A New Awakening

A New Hope és a Force Awakens jeleneteit hasonlítják össze ebben a videóban. Nyilván nem kevés hasonlóság van, a lézerágyús jelenet gecc…

Backupnak:

human
írta
2016. 03. 27. 03:02
megjelenés
50
hozzászolás


50 hozzászólás a “A New Awakening” bejegyzéshez

 1. K**va nehéz dolga lehetett a forgatókönyv írónak. Disney.. yeah. Előre látom mennyire lesznek eredetiek az elkövetkező epizódok, illetve előzmény filmek. Tele lesz Disney klisével. Pfej.

 2. Béla mondta valamelyik podcastban, hogy miért nem fogjuk fel úgy, hogy ez most egy olyan film, hogy fel kellett áldozni a fan service oltrán, hogy lehessen még több Star Wars, és hogy örüljünk ennek.

  Rögtön elmondanám, hogy baromira tetszett a film, jobban mint az előzménytrilógia bármelyik része (bár a harmadiknál rezeg a léc egy kicsit), de nézőként hadd ne érdekeljen, hogy mit terveztek a Disney-nél a franchise-zal külöböző tárgyalótermekben. Az ilyen fokú, önkannibalizáló nyúlások mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni, annyira pofátlan.

  Amikor megnéztem moziban, és valaki megkérdezte utána, hogy milyen volt, azt mondtam: “Emlékszel, amikor felrobbantják az első Halálcsillagot? Na, ebben van egy jelenet, hogy megint meg akarnak támadni egy ugyanolyan űrállomást. Megmutatják egy hologramon, hogy mekkora volt a Halálcsillag, és mellévetítik ennek az állomásnak a képét, ami tízszer akkora. Na, az egész film lényegében ez a jelenet.”

 3. Nekem speciel tetszett a film, bár hazudnék ha azt mondanám,hogy 100%-ig ezt vártam, amit végül is kaptam. Most ahogy így nézem a videót mindössze egy dolog zakatol a fejemben.

  Kashdan.

  Aki írt egy Elveszett frigyládát meg egy Birodalom visszavág-ot. Mi történt vele? Tőle valahogy többet vártam. Ami meg még igazán fájó pont az a zene, ami mondjuk ki semmilyen lett.

  Mindezek ellenére én továbbra is jókat mosolygok azon,hogy “az előzmény trilógia jobb volt!” meg “Hiányzik az egészből Lucas zsenialitása!” Az előzmény trilógia maximum annyiban volt jó,hogy tágította az univerzumot. Lucas zsenialitása mára pedig annyit jelent,hogy ír egy faék egyszerűségű történetet amit megfűszerez vállalhatatlan dialógokkal, ellentmondásokkal és mások által megálmodott lényekkel/űrhajókkal/ruhákkal. Ha ez zsenialitás akkor Lucas valóban zseni. De akkor én is az vagyok. Csak én nem kapok lehetőséget rendezni. :)

 4. 1. perc utan inkabb kikapcsoltam mert erezni kezdtem a duhot es az a sotet oldalhoz vezet. Mondhattok barmit, de ha ezt lucas csinalta volna igy keresztre feszitik.

 5. Lucas egy kib*szott zseni, ha a régi filmek világát hasonlítom össze ezzel. Ez van srácok.

 6. Érdekes és egyben szánalmasan röhejes, hogy anno mikor Lucas az előzményeket csinálta senki nem mondta, copy paste DE azt meg pláne nem hogy Isten. :D

  Egyébként ez az összehasonlítás nagyon izzadtságszagú. Oké sok dolgot átvettek de ami a videóban van a felének köze nincs a valósághoz. Csak belemagyarázás.

 7. Kicsit amúgy olvassatok már utána, hogy ez a fajta hasonlóság szándékos volt… Már a film előtt is rendszeresen hangoztatták. Nem mintha behúztak volna egy ilyen trükköt, és aztán most próbálnának vele elsunnyogni. Másrészről meg a film fele tiszteleg a régiek előtt, a másik fele pedig egészen új dolgokat hoz be, de persze ezt nem érdemes megemlíteni, mert minek… Mindenkit nem lehet kielégíteni, valaki úgyis azt fogja mondani, hogy ez gyalázat, ez a Star Wars-nál így van.

 8. Tegnap néztem meg és annyira egyértelmű volt az első rész koppintása, hogy néha fájt. De én még hozzáteszem azt is, hogy a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér feelingjéből is nyúltak, már ami a tájakat illeti. A hegyes havas bolygó A birodalom visszavág, az erdős meg a Jedi visszatér.
  A “Hitleres” rész is szánalmas volt szerintem a karlendítéssel együtt (ezt tényleg miért kellett?).
  Szóval azt kell mondjam, hogy Lucasnak ezerszer több fantáziája van, mint azoknak aki ezt a filmet csinálták. Végül is ő találta ki.
  Láttam, hogy több helyen írták, de ez tényleg egy remake igazából. Eladták ugyanazt, amit már láttunk, csak felturbózva. Mindenből nagyobb (szó szerint) és szebb.
  Ugyanez lesz a Függetlenség napja második részével, csak úgy eszembe jutott.

