Blockbuster watch: Rock, Pixar, Warcraft

A Finding Dory rekord animációs nyitással kínálta meg a hétvégét, Kevin Hart és Rock pedig a sztár powerjüket dobták fel a mérlegre némileg visszafogott eredménnyel.

Finding2-1

Szerintem a Good Dinosaur idején már pár sorban felmerült, hogy miként építgeti magát újra a Pixar némi rövidzárlatot követően, hiszen a Ratatouille – Wall E – Up mesterhármas után a Toy Story 3 is bedöntötte a házfalat, aztán a Cars 2, Monsters University, Inside Outból ugyan szép anyagi sikerek kerekedtek, de szakmailag csak az utóbbi előtt hajbókolt a nép. Aztán a dinók egy vállalható Dreamworks (no offense) animáció bevételének a közelébe sem értek, úgyhogy szinte már előre kozmetikázta magát a Pixar Doryval, nem hiába vannak ügyesen betáblázva ők sem évekre.

Ugyan is eladott jegyek tekintetében náluk egyértelműen a Némo a befutó, inflációstul 483 milliót érne ma otthon, globálisan meg simán milliárd felett, úgyhogy nyilván nem hülyeség a brandet még egyszer lerabolni. A Finding Dory épp ezért ahogy kell, animációs filmes rekorddal nyitott 135 millióval, jól lerugdosva a Shrek 3-at a közelről sem megérdemelt trónjáról. Látatlanban, csupán a bevételre szorítkozva azért simán kijelenthető, hogy eszméletlen party mehet odaát, a nyári szünet megérkeztével ez gond nélkül 400-ra dagadhat, nemzetközileg meg a már aláhúzott milliárd fölé. Andrew Stanton pedig lerótta tartozását a John Carter miatt, pár hét múlva pedig, amikor Dory kezdi kifutni magát, az idei év 4 legnagyobb globális sikere a Disney-é lesz és jó eséllyel mindegyik egy milliárd felett. És még Star Wars is lesz idén.

Alternatív szórakozásként a Central Intelligence kínálgatta magát a hétvégén és az elvárásoknak nem is fordított hátat, valahova 30-40 közé tippelték az elemzők, aminek a 35.5 millió tökéletesen meg is felel. Ugyan a sztárstátusz Hollywoodban nem hogy a végét rúgja, de már ki is lehelte rég a lelkét, ennek ellenére ha fel kéne dobni egy top10-es listát az aktuális amerikai piacra pozícionált húzónevekről, Rock és Kevin Hart tuti szerepelne rajta mindenkinél. Utóbbinak ez zsinórban a harmadik 30+os nyitása, míg a Rock egyedül nem meglepően nem tudott megállni a lábán a Herculessel (amin a kritikák sem segítettek), de egyértelmű stúdiófilm tényező pár éve, Rawson Marshall Thurber rendező meg a Dodgeball mellett legutóbb a We’re the Millerrssel robbantott bankot, úgyhogy ezt a triumvirátust nem volt túl nagy rizikó összeengedni. 100 millió innét a nyárnak köszönhetően elérhető, de ezt még külön-külön is karcolgatja mindegyikük, szóval azért lehetett volna magasabbra tolni kicsit a lécet (pláne minőségben).

warcraft-empirephoto2-hires

És midőn amerikai hétvégi bevételekről ejtünk itt most szót, engedtessék meg nekem, hogy a Warcraftról is regéljek kicsit, vagyis az amerikai performanszáról. A 70%-os második hétvégi esés nem éppen kellemes és nemzetközileg ettől függetlenül még mindig 500 millió környékére juthat, de a folytatás még mindig várat magára, hiszen elég sajátságos helyzetben találta magát a film a bevétel ezen leosztásával. Hogy Kína mit virított a kommentekben később úgyis kiderül, de túl hosszú pályafutása nem lesz már a filmnek.

Szépen lassan, már-már öregurasan átvánszorgott idén elsőként a Civil War a 400 millión, a TMNT folytatás küzdhet otthon a 70 millióért, X-menék megugorják a 150-et lassan, és a múltheti Conjuring és Now you see me kettőket sem kajálja túlságosan a nép, elmaradnak majd az elődeiktől.

Jövő héten RebootConaughey harcol egy saját államért és önálló sztárstátuszért, az Independence Day meg igyekszik megélni nosztalgiából, pusztítós, inváziós, leszekácsolós, majd végül zászló előtt összeborulósból mostanában úgysem volt, még be is jöhet. Blake Lively meg megugorja a cápát.

