Blomkamp már megint az Alien 5-ről posztol

Az Instagramjára tett fel egy concept artot, amin Newtot láthatjuk. Igen, az Alien 5 tényleg kihagyja a 3. és 4. részben történteket, Cameron klasszikusa után folytatja. Weaver közben beszélt a projekt állásáról:

Ridley asked Neill not to make our Alien til after Prometheus 2. He (Ridley) wanted his movie to shoot and be released first. But it’s an amazing script, and Neill and I are really excited about doing it. We’re doing other things until we can get going on that. I’d be really surprised if we didn’t do it, because it’s such a great script, and we love working together. So, it’s just going to take a little bit longer to get out to you, but it’ll be worth the wait.

Röviden: a színésznőt meglepné, ha a marhajó scriptből végül nem csinálnák meg a filmet.

13102535_223284324706837_1682497181_n

23 hozzászólás a “Blomkamp már megint az Alien 5-ről posztol” bejegyzéshez

 1. Örülnék egy újabb Alien mozinak, de az nagyon nem fog tetszeni, hogy figyelmen kívül hagyják a utolsó 2 részt. Simán lehetne egy Alien 5 a Földön, folytatva a 4. részt ahogy véget ért.

 2. istenem, csak ne mondanák minden hulladek forgatokonyvre, hogy “such a great script”

 3. Rolee: A szememben csak az első kettő Alien film, a többit felejtsük el. Örülök, hogy Blomkamp is így látja, vizuálisan biztosan nem lesz gond a filmmel.

 4. Rolee ne haragudj, olyan már volt. 2004 ben majd 7 ben is AvP címmel futottak az idegenek a földön. Cameron stílusa sokkal jobban bejön, az akciói is messze jobbak és izgalmasabbak voltak. Nem mellesleg a légköre is kellemesebb! Az alien-R érdekes film volt, de nem kell és szabadna folytatni. Vérfrissítésnek megtette.

 5. Szerintem a harmadik is jó volt. Kurva jó volt annak a filmnek a hangulata. De a negyedikre már nem volt semmi szükség. Baromság volt az egész klónozós story.

 6. Nekem teljesen mindegy hogy a 2. vagy a 4. után fog játszódni, csak ezt a Blomkamp-et tartsák távol tőle.

 7. Szerintem már sokkal érdekesebb ez a projekt, mint a Covenant. De amúgy is elég merész vállalkozásnak tartom, hogy olyan Alien film készül, ahol skipelik a 3-4. részt (dacára annak, hogy szeretem azokat is) és visszahozzák a 2. rész túlélőit. Anno mikor még kiskoromban láttam a 3. részt számomra nagy érvágás volt, hogy a film elején Ripley kivételével mindenki meghalt a mentőkabinban.
  Meglátjuk mi sül ki belőle, mindenesetre sokkal bevállalósabbnak tartom ezt a mozit, mint a Covenantot. Nem elég, hogy skipelték Shaw doktor karakterét, de még szerintem egy irtó nagy kihagyott ziccert is elkövettek. Mégpedig azt, hogy anno (az imdb szerint) a casting listában, szerepeltették volna Danny Webb-et is, aki Morse-t játszotta ugye a 3. részben. És ez szerintem marha jó ötlet lett volna, mert Morse is egy eléggé vallásos figura volt, mint Shaw doktor és jó lett volna látni, hogy milyen volt még a normális életében. Hogy ő már tudott volna a Shaw által felfedezett dolgokról, lényekről stb. és valahogy össze lehetett volna kapcsolni a 3. résszel. De ezt is kukázták, és most megint egy teljesen úgy csapat lesz a főszerepben David-et leszámítva. Kizárt dolognak tartom, hogy a Covenant sztorija ne bírta volna el Shaw karakterét, vagy, hogy nem lehetett volna beépíteni. De végső soron (mivel elég nagy szívügyem az Alien univerzum az első két résszel az élen) várom Scott munkáját, de borzasztóan erős fenntartásokkal, Blomkamp moziját meg szinte tűkön ülve.

