Végül 4 Avatar folytatás lesz

Cameron elcsöppent, szóval az eredetileg 2, később háromra hízott folytatásszám most négyre nőtt. 2018-ban kerülnek moziba az első, utána 2020, 2022, 2023, és blabla túl sok eredeti ötlet nem fért el blabla filmben. Elvileg a concept artokat látók közül többnek is elakadt a lélegzete, amikor látták, hogy mivel tökölnek Cameronék.

Új logó is van.

ZGtVZYr

human
írta
2016. 04. 14. 22:03
megjelenés
53
hozzászolás


53 hozzászólás a “Végül 4 Avatar folytatás lesz” bejegyzéshez

 1. ha valakinek, akkor Cameronnak elhiszem látatlanban, hogy simán belakja azt a világot, víz alatt – felett – intergalaktikusan, de az eddigi papírvékony karakterek mellett érdekesebb figurák/konfliktusok is kellenek, ha már ennyire elnyújtják.

 2. a vizuális orgia adott, Cameron mindig zseniális atmoszférát teremt, kész nyalóka a szemnek, biztos ezernyi új lényt ad nekünk, de bazz, 2020 meg 2023, azt meg is kell élni, jó, hogy nem az unokáinkra tervez :(

 3. Van egyáltalán valaki, akit ez érdekel?
  Elhiszem azt, hogy 2009-ben a 3D miatt nagy siker volt, de manapság már nem számít ez nagy dolognak. Főleg a Mad Max után. Sztori pedig? Roppant felejthető volt…

 4. Fasza ez a logó szerintem.
  Sztorira nem volt nagy cucc az első rész, de az atmoszféra varázslatos volt. Emlékszem kicsit depis is voltam a film után, hogy soha nem fogok olyan helyen élni, mint Pandora :D

  A Mad Max példát én sem vágom. Ég és föld.

 5. hagyjuk már ezt a csak a 3d miatt érdekelt bárkit is egy Cameron film baromságot :)

 6. Azért Cameronban lehet bízni és az Avatar látványát a mai nem hozta semmi, szóval város. Aztán majd a 2 után meglátjuk várjuk-e még a 4-et.

 7. A logót elnézve, ez valami víz alatti story lesz. Legalábbis második körnek.
  Amúgy meg, mindig is szerettem az olyan infót mint “2023!!”. :D Most 2016-ban pont jó tudni, hogy mit nézhetek majd 7 év múlva :D

 8. Imádom. Cameron neve nekem garancia. :)

  A múltkor ábrándoztam róla, hogy milyen lenne a jövő Avatárja? Mindenki kapna virtuális sisakot és úgy lehetne film közben körbenézni az erdőben. Esetleg lenne két irányba oldalt is vetítővászon, de akkor nyilván mindent le kell gyártani háromszor, illetve az ilyen speciális vetítésre alkalmas mozik száma is korlátozott lenne. Cameron mindig képes a saját maga által lefektetett toronymagas elvárásokat még überelni, szóval a filmvilág egész biztosan jól jár és a technikai újításokat fogják használni a következő 10-15 évben.

 9. Platschu: Az biztos technikába már régóta saját ligájába játszik az öreg csak az a baj régebben olyan szájöns fiksönöket csinált, hogy valami beszarás most meg kék makikkal eléggé lentebb adott az itt a gond. Gyerekkorom óta ő a kedvenc, de inkább megnéznék tőle egy Battle Angelt, de ha lesz tőle az se most. No mind1 attól függetlenül várom a folytatásokat.

 10. Kék makik, kék makik…. Emelkedjetek már túl rajta! Az Avatár álomszép még mindig. A szereplőket is nézve az összes ránc, szeplő, ékszeren lévő fonat ki van dolgozva… Valahogy mindig megdöbbent, hogy milyen aprólékosan állították össze a virtuális erdőt elemenként, pedig már jó pár éves a film. Valahogy mégsem sikerült átugrani ezt a szintet másoknak, de azt hiszem ezt már a múltkor is megbeszéltük. Nálam már régóta az Avatár áll a scifik csúcsán és bízom benne, hogy ha ennyi filmet tervez, akkor történetet is írt ám rendesen. Az első részből is rengeteg mindent így is kihagytak, hogy ne 4 órás legyen… A bővített változat földi jeleneteit speciel kihagytam volna, mert nem passzolt bele. Így is utálom az olyan jövőképet, ahol az emberiség menthetetlenül elcseszte a Földet… Szóval ezt remélem nem fogja forszírozni tovább. Ám milyen jöhet még? Lebegő tengerek? Felfelé folyó víz? Eywa férfi párja? Még több bolygó? Térkapuk? Űrcsaták? Kozmikus szintű Eywa? Rengeteg lehetőség van és Cameron össze is szed egy olyan stábot maga köré, hogy tényleg csak a fantázia lehet már a határ.

