Batman az évek során

Egy 10 perces válogatás arról, hogy miképp alakult Batman karaktere a mozgóképeken.

human
írta
2016. 03. 23. 09:19
megjelenés
115
hozzászolás


115 hozzászólás a “Batman az évek során” bejegyzéshez

 1. A kritikusok sajnos földbe tapossák a filmet. Mármint az újat. Csak elvétve fedezhető fel egy két pozitív vélemény. Kár érte. Bocsi, valamennyire OFF.

 2. Bírom a Nolan feldolgozásokat, de a Tim Burtonos megjelenés is libabőr még mindig. Talán belefértek volna a listába az Arkham játékok is.

  anthony: nem OFF szerintem annyira. Én egy kicsit elkeseredtem a kritikák láttán, de azért az lesz a legjobb ha magam tesztelem a filmet. Mindenesetre a jegy már megvan. :)

 3. Ne haragudjon meg a világ, de egyértelműen ez lesz az eddig legjobb Batman ever! Nemtom mit fikázzák a filmet…

 4. Kit érdekelnek a kritikák? Főleg mikor olyanokat írnak, hogy túl hosszú, túl dark, nem elég “fun”. Aha. Szóval ha nem olyan kiddie fos mint a Marvel fele akkor már nem jó. Ok. Én imádtam a Man of Steelt, ez is jó lesz! Csak lenne már szombat! :D

 5. beiz: a jegy már nekem is megvan mára. :) Kíváncsi leszek, mit csináltak jól és rosszul. A Man of Steel-t bár imádni nem imádtam, mivel rettentően hibás mozi, szerintem sokkal jobb film, mint amennyire lehúzta akár a kritika, akár a közvélemény.

  Amúgy az Arkham-játékok szerintem is bőven elfértek volna, annyira meghatározóak manapság.

 6. Azok után, hogy a kritikusok imádták a Force Awakenst ( rotten 92% ), én szarok a véleményükre. Számomra az a film az év csalódása volt.

 7. Zsicso, épp így érzek én is.
  Nekem csak holnapra van jegyem :(
  De amúgy az tényleg, milyen, hogy nem elég FUN, meg túl dark? Senki nem szólt nekik, hogy nem az Avangers 3 ra ültek be. Hát ez kész. Miért baj ha vmi nem egykaptafára van….

 8. Sohasem hagyatkozz más véleményére! Ha neked tetszik, s élvezted, akkor az számít! Talán a lényeg, hogy ne térjenek el túlságosan a képregényes világtól! S valszeg nem egy művészi filmet akarnak létrehozni, hanem egy szórakoztató popcorn mozit!

 9. Nekem is megvan a jegyem, és kurvára várom, de: a kritikusoknak nem az a baja, hogy “sötét” és “nem vicces”, hanem hogy ilyen olcsó trükkökkel próbál komoly/komor atmoszférát teremteni (tudjátok: mindig esik az eső, mindig este van, mindenki dörmögve beszél és folyamatosan összehúzott szemöldökkel néz), normális párbeszédek és megalapozott konfliktusok nélkül. Viszont egybehangzóan imádja mindenki Gal Gadot/Wonder Woman néhány percét, aminek nagyon örülök :’D

 10. A rottenen a Sharknado 83%-on áll, ehhez képest kéne komolyan venni azt az oldalt…

 11. Úgy látom, tényleg nem értitek, hogy működik ez az oldal, vagy hogy mi a lényege. Mindegy is. Az autoritassal és szakértelemmel való kényszeres szembemenésre meg nem tudok mit mondani…

 12. Én se értem mi történt az emberekkel..hirtelen mindenki a kritikusok véleményére akar adni vagy hirtelen önjelölt kritikus lesz már jóval a film első vetítése előtt. Ki érti ezt? :) Ahogy Candy is írta…érdekel..megnézzük…örülönk. Simple as f.

  Amúgy kéretik mellőzni a spoilereket mert valamelyik jólélek madár nekem 2 órával a mozi előtt elspoilerezte facebookon egy kép alatt hogy mi a story az SW EP VII-nek…utólag is pacsi.

 13. Pont leszarom a kritikákat a zsocso által említett dolog miatt. Nincs az a lehúzós kritika ami elvehetné a kedvem a ma esti mozitól. Aztán majd én eldöntöm, hogy szerintem milyen lett a film.

 14. Ati7

  Remek hozzáállás. Nem személyeskedésből, de azért ugye a Transformers “sikeréhez” nem járultál hozzá, csak azért mert csúnya, önjelölt kritikusok brühühü!

 15. Én tegnap rákattintottam két különböző kritikára, hát ég és föld, amit mondanak róla! :D Ennek azért örülök, mert könnyen lehet, hogy a nagy elvárások miatt nem tetszett a film sokaknak , ami nekem nincs. Pénteken nézem a filmet, addig próbálom kerülni a spoilereket!

 16. Happy Zoidberg: manapság már mindenki önjelölt kritikus, KIVÉVE azok, akik hisztiznek, mert a hozzáértők szerint nem lett jó a film, amit annyira vártak… És mellesleg meg nem is láttak… Ma mar ez van. Az összes okos Mekk Mester lóbálja a véleményét, mintha annak bármilyen megalapozott értéke lenne önmagában. Objektivizmust követelnek, holott ha rosszat mondanak a filmjükről, megy a sírás. Ez az igazi objektivizmus. De persze, ne hallgassunk senkire és semmire, mi értelme. Mindenki annyira okos lett manapság. Ugyanezek az emberek szentségelik a politikát is a kanapéról… Komolyan nem értem már…

 17. anthony711

  Rosszat mondani egy nyilvánvalóan, menetrend szerint érkező, már jó előre, tapasztalatból borítékolható elbaltázott filmre halálos bűn. :)

 18. Dantes: Itt nem a saját vélemény kialakításával van gond. Itt az a probléma, hogy egyesek a saját, megalapozatlan, mindenféle háttér nélküli véleményüket többre tartják, mint a hozzáértő szakma elemzését. Úgy, hogy még nem is látták a filmet…

  A probléma tehát az, hogy fújoljuk a csúnya bácsikat, mert azt mondták, hogy nem jó a film… Teljesen érthető, ha valaki nem ért egyet a kritikával, vagy esetleg valamiben eltér tőle a véleménye. Hidd el, akik így vélekednek, nem fognak így megnyilvánulni, és nem is velük vitatkozom. De a szakma minden ok nélküli becsmérlése, meg a mellveregetés, hogy “én majd jobban tudom, azok ott fenn hülyék” borzasztóan gyermeteg, és számomra érthetetlen viselkedés.

 19. Engem se érdekel a szakma véleménye. Attól még nekem tetszhet a fim, hogy a szakma mit mond. Vagy annak ellenére tartom rossznak ,hogy a szakma szerint jó.

 20. Dantes

  Manapság nagyon könnyű találni olyan oldalakat és csatornákat, amikben meg lehet bízni. A saját véleményeim alapján kerestem és találtam.

 21. Ne adjatok a kritikusok véleményére. Sokan nem adtak és megnézték az moziban az új Fantasztikus Négyest.Elejétől fogva azt mondtam, hogy ez a Batman lesz az új Fantasztikus Négyes.

