányan mondják még el és hányszor, hogy nincsenek egy súlycsoportban? XDXDXD

  Nincsenek.
  Na bumm!

  Csakhogy Superman a megtestesült jóság, a hiper-szuper erkölcs és jóindulat, a polkorrekt isten. Mégis mi a francért ölné meg Batmant? Megtehetné? Meg. De nem teszi. Még valamelyik előzetesben is mondja Batnak, hogy egy pillantás alatt megölhetné, HA AKARNÁ, úgyhogy álljon le a denevér. (Persze a denevér nem áll le.)

  Csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy nem fekete-fehér az ügyük. Ez nem egy iskolai verekedés, ahol a gonosz, nyolcadikos Pistike a szart is kiveri az ötödikes Józsikából mert csak. A két hősnek itt mindenféle motivációi vannak, elveik, sérelmeik, személyiségük stb. Engedjétek már el az ilyen kétbites gondolatokat. Csak mert erősebb, még nem biztos, hogy elpusztítja. Superman erkölcsileg feletted áll, hiába mondod, hogy Te az ő helyében kitaposnád a belsőségeket a senkiházi Batmanből, ez senkit nem érdekel, lényegtelen, hogy te mit tennél a helyében, mert Superman nem így gondolkodik.

  De tovább megyek: Supermannek gyenge pontja is van, amit valószínűleg Batman felderít és kihasznál (helló kriptonit).

  Arról meg ne is beszéljünk, hogy legalább 30 éves az első füzet, amiben egymásnak esnek. Olvasgassátok, ha nem értitek, de rajzfilm is készült már ebből.

 2. @beiz: nem akarom megfúrni amit írtál, mert a lényegét tekintve igazad van.

  VISZONT van olyan képregény folyam is, hogy Injustice amiben Superman közel sem ennyire mindenek felett álló erkölcsileg (fogalmazzunk úgy, hogy kicsit arányokat téveszt), sőt még ugye gyilkol is – amit meg ugye Batman sem tenne meg sosem.

  Tudom, ez egy másik képregényes folyam, de ebből is látszik, hogy ezek a ‘karakterek’ csupán jelmezek, ami mögé olyan ‘sztorit’, ‘motivációt’, ”’jellemet”’ lehet írni, amit éppen a piackutatási trend diktál – hogyha sarkosan akarok fogalmazni, és emiatt lesz számomra visszá az összes képregény-karakteres sztori, ami már több évtizede fut, hisz nem lesz ésszerű, konzisztens jelleme egy-egy szereplőnek.

 3. BeryG értem amit mondasz, de ott meg vagy nem ugranak egymásnak, vagy pedig más cselekményszál, történés árnyalja, bonyolítja az erőviszonyokat. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy nem szimpla matek (ki az erősebb) a harcuk. Sosem volt az. Batman úgyis taktikázik magának valami előnyfélét. És még mindig ott van a kriptonit.

  Egyszerűen csak unom már, hogy minden cikknél (nem csak itt) van 1-2 ember, aki nem érti, hogy harcolhatnak egymással, hiszen S jóval erősebb. Minden egyes cikknél! XD Pedig azt is tehetné, hogy elgondolkodik: itt ez az istenszerű, szupererős, sérthetetlen lény, vajon hogyan lehetne legyőzni? :) Nem izgalmasabb így hozzáállni? :)

 4. @béiz Hát igen, viszont az izgalom ott bukik el, mint ahogy azt említetted is, hogy előkerül a Kriptonit, onnantól supes már nem nagyon pattog. Engem ez utóbbi kifejezetten zavar, bár animációs szinten mindent láttam már amit kell a témakörben (képregényekben nem vagyok otthon) és tudom, hogy a Kriptonit mindig is szerepet játszott, de én kissé csalódottnak érzem magam, hogy itt is ezzel rukkolnak elő. A trailerre térve picit egyébként, a füst hogyan tüntette el supes űberlátását? Mármint a képkockák alapján mint ha meglepődne Bat helyváltoztatásán… Nem tudom hová tenni. Doomsday-re minden esetre kíváncsi leszek, meg úgy az egész filmre premier környékén.

