A BvS utózöngéi: Affleck, Zimmer és 500 millió

Hans Zimmer nem szerez több szuperhős filmhez zenét. “I did ‘Batman Begins’ with Chris 12 years ago, so ‘The Dark Knight Trilogy’ might be three movies to you, to me it was 11 years of my life.” Sőt, a Batman v Supermanről is elejti, hogy nehéz volt bármilyen újdonságot kitalálnia benne.

hans-zimmer-kung-fu-panda

Ben Affleck összesen négy DC-Warner filmre írt eddig alá. Ugye lesz a különálló Batman-film, amit valószínűleg rendez is (ez nagyon jó lenne), plusz a Justice League 1-2. Hogy utána miképp alakul majd a DC filmes univerzuma, az meg a jövő szele.

A Batman v Superman bevételben átlépte a 500 milliót. Ez csak amolyan apróság, nem kell sokat adni rá, a legfontosabb adat a második hétvége esése lesz.

47 hozzászólás a “A BvS utózöngéi: Affleck, Zimmer és 500 millió” bejegyzéshez

 1. Egy részem sajnálja Zimmert, mert a Beautiful Lie-t és az Is She with Yout-t még mindig agyonhallgatom, de ha így érzi, akkor valóban helyes döntés hagyni a dolgot.
  Bear McCreary-t a BSG miatt imádom, meghallgatnám mit hoz ki egy DC filmből zeneileg pl.

 2. Sajnálom Zimmer urat. A Batmanos alkotása igen jól sikerült. De legalább nem hagyja abba teljesen, és más filmekben azért közreműködik. Javítsatok ki ha nem így van, de mintha már nyilatkozta volna ezt.

 3. “Egy részem sajnálja Zimmert, mert a Beautiful Lie-t és az Is She with Yout-t még mindig agyonhallgatom” +1

  Remélem ezeket elhozza Budapestre is magával.

 4. Szerintem a Batman Begins a legjobb munkája. Ott olyan témákat hozott amit még két filmen keresztül ismételgetett. Azóta nem megy neki ez a szuperhősös dolog.

 5. Pedig azért az ő muzsikája sokat tudott dobni egy-egy amúgy kevésbé ütős jeleneten :)

 6. Érezni is Zimmer újabb zenéin, amit nyilatkozott…
  Jó lenne valami új projekt, ami újra motivációt és iheletet ad neki. (Ha más nem majd jön egyszer az új Nolan film)

 7. Rengeteg csodás munkája van, de a legszebb tőle a Tennesee, bár ilyen nagy zeneszerzőnél nehéz egy tételt kiemelni.

 8. Igen, nekem is a Gladiátoros – Pearl Harboros időszak a kedvenc tőle.

  Talán az egyik legjobb példa az MI 2, amit nagyon sokan lehúznak, mint leggyengébb MI…de Zimmer egyik legjobb zenéje (Injection) nálam nagyon felhúzza a filmet, így bármikor szívesen nézem.

 9. Több régi kedvenc filmem részben az ő zenéje miatt is kedvenc, szóval örülök, hogy nem ragad le a szuperhősöknél.

 10. Mekare: Vicces, hogy pont azt a két tracket emelted ki, mert egyiket sem Zimmer írta, a Beautiful Lie-t Junkie XL szerezte, az Is She With You?-t pedig Tina Guo.

 11. Én nem bánom, hogy otthagyja a képregényes zsánert, gondolom megunta, hogy folyton képregény-alapú csimm-bumm cirkuszhoz komponáljon hasonló tematikájú, motívumú zenéket.

  Jól fog jönni neki egy kis váltás, és remélem visszatér a Gladiátor – Artúr Király – Szikla – Őrület határán kaliberű összetettebb, dallamos zenékhez.

 12. Venom:
  Az adott tracknél honnan tudhatjuk pontosan, hogy ki melyiket szerezte?
  Például az “Is She With You?”-ról meg voltam győződve, hogy Junkie XL szerzemény, mivel nagyon Mad Max “szaga” van.

 13. Az is She with You-val kapcsolatban Zimmer azt mondta, hogy kipróbált sok mindent, aztán eszébe jutott egy jóbarátja, aki emlékezteti is Wondiera, mert amúgy egy kis kedves nő, de amikor elkezdi tépni a nagybőgőn a húrokat,akkor meg olyan, mint egy harcos, és így őt hívta be játszani, szóval gondolom ő Tina Guo

 14. Amúgy, akik a Witcher 3hoz csinálták a muzsikát igazán jól éreznék magukat szerintem pár DC filmmel, meg mi is jól járnánk :)

 15. Affleck által rendezett Batman bármikor jöhet. Akár holnap is. Köszönöm.

  BvS zenéje tetszett.
  Eleve a Superman zongora prüttyögés bejövős, de az már a Man of Steelben is az volt. Tetszik még az a hegedű téma, ha jól emlékszem Luthor alatt hallható többször is (The Red Capes Are Coming vége). A Beautiful Lie nagyon jó, főleg az ária része, az Is she with you is tetszik. Összességében jó volt, de nem tudom melyiket ki írta pontosan.

