Indy 5 érkezik majd 2019-ben

Hivatalos Disney bejelentés, nem pletyka vagy találgatás.

Harrison Ford visszatér Indiana Jones-ként. Steven Spielberg pedig a rendezői székbe huppan. Lucasról 1 szó nem esett (szerencsére?:).

Indiana-Jones2

2019 július 19.

Sztoriról vagy hasonlóról nem beszéltek. Gondolom átadja majd a stafétát végül valami fiatalabb csávónak. Pratt? Valami újonc? Az tuti, hogy nem Shia.

A hivatalos pr szöveg:

Indiana Jones is one of the greatest heroes in cinematic history, and we can’t wait to bring him back to the screen in 2019, It’s rare to have such a perfect combination of director, producers, actor and role, and we couldn’t be more excited to embark on this adventure with Harrison and Steven.

human
írta
2016. 03. 15. 19:05
megjelenés
35
hozzászolás


35 hozzászólás a “Indy 5 érkezik majd 2019-ben” bejegyzéshez

 1. Szerencsétlen Harrison már beszélni is alig bír, nemhogy még itt ugráljon meg bohóckodjon. Nyugodni hagyni kéne a karaktert.

 2. Tehát az utolsó rész óta (2008) 11 évig vergődnek egy új részen. Ez az! Fő az előrelátás és a következetesség. Az lett volna igazán tökös, ha bejelenti Shia vagy Chris Pratt főszereplésével a dolgot. Így csak arra futotta, hogy ők sem tudják merre vigyék ezt az egészet. Plusz, ha mindenképpen Forddal akarják, akkor minek vártak ennyit? De komolyan, semmi értelme nincs így, csak árad az izzadtságszag a projektből egyelőre.

 3. Engem sose kapott el annyira egyik film se, pedig gyerekként is láttam őket, szóval nekem mindegy…de akkor lesz még South Parkos megerőszakolós rész is, mert az jó lenne?
  Chris Pratt egy jó ötlet, mert hát neki való szerep, csak túlságosan is..még nem is volt olyan sok filmje mióta izmos lett és nem Andy, de már most unom. Szóval egy Indiehez hasonló szereppel megint csak egy Starlord JP-s fickó lenne. Abban reménykedek, hogy az a JLaw-os sci-fi komoly lesz, és mutat valami mást.

 4. Éljen!!!! De ha benne lesz Shia kerülni fogom!!!! Ezt a világot szeretem,meglehet ezt csinálni Harrison nélkül is!!! Vagy legyen benne de mint valami mellékszereplő!

 5. A legnagyobb hír ma!!! Indy, Harrison, Spielberg!!! Csak könyörgöm, Williams mester is ott legyen!!!!

 6. Nálam várós és pont Ford miatt. Meglátjátok, az öreg odateszi majd magát, még 1x utoljára!

 7. Pratt jöhet, játszhatná az unokáját, vagy az unokája pasiját, aki szintén régésznek tanul. Ford kb annyit szerepelhetne mint Tommy Lee Jones az MiB 3-ban, Pratt meg a végén megkapná a kalapot, ostort meg a nőt. Keresni kell egy jó kis ereklyét, időben lehetne a 60-as, 70-es évekbe rakni a történetet, jó kis hidegháborús feszültség minden oldalon.
  Lehetne jó film, de félek Spielbergtől.

 8. rajongókhoz:

  mennyivel könnyebb lenyelni a staféta passzolást új karakterrel, mint az, ha más alakítaná Indyt kapásból egy rebootban?

  nettó baromságnak tűnik ez, mivel a közönség úgyis egy Indy-szerű karaktert akar látni, ergo csontra ugyanaz a figura fog így is rohangálni a vásznon, csak más név alatt.

 9. Szerintem Ford már Han Soloként is necces volt, 2019-ben meg már közel 80 éves lesz…

  Rebootként ezt sokkal jobban el tudnám képzelni. Pratt lehetne Indiana Jones, Ford pedig Sean Connery karakterét átvéve Henry Jonesként kapna egy kisebb mellékszerepet, mindezt persze II. világháborús környezetben.

  Nyilván borítaná az eddigi filmek kronológiáját, és sok rajongónak nem tetszene hogy más játssza Indy-t, de így tiszteleghetnének Ford előtt és a folytathatósággal sem lenne baj.

 10. Miért nem JJ rendezi, és forgatja le újra a Frigyládát? Milliárd felett termelne..

 11. abelh:

  Engem speciel az Ébredő erőben történő ugrálásával meggyőzött.. így 74 évesen is jól bírja. Arcra meg sokat nem öregedett a Tűzfal óta pl., pedig az is már vagy 10 éves film.

 12. Nebojsa: Pratt simán játszhatná a fiát is. Lehetne egy olyan páros is, mint a Ford-Connery volt a harmadik részben.

 13. Összességében nem rossz a hír, csak inkább az 1-3 rész szintjén mozogjon, mint a kicsit gyengébb 2. és jóval gyengébb 4. részén.
  Egy staféta átadásnak meg lehet vele ágyazni, Pratt, vagy Bradley Cooper elvinné a dolgot. Ford meg működött Han-ként is, nem éreztem az ikonikus karakter megviccelésének, szóval még egyszer elbírhat ezzel a szereppel is, csak 3 év még sok idő azért…

 14. Csak nehogy kinyiffantsák, mint Hant.
  Amúgy nálam azonnal felejtős, ha “PG-13-masított” csapdákat kapunk. Csodálkoznék azon is, ha nem kerülne elő ismét a frigyláda. Nagyon remélem, hogy nem lesz igazam.