 5. Igen-igen, mindig a kriptonitot előhúzni olcsó megoldás, de hát mit tegyenek? Nehéz máshogy nekiesni, ahhoz új szabályrendszer kellene. Mondjuk este sincs ereje teljében, de azért ez még mindig édeskevés.

  Legalább a Man of Steelben nem volt kriptonit, ez is valami. :) A kánon része ez a gyenge pont, ha módosítanának rajta, akkor meg azért hörögne a fél világ.

 6. De visszatérve az alapproblémára: azon érdekes módon sosem háborog senki, hogy miért nem öli meg Luthort Superman egyetlen pillantásával. Hiszen megtehetné, nem? Ősellenségek pedig. Ezen sosem problémázik senki. :D

 7. Amúgy – ötletelés szintjén maradva – simán el tudnék képzelni egy olyan sztorit, hogy Batman szabályosan nyomoz/kémked/megfigyeli Superman-t hogy kiderítse a gyengéjét, és ezalatt lehetne Supes-nak valami emberi jellemfélét, jellembeli gyengeségeket belevinni… na jó ez nyilván sosem valósulna meg de tuti érdekes (emberi) színezetet adna egy ilyen történetnek.

 8. az én tippem az,h Doomsday filmközben is pusztitani fog és a végén lesz a legfejlettebb ott meg muszáj lesz békét kötniük..Baromi kiváncsi vagyok Doomsdayra! :-D

 9. Várható hogy előkerül a kriponit. Minek forgatnának egy olyan lényről filmet aki “szinte” elpusztíhatatlan. Annak semmi értelme sem lenne. Ezt maga a rendező is megmondta az első Man of steel előtt. Viszont kifejezetten tettszett nekem az a filmben hogy gyakorlatilag saját maga, Superman húzta meg a határait. Hiába tehetne meg bármit, mégsem teszi meg, és számomra ez az igazán érdekes a filmben. Ha bekerül a kriptonit akkor minden megváltozik. De attól még összehozhatják jól az egész filmet. Jobban örülnék ha nem lenne kriptonit.
  @BeryG
  Egy jó kis kémkedős, Batmanos filmet én is megnéznék.

 10. Számolta valaki, hogy Snyder 3 percben mennyiszer említi meg a Turkish Airlines-t?

  Nem kevés pénzt ölhetett a légitársaság a filmbe.

 11. Kezdünk elmenni Songokus mélységekbe, most már átüti batmant egy konzervdobozban 20 darab falon és semmi baja sincsen…

 12. szupi visszafogta magát ezért csak egy 30 emeletes épületen ütött át egy halandót keresztben… mhhm kay.

 13. Mi lenne, ha mondjuk megnézné mindenki a filmet és csak azt követően vonnánk le a konzekvenciát? :)

 14. “Számolta valaki, hogy Snyder 3 percben mennyiszer említi meg a Turkish Airlines-t?”

  Épp most láttam egy reklámot ahol Batman az említett légitársasággal utazik,úgyhogy elég sokkal támogathatnak.

 15. Mégis mit vártatok Superman-től?? Hogy majd babusgatja Wayne ùrfit??? Nem egy Amerika Kapitány! Hulk ellen viszont megnézném :-D

 16. @bëiz Én őszintén nem háborogtam, nem is fogok, csupán megjegyeztem hogy ez kissé csalódottságot okozott, de valóban nem sok megoldás lenne ellene.

  SPOILER!
  A Luthor-os kérdésre pedig azt kell hogy mondjam, bár ez lehetséges, hogy nem releváns, de tévedsz, megöli. Ha jól emlékszem a JLU-ban egy párhuzamos univerzumban süti meg a fejét konkrétan, miután Flash-t megölik és elveszik a kontroll, majd úgymond hatalomra is törnek Luthor halála után. Talán emiatt nem problémáznak, mert az emberek egy része talán ismerheti ezt a történetszálat, és tudják, ha Luthor-t megöli, abból komoly gondok lesznek, ezért is nem ölte meg a másik Supes. Nem tudok idézni, de Supes is kapott pont erre valami szép szöveget, ha nem láttad esetleg, javaslom nézz rá arra a sorozatra.
  SPOILER VÉGE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.