 11. nyilván, és nem akarom a 2001-et bedobni, de úgy hangzik, mintha nem sok scifit nézett volna. Még cameronnak is van jobb scifije, ah nem megyünk messzire :)

 12. A látványvilágot a mai napig nem sikerült felülmúlnia egyetlen filmnek sem. A bevételről nem is beszélve. Cameron nagy dobásra készül ismét, nem véletlen pöcsöl ennyi ideig.

 13. Ahogy látom, az olvasók között találhatunk olyat aki reális és olyat aki vakon dicsőíti a kék Pocahontast, ami egy számítógépes játékátvezetőkből áll.

 14. Felőlem a telefonkönyvet is feldolgozhatja, ha Cameron akkor az egyenlő a kötelező mozival. De könyörgöm, hány évet kell még várnunk?????

 15. Látvány jó volt, de a történet nulla. Ilyet sokat láthatunk mostanában is. Remélem az öreg ráerősít a történetre, mert a látvány már magában édeskevés lesz.

 16. ” A bővített változat földi jeleneteit speciel kihagytam volna, mert nem passzolt bele”

  Mi a fasz? Pont, hogy az hiányzott a legjobban a mozis verzióból. Megmutatta volna pont a föld, és Pandora különbségét. Míg az egyik egy lepuszult mérgezett hely a másik meg maga a Paradicsom kurvára nem értek veled ebben egyet, de szerintem téged túlságosan is elvakított a vizuális orgia amiben a film tényleg erős de mind sztoriban meg karakterekben is elég szegényes főleg egy CAmeronhoz képest akinek a sztorijai soha nem voltak mélységgel tele, de a karaktereket mindig királyul eltalálta. Technikába meg Atmoszférába verhetetlen a pali még mai napig ez kérdéstelen.

  ”Nálam már régóta az Avatár áll a scifik csúcsán ”

  TÉnyleg? :D CSak sajnálni tudlak akkor:D

  ” Ám milyen jöhet még? Lebegő tengerek? Felfelé folyó víz? Eywa férfi párja? Még több bolygó? Térkapuk? Űrcsaták? Kozmikus szintű Eywa?”

  Ebben bízok viszont, hogy egy igazáb elképesztő Univerzumot sikerül kialakítani. Mindig is mondta ez az ő Star Warsa meglátjuk mit hoz ki belőle.

  Abban reménykedek, hogy most felkért írókat is, és nem csak a látványon lesz a hangsúly hanem a sztorik is helyén lesznek.

 17. Lehet én vagyok a hülye de magyarázza már el nekem valaki miért kell ezen 9 évig dolgozni?

 18. Biztos valami technikai újítás lesz megint, meg jó részletesen kidolgoz minden növényt és halat. De a forgatókönyvvel valóban több időt kéne tölteni, túl sokat vártak és a sztori azért valóban csak egy jó kis mix volt. De a tudván mennyire szereti a vizet Cameron és remélve, hogy figyelt a kritikákra, a magam részéről figyelgetni fogom a projectet, de nem tudom milyen előzetest stb kéne majd tolniuk, hogy elakarjak rá menni moziba is.

 19. pappjano: Az Avatarra is 12 évet kellett várni a Titanic után, a kilenc már gyorsnak számít nála :)

  Az SW-t kellett volna az ő kezébe adni, gyönyörűség lenne.

 20. A divat útálóknak csak annyit mondanék, hogy egy “gagyi” film nem dübörög ott a All Time Box Office 2. helyén …. :D

  És Cameronnál már csak az garancia lesz a filmre hogy az All Time Box Office első és második helyezettje is hozzá köthető.
  De biztosan csak véletlen …. :D kac kac

  Nem azt mondom hogy aki az avatart utálni vagy nem szeretni bűn, de kérem olyan gyermeteg indokokkal jöttök, hogy az már szánalmas. Mintha ti nem is ugyan azt a filmet néztétek volna.

  Akinek az avatárból a kék majmok, meg a pocahontas sztori jött le azoknak gratulálok, ők érjenek még kicsit….

