A Disney elvileg bepánikolt

A Page Six (blikk szerű rovat) alapján a Disneynél megnézték a Gareth Edwards (Monsters, Godzilla 2014) rendezésében készült Star Wars Stories: Rogue One filmet, és vagy 4 hétnyi utóforgatásra küldték vissza a stábot, mert annyira komor volt. Nem tudom mit vártak Edwardstól, főleg, hogy előre is “háborús film” hangulat volt ígérve. Na jó, nem a Disney nem csak a saját ízlésére hagyatkozik, hanem rendeztek tesztvetítéseket, ahol hasalt a Rogue, ezért nyúlnak bele komolyabban a filmbe.

f93beac06ee4f0bf46c4420a1eb9afc4

Rogue One has fallen short of what J.J. Abrams did with Star Wars: Episode VII — The Force Awakens. So Disney has ordered reshoots.

Persze utána PR bullshit is olvasható, miszerint mindenki számított utóforgatásra. Ami igaz is, pár nap szokott lenni szinte mindennél, viszont itt 4 hét lesz.

Mondhatnánk, hogy ezek a komolyabb utólagos belenyúlások rosszul szoktak elsülni, ott van a Fantastic Four a legközelebbi példának, de ugye amikor jól sül el olyankor sosem hallunk arról, hogy mennyire nyúlt bele a stúdió. Szóval itt nehéz eldönteni, bár ez esetben lehet tényleg az a gondjuk, hogy túl darkos a Rogue, lásd az összes Disney film mostanában, viszont az lehet igazából nem lenne olyan baj nekünk…

42 hozzászólás a “A Disney elvileg bepánikolt” bejegyzéshez

  1. Szerintem a Monsters sem volt egy nagy eresztés (ott inkább az indie hangulat vitte a filmet), a Godzilla meg egyenesen pocsék, szóval simán el tudom képzelni hogy nem csak a túlzott komorság volt a film baja…

  2. Eleve nem értem, hogy egy ilyen rezuméval (Monsters, Godzilla), hogy kaphatja meg valaki egy Star Wars film rendezői székét.

  3. Sose értettem az ilyen sztorikat. Egy: ismerik a forgatókönyvet. Kettő: biztos valaki ellenőrzi a forgatást és a munkálatokat, látják, hogy mit és hogyan csinálnak. Ezek után miért lepődik meg a stúdió, hogy nem azt kapják mint amit várnak? Vagy kamu az egész vagy hülyék ülnek a Disney-nél, amit azért nehezen hinnék el…

  4. Lehet, hogy csak behaluzom, de nem arról volt szó, hogy csak az első Abrams filmbe szól bele a Disney nagyobb mértékben? Vagy ez csak egy egyéni következtetés volt? :D

  5. pedig már kezdtem bízni a filmben. én is kétlem hogy csak a komorság lenne itt a gond a rendezőt nézve. de azért a disney viszonylag odafigyel, hogy ne egy kritikai bukást gyártson le, szóval ha 4 hét múlva még kell javítani rajta többet, szerintem abban is benne lesz.

  6. Hatalmas bukta lesz a film szerintem. Egy ilyen szó szerint nulla fos rendezőre rábízni a rendezést…. Az évtized vicce.

  7. Semmiképp se megnyugtató ez a hír, de én kicsit remélem, hogy nem csak a túlzott komorság volt a baj, mert ezt hiba lenne akár fele olyan funra venni, mint a TFA-t. Itt pont arról volt szó, hogy más lesz, mint az eddigiek, jó alkalom lenne tényleg más oldalát megismerni az univerzumnak filmen is.
    Másrészről meg arra azért emlékezzünk vissza, hogy a TFA forgatása állt pár hétig Ford balesete miatt, és ha igaz amit Abrams állít, azalatt nagyjából ujraírták a forgatókönyv felét. És amit eddig elmondtak, hogy miket, az tényleg javítva lett, nem elszarva, szóval valszeg jobban jártunk így. Ha nem lett volna a kényszerszünet, lehet azt is hetekig szegelték volna még.

  8. Nem arról volt szó, hogy ezt egy olyan médium hozta le, aminek a hírei elég gyakran kamu szagúak? Pont azt olvastam ma valahol, hogy még az sem valószínű, hogy a Disney csinált volna próba vetítéseket.

