Blockbuster watch: Out of The Boxoffice

Újabb folytatás bukdácsolt a hétvégén, a romantikus zsánert azonban halványan homlokon csókolta a box office múzsája (akárki is legyen az), a hétvége legjobb kritikákat zsákolt filmje meg természetesen mészárszékre került.

outoftheboxoffice

Számos gyermekkori első élmény miatt (képregény, akciófigura, rajzfilmsorozat, mozis emlék, kölcsönzött videómagnón másolt VHS) bocsássa meg nekem a világ, de szeretem a Tini Ninja Teknőcöket. Pont ezért 2 éve aggodalmasan figyeltem azt az augusztusi hétvégét, amikor picit szürreális 125 milliós büdzsé mellett több, mint 10 éves kihagyást követően rajtolt az újabb élőszereplős installáció. Hiába Michael Bay neve, túlzónak hatott ennyi pénzt áldozni a páncélosokra, ám a nézők csak az első hétvégén 65 millióval kínálták meg Amerikában és végül mai árak mellett 200 millióért fizettek be rá, globálisan pedig a fél milliárdot északról is megugraná.

Akkor 2 napot kellett várni a folytatás bejelentésére. Most feltehetőleg Paramounték nem egyet alszanak majd a Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows 35 milliós startjára, ami jelen árak mellett kábé az előd felével viaskodik. Star powerrel most sem támogatták meg igazán, Megan Fox valószínűleg ugyan megmozgatott pár embert valamilyen formában, akárcsak a másik nemhez vonzódó tömegeknél Stephen Amell is, aki a „zöld nagyvárosi igazságtevő” szóösszetételre hamarjában idegállapotba került és igényt formált némi sztárstátusz megalapozására a nagyobb képernyőn is… ami azonban még nem most és nem így fog bekövetkezni.

Már az előző részt követő szóbeszéd sem volt erős, de a folytatást még kevésbé szívlelték az emberek, szóval a csalódást keltő nyitás közel sem meglepő és még egy szereplővel bővül a múlt héten deklarált alulteljesítő-folytatások nyara. A 135 milliós büdzséből 80-85 körül csorog be az amerikai piacon, nemzetközileg kiegyensúlyozza magát nullszaldósra, és majd a játékok bőven pluszba lökik, aztán lehet végül pár év kihagyás és némi reboot.

Az amerikai toplista 3. helyére futott be 18 millióval a nem sokkal drágább (20-ba került) Me Before You, ami a romantikus dráma műfajának felélesztése mellett Emilia Clarke mozis karrierjének életbentartására is hivatott vón (habár a Sarah Connorját sem mostanában feledjük majd). A zsáner zavarbaejtően kevés sikeres darabbal ajándékozza rajongóit manapság, ha a Szürke 50 árnyalatát is idecsapjuk, az elmúlt másfél évben egyedül ő ostorozott ki 100 miliónál többet a gyanútlan látogatókból és ezen a tendencián a Me before you sem javít. Ellenben 50-60 millióra otthon bőven jó lesz, ami már csinosan megkerüli a várakozásokat jó irányból.

És akkor a fájdalmas bukás és igen az, mivel a Lonely Island néhol repititív hülyeségei mellett még mindig képes sokszor hatalmas, ám egyedi kreatív baromságokkal ügyesen szórakoztatni, de a Popstar még 2000+ moziból is csak 4.6 milliót hozott a hétvégén, ami sajnos siralmas. Andy Samberg, Jorma Taccone és Akiva Schaffer ezután sem lesznek munkanélküliek, de kár, hogy az állítólag nagyon vicces és Bieberbe jó nagyokat rúgó mozi nem találta meg a közönségét és a kreatív paródia műfaja továbbra sem mutat magáról életjelet. Egy későbbi kultstátusz azért simán kinéz a filmnek.

És akkor a korábbiak: X-men Apocalypse 66%-os eséssel bebiztosította, hogy otthon küzdenie kelljen a 150 millióért, miközben Kínában egészen nagyot nyitott 59 millióval, de összetettben 600 fölé sokkal így sem kell várnunk és igen, ez csalódás. Nem bukás, az elvárásokhoz mérten csalódás, főleg az otthoni beárazása.

Idén másodikként – a Civil War után – átbillent a milliárdon a Zootopia, ahol a siker mértékének és váratlanságának hangsúlyozása kábé tizedszerre már valóban indokolatlan, ellenben lehet tippelgetni, hogy erre ki lesz még képes idén (Rogue One részemről fix befutó).