 9. anthony711: Épp ez a baj, hogy szándékosan csináltak egy New Hope remaket. Hónapokon keresztül ment a hype, aztán lenyomják az emberek torkán ugyanazt a történetet mégegyszer. Engem ez baszott fel a legjobban. Az hogy a filmben minden véletlenszerüen történt, a motivációk nullák voltak és tele volt klisével, csak hab a tortán. A jópofa feketétől kezdve a dedós poénokig volt itt minden.

 10. Értem én a fanyalgókat hogy mennyi a koppintás megmondom ez a videó alapján tényleg soknak tünik de mikor a moziba néztem egyáltalán nem erre fokoszáltám és szerinte más se,szóval igy azért csaloka a dolog mert szerintem majdnem minden filmre rá lehetne ezt huzni.
  Másik dolog,mégis mit gondoltok mi lesz mit láttok majd :avatarokat rohangálni gondolkodjatok már ez a star wars űrhajók fénykardok jedik bázisok bolygók mert hogy azok se változnak meg 30 év alatt ugye szoval szerintem nem gáz.Amugy a kövi rész szerintem már durvább lesz mert az se felejtsük el hogy itt szerintem meg kellett nyerni a mia fiatalságot is ami nem egyszerű plusz ez is csak a pénzről szól szoval nem lehet mindenkinek tetszőt csinálni ha ti tudtok akkor menjetek el hollivódba és adjátok be a forgatókönyveteket.

 11. zsocso, engem is.
  igaz nem sok nyilatkozatot olvastam a film előtt, de arra egyáltalán nem emlékszek, hogy remake-ről lett volna szó.
  azt mondták, hogy ott folytatják, ahol a birodalom visszavág befejeződött. és hogy egy új trilógiát kezdenek.
  értem én, hogy kellett a ’tisztelgés’ a régiek előtt, de nem lett volna elég 2-3 jelenet? miért kellett a film ‘felét’ erre áldozni?
  vagy akkor mondták volna meg konkrétan előtte, hogy ez remake lesz, és nem úgy ültem volna be a moziba, hogy végre látok egy új, értelmes történetet a star wars univerzumában, hogy aztán a második perctől kezdve végig azt várjam, hogy mikor kezdődik már az új film. mondjuk az utolsó tíz percben kezdett gyanús lenni, hogy ebben a filmben semmi újat nem fogok látni. kb. mint amikor 2001-ben nulla tudással leültem megnézni a gyűrű szövetségét, és azt hittem, hogy a film végére bedobják a gyűrűt a végzet hegyébe. aztán 2:40-kor kezdtem rájönni, hogy itt kurvára nem fognak eljutni a hegyig

 12. a prequelek nem is copypaste-ek, kb. ez az egyetlen pozitívumuk. és sokan mondták a phantom menace után, hogy isten, erről még videók is vannak :D

 13. Annyira fel volt ajnározva ez a film, megnéztem, hát majd el aludtam rajta, arról nem is beszélve, hogy a felét már láttam 40 évvel ezelőtt. Batman vs Superman tuti jobb lesz, hiába van szarrá oltva… J.J. maradt volna a Star Treknél, az nagyon bejött.

 14. krisbart: “moziba néztem egyáltalán nem erre fokoszáltám és szerinte más se”
  Keresd vissza a kidumálót, szinte minden harmadik kommentelő felhozta hogy New Hope remake.

  “Másik dolog,mégis mit gondoltok mi lesz mit láttok majd ”
  Pont ez az, hogy most itt volt a lehetőség, hogy a Skywalker família szappanoperájától elrugaszkodva csináljanak valami teljesen újat, erre pofátlanul, semmi rizikót nem vállalva felmelegítették az eredeti trilógiát, hogy egyszerre befogják a fanok és a kritikusok száját is.

  Én továbbra is tartom, hogy a Baljós Árnyak után ez a leggyengébb Star Wars.

 15. Edge: de legalább a bajlós árnyak valami új volt :D legalábbis én még azt is jobban szerettem, mint ezt.

  Minden rohadékoskodás nélkül mondom ezt, miért kell ennyire lineárissá varázsolni egy SW filmet? Pont amikor már a kutya is tudja hogy mekkora Univerzumról van szó, mekkora történelemmel. És mikor lenne esély picit tágítani a sztorit, akkor is teljesen beszűkítik a “van két jedi meg két sith az egész univerzumban” verzióra. Hát köszi, inkább néztem volna a Kylo Ren féle sötét oldalra terelődést, meg Luke féle Jedi Mesterkedést. Az pedig nem érdekel hogy a canon totál kuka, átvenni jobb dolgokat lehetett volna. Stb stb stb. Gyenge közepes.

