Quicksilver jelenete nagyon látványos volt

Páran félreértették a kritikám: bár a karakter szerintem valamennyire felesleges volt az X-Men Apocalypse-be, viszont a jelenete nagyon jól nézett ki ismét. Jobban, mint amit a trailer sugallt amúgy, ahol kicsit ijesztően gagyinak tűnt. Most annak a remek pár percnek az elkészüléséről nézhetünk egy kis videót.

20 hozzászólás a “Quicksilver jelenete nagyon látványos volt” bejegyzéshez

 1. SPOILER

  Sztem a kontextusa miatt teljesen el lett baltázva a jelenet. Az előző filmben egy eleve könnyedebb hangvételű jelenetből indult ki, és ott hatalmas poén volt, hogy quicksilver mit szórakozik. Itt meg éppen nagy epic jelenet van, a szereplők először ébrednek rá a helyzet súlyára, a professzort elrabolja a gonoszember, zúg az inception zene, és jön a robbanás… erre iszonyat oda nem illő tonális váltással beindul a 80asévekbeli popzene és quicksilver megint szórakozik. Most komolyan, amikor megmenti a halakat, meg hülyéskedik, én csak ordítottam magamban rá, hogy iparkodjál fiam, mert különben konkrétan MINDENKI MEGHAL. És aztán ki is derül, hogy valaki otthagyta a fogát, és váltunk azonnal vissza drámai hangvételbe és megy a sírás. grrr. ha quicksilver szórakozik, azzal teljesen súlytalanná teszi a fenyegetést. Őrök fejbekólintásakor tökéletes, de egy rakás gyerek életét közvetlenül fenyegető katasztrófa esetén hatalmas baromság ezt ellőni.
  áhh, annyira látszik, hogy felső megrendelésre készült a jelenet, “ezt tegyétek bele valahova” felkiáltással, leszarva a történetmesélés alapvető szabályait. áhh, mérges vagyok rá nagyon, mert amúgy a jelenet tök jó lenne…

 2. Pedig ez a jelenet az amire emlékezni fognunk, nem pedig mikor drámáznak. És ez így van jól.

 3. Pont azért volt fantasztikus, mert senki sem számított rá abban a percben. Ahogy megláttam a lassuló dongót már éreztem mi következik és azt hittem felrobbanok lelkesedésemben. Tökéletes volt az egész.

 4. Szerintem is mesterkélt volt. Az első gondolatom is ez volt, hogy na ezt be kellett tenniük, “mert korábban mennyire kajálta ezt a nép.” Totálisan oda nem illő hülyéskedés egy komoly drámai vonalra. Amúgy tetszett meg minden önmagában, ha nem nézem a többi tényezőt, és kivitelezni nyilván nem volt egyszerű dolog.

 5. Azon kívül, hogy mesterkélt, ahogy mondjátok, ráadásul őrületesen ostobaság. Túl de tényleg nagybetűkkel TÚL gyors. Kb 3 másodperc alatt ennyi mindent megtenni, anélkül, hogy belefáradna, hülyeség. Arról nem is beszélve, hogy ő honnan a rákból tudta, hogy a ház felfog robbanni amikor az épület előtt állt vagy 500 méterre?? De nem csak a gyorsasága irreális,hanem az ereje is. Persze, csak úgy ide-oda viszi az embereket ez a gizda srác… Aha, oké. A végén ráadásul miközben kettőt visz, mosolyogva szörfözik egy asztallal a levegőben amit előtte rúgott ki az ablakon, aztán lenyom egy hátra szaltót a levegőben A KÉT GYEREKKEL A KARJAIBAN! Lehet, hogy látványos meg vicces és közben a világ egyik legjobb zenéje szól, de attól még irtó nagy marhaság az egész jelenet úgy ahogy van. Nem beszélve arról, hogy szinte ugyanaz a jelenet mint az előző részben, csak most még hosszabb és még kimagaslóbb. Én nem nevezném jó jelenetnek.

 6. Eltúlzott,oda nem illő,hosszú nekem ezek jutottak eszembe miközben néztem.Egyáltalán nem azt váltotta ki belőlem,mint az előző részbeli produkciója.

 7. Huskar: Irreális lol. Páran 2000 óta még nem tudtak rájönni hogy miről is szólnak ezek a high budget szuperhős filmek.

 8. Play: Tudod még egy ilyen szuperhősökről szóló filmeket is azért szerethetjük, mert vannak olyan elemei amik nem akkora hülyeségek mint ez a jelenet. Úgy látszik te nem jöttél rá miről is szólnak ezek a filmek.

 9. Irrealis az amikor a Red Tailsben a negro pilota a 6 0.5 browninggal felrobbant egy cirkalot. Irrealis, hogy 300 SS katona frontalisan beleszalad egy tank geppuskainak loterebe mikozben panzerfausttal vagy panzerschrekkel biztonsagos tavolbol kilohetnek.