 22. Furi… mert lehet, hogy a kritikák “lehúzzák” a filmet (mondjuk 60-70%, ez egy átlagos mozi, nem pedig F4 szintű orbitális baromság), épp Ben-t mint Batmant meg dicsőitik.

 23. Ez csak valami női megérzés lehet akkor, mert a logika apró jelenléte nem tapasztalható benne.

 24. Dehogy tényleg, mennyire érmdes a kritikákra adni. Idéznék párból.
  ,, Nagyon jó Eisenberg”
  ,,Eisenberg a legrosszabb benne”
  ,,unalmas hosszú a felvezetés mire eljutunk a harcig”
  ,,nagyon jó a felvezetés amíg eljutunk a harcig”
  ,,Afflack vacak Batman”
  ,Affleck jó Batman”
  ,,nagyon jó a zene”
  ,,ócska a zene”
  ,,nincsenek motivációk, okok, ”
  ,, nagyon jól kidolgozottak a motivációk”

  Akkor most…melyik? Viszont, abban úgy megegyeznek, hogy korrekt film, érdemes megnézni, illetve többet is ki lehetett volna hozni belőle.

  De azért na…szóval…vicces, hogy ennyire fontosnak tartjátok a kritikusok véleményét, miközben képesek a film kapcsán teljesen ellentétes dolgokat mondani. A legfurább , Eisenberg megítélése. Jó, rossz, borzasztó, elviselhető, nagyon jó, nagyon rossz. Egyszerre.

 25. Értjük hogy egy marék fanboy vagy Anton felesleges ennyit pattogni Menj és nézd meg a Thort lefekvés elott

 26. de hát nem egy embert tartanak sokra, hanem az átlagolt véleményt, gecc, ilyen nehéz felfogni??

 27. Azt felfogás hogy te melyik oldalon állsz human elég nyilvánvalo a Dar knightos 6/10 után amit ma bedobtal erősen megkerdojelezem az objektivitásod. Nemsokára megyek nézni a BVSC ti meg nézzétek a kritikákat.

 28. Ha már olcsó trükkök akkor említenem a Vasember 3at ahol szó szerint szembekoptek a nézőt a kamu mandarina meg a robbanó viragemberekkel. Azóta nálam a Marvel vicckategoria.

 29. Érdekes hogy azért még egy sima összeállítás Batmanról is mennyire elkanyarítja a témát a BVS-re. A videóban pedig szerintem is a Tim Burtonos bőregér a legjobb.

  Egy apró vélemény a többi témáról. A rajongók, és aki igazán várja a filmet annak biztosan rosszul esik a negatív kritika a filmről, de ez érthető is, hiszen szeretnék hogy sikeres legyen, mert abban viszont mindenki egyetért hogy csak azt folytatják ami elég pénzt hoz. Nyilván aki szereti ezt a témát az szeretne több ilyen filmet látni, de ha nem sikeres, és nagyon sok a rossz vélemény akkor akár abba is maradhat a széria. Még akkor is ha nyitásként sok pénzt hozott. A filmet ugyan úgy meg fogja mindenki nézni aki eddig megakarta. A kritika a szakma felől szerintem nem is igazán nekünk szól. Úgy gondolom hasonló az Oscar-hoz. Egyébként van pár pontja azoknak a dolgoknak amiket leírtatok aminek kifejezetten örülök, mégpedig hogy nem vicces a film, és túl darkos. Meg is lepődtem volna nagyon ha poénkodnának benne.

 30. Oké, értjük, aki negatív véleményen van, vagy az eddigiek alapján sötétebben látja a dolgokat, az csak egy “Marvel bérenc hater buzi” lehet…

  Most akkor ki is a fanboy?

 31. Ja, amúgy szerintem csak is Adam West féle batman a jó. A többi nulla. Na? Aki més véleményen van az fanboy.

 32. Bruce Wayne elképesztő!Lex Luthor fantasztikus!Csodanö nagyon király!!! A látvány eszmèletlen! De vannak hibái :-D :-D :-D :-D :-D :-D

 33. EvJ: te miről beszélsz? elolvastad amit írtam? ledger nélkül lenne 6/10, vele 9/10…

 34. Kal-El: nem szarozom, csak a híreket hoztam le, direkt vissza is fogtam magam bennük. ha marvel filmről lenne forgatási pletyka, az is jött volna. sőt, az ant-man ről is minden fenn volt, a rendezőcsere után pedig nem is pontoztam az egekbe, mik vannak, csak gondolom ez a kialakított kényelmes véleményedbe már nem fér el.

 35. Elolvastam pont azert lepodtem meg. Ha neked az 6/10 akkor mennyire ertekelned mondjuk a MArvel filmeket ahol egy ledger kozelebe ero figura sincs? Azert a Sotet Lovag nemcsak Ledgeren mult. Maga a tortenet is fenyevekkel fordulatosabb mint akarmelyik kepregenyfilme. A diszletrol, jelmezekrol es a jarmuvekrol ne is beszeljunk. Nem muanyag vasember volt benne.

 36. Edge azert a marvel es a dc fanboy kozott annyi kulonbseg van, hogy a DCsek nem kezdenek el kotekedni elso kommentben szetoffolva egy batmanekrol szolo postot.

 37. Most latom hogy Anthony irta az Ultronos kritikat es 8.5/10? Nem tobb mint egy Avengers 1.1 ugyanazzal a forgatokonyvvel, ugyanazzal az arctalan tomegellenseggel. Nevetseges.

 38. Na meg EvJ a kamionos jelenet? 10x többet ér mint száz Hulk vs Hulkbuster vagy sorolhatnám…

 39. Most komolyan a Marvel fanok a rosszak? Minden egyes Batmanes hírnél már az 1. kommenteknél lejön, hogy “Marvel filmeknél csak jobb lehet” hagyjuk már. A DC fanok nem várták, hogy lesz a film és most előjött belőlük az irigység, holott már a trailerekből lehetett látni, hogy ez a film lapos lesz csak a délibáb, aminek látni akarjátok hitette el veletek, hogy jó lesz. xd

 40. Mondjuk én sosem írtam ilyet, de tény, hogy számomra pl az MoS jobb, mint bármelyik MCU film eddig, és valahol egy helyen tanyázik az első X-mennel stb
  De alapvetően jobban szeretem, ha kevesebb a humor és ezért is jött be eddig a Winter Soldier a legjobban a Disney/Marveltől… pedig istenem nekem már abban is túl sok a Bucky és ő tette nekem tönkre eddig az összes CW előzetest.
  Amúgy az a gáz, hogy sok az eddigi kritikákban a “nem elég vicces” lehúzás, én meg attól vagyok boldog. Ha a közönség értékelése itt is jobb lesz, ahogy a MoS esetében az nem meglepő, csak folytassák..és én nem akarom, hogy dobják Snydert.
  A Marvel fanboyok közül engem csak azok idegesítenek, akik nyíltan örülnek most annak, hogy rosszul áll most a BvS a kritikusoknál, ez nem igazi képregénylove. Plusz azokat, akik összevetik a Daredevil s2vel..mert tök logic egy nemtomhányórás sorival összetolni egy 2 és félórás filmet lol

 41. Mekare

  Az Image Comics már réges rég megette villás reggelire a Marvelt meg a Dc-t, és szerintem a 2012-es Dredd az eddigi leghűségesebb és legjobb képregényadaptáció. Én csak sima filmbuziként szoktam várni ezeket a filmeket. Szóval, te is harapj meg! :D

 42. Ne is legyen fun. Nem azt varom el tole. A fun meg nem ott kezdodik hogy Amerika Kapotany egy 12 eves bugyutasagaval beszol hogy language es ezen rohognek. A Winter Soldier is azert jo mert komolyan v3szi magat. Az Ultron eroltetett tony utanzata ultron gaz volt.

