USS Indianapolis-előzetes: ide süllyedt Nic Cage?

Akkor lássuk, hogy miképp süllyedt el egy atombombát szállító hajó a második világháborúban, és a legénységnek a cápákkal teli vízben kellett imádkozni az életbenmaradásért. Mindezt Nic Cage főszereplésével. Jó filmet is lehetett volna csinálni ebből a tragédiából, de az előzetest elnézve nem sikerült.

Backup:

12 hozzászólás a “USS Indianapolis-előzetes: ide süllyedt Nic Cage?” bejegyzéshez

 1. Csak a trailert akarták ultra epicre venni. Amúgy majd lemegy heti hétszer a film+ csatornán, meglátjátok.

 2. Aki időt akar spórolni, nézze meg amikor Robert Shaw ezt a sztorit elmeséli a Cápában. Több alakítás van abban az 5 percben, mint ebben a filmben. A “Men of Courage” alcím amúgy azért vicces, mert eredetileg a történet 3 okból volt jelentős. 1. ők szállították le a hirosimai bombát 2. az egyik legszörnyűbb esemény volt a háborúk történetében az, hogy közel 700 embert 5 nap alatt felzabáltak a cápák 3. a kőgazdag amerikaiak csemetéi közül (akik távol maradtak addig kb az egész háborútól) azért csatlakoztak ehhez az akcióhoz, mert a küldetés jelentősége miatt mind bíztak abban, hogy ez jelentősen előmozdítja a katonai karrierjüket és legalább elmondhatják még a háború vége előtt, hogy ők is szolgáltak a seregben. Ezért volt aztán odahaza kőkemény bírósági tárgyalás, ahol a fejét követelte a kapitánynak a felső tízezer egy része.

 3. Egy feszesebb, kevésbé heroikus trailer jobb lett volna, de még így is azt mondom, hogy annyira nem néz ki szarul. Sőt! Pozitívan csalódtam. Simán nézhetőnek tűnik és a téma is érdekes.

 4. Rohadt ismerős volt nekem ez a történet, csak Stacy Keach főszerepléséve, meg hogy a legénységből páran a szomjúságtól megőrültek és elkezdtek tengervizet inni, mert hogy lenmerülve pár méterre már nem sós….

  Meg is lett a TV változat, ami ha jól emlékszem teljesen rendben volt
  http://www.imdb.com/title/tt0102455/?ref_=nm_flmg_act_141

  Nic Cage arca pár mperccel azelőtt, hogy kiírják az Oscar díját :D

 5. Nem tudom mi a baj, ebben a filmben látszólag minden benne van: a természeti erőknek való kitettség, a háború kegyetlensége, a szerelem és a párkapcsolat kihívásai, a bajtársiasság és guylove, titkosszolgálati szál. Ez a film a Pí élete, a Szerelmünk lapjai és a Vadászat a vörös októberre egyben. Kinek a kezébe adták volna, ha nem NC-be?

 6. A kapitány nem csak, hogy nem süllyedt el a hajójával, de a trailer nagy részében ül valamin*, míg kb. mindenki más a vízben úszik. Gondolom, a “Men of Courage” az utóbbiakra vonatkozik.
  Bár én egyáltalán nem használnám ezt a szót olyanokra, akik leszállítottak egy atombombát.

  *Kivéve azt a részt, amikor Thomas Jane-t játszik a cápával.

 7. Már régóta várom ezt a filmet, remélem lesz szinkron is. A cápák agyon vannak CGI-ozva,de ezt leszámítva nem lesz ez rossz. A trailer alapján minden benne lesz, amit vártam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.