Podcast: Nyilvános vetítés 512: Szellemes X-menek

Lássuk az adás felhozatalát. Most nincs Béla, de a következőben megint lesz.

512ytkep

DC dolgok
Konkrét vezetőket kap a DC filmes univerzuma, köztük a DC sorozatos világát elindító Geoff Johns. Kitették az Flash rendezőjét.
Assassin’s Creed
GhostBusters
Accountant
Billy Lynn
The Phenom
Hell or High Water

Letöltés, RSS, iTunes.

A tovább mögött helyben is hallgatható.

5 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 512: Szellemes X-menek” bejegyzéshez

 1. Jó ez így ketten is. :) A mostani adásból kevés film érdekel, a Warcraft marketingje valóban több, mint érdekes…

 2. AC – mindenki kiakadt a film arányain… de hát mi a fura ezen? A film első fél óraja lesz a felvezetés… utolso 20-30 perc meg a dolgok levezetése, ami a játékokban is így volt… Esetleg még a film közben is kiugrálnak az Animusból, és máris ott a 65% :D Zene kérdése meg hát nem tudom… Ez eléggé szubjektív sztem. Én például azt se tudtam, hogy ez Kanye West szám, amíg valaki nem kommentelte be valahol… :D

 3. 1. Béla tényleg beugorhatna még.

  2. Tökre adom, hogy a Warcraft filmet a széles közönségnek kellett volna promotálni és helyenként etetni a rajongóknat – ez így nagyon félrement és rámegy feltehetőleg majd az első hétvégéjük is, ami még kicsit menthette volna. akármit is hozott ki belőle a Blizzard, ezt hiba volt a Universalra bízni, forgalmazásban egy rakás szerencsétlenség manapság a cég. aztán ki tudja kinek mekkora sara volt az egészben, de látatlanban is sajnálom, mert elbírna a mozi pár jó fantasyt.

  3. A DC univerzumnba belenyúlnak a bukta miatt és inkább a Marvel irányába döntik a patikamérleget – (fel)színesebb, viccesebb lesz, leadják a “darkosságot”, stb. Ha ez igaz, akkor kreténebbek, mint gondoltam, pedig a BvS univerzumépítésével sem rakták magasra a lécet.

  A BvS-t a maga darkossággával együtt kívánta a közönség, hát micsoda érdeklődés volt már így is, pedig a marketing nem egy szivárványos matinét hirdetett. Nem a húzósabb témát nem nyelte be a közönség, hanem a szar filmet.

  Szórakoztató volt, de nem működött. A mozinéző közönség erőteljesen filterezve van, a blockbusterek esetében kellenek bizonyos arányok, hogy vigyék a filmet előre, dinamikus, szerethető, legyen a történet és ne unatkozz rajta. A BvS itt vérzett el, mert ahogy Human is mondja, utólag toldozták, foltozták és így akármit is csinálsz, fércmű lesz a vége. Darabos volt, nem volt meg a történetvezetés lendülete, tényleg összepakolt jelenetek sorozata volt – ennek semmi köze a darkossághoz, vagy hogy komolyságában mennyire tér el az Avengerstől. Én jól szórakoztam rajta, de szívtam a fogam, hogy ez megvalósításában bizony egy rakás trágya.

  Szóval ha a Marvel felé kezdik el tolni az univerzumukat, viszont ilyen minőségben, akkor azzal is bukni fognak, de meg is érdemlik. Ez akkor már a természetes kiválasztódás felé tendál, a piacon a hülye elpusztul. A potenciáljukat elnézve viszont ezért nagy kár lenne.

  5. Accountant – oh yes! igen, elad egy hangulatot és tényleg a sztoriból sokat nem tár fel, de amit igen, az már el is adta. nem spoilerez el semmit, ezért a trailert kb 10x megnéztem már, annyira bejön.

  A múltkor beszélt kisebb költségvetésű, de eredeti ötletek tökéletes példánya, valóban sokkal több ilyen kéne, és arányaiban sikeresek lehetnének, még ha univerzumot nem is húznának rájuk.

 4. 21:44 Human magyarul a Watchmen képregényt 3 kötetben adták ki.

  36:59 A Thingnek prequelje volt.Szerintem te is arra gondoltál.Persze a lényeg nem változik ettől,csak feltűnt.

 5. Tök jó az új adás is! Bár amikor mindhárman vagytok az az igazi, de ha szervezésileg nehéz megoldani, akkor addig is közben csináljátok ketten, pont mint most!

  Az univerzum-kérdéshez: az én bajom ezzel hogy ez számomra kvázi visszaélés az ‘univerzum’ fogalmával. Persze értem én, pénzügyileg/”filmcsinálásilag” univerzum ahogy itt összegereblyézték a szuperhősöket, meg lehet rá szépen mozis roadmap-eket csinálni hogy milyen ritmusban hozzák ki a filmeket tízhúsz évre előre és hogyan fognak hullani az égből a százmilliók (és szó se róla, eddig hullott is a manna rendesen) – de abban az értelemben meg egyáltalán nem univerzum hogy látnék egy kidolgozott világot a maga sajátos törvényszerűségeivel hogy hogyan férnek el meg helyezkednek el benne ezek a szuperhősök. Hát majd amit az épp aktuális mozi aktuális jelenete vizualitás meg wow-factor miatt éppen megkövetel.
  (ezzel nekem eddig is bajom volt, de a Civil War repülőteres verekedése végképp elvágta nálam a dolgot. És nem, egyáltalán nem gondolom hogy nekem pont majd még egy Spider Man is hiányozna ebből az “univerzumból”…)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.