  Kíváncsi leszek mennyit esik a film a 2. hétvégére.

 16. “a legfontosabb adat a második hétvége esése lesz.”

  Ami valoszinuleg legalabb 65% lesz.

 17. Nem kell sokat adni az 500 millióra? Na ne már! Minden eddigi képregény filmet lenyomott mert egyik sem szerzett ennyit ilyen hamar. :D
  Azért ez csak jelent valamit.

  Zimmer bá meg állandóan ezt mondja aztán tessék csinált zenét MoS-hez meg BvS-hez is. Csinálni fog más a JL-hez is ez biztos! Ő is pénzből él.

 18. Venom: a Beautiful lie 1000% hogy Zimmer, a zongorajáték őt bizonyítja, az Is She With You pedig Zimmer-Holkenborg közös közreműködése, Tina Guo “csak” játszott az elektromos csellón, nem pedig írta a zenét.

 19. Kal-El: nem hiszem, hogy lett volna de a “megszületése” és a Superman vs Doomsday alatt a “Tuesday” című szám megy az albumon.

 20. Mi a mostani hétvégébe is adunk bele 4 jegyet :) …én ma is megakartam nézni, de sajna nagyon vidéki város, fél4, nem hétvége…nem jött össze, egy ember még kellett volna. Péntekre, Szombatra viszont foglalgatták a jegyeket szépen.
  Amúgy off vagy nem? De az ehavi Batman hátulján közölték, hogy májusban elkezdik a new52 Batmant, szóval, ha valaki nem angolos akkor itt a lehetőség becsatlakozni a magyar Batsy kiadásba, mert új sztori kezdődik.
  Remélem Zimmer bácsi együtt dolgozva marad…vagy a főfej. Aztán a szólófilmekhez meg jöhetnének új arcok.

 21. A Beautiful Lie Batman főtémája, Zimmer pedig pont azért hozta be Junkie-t, mert a Nolanes Batman-zene után nem akart megint Batmanre variációkat írni, tehát az egyértelműen Junkie XL, Tina Guo pedig az Is She With You főriffjét írta, Zimmerék meg a körítést mellé.

 22. Zimmer nagyon jó zenéket fog még írni a jövőben. Ne izguljatok, itt lesz az Inferno (gyengébbek kedvéért Da-Vinci kód 3), plusz Nolan jövőre érkező háborús filmjéhez ‘Dunkirk’ is ő írja a zenét. :D Szóval szorgosan dolgozik a Mester.

 23. Venom: Batman főtémája a Batman suite-ban hallható 4:44-7:11, 10:12-14:04 és 11:38-14:04-nél és a Beautiful Lie első pár másodpercében, maga a Beautiful Lie dallama csak kétszer hangzik el a filmben, az elején és a Batman Superman csata végén (Black and Blue), amikor is előkerűl Martha neve, minő véletlen hogy a film nyitójelenete alatt is ez a motivum szól, tehát ez inkább lehet Batman szüleinek a témája, vagy méginkább Martha témája.

 24. Ja és Zimmet kezdte el írni a Batman témát ezt több interjúban is megerősítették mindketten, és később dolgozta át Junkie

 25. Nekem Zimmer nagyjából tíz éve ugyanazt írja, nem sajnálom. Meg merem kockáztatni, hogy az összes szerző közül ő a legtúlértékeltebb.

 26. “Kal-El says:
  2016. March 31 at 14:05
  Mekare mikor lelövik Bruce szüleit ott melyik téma megy? Az is hatásos!”

  Nagyon köszönöm a spoilert…

  :))))

 27. …eközben újra forgatják a Suicide Squad egy részét mert a Warner szerint nem elég vicces és szórakoztató, meg már a trailre csomó mindent eladott előre.

  ….ha egy üzlet beindul warner..

 28. Halo abban mi a spoiler, h 5-ik alkalommal kellet megnéznünk a kis Bruce tragédiáját?

 29. Én mérget ittam volna rá, hogy az Is She With You 100% Junkie-XL mivel teljesen a Mad Max hangulata jön vissza benne (kicsit ki is lóg a teljes OST-ról hangulatilag)
  De nagyon sajnálom Zimmer döntését :(

 30. BvS domestic (USA+Kanada) pentek: 15,35 millio dollar.
  Ebbol 48-53 millios hetvege lesz (tehat 68-71%-os eses).

 31. Hát igen, így nem lesz meg az 1 milliárd! Ez a sok ,fa$z’ kritikus miatt IS van! Nem lett tökéletes a film vannak benne hibák de nem egy Fantastic Four! ..túl sokat vártak tőle, mégiscsak az 1.-2. (3.?) képregény hős volt együtt a nagy vásznon!

 32. Ludas itt a Warner is. Nem kellet volna Doomsdayt is ellőni!! Biztos hatásosabb lett volna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.