Az Avatar 2-3-4-5 lesz a legnagyobb filmes beruházás ever?

Cameron a múlt héten jelentette be, hogy végül 5 részes lesz az Avatar saga, amiből egyet már ugye láttunk. Most viszont kiderült az is, hogy egyben forgatja az egészet, mintha minisorozat lenne. Egyik nap lehet a másodikból vesz fel jelenetet, másnap a negyedikből.

Ennek megfelelően 4 hatalmas blckbusterre kell előre odaadni a pénzt a stúdiónak, anélkül, hogy elképzelésük lenne az Avatarok fogadtatásáról. Hiába hozott annyit az első rész, azóta valahogy kiesett a kultúrából a kék lények története. persze forgattak már három filmet hasonló módon, de négy nem ugrik be, főleg nem 200-300 milla/film büdzsével, bár elvileg az egyben forgatás az jó spórolásra is. Mondjuk 4 filmnél?

12974495_10153775845359064_3449007813807071976_n

Ezen kívül még hozzátette Cameron, hogy több tényleges helyszínen felvett jelenet lesz. Lehet, hogy később teljesen átdolgozzák a növényzetet CGI-jal, de nem biztos.

human
írta
2016. 04. 19. 03:53
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Az Avatar 2-3-4-5 lesz a legnagyobb filmes beruházás ever?” bejegyzéshez

 1. Ezen kívül még hozzátette Cameron, hogy több tényleges helyszínen felvett jelenet lesz. Lehet, hogy később teljesen átdolgozzák a növényzetet CGI-jal, de nem biztos.

  Lol?

 2. Szerintem megint valami korszak alkotót akar, olyat amit még eddig senki nem csinált…

  4 részt egybe az kemény :D legalább 1 milliárd kelleni fog alaphangon.

 3. Az utolsó korszakalkotó filmje a Terminator 2 volt. A többi csak simán sikeres volt.

 4. szerintem durván a minőség rovására fog menni, hogy egyszerre 4 filmet forgat, erre egyszerűen kevés az emberi energia

 5. Ha a Fox belemegy, hogy Cameron a 4 részt egyben forgassa, akkor ott valami elgurult. Habár a 4 film alsó hangon is összetudna kalapozni talán 3 milliárdot. Kockázatos vállalkozás, így nem hiszem, hogy ebbe a Fox bele menne….

 6. Egy olyan F4 után amit moziba mertek küldeni, én már nem csodálkoznék azon sem ha belemennek :D

 7. Végülis aki mer az nyer. Szóval vagy a filmes mennybe megy az öreg ezzel a húzással, vagy elássa magát örökre.

  A történettől függ minden, amiben az első rész elég halovány volt. A látvány már önmagában édeskevés lesz. Ha a 2. rész gyenge lesz, akkor a többi eleve bukta. Rizikós nagyon.

 8. Nekem az első rész történetével se volt semmi bajom. Szépen volt eleje köze vége. Felvezetés konfliktus, megoldás, befejezés.

 9. Szerintem meg ez a legtutibb filmes vállakozás, ami csak manapság lehetséges Hollywoodban. Azért gondoljunk bele:
  – Minden idők legsikeresebb filmjének lesznek a folytatásai.
  – A SW 7. része is jócskán lemaradva lett csak a harmadik. (Ugyebár két Cameron produkció mögött.)
  – Cameron szinte minden filmje bőven megtérült, csak a Mélység titka bukás max.
  – Ezeknek a filmkenek darabja minimum 1 milliárdot fog hozni, de esély van a 1,5-2 milliárdra is, ha jól sikerülnek. Ezzel csak nyerni lehet.

  Egyébként a költségvetésre biztosan nem lesz elég az 1 milliárd dollár Cameront ismerve. Ja, és a marketinggel együtt a végösszeg szerintem két millárdhoz lesz közel. DE még így is nyereséges lesz ez a vállalkozás. Simán.

 10. Zoli: Én azért nem fogadnék arra az 1,5 – 2 milliárdra. A Batman v Supermant is mindenki a milliárd fölé várta. Ráadásul most már nem lesz elég a 3D és a szines virágok. Ha jó lesz a film, akkor sima ügy, de ha olyan lesz mint az első rész, akkor nem fogja eladni a látvány.

 11. Zsocso: Azért Snyder és Cameron nem egy ligában játszik szerintem. Cameron minden filmje igazi ESEMÉNY, Snyder-nél eddig max. a BvS volt az. Cameron évtizedek óta van olyan pozícióban, mint a 80-as, 90-es években Spielberg, azaz, hogy minden filmje a rendező nevével is eladható, sztárok nélkül.

  A 1,5-2 milliárd nem lehetetlen, ha nem sikerülnek jól, akkor persze, igen, de egyébként ha hozzák az első rész színvonalát és látványvilágát, akkor tuti befeketetés ez a Fox-nak.