 8. Sokan fikázzák a 3. és 4. részt, de nekem oltárira bejönnek azok is. Inkább más szereplőkkel más helyszínen kellene folytatni az egészet, semmint megakasztani a vonalat és a 2. részt továbbvinni ugyanazokkal – akik ugye időközben +30 évet magukra szedtek…
  Clash: szerintem Rolee az Idegenek a Földön könyvekre gondol, ahol ugye az alienek az emberiség jó részét kipusztították, stb. Nem az AvP-ra.

 9. A Terminátor 5 is figyelmen kívül hagyta a 3-4 eseményeit, és még Cameron szerint is “méltó” lett az elődökhöz. Volt benne régi szereplőként is Scwarzi aztán mégiscsak pofása esés lett…úgyhogy majd hiszem, ha látom.

 10. Hicks: Hogyan tudott volna szerepelni Danny Webb a Covenant-ban? Az Alien 3 több mint 50 évvel az első rész után játszódik. A Covenant pedig x évvel az első előtt. Az Alien 3-ban 80-100 évesnek kellett volna lennie, ahhoz hogy passzoljon az idővonal. Maximum csak mint névtelen cameo szerepelhetett volna a Covenantban.

 11. Nem kéne ezt erőltetni. Scott úgy sem engedi leforgatni, amíg ő nem végzett a saját terveivel. Utána meg már szerintem gáz lenne ha egy 70 éves Ripley kergetne idegeneket. Ha meg Scott felsül a Fox kukázza az egészet. Ez is abba a kategóriába esik, hogy jó ötlet, de 10 évvel ezelőtt kellett volna összehozni.

 12. Komolyan mondom a zseniális első két rész után nem tudom megérteni,hogy hogy ragaszkodhatnak emberek a harmadik,negyedik részhez…

  Elég csak utánanézi pl az Alien 3 forgatási körülményeinek. Mennyit tököltek. Rendezőt váltottak. Ezerszer átírták a script-et… Nyílt titok,hogy össze csapták és elkúrták az egészet. Én speciel gyerekfejjel láttam az összeset és már akkor gyűlöltem a harmadikat,hogy mi az,hogy Hicks-t és Newt agyonnyomta valami/megfulladt álmában????

  A negyedik rész meg abszolút egyszer nézős tucatfilm. Igazság szerint soha sem tudtam hová tenni. Mintha nem is Alien film lenne ha nem egy független sci-fi. Szóval én most Blomkamp mellett vagyok! Kukába mindkettővel.

 13. Milyen “POTATO” feje van ennek a concept Newt-nak úristen :DD A sokktól fogyi lett, vagy mi?

 14. “szerintem Rolee az Idegenek a Földön könyvekre gondol”

  Annak az eredeti képregényes sztorija szintén a 2. rész után játszódott, csak a 3. film miatt átírták Hicks és Newt nevét meg pár dolgot, és újra kiadták új képregényként és később regényként is.

 15. A 3. és 4. részt én sem tartom jó folytatásnak nekem is csak a 2. részig tart az Alien sorozat. Én speciel örülnék ha onnan folytatnák. És igen gyerek koromban én sem értettem ,hogy a második rész után hogyan lehetett egy ilyen gyenge rossz harmadik részt összehozni… Aztán persze a rendezők megismerése után leesett.

 16. Blomkamp a District 9 óta csak égette magát a fércműveivel. Bármennyire is dicséretes a szándéka, hogy új életet leheljen az Alien-be, az ő neve sajnos semmire nem garancia.
  A mai irány nagyon rossz, a filmesek hajlamosak forgatókönyv nélkül forgatni, mindent a látványra és a kapkodó kamerára bízva (“Mert az kúl.”).
  Mivel mind a négy Alien teljesen különbözik, legalább mindenki megtalálja benne a saját ízlésének megfelelőt. :)
  Annyian szidják itt a 3. és 4. részt, pedig ugyanolyan jók és egyediek, mint az első kettő.