A hétvége amerikai bevételi toplistája:

 1. Finding Dory – $135,060,273 – össz: $135,060,273
 2. Central Intelligence – $35,535,250 – össz: $35,535,250
 3. The Conjuring 2 – $14,880,050 – össz: $71,055,136
 4. Now You See Me 2 – $9,373,379 – össz: $41,085,908
 5. Warcraft – $7,241,430 – össz: $38,432,955
 6. X-Men: Apocalypse – $5,309,290 – össz: $146,157,126
 7. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – $5,251,531 – össz: $71,981,105
 8. Alice Through the Looking Glass – $4,290,760 – össz: $69,993,684
 9. Me Before You – $3,911,175 – össz: $46,112,029
 10. Captain America: Civil War – $2,331,622 – össz: $401,312,591

67 hozzászólás a “Blockbuster watch: Rock, Pixar, Warcraft” bejegyzéshez

 1. Komolyan nem értem a kritikusokat, hogy így alávágtak a Warcraftnak. Most komolyan… Mennyivel volt rosszabb egy Batman V Supermannél, vagy Apokalipszisnél, söt, tovább megyek Hobbit 2-3-nál? :(

 2. Semennyivel, sőt…
  Magasan verte az összeset.
  Sajnos ezek az amcsi(és egyéb) kritikusok eltévedtek, komolyan sajnálom én is hogy egy jó filmet lehúznak, alig írtak róla, míg a sok hulladékról (pl. Szellemírtók stb. ) folyton fo*nak valami infót, írás.

  Mindegy is, reméljük a legjobbakat és legyen folytatása, mert tökéletes megérdemli a film.

 3. az elfogultság egy dolog, de most már így pár hét után igazán le lehetne állni a kritikusozással. az első hétvége bevételét valóban markánsan befolyásolja, de most hogyan keverednek ők ide?!

  a nézők döntése, hogy magára hagyták a filmet a második hetére és nem volt jó a híre. vagy szerintetek a kritikusok fizetnek az embereknek, hogy ne menjenek be rá? nem szerette az amerikai nép, nem is ajánlgatják egymásnak, a rajongók elmentek az első héten, a többieket meg hidegen hagyta.

 4. Nem a kritikusokat kell hibáztatni az alacsony bevételek miatt, mert ők legalább megnézték a filmet, míg az emberek többsége nem.

 5. A játékadaptációkkal szembeni stigma és a bűnrossz marketing szerintem is jobban alátett a WarCraftnak, mint a fröcsögő kritikusok.

  Ezzel együtt az is tagadhatatlan, hogy az USA-ban a rotten tomatoes és hasonló aggregátor oldalaknak nagyobb beleszólása van a dolgokba, így a domestic gyenge szereplés egyenletében biztos tétel az is, ahogy az átlagnézők meglátták a metacritic számot, ami megerősítette bennük a marketing által elültetett kételyt, úgyhogy be sem mentek rá.

  Mivel a nézői visszajelzések már pozitívabbak, szerintem sokan megnézik majd otthon, és egy esetleges folytatás emiatt termelhet jobbat még amcsiknál is. Valamint az az érzésem, hogy ha tényleg megüti az 500 misit, akkor a befektetői modell miatt nem lesz nagy kérdés, hogy folytatják-e.

 6. abelh: Épp az a lényeg, hogy a nézői visszajelzések nem olyan rosszak, mint a kritikák. Ha csak azt a szar rottent nézzük, ott is látszik a különbség a nézők és a kritikusok véleménye között. Szerintem nem is kérdéses, hogy a sok önjelölt kritikus csődbe tud vinni egy filmet és ugyanúgy fel tud hypeolni egy szart is. A rotten és a többi hasonló oldal károsabb, mint a torrent.

 7. zsocso: Egyedül a kritikusokra mutogatni szerintem nem érdemes.

  Ők ugyanannak a stigmának, és előítéletnek estek áldozatul, aminek az átlag nézők is az USA-ban. Ott egyébként valamiért nagyon nem menő dolognak számít a köztudatban a WoW, ne kérdezzétek, hogy ez hogy lehetséges egy olyan korban, amikor már mindenki anyukája, és annak macskája is gamer :)

  A stúdió nagyon elbaszta a marketinggel, meg a film szarrá vágatásával.

  Az amcsiknál a kritikai lehúzás meg szimplán várható volt. Ez ellen az egyetlen, amit tehettek volna, hogy Duncan Jones teljesen szabad kezet kap, és akkor talán letett volna valami olyat az asztalra, amire felnéztek volna az okostelóról még az ottani hipszterek is. Az, hogy a film egy érezhetően vágott 7/10-nél objektíven nézve nem megy magasabbra, szerintem többet ártott, mint a 0 pontos kritikák.

 8. Emlékszem hogy a High Risen hónapokon át áradoztak, hogy “TE JÓ ÉG MILYEN ZSENIÁLIS FILM LESZ” aztán a bemutató után 1-2 erős közepes vagy éppen lehúzó kritika után nagyon-nagyom gyorsan elfelejtették a filmet.