 15. Lehetne gog pratt is, csak a film ne legyen koponya szintű.. Sot löböf is lehetne, csak ne nononozzon.

 16. Azt mondjuk nem értem, mi a fenének kellett tényleg ilyen sokat várni a 4. rész óta, de ettől még várom. Azt viszont nagyon utálnám, ha szimplán kinyírnák ezt a karaktert is.

  “mint az, ha más alakítaná Indyt kapásból egy rebootban?”

  Így átadhatja úgy a stafétát, hogy egy új sorozat indulhasson xy néven később, és nem kell már megint egy karakternevet lehugyálniuk azzal, hogy tök más játssza? Indy nem Bond.

 17. “Így átadhatja úgy a stafétát, hogy egy új sorozat indulhasson xy néven később, és nem kell már megint egy karakternevet lehugyálniuk azzal, hogy tök más játssza? ”

  you don’t say :-O

  én azt mondom, hogy hülyeségnek hangzi tök ugyanazt a karaktert vinni csak más néven, képletesen leadva a stafétát. Ugyanúgy Indiana Jones lesz, csak mondjuk a 70-es években és California Jack lesz a neve.

  Indiana Jones A.K.A. California Jack – The plague of the Skeletons of the lost submarine

  – Láttad az új California Jacket?
  – Az az új Indiana Jones?
  – Nem dehogy is, ő méltósággal leadta a franchise-t.

  “Indy nem Bond.”

  Mert? Bondot mi teszi Bonddá? Mi az a különleges sajátossága, amiért átültethető más színészekbe a karakter? Csupán a megszokás. Idővel majd minden “Bond” lesz, most ezt csak tök jó feldobni, mert hangzatos.

 18. “ugyanazt a karaktert vinni csak más néven”

  Nem értem, miért lenne ugyanaz a karakter?

  A gesztusok, melyek Indyhez nőttek, azok mind Fordra jellemzőek. Hülyeség lenne egy új színésszel utánozni őket. Újakra lecserélve meg csak olyan lenne, mint Bond, csak valami arctalan fickó öltönyben, aki gyilkolhat, és akinek a filmes személyisége annyiszor csorbult, ahányszor színészt cseréltek, mostanra el is érték vele a végcélt, egy baltaarcú orángutánná redukálódott.

  Lehet saját arculata az új karakternek, és teljesen más hozzáállása is, még csak régésznek sem kell lennie, elég széles lehet egy karakter létrehozásához a paletta az adott univerzumban. Rengeteg másik kalandfilmes karakter van, aki nem Indy.

 19. ha bármit akarnak kezdeni a franchise-zal és magát a nevet nem viszik tovább, akkor legalább a karakternek muszáj nagyon markánsan reflektálnia az elődre, hogy az eladja magát.

 20. Én bízom egy Indy Croft universumbeli találkozásban, ahol kiderül, Jones elfeledett lánya Lara! Simán ki lehetne hozni! S persze lovestory is elfér benne, mivel vérfertőzés során megismerkedne egymással Indy fia és Lara!

 21. “akkor legalább a karakternek muszáj nagyon markánsan reflektálnia az elődre, hogy az eladja magát.”

  Nem, ha az új karaktert megfelelően eladják az 5. részben. Onnan kell kinőnie magát.

 22. felépíteni egy új karaktert, vagy kvázi a régit meglovagolva egyből a milliárdra menni. meglepne, ha főleg Spielberggel a kormánynál az első opció nyerne.

 23. Nem tudom, szerintem neki éppen hogy több eredetibb dolga volt eddig. Tény, undorító a mai világ, de én naivan boldogabb vagyok, köszi.

 24. “eredetibb”

  Mármint, persze, pl. Indy is Quatermain után jött, tutira volt rá hatása, de ott is új karakter született, és nem Quatermain 500.

 25. Ha jó az új karakter, illetve az őt alakító színész, probléma nélkül kinőheti magát. Ford azért hozta jól a karaktert, mert, idézem a feleségem: “Ő csibész”.
  Indiana Jones illetve akár Han Solo azért lett sikeres karakter, mert Ford tette azzá. Én Prattben érzem azt, hogy fel tudna nőni ahhoz, hogy hasonló, csibészes, néhol csetlő-botló karaktert hozzon, akinek a golyói helyén vannak, de azért sebezhető marad.
  Rebootolni butaság lenne, valaki írta, hogy Indy nem JB. És ez így helyes. Amire szükség van az viszont a kalandfilm formátum, sajnos nagyon kevés van ebből a stílusból.

 26. Hova rebootolnátok Indyt? A mai korba kütyükkel? Ő azért eléggé be van határolva max a hidegháborúig és ez több filmen keresztül, ha Bond-szerűen vinnék elég uncsi lenne. Ezzel már humanék is foglalkoztak podcastben, de Indy azért nem cserélhető Bond módra, mert utóbbinál tudtommal nincs történelmi kontextus így bármikor importálható máshova.

 27. Indy azért más mint Bond, mert Bondra már befuttattott dolog, hogy más játszhassa, Indy még nem…persze lehet itt is próbálkozni, de nem tudom be vállalják-e azt, mint annó Connery Lazenby váltás, jó nagy pofára esés is lett, vissza is hozták Conneryt

 28. Simán el lehetne adni Indyt más színésszel is. Chris Prattel a következő három évtizedben legalább 10 filmet forgathatnának és még azokat is megnéznénk. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.