20 hozzászólás a “R lett a Batman: The Killing Joke” bejegyzéshez

 1. Most olvastam újra nemrég…alig várom, hogy megmutathassam a családnak. Képregényt annyira nem szeretnének olvasni, de az animációsakat megnézik és hát ezzel jól elintézem majd őket lelkileg hahaha
  spoiler?
  A Bad Blood végén, ahogy megjelent Batgirl…és tudtam, hogy ez a következő bejelentett film…hát megszakadt a szívem.

 2. @Nyílméregbéka: Sam Liu a rendező. Az előző JL vs Teen Titans és JL: Gods and Monsterst is ő rendezte….

 3. Ezeket az animációs filmeket milyen sorrendbe kell nézni? Vagy nem függenek össze, hanem csak random Batman történeteket mesélnek el? Mindössze a Dark Knight Returnst láttam eddig, de érdekelne a többi is.

 4. @Frankie: Ha megjelenés szerint nézed nem lesz gond. :D

  Egyébként ez nem függ össze az eddig megjelentekkel. De pl ott van a Batman és Fia féle több részes film az összefügg. Elvileg azt még folytatja a most megjelent JL vs Teen Titans film. A régebbiek meg általában a sorozatok közben készültek és valamennyire kapcsolódnak hozzájuk de nem annyira hogy ne lehessen érteni a sorozatok ismerete nélkül is.

 5. Megjelenési sorrend valóban segít, de pl én a Flashpoint paradoxot lehet egy Justice League War és Throne of Atlantis után nézetnék meg valakivel, aki nem ismer minden figurát annyira. Jobb azokat előbb letudni.. a régebbiek meg jöhetnek bármikor, ha már a Liga megvan legalább.
  A mostani Batmanekkel meg tényleg jó lenne sorrendben haladni… aztán pl a Bad Blood után kéne csak megnézni a Justice League vs Teen Titanst..és úgy a Killing Joke-ot majd

 6. Hogy működik ez? Világosítsatok fel. Lehet én vagyok a radikális konzervatív. A rajfilm régen egy gyerekműfaj volt. Persze ott is volt Dragon Ball, meg társai, ahol embereket szeleteltek minden irányba, de le lehetett adni nappal. Mi lesz ebben a Batman-ben, hogy R-rated? Káromkodás, szex, vér? Vagy mitől lesz durvább, mint egy dragon ball. Amennyiben tényleg 18-as karikás, minek gyártunk ilyet? Értem én, hogy most már létrejött egy olyan felnőtt generáció, amelyik nézi az igényes (vagy nem) rajzfilmeket és már külön készülnek nekik is sorozatok/filmek, de ezeket ugyanúgy megnézik a gyerekek…Mi a szarért züllesztünk mindent le a mocsokba? Mert tényleg marha menő lesz, ha Batman káromkodik, kúr és darabol?… Arra ott van Kill Bill. :) De az elé meg nem ül még le a gyerek talán. Vagy nem jut eszébe letölteni.
  Persze erre lehet legyinteni, hogy áhh, a mai fiatalok már 5 évesen találkoznak MINDENNEL, ne akadjunk már fent egy kis bőrgatyás majmon.

 7. @DM

  Nem. Nem lesz “menő” hogy Batman káromkodik,”kúr” és végképp nem “darabol”… alapból egy olyan képregény adaptációja ami soha a büdös életbe nem szólt gyerekeknek,mert erőszakos,mert véres és nyomasztó. Ez ugyan olyan ostoba sztereotípia mint hogy a képregények a gyerekeknek szólnak. Dehogy szólnak. Legalábbis nem mind. Ne szóljunk le olyat amit nem ismerünk vagy nem értünk hozzá.

 8. Ja igen,ezzel azt akartam mondani,hogy én örülök-és sokan mások is-hogy R besorolást kapott mert maga a képregény is megérdemli.

 9. @FRANK

  ezért írtam, hogy világosítsatok fel, lehet én vagyok a hülye! Nem kell felkapni a vizet, jeeeez.
  És egy szóval se mondtam, hogy a képregény CSAK gyerekeknek szólna. Semmit se szóltam le. Én azt vontam kétségbe, hogy ha kijön egy Batman rajzfilm, vajon jó-e, hogy R rated lesz (és mivel nem olvastam a képregényt,nem tudom mi van benne), mert úgyis megnézik a gyerekek, ez ellen úgysincs mit tenni. Attól még elismertem, hogy rajfilmek / képregények készülnek felnőtteknek.

 10. azért van a besorolás, hogy a szülő eldönthesse a gyereknek.

  “Mert tényleg marha menő lesz, ha Batman káromkodik, kúr és darabol?”

  egyiket sem csinálja, sőt, Batman ebben kevésbé brutális, mint a PG-13 Batman v Supermanben, ellenben a Joker…

 11. @DM

  Dehogy kaptam fel a vizet nyugi már :D és a plusz gondolatot meg hozzá csaptam csak. Nem kioktatásnak szántam !

 12. @FRANK

  Értem. Neten máshogy jönnek át a hangvételek. :)
  De továbbra sem értem, hogy alapból egy rajzfilm karakterből (vessetek a mókusok elé, ha a Batman alapból nem egy fiataloknak készült kreálmány volt) miért kell 18-ast készíteni… Már az új Dzsungel Könyve is a gyerekmese határai feszegeti, és nem értem a gyerekek ingerküszöbét miért kell csökkenteni/növelni. A szülők felelőssége, hogy megveszi, megnézni blabla, de manapság nem hinném, hogy úgy bele tudnak szólni ebbe, mint régen. Mondjuk manapság már a Tom és Jerry elé is ki kell írni, hogy elhatárolódunk a rajfilmben látottaktól, meg do not try this at home… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.