 16. Star Wars-ban már nem lehet jót csinálni, csak kevésbé rosszat.Nekem tetszett a FA, mert tetszettek az előzmények is (a hangulatuk számomra veri a klasszikus filmekét is), és a klasszikusoktól sem voltam soha annyira elájulva.
  Rengeteg gyermeteg, buta húzás volt azokban is, csak van nosztalgiafaktora.
  Korszerűnek, és mindenből a legjobb dolgokat átemelőnek talán a Clone Wars-Rebels animációs sorozat mondható,a filmeket már úgy kell elfogadni, hogy mindenkinek jót nem lehet már csinálbi.
  Erre akkor lett volna esély, ha reboot-olták volna az egészet az episode 1től a 6-ig.

 17. Na akkor hadd tegyek fel pár idevágó kérdést.

  1. Tudtátok, hogy New Hope “remake”, mert mondták a készítők a film előtt, hogy sok dolgot átvesznek a régi filmekből. Akkor ki a hülye, az aki megnézte és ezek után fikázza vagy az aki csinálta? :D

  2. Ha ez szar akkor a New Hope miért nem? Hiszen ha arról mintázták akkor az mitől lett jobb? Annyi az érdeme, hogy azt nem mintázták semmiről?

  Ló..szt! Abban is volt Bibliai utalástól kezdve Hitelerig minden. MAGA Lucas mondta, aki ezt nem tudja nem is fan. Csak divatból utálja a 7. részt.

  És végül.

  3. Kérdezzétek meg magatoktól. Mivel érdemes új fanokat szerezni ha nem azzal amivel anno is sikerült? ;)

  Ez a film nem csak a régi fanoknak készült hanem inkább az újaknak. Vagy jobb szerettetek volna egy olyan sztorit, ami csak úgy lóg a levegőben és semmi köze az előzményekhez? Erősen kétlem.

  A legtöbben azért szidják mert még mindig sírnak álmukban, hogy a Disney törölte a régi kánont. Így hiába csinálnak bármit is akkor is szidni fogják. Meg kell tudni érteni, hogy új idők járnak a régi fanok kiöregedtek és a készítők nem 5 évre terveznek hanem újabb 30-ra így érthető, hogy ahhoz nyúltak ami egykor rajongóvá tette a nézőket. És jól tették mert azt a hangulatot SIMÁN hozták. Aki mást mond, hazudik. Nem mondhatjuk JJ-re hogy nem adtak bele mindent, hogy ez csak egy CGI popcorn mozi ahogy elég ha kikapcsolod az agyad. Ez színtiszta SW film volt! A régiek jobbak voltak? IGEN! Azt nem is lehet felülmúlni de nem is akarták.

  ezeket tartsa mindenki szem előtt. A többi rész már biztos, hogy nem lesz copy paste. Nyilván lesz hasonlóság, hiszen ahogy fentebb is írták, ez Star Wars minden rész hasonlít a másikra mert egy univerzum de a történet más! Az idő mindent megszépít pláne a Star Warst. Nem akarom becsmérelni de mai szemmel ott sem alkottak jobban a színészek mint most az újak. ;) Mindenki hozta akkor is és most is a maximumot.

 18. 1: átvesznek dolgokat és remake az nem ugyanaz azért. A point break 2016 is átvett dolgokat… végig azt mondták az SW kapcsán h igyekeznek kevés CGI-t használni, mint a régiek, és lesz “western hangulat”, nem azt, hogy death star level10-t kapunk ismét és a többi átvett történeti elem.

  2: az egyik több dolog remixe, de nem 100%ig egyértelműen, a másik a remix remixe. hm.

  3: egy új sztori, ami kapcsolódik az előzőekhez, az miért lógna a levegőben? ez milyen logika? csak a régi újra feldolgozása nem lóg a levegőben?

  hihetetlen, h ilyen érvekkel megy a film védése még mindig.

 19. @DarkEagle

  “És jól tették mert azt a hangulatot SIMÁN hozták. Aki mást mond, hazudik.”

  Hát pont az a probléma, hogy a sztoritól elkezdve a helyszíneken át a beállításokig a 4-5-6. részt koppintja _mindenben_.

  Beraknak egy sivatagos bolygót, amit az eddigi 6 filmből ötször megcsodálhattunk, csak most a változatosság kedvéért elneveztük Jakkunak. Van egy Halálcsillag, amit most Starkiller Base-nek hívnak, ami pont olyan mint a Hoth bolygó. Van egy nem-Darth Vader, egy nem-Uralkodó, egy nem-Luke Skywalker, egy nem-R2D2, egy nem-Endor, egy nem-kocsma, egy nem-Han Solo, egy de-Han Solo, egy nem-apa/fia konfliktus, egy nem-Obi-wan, stb.