  Sokkal több közölni valója volt a filmnek mint egy sci-fi sztori elmesélése, és akkor mellette filmtechnológiai újítások tömkelegét vonultatta fel, főleg CGI és 3D területén.

  Tényleg túlzásnak hathat hogy 4 részt akar, de ha úgy érzi hogy van az anyagban ennyi puskapor akkor hajrá.

 21. Abu: Az én szememben épp az Avatar a bizonyiték arra, hogy egy gagyi film is lehet All Time Box Office második. Ha csak a sci-fi zsánert nézzük, akkor Cameron régi filmje az Aliens és a Terminator 1-2 összehasonlithatatlanul jobbak, mint az Avatar.

 22. Abu: ezen jót nevettem. Nincs gagyi film? Furious 7, Jurassic World és még sorolhatnám.

  Mindezek mellett az Avatar azért minőségibb darab.

 23. zsocso: Sajnos igazad van, sok szempontból visszafelé fejlődik. A korral haladva egyre érzelgősebb és felszínesebb filmeket készít, de sajnos a látványhoz – a tudományosan megalapozott, realisztikus látványhoz – nincs nála jobban értő fazon, így aki ezt értékelni tudja, az tűkön ülve várja. Én is.

 24. “hagyjuk már ezt a csak a 3d miatt érdekelt bárkit is egy Cameron film baromságot”
  Márpedig engem csak azért érdekelt. Végül az sem nyűgözött le igazán. Azóta sem láttam és nem is vágyom rá. Az utolsó film, ami tetszett Camerontól a True Lies volt. Ezeket is csak akkor nézem meg, ha a fiam esetleg kíváncsi lesz rá.

 25. ”Az SW-t kellett volna az ő kezébe adni, gyönyörűség lenne.”

  Titkon mindig reméltem, hogy egyszer fog rendezni egyet mert az biztos, hogy valami atom pöpec látvány/akciók lennének benne amin az összes Sw rajongó meg a mezei befosna a látványtól ebbe biztos vagyok.

 26. “Titkon mindig reméltem, hogy egyszer fog rendezni egyet mert az biztos, hogy valami atom pöpec látvány/akciók lennének benne amin az összes Sw rajongó meg a mezei befosna a látványtól ebbe biztos vagyok”
  Nekem a SW7 látványvilága jobban tetszett, mint az Avataré. Nem is kicsit.

 27. CrM: Nem teljesen csak látványra értettem. Akciók megkoreografálása, vágása, légkör megteremtése úgy összességében atmoszféráról nem beszélve. Lehet utálni ezt az embert sok mindenért,de az akció/látvány/atmoszféra teremtés mai napig egyszerűen a vérébe van verhetetlen.

 28. @Blade: Nem utálom én Cameront, csak az utóbbi filmjei nem működnek nálam. Nem tartom kizártnak, hogy jó SW filmet rendezne, de kicsit aggódnék miatta :)

 29. “egy “gagyi” film nem dübörög ott a All Time Box Office 2. helyén ” hát nemtom, még a Transformersek is jól hoznak :O

 30. Valahogy éreztem, hogy szóba kerül majd a transformers halálos és jurassic world :) jó ezeket már nem tudnám én se megmagyarázni, ha csak nem a drágább 3D-s jegyeladások miatt hoztak ennyit :)
  bár nem tudom mennyivel tud többet hozni egy film a 3d miatt.
  Vagy mert az emberek elhitték hogy jó filmek lesznek :D

  De az avatar-t a mai napig bármikor újratudom nézni. Nekem vhogy megunhatatlan. Vicces izgalmas érzelmes, sci-fis egyszóval az én izlésemnek pont eltalálták ezt a filmet :)
  És azon ritka filmek körét gazdagítja amely története szinte teljes mértékben nélkülözi a földet.

 31. De bírom, hogy jönnek itt sokan a 3D-vel, meg azzal, hogy minek kell az új részen ennyit dolgozni? Cameronról beszélünk az isten szerelmére. A csávó egy technikai zseni, akkor őrült a filmkészítésben, mint a számtechben Gates/Jobs vagy a zenében Mozart. Mindig az új utakat keresi, az első résszel is olyat mutatott, amire azóta is felcsillan az ember szeme. A folytatásokra is csak úgy tapadni fog a tömeg. Mindenki erről fog beszélni, egy Cameron film mindig esemény. Nincs mese.