 43. Happy Zoidberg

  Én is szeretem az Image-t, remélem jön minél több film/sorozat mindenfelől, sajna pont hatalmas csalódás volt tévésorozat fronton a Walking Dead adaptáció számomra. Azt a Dreddet én is nagyon-nagyon imádtam és magasan van a listámon, még ilyen petíciót is aláírtam a folytatásért lol…nagyon szomorú voltam, hogy nem jött be annyi embernek, hogy többet kaphassunk.
  Szóval nem harapok :D

 44. Mekare

  Soha, semmilyen formájában se szerettem a TWD-t. Ez persze nem azt jelenti, hogy rossz. Én Saga-ás meg Rat Queens-szes vagyok inkább. A zombik meg a szuperhősök már hidegen hagynak.

  Egyébként én is aláírtam azt a petíciót. :)

 45. nyilván tudom mi a rip :D a visszafogás pedig az eddigi hírekre vonatkozott, hogy ne legyen “a human megadta a poszt alaphangját, jönnek az ugyanolyan kommentek” sírás.

 46. de miért kell a mcu-val párhuzamot vonni? évente ledobnak 5 filmet(nem egy studótól), mellette a másik meg évente egy filmet (mert a dc nem árulta ki a karakter jogokat)… csak azért mert képregény szuperhősökkel foglalkoznak? nem hinném, hogy Magyarországon mindenki képregényeken nőtt volna fel, akkor meg nem tudom minek kell átvenni ezt az amcsi dc vs marvel dolgot nekünk.
  a probléma ott van, hogy a batman vs superman-t a legtöbben szeretni akarják (vagy bármit amiben ezek vannak), de már az előzetesekből látszott, hogy ez nem az, amit szerettek volna látni és most ezt valaki vagy elfogadja vagy magának se meri beismerni (ettől még a film lehet élvezhető). a marvel-nél meg a fele gárda nincs is köztudatban nálunk, szal senki nem vár semmit csak egy popcorn mozit és az meg általában jön is, még ha nem is nézi újra a kutya se őket. tök felesleges vitázni, hogy melyik a jobb, csak az fontos, hogy az adott film jó-e független, hogy melyik kiadó alapanyagból barmolták össze.

  amúgy meg szerintem minél több negatív kritikát kap valami, annál nagyobb az esélye, hogy később jobb filmeket kapunk. ha anno az embereket a nyálukat csorgatták volna a clooney vagy a kilmer féle filmekre, akkor valszeg most is valami bimbós kretén jött volna egy alsógatyás bájgúnár ellen, de mondhattam volna azt is, hogy egy zöldre bodypaintezett rövidnasztróban ugráló kiöregedett pankrátor hulkként.

  ha valami jó, akkor legyen az kimondva, ha meg szar, azt is hívjuk a nevén.

 47. Látod human :-) rohadtul nem vagy pártatlan most! Jösz ilyen rip dc szöveggel??? Pfff

 48. a jó filmek mellett vagyok, nem a marvel mellett, bár ezt gondolom kevesen hiszik el a dc fanboyok közül (már ha használhatom ezt a szót a folyamat “marvel fanboy”-t pufogtatókra). kurvára leszarom honnan jön a képregény, tényleg nem értem itthon is mi ez a dc vs marvel harc. az ultron 6/10, a man of steel 7/10 volt nálam, visszanézhetőek, szóval nem tudom mit basztattok folyamat, hiszen ez a rottennel is ellentétes.

 49. ne vedd magadra human, ha a te blogodon kelnek ki magukból, az igazából annak a jele, hogy más blog nem volt rá méltó :D

 50. Kal-El
  Nem baj, majd legközelebb. :D Habár jól indul a DC Filmes univerzuma – 2 rossz film alapkőnek xD lehet ebből várat (Igazság ligája) építeni? vagy a ***-ból nem lehet?

 51. Batuman: Azért a Man of Steel-t én nem nevezném rossz filmnek. A rossz film az Asylum-nál vagy Sandler fingós-hányós filmjeinél kezdődik. A Vasember 2-3, az Avengers 2 vagy a Captain America mennyivel volt jobb, mint a MoS? Mégsem állt le a Marvel univerzum. Akármilyen is lett a BvS az a többi film minőségét nem befolyásolja. Főleg ha a Batman filmet Affleck fogja rendezni.

 52. Szerintem a kritikusok akaratuk ellenére megdagasztják a nyitóhétvégét. Figyeljétek majd meg! :-P

 53. Kal-El: Amit a neten találsz az nem kritika. Csak bloggerek magánvéleménye. Sokan eleve nem is szeretik a képregény hősöket. Ugyanazok húzták le a Man of Steel-t és a BvS-t, akik az egekig magasztalták az ezer sebből vérző Force Awakenst.

 54. Nem értem mi ez a nagy para…épp most nézek valami Street Fighter filmet,na ez sz*r,ha megnézem a trailert,mikor Batman kérdezi Supit hogy vérzik-e…na ott össze pisálom magam,és ez pár perc volt a filmből. :D

  Lehet nem emelkedik TDK magasságokba(sajnos),de egy közepes képregényfilmet úgyis megüt,ezen felül emelkedni amúgy is szerintem csak a Nolan féle Batman tudott a mostani repertoárból.

 55. Én meg azt mondom hogy Human kritikái igen is objektívek.
  Már nem egyszer fordult elő hogy pénzkidobástól kímélem meg magam.

  NEM vagyok marvel fan, képregény film fan vagyok.
  Hogy ne szpoilerezzek csak ezt a pár szót engedem meg, nyugodjon le mindenki a picsába szar lett BvS… Ettől még a MoS is jobb.

  Nem volt véletlen az embargó.

  És igen kárörvendek, de az a hülye kis buzi dc fanoknak köszönhető, mert anyázzák itt azokat akiknek bejönnek a marvel filmek.
  Érdekes módon még is közel 10 év termelékenység van am arvel mögött, tény, és biztos nem véletlen.
  Szóval belehetne fejezni a dc vs. marvel szájkaratét mert unalmas.

  Az egyik bejön a népességnek a másik nem. Kész!