  Ez egy sokkal jobban összerakott film mint az előzménytrilógia bármelyik része, de azokban most legalább annyi felértékelődött, hogy ott próbálkoztak valami más hangvételt megütni. Pl. a “középső” trilógiában mindig valahol az isten háta mögött ment mindenféle konfliktus, az előzményekben meg megmutatták, hogy milyen is a Köztársaság, volt benne politika, intrika, stb. Nem lett jó egyik sem, de ott Lucas legalább megpróbált valamit HOZZÁTENNI az univerzumhoz, ebben a 7. részben meg csak remixelték az előző hármat. Mindenben.

 20. Én még azt sem értem, hogy ha régi filmeket leporolva folytatnak valamit, miért a kiöregedett főszereplők gyerekeinek kell továbbvinni a történetet? Miért nem lehet új karaktereket behozni?
  Kylo Ren ugye Han Soloék fia, Rey-ről valószínűleg ki fog derülni, hogy talán Luke-hoz van köze, és nem csodálkoznék, ha Finn-nek is lenne valami köze egy régebbi szereplőhöz (Lando?). Kisebb szerepekben vannak csak újak.
  Ennyire nincs fantázia? Indiana Jones-nál is volt ilyen erőlködés, Die Hard szériában is, és biztos van még jópár, most hirtelen ez a kettő jutott eszembe.

 21. manapság nem éri meg blockusterekre befizetni. Első csalódásom a Hobbit 3 volt. Aztán jött a MoS. Aztán a Jurassic World, Terminator, és SW VII. ezek közül mindet utáltam, annak ellenére, hogy a felsoroltaknak az összes régi részeit és világát csíptem, olvastam regényeket, képregényeket is mindet pozitívan, izgatottan vártam. nálam hollywood besült szinte teljesen. Max a két következő SW-t és egy-két marvelt várok, a többihez ezek után okkal úgy állok hozzá, hogy szarok lesznek

 22. Oké akkor hadd kérdezzem meg utoljára.

  Miben adott többet az előzmény trilógia 1. része mint ez?
  Vagy miben adott többet a New Hope mint ez?

  Szóval értitek én nem a filmet akarom védeni csak azt mondom, hogy a régi trilógiát az idő megszépítette és azt a nézők 95%-a egyben látta, így eleve máshogy viszonyul hozzá, mintha egyenként nézték volna. Kezeljétek külön a részeket. Megtudtunk bármit is a New Hope-ban amit a 7. részből hiányoltok? NEM! Oké, ez annak a folytatása de itt már nem 2 évet hanem 30-at kell bepótolnia a készítőnek, PLUSZ, ÉS EZEN A VAN A HANGSÚLY, az új szereplőknek is teret kell adni!

  Aki azt mondja, tudta volna jobban is csinálni, annak adott a lehetősége, ma már mindenki lehet rendező. :D

  Egyébként már csak a 8. rész képeiből is kivehető, hogy az teljesen új lesz, azt meg ezért szidjátok. Szánalmas mit ne mondjak. Ezt azért szidjátok mert túlságosan hajazni akar a régi SW-re a 8. részt KÉPEK alapján meg azért savazzátok már most mert újat mutat. Szóval nyugodtan köpjétek szembe magatok én csak jót mulatok rajtatok.

  Anno SE a New Hope SE a Phantom Menace nem sorakoztatott fel túl komoly politikát. Az mindig a következő részekben jött elő. Erre most megszóljátok a 7. részt ugyan azért amiért anno szerettétek a régieket?

  Képmutatás rulez!

  Végezetül. A film nem tökéletes DE elvégezte a dolgát. Mint ÁTLAGOS Star Wars fan örülök, mert rengeteg új rajongót szerzett a film és ez volt a célja SEMMI több! Leszámítva, hogy bemutassa az új szereplőket és a régieket elbúcsúztassa úgymond. Aki ezt nem érti meg és olyan dolgokról ábrándozott amit soha nem ígértek a készítők az aludjon vissza. Talán ha úgy kezelnétek a filmeket pláne ezt, ahogy én, akkor lehet ti is élveztétek volna. Nem kell napi 25 órában minden képkockát kielemezni mint ez az idióta aki a videót csinálta és akkor talán sikerülne élvezni is a filmet. ;)

 23. Egyébként vicces mert az SW 7-nek pont UGYAN AZ volt a szerepe, mint most a Batman v Supermannek. Felvezetni a következő filmeket! :D Mindkét film kesze-kusza volt és sok dolog volt benne de a céljukat elvégezték!