A Warcraft nemzetközi eddig kiriportolt 70 milliója továbbra is so-so eredmény, Kínában szerdán, otthon a hétvégén nyit, ahol lehet kozmetikázni valamennyit az összképen, ellenben két széleskörű premier is a nyakára ül majd, ba dumm tss, két folytatás nézd csak, mi más. A győztes tuti a Conjuring 2 lesz, kérdés a többiek mit tudnak mellette.

A hétvége amerikai bevételi toplistája:

  1. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – $35,316,382 – össz: $35,316,382
  2. X-Men: Apocalypse – $22,825,484 – össz: $116,998,716
  3. Me Before You – $18,723,269 – össz: $18,723,269
  4. Alice Through the Looking Glass – $11,314,635 – össz: $51,396,232
  5. The Angry Birds Movie – $10,214,076 – össz: $87,116,802
  6. Captain America: Civil War – $7,829,479 – össz: $389,178,636
  7. Neighbors 2: Sorority Rising – $4,863,365 – össz: $48,723,590
  8. Popstar: Never Stop Never Stopping – $4,698,715 – össz: $4,698,715
  9. The Jungle Book (2016) – $4,445,272 – össz: $347,667,933
  10. The Nice Guys – $3,453,344 – össz: $29,054,194

35 hozzászólás a “Blockbuster watch: Out of The Boxoffice” bejegyzéshez

  1. Suicide squadnak szerintem még a nagyon jó visszajelzés is kevés lenne, akkor is max. 7-800 körül lehetne a plafon, amúgy meg 5-600M. Kevés benne a tömegeket megmozgató ismert karakter.

  2. A Suicid-et egyedül Jokerrel is el lehet repíteni 900M ig… Lesznek ott még meglepetések, remélem nem lőttek el mindent az előzetesekben (már amit láttam) …

  3. “Idén másodikként – a Civil War után – átbillent a milliárdon a Zootopia,” Meg is érdemli minden fillérjét.

  4. Az se semmi, amikor egy listában kb 2 film van, ami nem adaptáció vagy folytatás. Emiatt sajnálom a Never Stop Never Stopping-ot, pedig jó kritikákat kap és mégis alig mutatják be valahol..

  5. Alfie:

    és az a durva, hogy az egyik legismertebb box office elemző is azt írogatta twitteren, hogy lám-lám ennyit tudott a Popstar hozni és mégis ilyeneket támogat Hollywood…jók a visszajelzései, eredeti ötlet és tömve vagyunk folytatásokkal. miközben meg tényleg a nyári szezon másról sem szól, csak a 2./sokadik részekről, az bezzeg nem szúrja a szemét.

    szóval elég hülye meglátásai vannak még relatíve objektív elemzőknek is, nem csoda, hogy csak második/sokadik részekről szól a nyár.

  6. Elnézést, de örülök a Ninja Turtles 2. bukásának, az X-Men kvázi bukásának, a Neighbours 2. és az Alice nagy bukásának. Előbb-utóbb jönnie kell a változásnak, mert ömlik a fejünkre a barna csoki az álomgyárból. A Rendes fickók gyengélkedése fáj ugyan, de azért a Zootopia megugrotta a milliárdot, az tényleg minden pénzt megérdemel. A Suicide Squadon és az új Star Treken kívül nem tudnék mondani egy jónak tűnő blockbustert őszig, és ez nagyon szomorú, főleg annak tükrében, hogy idén kettőt kaptunk (Deadpool, Captain 3), úgy, hogy abból az egyiket nem is nagyköltségvetéssel hozták össze a Fox péniszeskedése miatt.

  7. “aztán lehet végül pár év kihagyás és némi reboot. ”

    ez de szar, folyton ugyanazt nézzük

  8. A rendes fickókat, csak a human jó kritika miatt néztem meg. És nem csalódtam, kb. végig szakadt a röhögéstől az egész terem :)

    Tudtok olyan filmet mondani, ami esetleg a 2. hetében nagyobbat kaszált mint az elsőben?

  9. Abu:

    nem sok ilyen akadt, de 80%-uk decemberben, amikor az emberek jobban ráérnek hétvégén és nagy a választék, első héten nem rohannak a kisebb filmekre.

    idén a Mother’s day (mert Amerikában a második hétvégéjére esett az ünnep), tavaly a Sisters karácsonykor és ennyi az elmúlt két évből.