 32. Azt hiszem el kell fogadnom, hogy valamire nem fogok soha választ kapni. Mint pl. hogy mi fogott meg nagyon sok embert az Avatarban. A Titanicot még valamennyire értettem, de ezt nem. De így voltam a Gladiátorral és a 300-zal (ritkán idegesített még ennyire film) is, úgyhogy valószínűleg én vagyok máshogy összerakva :)

 33. Most hadd ne kelljen már magyarázkodnom, hogy mit szeretek és mit nem, mint egy óvodában. Ennél azért érettebbnek hittem a blog olvasóit és pláne íróját. :S

 34. Platschu: azért mosolyogtak meg az “avatar az egyik legjobb sci-fi szerintem” megszólalás miatt, mert az sci-fi filmeket általában sztori és mindfuck kategóriában értékelik, minél mélyebb, csavarosabb vagy elgondolkodtatóbb legyen, a sztori pedig minél eredetibb. a látvány másodlagos. ez az alap. az avatar hótegyszerű gyönyörű látvánnyal, így inkább blockbuster téren nagyon király, de mint sci-fi, B kategória, mert aki a tudományos-fantasztikumot ismeri, annak nem sok új gondolatot/elképzelést mutatott a film

 35. Cameron minden filmje alapmű.
  Ezzel lehet vitatkozni, de nem érdemes.

  Azt hiszem, a Cinema magazin egyik számában írták anno a True Lies kapcsán /1994!/, hogy ő nem akciójeleneteket rendez, hanem csatákat.
  És ez kiváló helyzetértékelés.
  A mester minden filmje esemény.

  Előtte és azóta más műfajokban is kipróbálta magát, és igen. Ritkán készít filmet, de mind filmtörténeti mérföldkő lett a maga módján.
  Aliens, The Abyss, Terminator, Titanic, Avatar, de ne feledkezzünk meg a dokumentumfilmjeiről sem.
  A lista önmagáért beszél

  Én azt mondom, várjuk ki a végét.

  human:

  “nyilván, és nem akarom a 2001-et bedobni, “, de azért sikerült, bár teljesen feleslegesen.

  A 2001 a legtúlértékeltebb sci-fi szerintem. Több nagy hibája mellett a legnagyobb, hogy pont az a jelenet hiányzik a filmből a végéről, ami a könyvben szerepel, és ami érthetővé teszi az egészet.
  Így tkp. bejön a “király meztelen” effektus. Mivel valójában nem érthető, de inkább azt mondják rá, hogy zseniális.

  Nem mondom meg melyik az a jelenet, aki nem hiszi, járjon utána.

  Ráadásul a 2001 pont olyan, mint Shakespeare. Hírnevét annak köszönheti, hogy mikor ő alkotott, más még nem nagyon, így az ő művei ma zseniálisnak gondoltak. Pedig csak nem volt más.
  Szerintem.

 36. várjál csak zagloba, ez komoly?

  Kubrick minden filmje alapmű.
  Ezzel lehet vitatkozni, de nem érdemes.

  A Cinema magazinban nem tudom mennyit írtak róla, de az tény, hogy a mester minden filmje esemény.

  Előtte és azóta más műfajokban is kipróbálta magát, és igen. Ritkán készített filmet, de mind filmtörténeti mérföldkő lett a maga módján.
  2001, Shining, Clockwork Orange, Killing, Dr. Strangelove, Spartacus
  A lista önmagáért beszél

 37. “Cameron minden filmje alapmű. Ezzel lehet vitatkozni, de nem érdemes.”
  Számodra bizonyára az, ezzel nem vitatkozik senki. Nekem nem az, szerintem ezzel sem érdemes vitatkozni. Amúgy meg, hogy a kritikusok mit tartanak alapműnek, nem igazán tud érdekelni. Én szeretem magam értékelni a filmeket.

 38. Szerintem látványos volt a vadászat, bár azt a tüdőlövést nem igazán erőltetném, mert rém undorító. Beee. A földi jeleneteket a film elején a bővített változatban simán kihúztam volna. Sokkal titokzatosabb és jobb volt úgy, hogy nem tudjuk, hogy milyen volt a Föld, de már megérkeznek a Pandórára. Így is elég logikai bukta, hogy miért a nagy fa alatti lebegő követ lehet csak kitermelni, ha egyszer kismillió indával benőtt szikla lebeg mindenhol. Ráadásul egy bolygóról beszélünk, tehát akárhol találhattak volna még nyersanyagot. Ez a része a sztorinak valóban gyenge lábakon áll.