 24. ki szidja a 8. részt? egyelőre semmi negativitást nem láttam, csak annyit, hogy remélik nem copypaste lesz.

  a new hope mit adott? az volt az első star wars. nézd hozzá a folytatásait. a phantom menace mit adott: nem a new hope storyját átmixelve.

  senki sem azért szólja le a TFA-t, mert nem volt benne politika, nem cska azt lehet hozzátenni pluszban, ez mi? az empire strikes back sem politikát tett hozzá.

  néha azt érzem h beszélsz a semmibe.

 25. Nem vagyok SW-fan. Ezt is csak Andy Serkis és Gwendoline Christie miatt néztem meg. Részemről végeztem ezekkel a filmekkel.

 26. Azért vallja be mindenki, hogy a Phantom Menace is egyfajta remake volt hiszen kaptunk benne egy sivatagos bolygót (igen újra a Tatooine) ahol találkozunk egy ifjúval aki úgy tűnik erőérzékeny (Luke,Anakin,Rey) aki elakarja hagyni a bolygót mert többre vágyik, kapunk egy erdős bolygót (Yavin 4. holdja, Naboo, Endor) ahol összefogunk az ott lakókkal, hogy legyőzzük a szeparatistákat akik Halálcsillag helyett egy blokádot húztak fel a bolygó köré és milyen meglepő a droidhajók olyanok mint a mini halálcsillag egy cuki övvel. Ohh igen és milyen meglepő az új erőérzékeny srác berepül vakmerően minden közepébe és megmenti a napot, persze nem maradhat el az öreg mester halála sem mert ugye az kell. Ne mondja nekem senki, hogy nem tud párhuzamot hozni az epI és epIV között mert azt kinevetem. Sőt ha már itt tartunk minden trilógiát kezdő darab ugyanarról szólt itt-ott módosításokkal ergo az I+IV+VII egy ugyanazon film más szereplőkkel.

 27. “ki szidja a 8. részt? egyelőre semmi negativitást nem láttam, csak annyit, hogy remélik nem copypaste lesz.”

  Nem olvastad a saját blogodon a kommenteket a képeknél amiket kitettél?
  Már most szidják internet szerte, hogy mi ez, valami vámpír bál, meg milyen ruha van rajtuk stb. :D Miért csinálsz úgy mintha újdonság lenne számodra hogy az emberek már képek alapján eldöntik mi a jó film és mi nem? ^^

  Egyébként épp ezt mondom én is hogy a régi trilógiát nem lehet túlszárnyalni mert abban az időben korszakalkotó volt. Ezért ne is hasonlítsuk ahhoz mert akkor minden jövőbeni SW film szar lesz hozzá képest.

  A PM meg ugyan azt játszotta el amit a TFA vagy a New Hope. Sivatagos bolygó, “Halálcsillag” felrobbantás, a főszereplő olyan aki csak úgy mindenkit lenyom. Persze utólag belemagyarázzuk, hogy mert ő Darth Vader meg a franc tudja kinek a gyereke mert tudtommal erre még mindig nem derült fény a könyvekben sem, hogy Anakin hogy született. :D Mégse nyavalyog miatta senki. Rey-t majdnem akasztásra vitték, hogy mit képzel hogy tudja irányítani az Erőt, de amikor ezt egy 10 éves kölök csinálja nem szól senki mert ő Vader DE gyerek korában ő annyit se tudott az Erőről mint Rey. Szóval érted nem a levegőbe beszélek csak miközben kiemeljük a TFA hibáit, közben elfelejtjük a régi részekét. Ami nem fair ha engem kérdezel.

  Nem mondom, hogy a TFA tökéletes, ahogy fentebb írtam elvégezte a dolgát, és igen, lehetett volna jobban is csinálni de őszintén szólva én úgy is jól szórakoztam rajta, hogy láttam minden egyes előzetest és képet róla és nem elemeztem ki minden másodpercét. Aki ezt nem tudja megtenni az sosem fog élvezni egy filmet sem.

 28. igazad van, azokat a kommenteket olvastam, de még nem éreztem akkora negativitást egyelőre, mint pár más filmnél (pl ghostbusters kommentek..). igazából a PM is jogos részben, de akkor hosszú távon ugyanaz lesz a TFA megítélése is? hmhm, mert amikor kijött nagyon sokan imádták, bebeszélték maguknak, hogy jó.

  de ez már baromi unalmas, remélem más válaszolgat neked. szerintem a TFA annyi csomaggal érkezett, hogy csak a remény volt egy igazán jó filmre, de még így is, a fanfilmségében nyakon fogva is nézhető. ellenben azok nem érvek mellette, hogy mit építenek (a BvSnél sem, és az Ultronnál sem), mert egy filmnek magában is kéne tartalmazni valami eredetiséget és működni 2 órában, anélkül, hogy kivárnánk 5-6 évet a beérésre. A “kapcsold ki az agyad” az egy idő után nem érv egy film mellett, mert az a Transformers szintet jelenti.