  9. A rendező ellenzőinek meg annyit még odatennék (hátha pár tyúszemre rálépek :D), hogy az egy dolog, hogy Edwards lehet nem egy rendezőlegenda (én róla nem mondanék véleményt, mert egy filmjét sem láttam eddig), és odaadták neki az első spinoff-filmet (ami ha nem jön be, lássuk be, a legtöbb fan max elássa a tudatalattijába, mint a prequeleket), de hogy az új trilógia befejező darabját képes voltak Trevorrovra bízni, az sztem sokkal durvább….

  10. Ezek a teszt vetítések, fókuszcsoportozások szerintem egy kalap szart nem érnek…..

  11. Lehet hogy nem volt elég “gördülékeny” a film. Amikor összefésülték a jeleneteket, látták hogy nem áll össze. Ezt a hibát mostanában rengetegszer elkövetik. Egy tv-sorozatnál ott ki lehet kalapálni az egyenetlenségeket a teljes évadon belül, de itt biztosra kell menni.

  12. WR10. Egy film csak a vágás után áll össze, addig csak egy halom felvétel, nyersanyag. Ott lehetsz te az összes forgatási napon, nézhetes a storyboardot, akkor sem tudod megjósolni mi lesz a végeredmény.

    Én nem félek a rendezőtől szerintem a Monster egy nagyon eredeti film volt, a Godzilla meg a legjobb feldolgozás volt eddig, tehetséges rendező ez azért látszik a munkáin, nem is véletlenül kapta a melót. A Disney fókuszcsoporttól már annál inkább fázom… Majd meglátjuk, úgy is elmegyünk a moziba megnézni, aztán minden kidelül.

  13. Nem csodálom, az egyenesen szar, de leginkább semmilyen Godzilla után…
    Hogy a picsába kaphatta meg ezt a filmet?

  14. “Rogue One has fallen short of what J.J. Abrams did with Star Wars: Episode VII — The Force Awakens. So Disney has ordered reshoots.”

    Szóval még annál is gyengébb. Fasza.

    Az meg, hogy Edwards kapta meg a rendezői széket még mindig kevésbé elkeserítő, mint az, hogy Abrams vagy Trevorrov is szétbarmolhatják az SW univerzumot. Edwards legalább minimálisan egyedi a maga módján. De az, hogy már az SW-t is bedarálja ez az agyonfókuszcsoportozott céges filmkészítés, az katasztrófa. Túl sötét a film, aha, az ötéves BB8 polós gyerekközönségnek sok, tehát muszáj családbaráttá transzformálni, nehogy ne legyen megint 2 milliárd a bevétel.

    Egy Disneys belsős azt merészelte mondani egy interjúban, hogy az ő főnökei attól másak a többi stúdiófejestől, hogy ők filmenként 1 milliárdban gondolkoznak…ilyen légkörben nem meglepő, hogy ezek a filmek kb SW Christmas Special szintjén vannak.

    (De azért áldozok pár ewokot a premierig, hátha Edwards kiharcolja, hogy megmaradjon valami a víziójából és kapunk egy jó filmet)

  15. Az első híreknél sokkot kaptam h ez a csávó rendezheti. Kinek lehet a kije vagy hogy működhet nem tudom de sok száz milliós projectet rá bízni az nonszensz. A godzillát sem értem, hogy gondolták

  16. Természetes dolog, hogy két rendező két különböző módon forgat filmet. Nem várhatják el, hogy ezentúl minden SW film J. J. Abrams stílusában készüljön…

  17. Hát az új Godzilla pocsék volt. Ritkán érzem azt moziban, hogy “ez de szar”, de ez a film az volt. Nem vagyok meglepve a hírtől.

  18. BvS-nél is ilyen hírek terjengtek, igaz hogy elég megosztó film lett, de nekem az is bejött, remélem ez is befog, bár engem ennek az előzetese semmilyen érzést nem váltott ki, míg az sw7 összes előzetesénél már rohantam volna a moziba

  19. Szerintem pont a BvS okán jutottak erre a döntésre. Már jóval előtte lehetett tudni egy ideje, hogy a BvS tesztvetítése nem volt túl sikeres, de inkább úgy tettek, mintha mi se történt volna, a kiszivárogtatókat meg jól lehúzták, hogy csak az 5 perc hírnévért találták ki az egészet..

    Meg is lett az eredménye, bizony a film elég megosztó lett és nem hozott annyit, amit szerettek volna ( ettől függetlenül tudom, hogy volt akiknek bejött, ízlések és pofonok de azt jobban szerette volna a Warner, ha nagy többség azért elégedett lett volna).