  Én nem értem, hogy miért jön mindenki ezzel a Pocahontas analógiával. Farkasokkal táncoló és Mátrix már akkor. Mindenkinek van szépen konnektora és néha felcsatlakoznak egymásra, illetve az Eywa bolygó szintű wifi jelére. Némi Final Fantasy áthallás így is van a bolygó lelke téma kapcsán, de nem vagyok szakértő az FF világban, mert csak az animációs mozifilmet láttam. :D De komolyra fordítva a szót, tényleg az egyik alapvető mese elem már az ókor óta, hogy a hétköznapi életet élő látszólag átlagos főhős találkozik egy titokzatos mesterrel, aki bejelenti neki, hogy fontos küldetésre és sorsra van rendelve, így beáll az éppen aktuális rendszer megdöntésére irányuló lázadó csoportba. A küldetésadó mester többnyire elbukik a főhős mellett, de sok kaland és áldozat árán végül diadalmaskodik önerőből is a főszereplő. Ezt a vázat annyi mindenre rá lehet húzni és ennek ellenére az Avatar a látvány mellett tudott újat is mutatni. Cameron ökoterrorizmusról vagy természetvédelemről szóló üzenete már az Abyssban is kiemelt volt, de itt tett rá még egy lapáttal.

  Ha valóban az Avatar 2 a tengerek felé megy tovább, akkor kíváncsian várnám az Abyss alieneket is felbukkanni. Vagy akármi mást. Én hiszek benne, hogy totál el tudnak majd szállni. Már csak abban bízom, hogy kicsit elrugaszkodnak a földi növénysémáktól és lesz pár igazán vad és a földitől eltérő életforma a többi kontinensen vagy bemesélt új bolygón. Így is megnéztem az Avatar filmes játékból jeleneteket a youtubeon, szóval van itt még bőven lehetőség és csak a fantázia szabhat határt. Na ez az, amit Cameronnál nem tudok elképzelni, hogy ne tudná magát is felülmúlni. Remélem mernek majd más földi állatokkal is kísérletezni a lovak mellett. Vajon milyen lenne egy pókra vagy polipra tenni sok-sok érzékelőt és azzal modellezni az új tengeri lényeket? A probléma szerintem itt elsősorban az lehet, hogy egy ilyen állatot nem igazán lehet rávenni arra a mozgásra, amit a rendező látni szeretne. :D

  “A múltkor ábrándoztam róla, hogy milyen lenne a jövő Avatárja? Mindenki kapna virtuális sisakot és úgy lehetne film közben körbenézni az erdőben. Esetleg lenne két irányba oldalt is vetítővászon, de akkor nyilván mindent le kell gyártani háromszor, illetve az ilyen speciális vetítésre alkalmas mozik száma is korlátozott lenne. Cameron mindig képes a saját maga által lefektetett toronymagas elvárásokat még überelni, szóval a filmvilág egész biztosan jól jár és a technikai újításokat fogják használni a következő 10-15 évben.”

  Ezt arra is értettem, hogy lehet a jövő mozija a VR sisakok elterjedése felé fog tartani. Így viszont nem is lesz szükség moziba menni, mert fizetség ellenében bárki otthon “bemászhat” a jövő totál 3Ds filmjeibe és a film közben körbeforoghat. Tudom, hogy ez ilyen extrémnek hangzik, de én valami ilyen technikai fejlesztést várnék Camerontól. Az érzelem- és mozgásleképezés közben is meg volt már a nyers erdő váza a werkfilmek szerint és ő mozgatta a látószöget, hogy egy-egy akciójelenet minél jobban mutasson. Miért ne lehetne az a jövő mozija, hogy bizonyos jeleneteknél be lehetne kapcsolni a 360 fokos nézőmódot és ebben a feljavított vázban körbeforogva körbetekinteni, majd később már kompletten egész filmeket így készítenének el. Mintha végig egy Feszty körképben sétálnánk és jobbról-balról haladnának el a nézők mellett a szereplők. Persze erre lehet majd még 20-30-50 évet is várni kell még, így maradna elsőnek a három projektoros vetítés. De ki tudja, hogy mit hoz a jövő? Ábrándozni még csak szabad, de ha manapság megoldható egy youtube videóban a forgás, akkor később egy ilyen kaliberű filmnél se lenne elképzelhetetlen. Kérdés, hogy akkor vajon hány perc film férne fel egy lemezre vagy memóriakártyára, hiszen ez rengeteg extra adatot igényelne, de valószínűleg az adathordozók piaca is ugrásszerűen alakul még a következő évtizedekben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.