 29. “mert egy filmnek magában is kéne tartalmazni valami eredetiséget és működni 2 órában, anélkül, hogy kivárnánk 5-6 évet a beérésre. A “kapcsold ki az agyad” az egy idő után nem érv egy film mellett, mert az a Transformers szintet jelenti.”

  ÁMEN

 30. persze, nem tagadhatja senki, az egész FA egy gátlástalan fanservice az első jelenettől az utolsóig kb. akkor is azt írtam, most is ez a véleményem, hogy ez egy “epIV-V-VI best of”. annyira biztonsági játék, hogy az már szinte fáj. szinte.

  és itt van egy starkiller base méretű DE.

  amikor a moziban láttam, végig vigyorogtam az első perctől. minden apró utalás, beszólás, arcba tolt SW relikvia imádnivaló volt. (kivéve C3-PO belépője, na ott azért megkarmoltam magam egy kicsit.) én nem tudom, ki hogy van ezzel, magam egy vén farok vagyok, 84-ben láttam először a New Hope-ot (és azon a nyáron még vagy harmincszor, hehe) azóta meg tényleg nagyon sok éven át hatalmas SW fannak tartottam magam. majdnem beöltözős szint, de szerencsére nem. és aki tényleg szerette régen is ezeket a filmeket, a világot, a szereplőket, annak SZERINTEM minden hibája és kockázatmentessége ellenére marha nagy élmény a hetedik rész. nem lehet más. úgy elsuhan az a két óra, mint a sicc.

  most otthon is módom volt mát látni és legnagyobb meglepetésemre másodikra már jobban élveztem, harmadikra pedig még annál is jobban. ez van.

  aztán, hogy mi lesz a nyolcadikkal azt nem tudom, de úgy gondolom attól már többet várok majd. megvoltak a kötelező körök, mindenki felvette a fonalat, ősfanok segge kinyalva, új korosztály berántva, nyomjuk a tutit most már.

 31. Szerintem meg az van, hogy beigertek egy fasza star wars filmet aztan csinaltak egy remaket, valszeg igazabol azokat a tizeneveseket celoztak be akik pont leszarjak h ez egy remake (mert vagy nem lattak az eredeti trilogiat vagy pont leszarjak azt) es nekik tetszett is, mert ami anno mukodott miert ne mulodhetne most is. Szval jj-ek ezzel szerintem pont az igazi fanokat koptek szemen es azt bem tudom megerteni aki ezt nem latja es ennek ellenere elteti a filmet.

 32. Ez egy sehová nem vezető, mindig önmagába visszaforduló vita. Ezután minden SW posztnál ez lesz? …nyilván költői volt a kérdés, de nem irigyellek human, …néha egyszerűbb lenne lezárni a komment lehetőséget gondolom :) …peace

 33. DarkEagle

  “Vagy miben adott többet a New Hope mint ez?”

  Ha ezt most komolyan kérdezed, akkor nem tudom mit keresel itt…Menj, és gondold át még egyszer ezt. Bántás nélkül, de komolyan mondom.
  Ha a cikkbeli videót nem érted, vagy nem érzed kínosnak, hogy 30 évvel később centire ugyanazt a filmet csinálják meg még egyszer, csak most lehet kapni Star Wars-os tejet is hozzá, akkor nincs miről beszélni.

  “Megtudtunk bármit is a New Hope-ban amit a 7. részből hiányoltok? ”

  Megtudtunk minden fontos információt a Galaxis helyzetéről a szereplők mibenlétéről /hogy ki kicsoda, mik a motiváció, ki mit akar konkrétan/, és a történetnek volt egy íve, ahogy A-ból B-be eljutottunk.
  És megteremtette az egész Star Wars világot. Csak úgy mellesleg

  A 7. részben a fentiekből egyetlen egyre sem kaptunk választ. Nem tudjuk mi a helyzet a Galaxisban /csak ha elolvasod a wikipédiát/, kik a szereplők, mi a konfliktus forrása /Kylo miért, ki Snoke, ki Rey, ki mit akar, mi az Ellenállás, stb./.
  Majd a következő részben, értem én. De akkor ez a rész minek van?

  És az egész film egy sodródás, céltalan rohanás.
  Egy falu a Jakkun, ami felrobban, egy templomkocsma, ami felrobban, majd 4 új bolygó, amit felrobbantanak egy 3. Halálcsillaggal, ami a film végén felrobban.
  Konkrétan minden, amit látunk a filmben, felrobban.

  Vagyis ez a film kizárólag a karakterekről szól, a körülötte lévő hatalmas univerzumot teljesen elhanyagolja, és leszűkíti, és ráadásnak a karakterekről sem tudunk meg szinte semmit.
  Az pedig, hogy ez “csak felvezetés” a legfalsabb szöveg, ez ugyanis nem egy TV-sorozat pilotja, ott ez elmegy, ez viszont egy önálló mozifilm. Meg kellene állnia a lábán önállóan is. És ez nem megy neki.