 12. Szerintem lesznek ezzel bajok. Sokakat nem zavart annyira a történet hiánya/sablonossága az elsőnél, de ezt nem fogja tudni 4x megúszni. Mivel majd 10 év eltelik a két film között, ezért az addig felnövő generációnak még egy folytatást el lehet adni csak a látvánnyal, de négyet nem. Ha nem vigyáz a Fox ezzel az egyben forgatással, akár bele is bukhat az egész stúdió.

 13. hajaj, kemény. senki nem mondja meg előre, nem fullad-e ki a harmadik részre. a második még tuti aratni fog… na de még NÉGY? hát erre én nem fogadnék azért.

 14. Az első résznél másodlagos volt a történet …
  Első sorban a látványra, az új filmestechnológiára gyúrtak rá, és ezzel együtt igyekeztek az emberek pusztító tevékenységére felhívni a figyelmet, és arra hogy inkább óvni mint sem pusztítani kellene a természetet, annak kincsei miatt.

  És még ennek fényében is lehet pocahontasozni, mert aláírom aki ezzel akarja azonosítani megteheti van hasonlóság, de nem hinném hogy amikor a sztorit kitalálták, az volt az első ötlet hogy hmmm… volt ez a rajzfilm a pocahontas, másoljuk le :D

 15. Egyformán benne van a pakliban a bukás és a korszak alkotás …. mivel olyanra próbálkozik amit még senki nem csinált …
  És az eddig történtek alapján neki ezek bejöttek, én hiszem hogy ennél a vállalkozásnál se lesz másképp :)

 16. Ez azért meredek.

  Én nem tudom, imádom Camerom 80-90-s éveit, de az avatar, bár moziban láttam semmit nem mozgatott meg bennem, és egyik részre sem leszek kíváncsi, és több ilyen ismerősöm is van, nem mondom, hogy tendencia, de nem biztos hogy 4 filmes pénznyi benne van ebbe még… Nem tudom mennyire fog működni a hype vonat. Mert még franchiseről sem beszélhetünk 1 film után. Még egy SW-re azért más hypleolni a népet, vagy a Batmanre. Kíváncsi leszek, hátha még jó is lesz a film, de egyszerre 4 filmet, az nagyon meredek.

 17. Azért elnézve a bemutatók dátumait, elég sok biztonsági rugalmasság be van építve. Lehet, hogy marketinggel együtt 2 milliárd lesz a vége a büdzsének, de a második részi bemutatójáig szerintem maximum 500 milla lesz elköltve, ás ha bukik a második rész lefújják a maradék 3 utómunkáját. Ennyi!

  Szerintem A Gyűrűk Ura kockázatosabb vállalkozás volt anno, az is egyben forgott, és később volt 2-3 hét utóforgatás az új részekhez. De akkor nagyobb rizikó volt szerintem egy ekkora sztorit rábízni egy Peter ‘Hullajó’ Jacksonra. Az is igaz, hogy ő megoldotta az egészet 270 millióból…

 18. Én a múltkor már áradoztam az Avatárról és le is írtam, hogy mit várok az új részektől. Tegnap az új Dzsungel könyve kapcsán éreztem azt, hogy fel kell kötni a gatyót Cameronnak, mert igazán szép kihívója akadt. Olyan hihetetlen szép és kidolgozott dzsungelt és animált karaktereket hozott a Disney, hogy fel van adva a lecke az Avatár 2-nek.

 19. Abu: nem az volt az első ötlet, mivel nem is volt ötlet, teljesen mechanikusan álltak neki az üzenettel felfegyverkezve. Azért hasonlít a pocahontasra, mert egy végletekig lecsupaszított történet az Avatar, hiszen semmi kockázat nem lehetett a forgatókönyvben, annyit kockáztattak technikai szinten. viszont pont ettől nem lett sokaknak maradandó, mivel az emberek a történeteket szeretik, jó karakterekkel, azokra emlékeznek, nem arra, hogy milyen szép volt Pandora. főleg, hogy a CGI öregszik, bár még mindig szép azért.

 20. Zoli: tökre nincs igaza, mivel csak a 2. film lesz vagy 500 marketinggel, és addigra még 3 filmnyi forgatás lesz, ami rengeteg stábot mozgat, kamerákat használ, a pár trükköt megcsinálja, mindezt sok napon át, az is jó pár száz milla lesz. Sőt, tuti lesz sokminden ami pont azzal lesz olcsó, hogy újrahasznosíthatják, tehát az első filmben lesz tényleg drága, és azzal térülne meg, hogy a harmadik részben is mehet, így lehet az első rész még többe kerül, mint egy sima blockbuster, mert ezzel számolnak.