 56. Sziasztok!
  Imaxban csak szinkronosan adják a filmet? Sosem voltam Imaxban és direkt ezért a filmért akarok/akartam Debrecenből elmenni haverokkal. De ha csak szinkronosan adják akkor nem biztos, hogy mennénk, rengeteget ront egy ilyen film élményén a magyar szinkron, a magyar szinkronos trailer alatt is majdnem elsírtam magam bánatomban :)

 57. A szinkronnal nem volt baj.
  Nekem a Godzilla volt az első filmem IMAX-ben, nyugodtan menj el rá.
  Nálam pl. az IMAX élmény javított a godzilla am is siralmas megítélésén :)

  Am IMAx-ben azért adják szinkronnal hogy teljes mértékben a látványra tudj koncentrálni.

 58. Pont az ilyen szemelyeskedo stilus jellemzo ratok Abu. Az ilyen embert csak ignoralni lehet vitatkozni kar vele. Amig nem jott az Avengers amiben osszraktak mindenkit a marvel filmek se voltak nagy dobasok sot inkabb szanalmasak mint a musical Amerika Kapitany vagy a Hihetetlen Hulk. A thor is a bosszuallok farvizen evez anelkul senki nem lenne ra kivancsi.
  Tegnap ejszakai vetitesen neztem a BvS-t es ellent kell mondanom az ilyen rosszindulatu beszolasoknak.

 59. El ne menj szinkronosra. Abu, hogy teljesen a látványra tudj figyelni, ugye ez most csak vmi vicc :D.
  Amúgy meg egyenlőre 8.2 IMDB -n a BvS szal nemtom miért sír mindenki, nem olyan szar a megítélése. Most az, hogy pár idióta blogger lehúzza, mert mást várt…

  A végén meg majd meglátjuk a bevételeket. Arra vagyok kíváncsi lesz e nagy zuhanás a premimier után.

 60. Sziasztok,

  eddig read only üzemmódban voltam jelen itt, de úgy érzem eljött az idő, hogy kommenteljek én is, mert valami egészen elképesztő volt, ahogyan támadták itt a BvS-t sokan úgy, hogy nem is látták;vagy éppen kritikusokra támaszkodva. Biztos vagyok benne, hogy volt akinél célt értek ezek a hangok és inkább nem nézte meg a filmet és bevallom őszintén nagyon elvettétek még az én kedvemet is a mozitól, pedig nagyon,de nagyon vártam.

  Mindezek ellenére a tegnapi vetítésen megnéztem és ezek alapján tényleg nem értem, hogy miről írnak itt egyesek. Persze értem, hogy a kritikus, azért kritikus, hogy objektíven ítélje meg a filmeket, de szerintem itt valami nagyon félrement.

  Csak pár tipikusnak mondható minősítés és, ahogyan én láttam:

  1. A film darkos – igen, mert komor a hangulata és igen darkos úgy is, mint, hogy sötét jelenetekkel van teli a film, Batman karaktere miatt.

  2. Nincs benne humor – De van, elég csak Alfred ironikus megjegyzéseire gondolni, persze nem egy “language” beszólás, de na.

  3. Luthor karaktere (színészijáték és metaforákban történő beszéd) – Itt nagyon változó véleményeket olvasni, szerintem korrektül lett eljátszva a szerep, de talán kicsit Joker-esre sikeredett és sajnos néhol ripacskodásnak hat némelyik jelenetben. A metaforákról csak azt tudom mondani, hogy az őrültebb karakter miatt beszélt így, egyébként teljesen érthető mind a motivációja, mind pedig a mondanivalója.

  4. Két lovat akart egy hátsóval megülni a film. – Igen valóban többet akart mutatni a film és nagyon sok esetben sikerült is neki. Batman és Superman története is jól fel van vezetve, WW kicsit kilóg (nem tudni egyértelműen a motivációját – bár erre is utal a film végén), de ott a színészi játék nagyon jó.

  5. Nem megy az univerzum építés egy pillanatról a másikra. – Ezt szerintem senki se mondta, ráadásul a DC óriási hátránya, hogy nem épít az egyébként nagyon népszerű tv-s sorozataira; de itt nem is értem, hogy miért jön fel ez a mondat bárkinél is? Most ezt a filmet, mint film maga kellene objektíven elemezni, ha pedig ténylegesen el kellene helyezni a DC féle épülő univerzumban, akkor ez még mindig csak az előfutára a DC “Avangers”-ének. Vegyük szépen számba, hogy a Marvel miket adott ki az első fázisban az Avangers előtt: IM 1, Hihetetlen Hulk, IM 2, Thor, CA. Na most ezekből a filmekből az IM-eken kívül nem igazán ütik meg ezen filmnek a szintjét, de még a közelében sincsenek.

  Itt főleg azt kellene látni, hogy teljesen más utat jár be a DC, mint a Marvel (szerintem Ők amúgy jobbak ebben – legalábbis nekem jobban bejön az a stílus, szerkezet, szervezettség), ami nem feletétlen jobb, sőt; de valahol almát hasonlítunk össze a körtével a két metódus között.

  6. Túl sok volt a sivatagos jelenethez hasonló – Aki játszott valaha is Arkham játékokkal, Injustice-szel, vagy éppen olvasta TDKR képregényt, az örömében majdnem elsírta magát ezektől. Nem mellesleg értelmet ad a további cselekményekre.

  Többet is írnék, de azok már spoileresek és nem szeretném senkitől se elvenni ezt a filmélményt.

  A kritikusokra visszatérve én mindig is utáltam, ha valaki helyettem akar véleményt mondani egy javarészt szubjektív dologról úgy, hogy nem a mérhető, szakmai részét emeli ki. A legjobb példa erre az irodalom. Ott is vannak szakami részek, amiket értékelni lehet és kell is, de a lényegi rész mégis az lesz, amit magának az olvasónak jelent, jelen esetben filmnézőnek.

  Egyébként a filmkritikákra amúgy is jellemző, hogy hajlamos trendeket követni, elég csak a Mad Max-re gondolni, amit sokan úgy írtak le, hogy tartalommal töltött, látványorgia volt – hát, mit is mondjak, a filmet megnézve nekem tartalmat egyedül a popcornom képviselt az alatt a mozi alatt.

 61. SP: Egyetértek veled abban, hogy sok blogger a véleményével egy aktuális trendet követ. A Mad Max-et divat volt isteniteni, pedig csak egy jó akciófilm. Semmi több. Egyesek már legjobb film Oscart-t követeltek neki.
  Ugyanigy divat volt leszólni a Man of Steelt, pedig szerintem sokkal jobb volt, mint a Marvel első fázisának filmjei. Kivéve talán az Iron Man-t és az Avengerst.

 62. Ugyanez a velemenyem mint SPnek. Tobbszor nevettek az emberek a moziban Alfred es Perry white gagjein szoval volt benne poen is. Meg Afflecknek is volt egy utos beszolasa a vege fele ami eredeti hanggal remekul kijott. Lex valoban nehol ripacs volt nehol zsenialis.
  Az a jelenet amiben Rommel Batmen van az nem sivatagban jatszodik hanem Metropolis elott ez a trailerben is benne volt es valoban Injustice feelingje van ami plusz pont.

