23 hozzászólás a “A jedi kiképzés nem változik” bejegyzéshez

 1. Rey-nek nem kell kiképzés. Ő született jedi és Millenium Falcon pilóta. Ráadásul telepa meg minden. Milyen jól megtalálta Luke-ot is a film végén egy teljesen ismeretlen bolygón. Remélem az EP8 úgy fog kezdődni, hogy még mindig nyújtja a fénykardot Luke felé.

 2. Szeretem ahogy Mark az agyhalott Jedit eljátssza azóta gyakorlatilag MINDENHOL. :D

 3. zsocso, Luke is egyszer csak szuper pilóta lett, mert benne volt a vérében. Rey-ről nem tudunk semmit, így nem tudhatjuk, hogy mennyire tapasztalt pilóta vagy, hogy minek a hatására lett az. Még asszem mondta is hogy nem érti hogy csinálta…
  Meg lehet találni Luke-ot ha van egy térképed hozzá és annak koordinátáit szakszerűen beírod a messzi-messzi gps-be, aztán már csak gyalogolnod kell felfelé, amíg nem látsz életet.

  Manapság jellemző egy álszent szkepticizmus és már nem úgy tekint sok ember erre, hogy egy mese, hanem hogy ez véresen valós és mindenre kell olyan magyarázat, amit lehet igazolni a mi fizikánkkal, de ez egy mese, ami réges-régen történt. Ott keresnek logikátlanságokat, ahol nincs rá szükség vagy esetleg fél órával azelőtt vagy az után meg is magyarázzák, csak hát nem szájbarágva, de arra már nem figyel a legtöbb önjelölt kritikus.

  Ez a vége nem személyes.

 4. Luke tanult Obi-Wantól dw ez tényleg feneketlen vita. Reyt akàr edzhették is…

 5. Örülök hogy újra látni Mark Hamillt élőszereplősökben is. A The Flash-ben is imádtam (vagy ott a Kingsman, bár az csak egy sima cameo volt).

  A Force Awakensben meg tényleg nem volt nagy szerepe, na de az a nézés a végén, abban volt érzelem. (Kiváncsi vagyok hányszor vették fel :D)

 6. Soldierdsgn: manapság jellemző, hogy nem látod a különbséget a Rey mindenhez értett és a Luke értett egy dologhoz között. meg manapság jellemző, hogy az egész emberiséget leoltják a fiatalok, miközben nem is figyelnek arra, hogy mit hallanak vagy olvasnak vagy mondanak, mert akkor nem emlegetnék fel állandóan Luke-ot.

  de ezt a vitát törlöm, aki feleslegesen akar gépelni annak sok sikert. ne lepődjön meg ha hopp eltűnik.

 7. a képhez kapcsolódóan – kíváncsi leszek hogyan fog zajlani a képzése reynek. a végén kiderül, hogy visszafognia kell megtanulni magát mert annyira “nagy tehetség”, vagy nem tudom. ilyen képességek mellett szerintem nem sok mindent taníthat neki Luke, főleg hogy olyan ártatlan a lány mint egy ma született kisbárány ,akinek a sötét oldal általi megkörnyékezése lehetetlen. maga a jedi ideál. remélem halandóbbá teszik, mert míg Kylonál pont a hibáit hozzák fel, hogy végre emberibb ellenség lett ezáltal, esendőbb gonosz, addig Rey egy félisten. szerintem ezt a két végletet majd enyhítik, mert számomra kicsit karikatúrának tűntek, mintha túlságosan ki akarnák hangsúlyozni hogy ezek ám mások, mint az ezelőtti filmek karakterei, csak elég erőltetett lett.

 8. Tényleg unalmas ez a vita, főleg hogy senkit nem érdekelnek a tények, mert mindenki elfogult az EP IV és VII felé.
  Human, te is az vagy. Eldöntötted, hogy szar az Ep VII, ami oké, mert sokan utálják, de pont nem a Rey-Luke dolog a hibája. Azaz, neked nyilván az is, ahogy minden.

 9. Mark Hamill is részt vesz egy legenda megalázásában, szomorúú.. ezt a kiscsajt baszki hogy lehet jedinek nézni? még futni se tud…ja és miért is kell Yodát kifigurázni? kb a legcukibb bábú volt a régi sorozatban

 10. én csak abban bízom, hogy Luke-ot nem ölik meg. klisés lenne és utálnám, épp elég volt Hantól ilyen módon búcsúzni.

 11. Ez a kép hatalmas! :D Hány kiló lehet Mark Hamil? Kicsit többre tippelem, mint egy zsák krumpli, ez a csaj meg úgy tartja a hátán, hogy az arcizma se rándul. Brutál a kiscsaj, már a film elején is azt néztem, hogy amilyen atletikus alkat, inkább lehetne jedi, mint Finn!

  “főleg hogy olyan ártatlan a lány mint egy ma született kisbárány ,akinek a sötét oldal általi megkörnyékezése lehetetlen.” – nagy összegben is fogadni mernék, hogy a 8. részben erősen fogja őt kísérteni( vagy csábítani?) a sötét oldal. Kylo a fejébe vette, hogy a szövetségesévé( ?) teszi és nem fogja könnyen elszalasztani a 2. alkalommal. Arról nem is beszélve, hogy a homályos múltja okozhat még olyan meglepetéseket, amik símán a rossz irányba fogják terelni. Vagy a tény, hogy Luke nem a legjobb jedi mester , ezt szerintem akár már tényként is kezelhetjük…

 12. kisaaame: Azt nem tudhatod, hogy a kép készitése közben nem szarta-e össze magát. 1 másodpercre mindenki lehet erős és atletikus.

 13. Scorpion82: nem döntöttem el, hogy szar, szerintem közepes, és tényleg annyi mindennek kellett megfeleljen, hogy ha az ep 8-9 jó lesz, akkor simán klasszikus lesz a 7 is velük. ellenben ez a vita halálunalmas, mert a filmen belül rey tényleg félistennő, mindenhez ért, míg a luke ellen felhozott dolgok nem állnak, bár a jó pilótasága csak 2 mondatban van megmagyarázva a harc előtt, de legalább annyit kapott, és a forceot egy dolgora használja az egész new hopeban, ami nem egy aktív erőhasznló elleni harc. közben meg rengeteg mindent elront. pl mennek kiszabadítani a hercegnőt, azt hiszi ő lesz a hős, és rosszul sül el, nem ő találja ki a megoldást, és hasonlók. sajnálom, ha nem látjátok még mindig a különbséget, de ez már halálunalmas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.