 21. aszerény véleményem, amit az Avatarra is tartok és itt is játszani fog és hatalmas siker lesz a következő filmek, én egy olyan vonalat is behoznék, hogy pszichológia…2008-ban megroppant a világ, azóta is full depis szinte mindenki, sokan nem is tudják, erre jött egy ilyen film, és filmek ami ezt “enyhíti” tudatalattiag, sztem bőven nagy sikerek lesznek
  plusz sztem ezért pörögnek most annyira a szuperhős filmek is (szükség van hősokre, akik helyettünk megoldják a dolgokat), plusz a nosztalgia hullám is azért pörög most, hisz emlékezetet minket arra az időre amikor “minden jó volt”

 22. @humna: persze, többe kerül mint 1 blockbuster, de azért jóval kevesebbet kell _előre_ kicsengetni 3nál, mert a második kettő cgi és marketing részét nem kell még rögtön kifizetniük. Addigra meg az első már termelni kezd.
  Nyilván van ebben kockázat, de azért mederben tartható (merthogy az első azért tuti sok pénzt behoz, és ha nem annyit mint elvártak akkor lehet korrigálni (akár levágni) a maradék kettőből), ha meg bejön akkor óriási kasza.

 23. Ez szerintem hatalmas siker lesz, az első folytatás biztosan, hiszen egy ilyen hatalmas bullshit mozit is le tudtak dugni a közönség torkán, mint a BvS. Ezt pedig Cameron rendezi, és egészen biztos leszek benne, hogy a trailerektől mindenki maga alá fog szarni. Úgyhogy a második rész szerintem tuti siker. Akár még akkora is lehet, hogy visszahozza mind a 4 folytatás költségét.

  A sztoriról meg annyit, hogy bárcsak minden film minimum így meg lenne írva. Oké, sablonos, de tökre univerzális, ugyanúgy értik Bhutánban, Indiában, Koreában, Japánban, Európában, Amerikában, ez szerintem nem hátrány, hanem bravúr. A Windowst is mindenki fikázza, de a világ több, mint 90%-a azt használja, és a hardverfelhozatalnak még ennél is nagyobb százalékával kompatibilis, ez is egy kibaszott bravúr, csak ez valahogy természetes az embereknek.

  Az Avatárban nincs üresjárat, elképesztően látványos, és még mondhatjuk azt is, hogy felhívja a figyelmünket a környezetvédelemre, amit ennél coolabb módon nem nagyon lehetne. Cameron mellett azért az is érv, hogy ő azon kevés rendezők egyike, aki folyatásként egy kb. 10x jobb filmet rakott le az asztalra két franchise-ban is. (Na jó, az Aliens nem feltétlenül jobb, inkább más.)

 24. 25. LA
  “A sztoriról meg annyit, hogy bárcsak minden film minimum így meg lenne írva. Oké, sablonos, de tökre univerzális, ugyanúgy értik Bhutánban, Indiában, Koreában, Japánban, Európában, Amerikában, ez szerintem nem hátrány, hanem bravúr. ” Ezzel te is azt vallod hogy a hülye is megérti annyira egyszerűen faék. Az egész írásodra csak azt tudom mondani, hogy egy újszülöttnek minden új. De te ráteszel egy lapáttal :D. Gratulálok.

 25. @25. LA
  A Termintator II. is teljesen más, mint az első rész. Cameron lényegében mindkét filmnél műfajt váltott és a sci-fi-horrorból, valamint a sci-fi-noirból mindkét esetben sci-fi akciót csinált. Én személy szerint mindkét film esetében jobbnak tartom az első részeket és ezekhez képest szerintem Cameron csak rontott a történeteken. Az más kérdés, hogy mindkét folytatást nagyon profin rakta össze, szórakoztatóak és többször nézhetőek. De attól még “gyengébbek”, mint az elődeik.

  Elég az OFF-ból: úgy látszik, hogy a Fox-nak nagyon kell a pénz, Cameron meg gondolom akar még legalább egyet durrantani (hozzáteszem ő az egyetlen olyan rendező, akire rábíznék egy Mechwarrior jellegű óriásrobotos sci-fi akciót, nem is értem, miért nem inkább egy ilyen filmet csinál), de ez így elég merész vállalkozásnak tűnik. Az elkövetkező évekre már nem is tudom hány franchise (két képregény univerzum, Transformers, Star Wars, Avatar…) van betervezve, amibe nagyon könnyen bele lehet fáradni. Véleményem szerint a decemberi Star Wars se fog akkorát szólni, mint várják (bevallom pedig, hogy az előzetes engem jobban meggyőzött, mint az Ébredő erőé), kíváncsi vagyok, hogy a Disney majd mit szól azokhoz a bevételi adatokhoz.

 26. Sokan pörögtök a történetre, hogy mennyire fontos a sikerhez,anélkül bukta lesz stb… miközben a Halálos iramban széria, meg a Jurassic World szintű filmek döntögetik a rekordokat. :D
  Nem véletlenül egyre látványosabbak és gyre hülyébbek a blockbusterek, nem kell ide Clockwork Orange mélység, legyen CGI orgia, meg jó a hype, ami elhiteti, hogy meg kell nézned, mert ez most “hűdehúha, kimaradsz valamiből, ha nem”, aztán annyi. Cameron ebben jó. Ha meg még gondolkozni sem kell közben, csak kisüti a népek agyát a látvány, úgyis özönleni fognak rá az emberek. Nincs az az isten, hogy ez hasaljon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.