 63. Na jó azért álljunk már meg. Ha nem lenne Marvel Filmes Univerzum a DC se csinálna semmit sem. A Marvel előre tervez a DC pedig csak előre elmondja az elkövetkezendő filmek dátumát. A Marvel jól felépítette a karaktereit a DC pedig próbálja 1 filmbe belesűríteni a tagokat. Most azért vagytok a Marvel ellen, mert ők követik a képregényes stílust? Néha elgondolkodom, hogy azért van e sötét a DC filmekben, mert azt hiszik az darkos vagy azért, mert fényes nappali jeleneteknél ultrarossz lennea CGI? Természetesen az utóbbi elég megnézni az Acélemberes videojátékharcokat.
  A DC nagy hibája, hogy nem alapoz a sorozatokra, most miért jobb az hogy 4-5 univerzum megy párhuzamosan? Barki akármit mond a Marvel jól építi az univerzumot és a büdös életben sem fogja megelőzni a Marvelt. Tudjátok mi az előnye a DC-nek? Hogy elolvassák mit nem szeretnek a Marvel filmekbe és ezt elkerülik a saját filmjeikbe, de még így is kritikán aluliak. Azt meg hagyjuk már, hogy se DC se Marvel mindet megnézed mert képregényfilm…
  Szeretem a horrorfilmeket, mégsem nézem meg mindet és örülök, mert sok van.. Marvel light-os? Olyanokat a karakterek, viccesek, na és a DC erőlködős viccei a filmekben? Hagyjuk már… Acélemnerbe is az S betü vagy ebbe a filmbe veled van a csaj? … Azért mondjátok, hogy komolyabb, mert az egész film sötét, Gothamba még az égőt sem találták fel. Nem attól darkos egy film, mert sötét.. A sok DC fan most kicsit visszavehetne ezután a film után, mert amit leművelnek minden oldalon a kommenteknél…

 64. Sziasztok !

  Nagyon ritkán írok hozzászólást de most gondoltam elmesélném személyes tapasztalatomat a filmről.
  Előre szeretném leszögezni,hogy azon kevesek közé sorolom magamat akik a DC-t szeretik, több képregényt is vettem,játszottam a játékokkal. Merem mondani,hogy “viszonylag” képben vagyok. (Majd mások úgyis megmondják,hogy nem.)

  Tegnap este megnéztem a filmet,természetesen eredeti nyelven,feliratosan.

  Voltak félelmeim Zack Snyderel kapcsolatban. A Watchment imádtam, a többi filmjét pedig nagyon nem, úgy ültem be a filmre,hogy én a DC-t mint KÉPREGÉNYEKET szeretem, a film meg lesz amilyen lesz.

  Innentől SPOILERESEN !!!!! (Bocsi Zack) (Aki ott volt tegnap érti,hogy miért írtam ezt. :)

  Elhangzott sokszor,hogy Frank Miller “The Dark Knight Returns” képregényét veszi alapul a film. Nos ebben van “némi” igazság de le kell szögeznem,hogy csak a filmnek egy kisebb keretét teszi ki ez a mű.
  Mert ez a film ha szabad így fogalmaznom egy hatalmas “DC Comics Mashup” lett. Rengeteg utalást találunk más képregényekre mind Superman mind Batman oldaláról. (Később kitérnék még egyéb kikacsintásokra is.)
  Batman részéről fellelhető -hála égnek röviden- az origin story, kapunk egy kikacsintást az Under The Red Hoodra,mint említettem Frank Miller TDKR-ra,Batman: The Animated Series, ÉS az éppen lezárt Batman játékokhoz. Ezért bátorkodtam a Mashup kifejezést használni, Snyder mindenből átvett egy picit ami a Batman történetének az esszenciáját adja, legyen az mese,film,képregény vagy játék, és szerintem ez egy nagyon korrekt munka volt így. Superman Oldalán is rengeteg felismerhető “alapanyag” van. (Őt annyira nem ismerem.) Nyilván inkább itt csak a képregényekből merített,hiszen Superman karakterének nem készült annyi variációja mint a denevérnek.( Superman a bíróságon, Superman Dies,én ezeket vettem észre.)

  Kapunk egy pár egyéb “Cameot” is amik szintén ezt a hatalmas Mahupot egészítik ki. (Flashpoint Paradoxon utalás, Cyborg Origin történet.)

  Én személy szerint nagyon vártam Aquamant, hát meg is kaptam meg nem is. :)

  Wonder Woman jelenlétére én annyit mondanék egyenlőre,hogy korrekt volt. Az ő karakterét itt annyira nem bontották ki, de érezhető ,hogy a készülő WW Film kell ahhoz,hogy teljesebb képet kapjunk Dianaról.

  Én úgy éreztem,hogy ez a film egy picit inkább Supermenre épül jobban mint Batmenre. 60-40.

  Összességében én nagyon örültem ennek a filmnek és nagyon tettszett is. VISZONT EZ A FILM NEM VALÓ MINDENKINEK. Ez nem egy könnyed Ketchapos Marvel, ez DC. Végre nem egy olyan filmet kaptam amiről azt érzem,hogy ez bizony nem nekem készült. A DC meg merte lépni,hogy ez a film bizony RAJONGÓKNAK KÉSZÜLT. Nem a gyerekeknek,nem a casual moziba járóknak.
  Ez a film nagyon jól tükrözi azt,hogy miért is ők a kedvenceim. Nem jópofiskodás van,nem ömlik a ketchap mint a Marvelnél,ez más, ez a DC.

  Nekem egyedül Lex Luthor nem jött át, viszont nem fejtem tovább (Bár nagyon szívesen írnék még csak szerintem eddig se sokan jutottak el.)

  Összegezve : Ha most szeretnél ismerkedni a DC Comics világával akkor ez a film egy tökéletes kezdés.Megismered a Dc képregények hangulatát, utána tudsz nézni azoknak a fő csapásoknak amik a DC legnagyobb történeteit meséli el.

  Ha már jártasabb vagy a képregények világában, olvastál,játszottál esetleg akkor ezt szerintem szeretni fogod, mert EZ A FILM RAJONGÓKNAK KÉSZÜLT ÉS NEM A GYEREKEKNEK.

  Ha viszont fejben ott tartasz,hogy ugyan már,hogyan győzhetné le egy ember Supermant akkor kerüld el ezt a filmet, nem neked való.

  Köszön ha eddig elolvastad a véleményemet. :)

 65. SP-vel egyet kell, hogy értsek ami a filmkritikákat és a saját véleményalkotást illeti.
  Batuman: “Azt meg hagyjuk már, hogy se DC se Marvel mindet megnézed mert képregényfilm…” Nálam pl. DC a liebling, de ez nem zárja ki, hogy az összes Marvelt is megnézzem, mert a képregényeket és a szuperhősöket jobban szeretem annál, mint hogy bojkottáljam bármelyiket is. A fanboyok nagy része meg kb. csak a filmes univerzumot ismeri és a filmek alapján köpköd a másik táborra. Képregények alapján nem gondolom, hogy egyik szarabb lenne, mint a másik. Más. De hát kinek a pap, kinek a paplan. A filmes univerzumát a Marvel jobban építi. Ezt csak a nagyon elfogultak nem akarják látni. Ez viszont cseppet sem vesz le a MoS, vagy éppen a BvS értékéből. Szóval hajrá képregények, szuperhősök és szeressük egymást gyerekek!