 17. @zsocso: pontosan, én a harmadikat is imádom, zseniális volt a hangulata. Viszont csak a rendezői változatot szabad nézni belőle!
  De a 4. tényleg hányadék.

 18. Én mind a négy Alien mozit szeretem és amikor arra gondoltam, hogy az 5. rész a Földön játszódjon, akkor nem az Idegenek a Földön sztorira gondoltam, hanem valami teljesen másra. Az AvP két részét meg ne keverjük már ide.

 19. zsocso: Van benne valami. De ha jól tudom az Alien 3 bővített változatában sem térnek ki rá, hogy hogyan került oda Morse a börtönbolygóra, így lehetne arra hivatkozni, hogy őt is hibernálták a Fiorina-ra való érkezés előtt. Ezzel magyarázható lenne, ha korábban esetleg összefutott Shaw doktorral. Bár most így utána gondolva nem is csodálom annyira hogy skippelték az ötletet, mert ha jól emlékszek Clemens mondta Ripley-nek, hogy a rabok ott a Fiorinán lettek egy idő után vallásosak, korábban ez nem volt rájuk jellemző. Tehát a Shaw doktorral való találkozásnak sok értelme nem lett volna. Mindegy. Kissé túlspiláztam ezt a teóriát. :)
  De azt még mindig nem értem, hogy miért kellett Shaw-t kitörölni az egész projektből, mikor elvileg rá volt építve ez a storyline? Nem hiszem el, hogy nem tudták volna valahogy beépíteni a történetbe, még egy mellékszerepre se. David is szerintem csak annyi játékidőt fog kapni, mint szegény Bishop az Alien 3-ban, és ennyivel le is rendezik a Prometheus film magyarázatra váró kérdéseit.
  De persze Blomkamp filmjében is lehetnek buktatók bőven, de így hogy beleviszi a régi szereplőket, máris sokkal érdekesebbé teszi a dolgot.

 20. Lehet nekem baromi fura a filmes ízlésem, de én megfejelném még eggyel a dolgot. Nemcsak azt jelentem ki, hogy a 3-4 is simán nézhető volt, de merem állítani, hogy mindkettőt jobban élveztem, mint a mindenki által istenített 2. részt… Mai napig nem értem, hogy azt mitől tartja mindenki annyira kiemelkedőnek… Sőt továbbmegyek, bár asszem most zúdítom csak igazán magamra az utálatot, de nem baj, én az AvP 1-et is élveztem, igaz a kettőt már nem láttam, de az egy popcornmozinak szerintem simán elment…

 21. Hicks: Abból, ahogy Shaw karakterét kivágták a forgatókönyből nekem egyértelmü, hogy a szinésznővel voltak a gondok és nem a karakterrel. Rapace mostanra teljesen eltünt a hollywoodi süllyesztőben. Inkább kiirták a karakterét, mint hogy újra castingolják. Ez szerintem rendben van igy.

 22. Hát nem tudom..
  a Prometheus vonalat kellene folytatni, még 1 film erejéig, csakhogy a Prometheus meg egyenesen rossz film lett..
  Ejj így nehéz..

  A Covenantra azért kíváncsi vagyok, adok neki esélyt, de nem lesznek már akkora elvárásaim, mint a Prometheus előtt voltak, ami ebben az évtizedben az általam legjobban várt film volt kb…

 23. Bloomkamp.. kíváncsi vagyok, ennek is a Die Antwoord írja-e a zenét ( District9; Chappie..meg haverok a zenészekkel..) :D :D

  Nagy utálat részemről csak a 4. rész felé van, bár nyilván a 3-nál normálisabb filmet is lehetett volna készíteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.