  Ez a film semmit nem ad hozzá a Star Wars univerzumhoz.

  “Aki azt mondja, tudta volna jobban is csinálni, annak adott a lehetősége, ma már mindenki lehet rendező. :D”

  Ez az érv meg…olyan, mint amikor a béna kormánytag hisztizik a TV-ben, hogy akkor az ellenzők jobb megoldást.
  Csakhogy ez az ő dolga, azért van ott, azért kapja a pénzt. Ha én mondjam meg, akkor adja át a helyét nekem. Akkor majd mondok valamit én is.

  Én biztos máshogy csináltam volna meg ezt a filmet, ha lett volna rá lehetőségem, de J.J. vállalta, neki kellett volna minőséget hoznia. Elbukott.

  Malachi :

  “és aki tényleg szerette régen is ezeket a filmeket, a világot, a szereplőket, annak SZERINTEM minden hibája és kockázatmentessége ellenére marha nagy élmény a hetedik rész. nem lehet más.”

  Én 79-ben láttam először a filmet, és moziban több mint 100-szor a hat részt, nem számítva a TV, VHS, DVD alkalmakat.

  Pont, hogy nekem, aki igazán szeretem a SW világát, a 7. rész arculcsapása mindannak, amit szeretek benne.
  Nincs itt semmiféle fansevice a Disney részéről, csak gátlástalan másolás, nincs itt “rajongóknak rajongóktól”, csak egy fejőstehén /pont, mint a Marvel esetében/.

  Ezt a filmet én nem tekintem Star Wars-nak, számomra olyan, mintha nem is lenne /épp, mint a Hegylakó 2, vagy az Indy 4./

  Hogy téged idézzelek: nem is lehet más.

 34. Indiana Jones 4- Harrison Ford és az asszony kínkeserves kapcsolatából születik egy önfejű kölyök, aki nem végezte el az iskolát és ennek meg is lett az eredménye. A gonoszok a régi rendszert folytatva ugyanazt a célt tűzik ki, uralni a világot.

  Star Wars 7-Harrison Ford és az asszony kínkeserves kapcsolatából születik egy önfejű kölyök, aki nem végezte el az iskolát és ennek meg is lett az eredménye. A gonoszok a régi rendszert folytatva ugyanazt a célt tűzik ki, uralni a világot.

  Na mibe, hogy a 8. részben Luke kiképezi a csajt valami kerti budi bolygón, ahol a plafonról is sz*r csöpög?

 35. zagloba: Teljesen egyetértek. A New Hope akkor is működött volna önmagában, ha a következő két folytatás el sem készül. Szép kerek sztori volt. A mostani rész viszont csak elkezd valamit. Ha folytatások nélkül maradna, akkor mindenki csak nézne, mint egy fél évadot megélt sorozat elkaszálásánál.

 36. nem lett volna sztem rossz film, csak 1-2 dolgon változtatni
  – starkiller base
  + infó, hogy ki, micsoda, mi csinál…és több Han, Leia, majd Han, Ben jelenet….így gyenge lett a “vége”

 37. zagloba – nyilván felesleges azon leakadni, ki a nagyobb rajongó, szóval örülök, hogy már 79-ben láttad, stb. abban viszont biztos vagyok, hogy ha ízlésről van szó, mindenki véleménye ugyanannyit ér. én olyan SW mániás vagyok, akinek minden jöhet abból az univerzumból. neked meg kiveri a szemed, hogy “mer a dizni”. pedig a rendezőn kívül mégis csak a “régi csapat” dolgozott a filmen. Lawrence Kasdan, Kathleen Kennedy de még a maszkosok meg az effektesek közül is páran. roppant nagy szavakat használsz, önmagadnak mondasz ellent, tudom is én miért. Hogy lenne már ez a SW arcul csapása amikor egyenes folytatása a ROTJ-nek, és kb. az első trilógia elemeit használja, nem pátoszos és nem is cikis módon? Nem ez a legjobb SW film, de méltó az eredeti filmekhez. Sok újat nem mutatott, meg igazából elég súlytalan is az egész, de minden a helyén van. Elfért volna ez a sztori húsz percben is, sorolhatnám a kifogásaimat én is. De olyan hülyeséget eszembe nem jutna leírni, hogy ez nem SW film. Neked nem a filmmel van bajod, hanem a diznivel meg azzal, hogy nem azt a Star Warst forgatták le, amit te látni akartál. Hát, szomorú, de ez a filmet mondjuk nem minősíti.