 66. @Batuman:

  “Na jó azért álljunk már meg. Ha nem lenne Marvel Filmes Univerzum a DC se csinálna semmit sem.”

  Senki se állította az ellenkezőjét.

  “A Marvel előre tervez a DC pedig csak előre elmondja az elkövetkezendő filmek dátumát.”

  Elég okos tervezésnek tűnik első blikkre, ahogyan a MoS-t összefűzték a BvS-sel. Nem kicsit okos. Konkrétan ez lesz benne a mostani Civil War-ban is benne, amit szintén kegyetlenül várok.

  “A Marvel jól felépítette a karaktereit a DC pedig próbálja 1 filmbe belesűríteni a tagokat.”

  Igen, ehhez kellett is jó 4 év, ami alatt inkább csak eredet filmek voltak az Avangers előtt és mi még mindig az DC “Avangers”-e előtt járunk. Konkrétan két karatert dolgoztak ki nagyon, egyet minimálisan, ebben a filmben, bár a MoS-ban már Superman ki lett dolgozva; így csak kvázi Batman volt “új”, aki ki is lett dolgozva rendesen, illetve WW minimális kidolgozása történt itt meg. A többiekről pedig hasonló infókat kaptunk, mint a Marvel féle end scene-ben. Szerintem eleve más megközelítést alkalmaznak, nekem nem tűnt túlzsúfoltnak a film.

  “Most azért vagytok a Marvel ellen, mert ők követik a képregényes stílust?”

  Szerintem ez a film is követte a képregényes stílust, nem is kicsit.

  “Néha elgondolkodom, hogy azért van e sötét a DC filmekben, mert azt hiszik az darkos vagy azért, mert fényes nappali jeleneteknél ultrarossz lennea CGI? Természetesen az utóbbi elég megnézni az Acélemberes videojátékharcokat.”

  Szerintem csak segít a komorabb hangulat megteremtésében, de itt kvázi Batman miatt még jól is jött.

  “A DC nagy hibája, hogy nem alapoz a sorozatokra, most miért jobb az hogy 4-5 univerzum megy párhuzamosan? Barki akármit mond a Marvel jól építi az univerzumot és a büdös életben sem fogja megelőzni a Marvelt.”

  Egyetértek, kivéve azzal, hogy nem fogja megelőzni, mert ezt nem lehet tudni előre, szerintem.

  “Tudjátok mi az előnye a DC-nek? Hogy elolvassák mit nem szeretnek a Marvel filmekbe és ezt elkerülik a saját filmjeikbe, de még így is kritikán aluliak. Azt meg hagyjuk már, hogy se DC se Marvel mindet megnézed mert képregényfilm…”

  Speciel én bizton állíthatom, hogy én megnézem/megnéztem az összeset és bár vannak kétségeim, de a legtöbbet meg fogom nézni moziban is. Az Ant-Man-t csak utólagosan néztem meg és kicsit bántam is, szerintem egész jó film lett.

  “Szeretem a horrorfilmeket, mégsem nézem meg mindet és örülök, mert sok van.. Marvel light-os? Olyanokat a karakterek, viccesek, na és a DC erőlködős viccei a filmekben? Hagyjuk már… Acélemnerbe is az S betü vagy ebbe a filmbe veled van a csaj? … Azért mondjátok, hogy komolyabb, mert az egész film sötét, Gothamba még az égőt sem találták fel. Nem attól darkos egy film, mert sötét..”

  Azért az elmondható, hogy nem annyira komorak (és igen a hangulatra gondolok), mint a DC filmek, bár a CA:WS pont, hogy komorabb és komolyabb lett, ami kifejezetten jót tett a filmnek és várhatóan a Civil War is olyan lesz, nem is kicsit várom. Komolynak meg a Nolan féle Batman-ek mondhatóak (szigorúan szerintem).

 67. zsocso: te meg akkor az antidivatot követed, és senkinek nincs egyéni véleménye… ezeket a baromságokat. Nem lehet, hogy sokan gondolták ugyanazt a filmről, anélkül, hogy divatból tették volna? vagy csak xy ember megvilágosult?

  az meg, hogy minden kritika csak bloggeri vélemény az már egyenesen vicc, mit szívtatok, hogy ilyen delíriumban vagytok? komoly újságok, fizetésért dolgozó kritikusokkal húzták le, nem a józska, az index, vagy a filmbuzi.

  a mad max baromságot meg felejtsétek már el, ha nem értitek. gondolom nektek a there will be blood is hosszú és unalmas.

 68. SP
  Téged megkedveltelek te nem egyből lehurrogod a Marvel fant, hanem értelmesen és logikusan válaszolsz. :D Én is csak azért fogalmaztam kicsit keményebben, mert már mindenem ki van azzal, hogy minden oldalon, ahol ki van írva a Batman, már az 1. komment úgy kezdődik, hogy ez az 1 film le fogja nyomni az MFU-t :D

 69. @human

  “zsocso: te meg akkor az antidivatot követed, és senkinek nincs egyéni véleménye… ezeket a baromságokat. Nem lehet, hogy sokan gondolták ugyanazt a filmről, anélkül, hogy divatból tették volna? vagy csak xy ember megvilágosult?”

  A sokan gondolták ugyanazt a filmről jelenleg az jelenti, hogy az RT-n 137 ember gondolja úgy, hogy ez a film 5.2-es átlagosztályzatot érdemel a 10-ből (miközben 122 ezer ember 4.2-re értékelte a 5.0-ból).
  Összehasonlításképpen a CA 1: 6.9-en áll 241 review alapján.

  Miután láttam mindkét filmet, elmondhatom, hogy szerintem ég és föld a különbség és nem CA javára.

  “az meg, hogy minden kritika csak bloggeri vélemény az már egyenesen vicc, mit szívtatok, hogy ilyen delíriumban vagytok? komoly újságok, fizetésért dolgozó kritikusokkal húzták le, nem a józska, az index, vagy a filmbuzi.”

  Attól, még hogy komoly újságok, fizetésért dolgozó kritikusok írták nem feltétlenül kell megegyezzen az adott ember ízlésével, sőt. Erre tényleg tökéletes példa az irodalom, ott is komoly életpályával rendelkező emberek írnak véleményt egy-egy adott műről, de nekem miért kellene egyetértenem vele? Vagy ha nem értek vele egyet, akkor beszívtam/hülye vagyok, csak mert lehet saját véleményem egy általam már látott filmről?

  Értem mire megy ki az egész, hogy igen ez egy komoly szakma és van mögötte élettapasztalat, de szigorúan magamra vonatkoztatva, ha hallgattam volna a review-kra és nem nézem meg a filmet, utólag nagyon bánnám.

  “a mad max baromságot meg felejtsétek már el, ha nem értitek. gondolom nektek a there will be blood is hosszú és unalmas.”

  Nekem személy szerint óriási csalódás volt és elég sok barátom hasonlóan vélekedett róla a mozi utáni sörözéskor. Itt se mondom, hogy másnak nem lehetett jó, de nekem nem adott semmi pluszt, a filmnézés pedig szubjektív dolog.