  Ez egy kepregenyfilmben az imenti jelenet teljesen rendben van. teljesen rendben van.

 10. Hatalmas jelenet, hatalmas színészi játék, hatalmas zene.
  Ez visz mindent!
  Személy szerint örülök, hogy egy ilyet beleraktak a filmbe!

 11. Marhaság. Egy képregényfilmben. Aha, értem, tök jó. Bezzeg az milyen fúú de látványos meg menő meg cool amikor pl a fast and furiousban ejtőernyőznek a kocsik. Lol milyen emberek kommentelnek ide :D

 12. Ff vegig komolytalan + szuperhos filmben is fontosak a sajat filmbeli szabalyok, amikbol kilog quicksilver kicsit. Nem a fizika lehet az igazi baj csa k szerintem par ellenzo rosszul fogalmazott (plusz nem tudni mit gondolnak az ff-rol)

 13. CIVIL WAR SPOILER

  megmondom őszintén, én nagyon sok irreális hülyeség felett szívesen szemet hunyok, ha a film jól van megcsinálva, és a dramaturgia a helyén van. Az FF-ben az ejtőernyős jelenet direkt habkönnyűre volt megcsinálva, ha jól emlékszem, a comic relief karakter még be is volt szarva, hogy “na ne már, bazz”, szóval teljesen fun volt az egész, vigyorgósan blőd.
  Ebből a szempontból sztem a civil war iskolapélda volt, ott is a nagy team vs team akciójelenet először csak hatalmas poén volt, tét nélkül puffogtattak, röpködtek a poénok (asszem pókember konkrétan még egy olyat is ellőtt cap pajzsára, hogy “that shield does not seem to obey the laws of physics at all”), és aztán szépen lassan kezdett eldurvulni, és kulminálódott don cheadle lesérülésében. volt íve. a végén a hármas harc cappel, tonyval és buckyval meg már kőkemény volt, és az akció tökéletesen tükrözte a jelenet érzelmi hangulatát.
  na ezt a filmkészítési szabályt szarta le teljesen az x-men. kábé mintha a filmvégi hármas harc közepébe ugrott volna be pókember hülyéskedni.

 14. a jelenet tök oké volt meg tök vicces, azzal nincs baj, én is sok hiba felett szemet tudok hunyni de ez azért kicsit túlzás….

  Ez egy robbanás… QS szuper gyors oké .. de a hallása is szuper gyors… szal kint sétafikál éppen érkezik meg az intézethez, honnan a faxból tudja hogy be kell rohannia honnan a faxból tudja hogy kit hol talál hol vannak az emberek….
  egyáltalán hogy hogy pont akkor ér oda amikor ez az egész megtörténni látszik …. szóval wtf …

  De biztos megint a többségben van a hiba akiknek nem tetszett :D

 15. human: Annyira azért nem rúgta fel Quicksilver a saját szabájait, mert már az előző részben is kurva gyors volt. Lehet nem az volt a max gyorsasága, amit akkor mutatott.

  Abu: Eleve szuper gyorsasággal érkezett a házhoz. Látta a robbanást és bement. Nem kell túl komplikálni a helyzetet, mert ha elkezded keresni a hibákat akkor persze, hogy nem fog tetszeni. Ez minden filmre igaz. Mellesleg én úgy értelmeztem, hogy először a robbanás epicentrumához ment. Aztán ahogy terjedt a robbanás, úgy térképezte fel ő is a házat.

 16. ha látná a robbanást akkor akik közel voltak hozzá már halottak lennének. az ilyen apróságok furcsák a film logikai szabályain belül.

 17. A jelenettel az a baj, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja QS képességeit. Egyszerűen nem ilyen gyors. Ez nem az ő szintje, max. esetleg a Flash.

  Ezen felül meg nevetséges egy csomó helyen, ahogy a fizika működik. A szuperhősös filmek mindig akkor látványosak, ha a természetfeletti valós reakcióba/kölcsönhatásba lép az általunk is ismert fizikával. Ennek hiányában nincs ereje az ütésnek, vagy éppen jelentőssége a sebességnek. Ez a jelent ennek volt az iskolapéldája. A legjobban a sebességet (ha nem is ilyen mértékűt) a Man of Steel-ben mutatták, ahol az kriptoni lányka elkezdi leszedegetni az utcán a katonákat. Igaz, ott pont nem a már elnyűtt lassítás módban mutatták mi történik, hanem a mi szemszögünkből.

 18. human: A DC-nél Flash pedig olyan gyors, hogy utazni tud a dimenziók között és manipulálni tudja az időt. Én elfogadtam, hogy Quicksilver kibaszott gyors. Mellesleg aki a legközelebb volt a robbanáshoz, az meg is halt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.