 38. @Malachi

  “Nem ez a legjobb SW film, de méltó az eredeti filmekhez. Sok újat nem mutatott, meg igazából elég súlytalan is az egész, de minden a helyén van. Elfért volna ez a sztori húsz percben is, sorolhatnám a kifogásaimat én is. De olyan hülyeséget eszembe nem jutna leírni, hogy ez nem SW film.”

  ember, nem tudom, mit szívsz, de add meg a dílered nevét…

 39. Amúgy komolyba felesleges a Star Wars vitát folytatni, mert egy fanboyra nem lehet észérvvel hatni.
  Ők egy holocaustról szóló filmet is úgy látnak, mint egy mosolygós felhőn vattacukrot zabáló színes egyszarvúak, akik szivárványt finganak…

  Teljesen felesleges…

 40. Hű mi van itt. :) Tényleg bàrhol feljön a téma, ugyanazokat mondom-olvasom pepitàban. Többetekkel egyetértek, én az “oldschool csalódott fan” tàbort gyarapítom. Tényleg a és legjobb szó erre a filmre a felesleges. Nem ad az univerzumhoz. Még új/ emlékezetes zenéket sem. Ilyen téren még a 2. Rész is ütött. Megértem a Disney nehéz helyzetét, mindenkinek eleget tenni, de nem erőlködtek. Nekem is Indy 4, Jurassic 4 szinten mozog a fiom. De basszus ez Star Wars! Idejük, pénzük volt… Nem tudom hol csùszott el a dolog. A régi részekből nem hogy a 4, de mind működik önàlló filmként. Prequelből az 1 is. Nem értem tényleg…

 41. Ezerszer nagyobbat ütött volna a film, ha egy az univerzumhoz kapcsolódó új sztorit adtak volna elő, tiszteletben tartva, a megszokott képi világot, zenét, történetet, stb. néhány (mondjuk 2-3) célzott kikacsintással a klasszikus jelenetekre és sok rejtett utalással amikkel a régi fanok kedvében járnak. Szerintem a nosztalgia is nagyobbat üt, ha mértékkel nyúltak volna hozzá. A világ egyik legnagyobb brandjének pedig nem ezzel a filmmel kell új rajongókat szereznie, arra ott vannak az eredeti filmek amik megalapozták ezt az egészet. 10-15 évente rebootoljuk mostantól a filmeket, hogy az aktuális fiatal közönségnek eladható legyen?

 42. “A világ egyik legnagyobb brandjének pedig nem ezzel a filmmel kell új rajongókat szereznie, arra ott vannak az eredeti filmek amik megalapozták ezt az egészet.”

  Mondod ezt te, gondolom 30 körül, vagy afelett. Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy mai fiatal az 1978-83-as filmtrilógia miatt cuppan rá a star wars-ra, mikor évek óta játszák a TV csatornák a Clone Wars-Rebels animációs szériákat is? Valamint fikázás ide vagy oda, az előzménytrilógia is minden szempontból korszerűbb film lett, mint a klasszikus.
  A klasszikusok -pár kivétellel- csak azoknak etalon, akik akkor voltak gyerekek. Ennyi.

 43. Scorpion82: “A klasszikusok -pár kivétellel- csak azoknak etalon, akik akkor voltak gyerekek. ” mivel mint film is jobbak, mint a prequelek, így azért ennyire kategorikusan nem jelentkető ki, de tény, hogy a régies trükkök nem mindenkit nyűgöznek le.

 44. Human: Nagyon sok régi film sokkal jobb, mint film, mint a későbbi reboot-ok és folytatások. Ettől függetlenül még magam korabeliek (33 vagyok) sem nagyon tudják átélni a klasszikusok nagyszerűségét,mert azért eljárt az idő felettük. Nem csak a filnmtrükkök, hanem a design, a koreográfia, stb. terén is. Továbbá azért voltak meredek dolgok a klasszikusokban is. Én pl a Jar-Jar utálatot sem tudom mire vélni az ewok-ok után.
  Tehát azt a kijelentést, hogy a klasszikusokkal kellene új rajongókat szerezni, én egy nagyon meredek kijelentésnek tartom.
  Azzal én sem értek egyet, hogy Abrams 75%-ban egy remake-et csinált, de sajnos ez pont a klasszikusokat szent tehénnek kezelők miatt alakult így.

 45. Scorpion82: Rengeteg példával megtudnálak cáfolni. Én és sok ismerősöm már felnőtt fejjel láttuk a régi trilógiát, és mégis azt tartjuk klasszikusnak. A gyerekeink kivülről fújják a régi filmek szereplőit. Darth Vader, Yoda és Luke jelenti nekik a Star Wars-t. Darth Mault, Anakint és a többi karaktert, -akiket később mutattak be- le se szarják. Persze abban igazad van, hogy van egy fiatal réteg, akik mindent fikáznak, ami 2 évnél öregebb. Ha a Disney nekik akar megfelelni, akkor már régen rossz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.