 70. Minden rossz indulat nélkül írom, nekem olyan csalódottságot okozott a film, hogy legalább 3szor felmerült bennem, hogy na akkor most állok fel és megyek ki róla.

  Fikázzátok a marvel filmeket a súlytalanság miatt, hát ha valami nem volt ebben a filmben akkor az a súly.

  Ben Affleck qrva jó batman, Gal Gadott is üdítő volt ww-nek.

  De maga a film egy tákolmány.

  Lex meg egyenesen a BvS F4 Doom-ja …

 71. Azért meg nehogy már egy kritikus legyen a hibás mert leírja egy technikailag rossz filmről hogy rossz.

  Persze elhiszem hogy a fanatikus fanoknak tetszett a film, de attól még nem lesz jó.

 72. SP: nem egyetérteni kell vele, egyik kedvenc vígjátékom a strange wilderness, ne nézd meg mennyin áll RT-n, ellenben a “csak bloggerek mennek csordában” leszólása a kritikusoknak az beszívott dolog. A problémám továbbra is az, hogy csak mert páran nem értenek egyet valamivel, azt rögtön személyes támadásnak veszik, és nem azt mondják, hogy “ennek ellenére is élveztem” vagy “az a kritika jogos, de engem nem zavart”, hanem az az álláspont, hogy minden kritikus hülye, mert csak fikáznak mindent, pedig ezek kurvára nem így vannak.

  ez van a mad maxnél is, simán elhiszem, hogy valakinek csak egy közepes akciófilm volt, és aki csak ennyit írt, annak sosem szóltam egy szót se, de basszus, aki emellé odateszi, hogy “a csorda kritikusok hülyén többet láttak benne” az már reklámozza, hogy nem nyitott a kérdésben.

 73. SP.

  Végre valaki aki ugyanazt gondolja a Mad Max-ről mint én :)

  Viszont human reakcióján dobtam egy hátast. Nem értettük a Mad Max-et. Mit kellet volna benne érteni? A csavaros történetet? Ja az nem volt. A mély filozófus mondanivalót? Az se volt. Ja, tudom, a zseniális színészi alakításokat, és párbeszédeket. Biztos volt benne ilyen, csak épp tüsszentettem és így lemaradtam róla. Nem akarom én bántani Maxi fiút, de abban a filmben a látványon kívül semmi nincs mégis minden kritikus annyira dicséri mintha ennél sokkal több lenne. Nem az s baj vele, hogy hosszú és unalmas.

  A There will be blood-ot pedig felhozni nagy butaság. Nem azért, de az kirtikus, aki Fury Mad Max-et ahhoz a zseniális filmhez hasonlítja? Mi?!Ég és föld a különbség. Na most ezek után, hogy lehet komolyan venni, egy ilyen embertől a kritikát? Nem bántásból írom.

 74. szerintem se volt nagy szám a Mad Max, pedig angolul néztem, ami sokat dobott az élményen, nekem legalábbis, de ma már minden divat akár dicséretről vagy fikázásról van szó… mindenki szidja az SW7-et, nekem adta, sokkal rosszabb filmnek tartom az SWI-II-t, de most nem is ez a lényeg. Azzal egyetértek, főleg az alapján amit leírtam, hogy rohadtul nem érdekel az emberek és kritikusok véleménye. És biztos vagyok benne, hogy azért húzzák le a BvS-t ennyire, mert ettől az egy filmtől várta mindenki, hogy lealázza az egész marvel univerzumot, pedig ez faszság sztem… szóval én igyekszem nem magas elvárásokkal menni majd moziba és kíváncsi vagyok milyen lesz, Man of Steel-t nagyon szeretem, remélem ez is fog….

 75. Lol Abu Yellowjacket, Abomination, Ultron, Alexander Pierce, Strucker, Whiplash, Malekithe, Ronan teh Accuser, Aldrich Killian, Mandarin utan nekiallsz Lexet Doomozni? Maradj szerintem a kis buzizasnal az megy neked. Marveleskent pont a villain reszt nem kellene szoba hoznod.

 76. Dantes: végre? rengeteg ilyen vélemény volt a mad maxről. a listádat nem értem, hiszen ki állította ezeket ilyen formában a filmről? a nem értik nem a film mondanivalójára vonatkozott, de szerintem ebbe felesleges belemenni újra, hiszen látszik milyen prekoncepcióval állsz neki.

 77. ” mindenki szidja az SW7-et, nekem adta”

  ??? kurva sokan éltetik az SW7-et, nézd meg RT és imdb pontszámot, nem tudom hol olvastad a midnenki szídtát. még itt a filmbuzi kommentekben is főleg pozitívak az emberek a kritikám alatt.

 78. nem is az az érdekes, hogy a film negatív visszhangot kapott, hanem, hogy ahogy az emberek ezt lereagálják. amikor a kritikusok éltetik az arrow, a flash, és a daredevil-t is, miközben lehúzzák a shield-et, függetlenül, hogy milyen képregény kiadó alapanyagából készültek az rendben van.
  de ha egy dc alapú filmet savaznak, akkor mindenkinek elborul az agya, és biztos minden kritikus marvel seggnyaló. az amazing spider-man 2 is beállt 53%-nál rottenen (a legtöbb marvel film meg alig mozog 60% környékén), pedig ott aztán mindenki marvelbérenc… ez akkora baromság (nem az, hogy 53%-ot kapott), vegyük már észre. (a flash sorozat 93%-on áll rottenen).

  én személy szerint nagyon szeretem a flash sorozatot és én valami olyasmit vártam volna (kikacsintások a rajongóknak, következetes sztori ami működik mozgóképen, karakterfejlődés, csavar, látványos effektek, humor miközben megtartja a dc-re jellemző tónust) ettől a filmtől…de ez a film már a történetnél fogva gyanús, így látatlanban (ahogy a civil war és x-men: apocalypse is eléggé esélyesek, hogy nem moziban nézem), és nem a kritikák miatt, hanem már az előzetesek alapján.

  és ez a kézzel lábbal védem dolog meg jobban elveszi az ember kedvét, mint bármelyik negatív kritika.

 79. EvJ: Nem én vagyok aki buzizni szokott… (bár lehet hogy talán egyszer véletlenül indulatból kiszaladt).
  De az is csak a hozzád hasonló elvakult szájkaratélyosoknak köszönhető, akik szerintem kifejezetten ezt élvezik hogy belekötnek másokba :) Vagy abba amit mások szeretnek és indokolatlanul lefikázzák….

  Ebből a felhozatalból egyedül talán a mandarin ami indokolt, ettől függetlenül a Vasember 3 filmileg is és bevételig verni fogja a BvS-t, ami szégyen egy Bvs-re nézve.

  És lehet hogy neked hihetetlen, de igen sajnálom, hogy ez lesz mert én is nagyon örültem volna, ha nem herélik ki így ezt a filmet.