    A BvS esetében is azt hozták fel kritikaként , hogy tesztvetítésen “túl komor hangulatú” volt. Erre tessék, a Suicide Squad is rögtön belengette az utóforgatást! Szerintem itt is erről van szó. Engem mondjuk nem aggaszt a komorság , szerintem a Rouge One-nak akár jól is állna. Az új trilógia egyébként is könnyedebb hangvételű így a 7. rész után, szóval az még jó is szerintem, ha az antológiák különböző hangulatúak.

  20. Na most már azt írja a slashfilm, hogy több helyről is megerősítették az újraforgatást, ÉS!!! azt is pletykálják, hogy az új Solot is bele akarják tenni.
    Ez mekkora gyökérség már….
    Amugy ez a tesztvetítés a THR szerint csak Disney-fejeseknek volt, egyszerű plebs még nem látta a filmet.

  21. A Godzilla is komor volt, nem értem mit vártak.

    Igazítsák a New Hope világához és mindenki jól jár.

  22. A fejeseknek erekciójuk lett, amikor végre megjelent a csillagromboló, erre snitt és egy lázadó gyerek alszik az ágyon, és a tv-n keresztül láthatjuk csak a csatát.

  23. Joseph Kosinski-re kellett volna bízni, akár a VIII. részt is. Ő nem igazán okozott volna csalódást.

  24. Most a hírtől függetlenül… Nagyon szomorú, hová jutott a filmgyártás…
    Régen vártunk egy filmet, jött, tetszett, nem tetszett.. Ennyi.
    Most meg online zajlik az egész … Vérzik a szívem.

  25. nem hinném, hogy valaha is terveztek annyira komorra egy sw filmet, hogy gyerek ne élvezhesse, szóval az a “túl komor” sem annyira komor szerintem, mint látatlanban hinnénk

    “Most meg online zajlik az egész … Vérzik a szívem.”

    hát igen, sok mindenre jó az internet, de ez a felpörgött világ az egyik árnyoldala a sok közül

  26. Hát a Godzilla forgatásakor maga Frank Darabont írta újra a könyvet a pótforgatások előtt. Ott is ez volt, és tudjuk milyen lett… RIP

  27. Nem kell ide Gareth Edwards ahhoz, h szar legyen a film. Bárkit bérelnek fel a Disney-nél, az akkor is olyan lenne, amilyennek ők akarják: kiszámítható, vidám, családbarát, jópofa, kalandos. Ennyi kell. A holdkóros Erő után meg pláne nem fognak változtatni a formulán. Ha azzal annyit lehet keresni, minek tennék?

  28. Mondjuk ezt viccesnek tartom! Milyen vidám történetet akar elmesélni a Disney?! Lesz majd Boba Fett-es film is! Az meg majd olyan Deadpool-os lesz vagy mi a szar?!

    Háborús időkben játszódik, még jó, hogy komor és nem a Disney heti vasárnap esti vetítése! Szóval ez rohadtul bullshit!

  29. Fura, mert a komornak ítélt film trailere számomra ugyanolyan gyermeteg volt mint az Ébredő Erő. Ha még ebből is faragnak akkor mi jön még? Feltűnik egy rajzolt Dodó kacsa is a vásznon?

  30. Aztán lehet, hogy csak annyiról van szó, hogy nincs tele a film véletlen hülyeségekkel és debil viccekkel. Nincs benne jópofa néger sem. Beszart a Disney, hogy nem fog tetszeni a 12 éves gyerekeknek és rosszul fogy majd a Star Wars-os fogkefe.

  31. Kíváncsi lennék kiket ültettek a fókuszcsoportokba. Tudom, hogy én és a korosztályom (4.X körüliek) nyilván már nem célközönség, de erről esetleg tudni valamit, hogyan működik ez, vagy ez csak egyszerűen egy jó kifogás?

  32. Háde a lázadók sztorija ez ugye, amikor éppen a Sithek eléggé alázzák a birodalmat, szóval milyen legyen már a film hangulata, ha nem komor? Ez pont hogy egy sötét film kéne legyen, a Disney meg szarik, hogy ez nem Hófehérke meg Bambi féle gyerekmese? Mi a francnak vették meg a SW franchiset akkor? :(

  33. Ez a film akkor lenne komor és darkos, ha David Fincer, esetleg Denis Villeneuve rendezné. Na az lenne az igazi felüdülés a SW galaxisban.

  34. Érdekes. A trailer brutál hangulatos volt, olyan “birodalom visszavágos” feeling. Persze attól még lehet, hogy maga film szar lett. Kíváncsi vagyok mi volt a probléma. Igazából az a lényeg, hogy a végeredmény jó legyen. ~Fél év múlva okosabbak leszünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.