  10. Human: oké, a Bourne lehet, de ötödik rész, és az előzetes engem nem vett meg.

  11. Abu: a legtöbb indiefilmnél ez történik, amikor növelnek a moziszámon :)

  12. abelh-Általában nem csípik azokat a filmeket a kritikusok, amik beolvasnak a jelenlegi trendeknek. A South Park legutóbbi évadában volt a “You’re not yelping” rész, ami az ételkritikusoknak brutálisan beolvasott, az ÖSSZES oldalon a kritikák lehúzták, miközben a nézők mind 10/10-et adtak neki.

  13. Abu itthon sanszosabb! :D pl most a nice guys-t többen nézték meg mint premierkor na jó nem sokkal de akkor is ez kiváló dolog!Suicide Squadnak szerintem is kizárt a milliárd! De lepjenek meg! Az èn tippem: Dory, ID 2 ! (nem röhög :D ) és a Rogue One

  14. Ezek teknőcök inkább szteroid bombák,az 1990es film még mindig a legjobb,mellesleg Sinkovits Imre szinkron hangjával

  15. A teknőcök nekem is kellemes gyerekkori emlék, de bevallom az első részt sem néztem meg a mai napig… azokat a kellemes emlékeimet lehet nem akarnám elrontani :)

    WarCraftnak meg szurkolok én is, nem csak a folytatást várom, hanem jó lenne, ha lenne pénz arra a bizonyos Director’s Cut-ra is, mert nem az unalmas plusz jeleneteket vágták ki, hanem bizony keményen bele kellett vágniuk a karakter és világ bemutatásába ahhoz, hogy 2 órásra kihozzák.

    Az eddigi bevétele igazából nekem eléggé pozitívnak tűnik, de itt az fogja eldönteni a sorozat jövőjét, hogy Kínában mekkorát robbant, na meg hogy odahaza mennyire hasal. Na meg persze, hogy mit mutat majd ezeken a piacokon a második héten.

    Bennem valamiért az van, hogy nagy siker lesz, és egy szép nagy worldwide szám lesz a vége, de nem tudok megbízni a saját tippemben, mivel tudom, hogy nem objektív forrásból fakad :)

  16. “Megan Fox valószínűleg ugyan megmozgatott pár embert valamilyen formában”

    HAHAHAHA *kacsint kacsint*

  17. A Warcraft furcsa mert egyrészt az a 70 millió szerintem nagyon jó főleg hogy még az igazi nagy piacokon be sem mutatták + mindenütt azt olvasom, hogy a bemutató országokban mennyire maga mögé utasította az összes többi filmet nézettségben.

    És még így is csak so-so?

    Mellesleg mai hír hogy Kínában már elővételben 21 millió ment el a jegyekre, szóval az a 70 millió már majdnem 91 millió.

    Remélem jó bevételt hoz össze mert jó lenne látni hogyan folytatódik a történet.

    Minden hibájával együtt egy igazán jó kis High Fantasy film.

  18. hát a kritikák alapján eléggé trágyának tűnik ez a TMNT film is, pedig az első trailer annyira hangulatosnak tűnt és abból úgy is nézett ki, hogy fun lesz az orrszarvú meg a vaddisznó karakterekkel…azért itthon majd megnézem a warcraft és az x-men filmekkel együtt…

  19. Nem értem ezeket a Warcraft bemutatókat. Van valami komolyabb oka hogy nem egyszerre mutatják be?

  20. Nah ! A Warcraft kinàban megdöntötte a Fast 7 éjféli premier rekordját 8.5 millió dollárral! És akkor még ott van dél-korea meg japán…

  21. Dody: Ha jól tudom az EB miatt hozták előbbre.

    Kínában 46 millióval kezdett. Érdekes módon hirtelen a domestic előrejelzések is magasabbra ugrottak, a movieweb már 40 misi feletti kezdést vizionál. Frencsájz szagot érzek!

    Ha ez tényleg így alakul, akkor megnyugodhatnak a hipszter kritikusok, 2018/19-ben is lesz mit utálni :)

  22. Pont tegnap néztem meg a teknőcök első részét.A hét és fél éves lányom kicsit unta, én is, de szerintem ebben az egészben ennyi van. Ha gyerekként látom, odalettem volna érte. Szerintem ez tipikusan az a franchise, ami felett elment az idő. Nem hinném, hogy ebből jobb filmet lehet csinálni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.