  Am most se Lexet fejtetted ki hogy miért nincs igazam a Doom-al kapcsolatban, hanem rögtön elkezdel vagdalkózni mindenféle karakterrel az MCU-ból…
  De mindenesetre azért örülök hogy ennyire képbe vagy a marvelfilmes gonoszokkal :)

 80. @human

  “SP: nem egyetérteni kell vele, egyik kedvenc vígjátékom a strange wilderness, ne nézd meg mennyin áll RT-n, ellenben a “csak bloggerek mennek csordában” leszólása a kritikusoknak az beszívott dolog.”

  Szerintem nagyjából mindenki valamilyen csordában megy, bármennyire is tagadja (tisztelet a kivételnek). Én speciel azt írtam, hogy “Egyébként a filmkritikákra amúgy is jellemző, hogy hajlamos trendeket követni”, amit tartok és nem a csordaszellem miatt, hanem ha valaki felvállal egy véleményt, amiben van igazság, itt példának vehetjük a “túl sokat akart mutatni” kifejezést, amit aztán nagyon sokan átvettek. Ez nem feltétlenül rossz, de azt ilyenkor figyelembe kell venni, hogy sok embernél működik az az egészen elképesztő trükk, hogy ha valamit elég sűrűn ismétlünk, igaznak fog hinni.

  “A problémám továbbra is az, hogy csak mert páran nem értenek egyet valamivel, azt rögtön személyes támadásnak veszik, és nem azt mondják, hogy “ennek ellenére is élveztem” vagy “az a kritika jogos, de engem nem zavart”, hanem az az álláspont, hogy minden kritikus hülye, mert csak fikáznak mindent, pedig ezek kurvára nem így vannak.”

  Ezzel speciel egyetértek, rengeteg esetben olvasok kritikákat, mielőtt kiválasztanám a filmet. Itt speciel részemről az a gond, hogy én nem feltétlen látom benne a korábban leírt kritikai pontokat – bár a Luthorossal épp egyet is értettem.

  “ez van a mad maxnél is, simán elhiszem, hogy valakinek csak egy közepes akciófilm volt, és aki csak ennyit írt, annak sosem szóltam egy szót se, de basszus, aki emellé odateszi, hogy “a csorda kritikusok hülyén többet láttak benne” az már reklámozza, hogy nem nyitott a kérdésben.”

  Nekem például pontosan ez a film az, amit a kritikák miatt néztem meg, nagy elvárással és óriásit csalódtam. Sajnos én nem láttam bele azt, ami elvileg benne van. Nem mondanám magamról, hogy nem adok a kritikusok véleményére, de itt azért megtört bennem valami rendesen és még ha csak én éreztem volna így, akkor azt mondanám, hogy benne van, csak én nem láttam – de sajnos akikkel együtt néztem ugyanazt érezték.

  Ellenpéldaként a Deadpool-t tudom felhozni, ami tényleg nagyon jól sikerült és szintén kritikák miatt néztem meg.

 81. human: Mi az hogy milyen prekoncepcióm van? Semmilyen nincs. Maxi fiút már láttam. Csalódtam benne. A kritikák és a nézők többsége és az egekbe dícsérte. Nehogy letagadjuk már, a Vérző Olaj című filmet még csak egy szövegkörnyzetben említeni is felesleges. Nem azért mert az jobban tetszett, hanem annyira más a más műfaj. Alma-körte. (Max nálam férges alma) Elfogadom ha másnak tetszett, de nekem más a véleményem.

  Ezt a filmet nem láttam, nem is ezt várom a legjobban, de az a érzésem, ez pont fordítva járt mint a Mad Max. Azt a kritikusok többsége szerette ha kell ha nem ,mert de zseniális.

  Ezt a filmet meg eleve utálni kell, mert már eleve mindenki úgy állt hozzá. Ebből persze még nem következik ,hogy nekem személy szerint tetszeni fog-e vagy sem.

 82. 98: Dantes: Ha egy film xar lesz az nem azért lesz xar mert már a megjelenés előtt utálva volt.

 83. Miert ne lennek kepben en ugyanugy nezem a Marvel filmeket is. Sot elismerem ha kimagasloak. A poszt elso kommentje mar ugy kotott bele a filmbe hogy nem is latta szoval ne szovegelj hogy en kotekedek.
  A bevetel meg semmit nem jelent. A vasember 3 egy kamu volt. Hazudtak az egesz reklamkampanyban. Szembekoptek az embereket a robbano novenyemberekkel meg a kamu mandarinnal. Raadasul a film kozepen volt egy teljesen ertelmetlen idegesito kisgyerekes filler resz aminek semmi ertelme nem volt. Boven a legrosszabb Vasember resz.

  Nem neked valo a BvS ez teny. Nekem tetszett film atmoszferaja, a zene, a diszlet es a ruhak is.

 84. Na akkor jöjjön a nagy igazság:

  Az már a vicc kategóriát súrolja, ha egy fa a Galaxis őrzőiből, aki feláldozza magát, több érzelmet és maradandót tud alkotni, mint egy Superman döntése az Acélemberben (Superman kinyírja Zod-ot)… xD

 85. EvJ: “A kritikusok sajnos földbe tapossák a filmet. Mármint az újat. Csak elvétve fedezhető fel egy két pozitív vélemény. Kár érte. Bocsi, valamennyire OFF.”

  Ebben hol van neked fikázás??? Vagy belekötés? Még azt is odaírtam, hogy sajnos. Ebből is látszik, hogy mindegy, mit írok/írunk, nem tisztán látsz…

 86. EvJ: Már megint ez az idióta Marvel vs. DC baromság… Fogd már fel légyszi, hogy senki nincs ellened, se a kritikusok, se a kommentelők, se a bloggerek, se én!!! Ez nem egy összeesküvés. Én vagyok az elvakult, mert tetszett az Ultron a hibáival együtt, és mert le mertem írni, hogy a kritika nem bírta a BvS-t… Bocsi, de ez már totál agyrém.

 87. Evj: SZERINTEM pont ettől volt király a Vasember 3, nekem nagyon tetszett, de ehhez persze közre játszik az is, hogy attól hogy nagyon jól ismerem a képregényeket, Mandarint pont nem és ezért nekem nem fájt, hogy nem az volt aki a képregényben…meg én pont ezt várom én már a mai előzetesektől, én szeretem ha félrevisznek vagy csak nem mutatnak meg mindent, titokzatosak, és itt volt a legnagyobb baja a BvS-nek, túl sokat mutatott, ezért nem lett ütős azok számára, akik már látták (én az uccsó 2-3 előzetest nem láttam, csak a Comic-con-osat meg a teasert)

 88. Jegyezném, hogy a sok fikázás ellenére, még mindig 8.1 IMDB-n azért arra is odakéne figyelni, sztem jobban mutatja a valóságot mint a kritikusok….
  Mindegy, már csak 4 óra és saját véleményem is lesz :D

 89. lordboxi: igen, az imdb tökéletesen mutatja a valóságot. Kb. bármelyik félnótás szavazhat össze-vissza, amennyit csak akar. Fanboyok nyomják mindenre a 10-est, haterek meg az 1-est. Tényleg megbízható. És valóban a The Shawshank Redemption minden idők legjobb filmje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.