  A Warcraftal meg valami tényleg nem lehet oké ezzel a nagy utálattal mert az oldalak 90%-ban a kritkusok vért hánynak tőle, míg a nézőknek tetszik a film.

  Mint pl a mindenható Metacritic oldalán ahol 32 ponton áll a százból, miközben a nézői értékelés viszont 8.6 -os.

  Szerintem 450 milliót biztos hogy eléri (japánba pl még csak a jövő héten jön majd) és remélem hogy folytatják majd.

  LEgfejebb ég jobban rámennek az amerikán kívüli közönségre.

 9. Hogy ne mindig azon lovagoljunk már, mennyire nem érdekli a retardált amerikai közönséget a warcraft (ami egyébként világszinten már megtéritette az árát, tehát sikeres, valamint a mozinézők szerint is korrekt film volt) kilehetne emelni, hogy az első számitógépes játék adaptáció, ami ekkora bevételt hozott. :)

 10. Egy elmeny volt a Warcraft. Minden szereplo, utalas, epulet idezte a regi jatekokat. Akik a Warcraft 1,2,3 jatekokon nottek fel ez a film nem okozott csalodast. A fiatalabb WoWos generacio mar nem biztos, hogy ertette a sztorit, mert ez a Warcraft Orcs and Humanstol kezdi a sztorit.

  Lothar egy kicsit tulzottan Ragnar volt megint. Engem ez zavart a legjobban. Az orkok megvalositasa szemet gyonyorkodteto volt. Mintha a Warcraft 3 cut scenekbol leptek volna elo. Haverom elso megjegyzese az ork tabor lattan a kovetkezo volt “build more borrows” . Nekem atjott a hangulat.

  Vegre egy jatekadaptacio ami nem gagyi.

  Dorika engem meg nem erdekel, nemhogy moziban de meg itthon sem fogom megnezni. Anno a Nemot is kicsit tulertekeltnek tartottam.

 11. 1-es es 2-es hozzaszolo: eveket tettem a WoW-ba, szerettem a jatekot, imadtam a cinematic-okat. A jelen filmhez keszitett trailerek viszont konkretan elvettek a kedvem a filmtol, olyan szinten, hogy szerintem letolteni se fogom. Namost, ha egy mezei, casual fan (nem olyan elfogult, mint ti ketten) igy reagal, akkor az, akinek halvanylila goze nincs arrol, mi fan terem az Warcraft vilaga, mit fog tenni? Kivancsisagbol elmegy megnezni? Hat, kotve hiszem. Ha emelle meg azt hallja, hogy a film pocsek, akkor mifele csodat varunk?
  Lehet itt kritikusozni, de jo pelda az index ikerkritikaja, ahol Stoki (nem mondhatjuk, hogy nem tudja, mi a Warcraft, lasd iddqd blog) 4/10-et ad a filmnek, a WoW fansiteot uzemelteto Hancu meg 6/10-et, ami szinten nem egy hude impozans szam.

 12. Nekem nagyon tetszett a film 2 szer is megnéztem, sajnálom hogy ilyen gyászos bevételeket produkál :(
  Nem tudom mi lehet az oka, de csak és kizárólag akritikusok nem tudták vna így elkaszálni a filmet.
  Ebbe sajna benne van “játékból nem lehet jó filmet csinálni” néphiedelem.
  Én oda meg vissza voltam a filmért is meg a bemutatókért is, de lehet ha egy olyan ember nézi aki nem ismeri a világot, annak totál hiteltelennek tűnhetett.
  Mindenesetre én bízom a blizzardban hogy nem állnak meg itt nem adják fel és megmutatják, hogy igen is van jövője a játék filmeknek :)

  Pl. egy god of warból is elég faxa kis játékot lehetne csinálni, vagy a darksiders-ből :)

 13. áááááááá, most ez így sok volt éhgyomorra :) pár dolog.

  1. a kritikusok vitték pusztulásba, vért hánynak tőle, bezzeg a nézők szeretik, pozitív visszajelzések stb…hello, akkor ők hol vannak? ha tetszik nekik a film, miért szarják telibe? hol a néző? 8 millió dollárról beszélünk a második hétvégén, ennyit egy közepes tini vígjáték, vagy romantikus limonádé összehoz, nem hogy egy blockbuster. nem arról beszélünk, mint a BvS-nél, hogy 160-ról dobta le az ékszíjat, ez már eleve kicsiről indult = zéró az érdeklődés.

  2. játékadaptáció stigma, meg negatív néphiedelem?! ezen hetek óta felsírok álmomban. szerintetek kinek készülnek a filmek? az adott brand rajongóinak, hogy a tömegeknek? tömeg > rajongó. mindig! A Deadpoolt vajon a comic rajongói vitték sikerre, vagy a Zootopiát azok, akik mennek a Disney tagre? a forgalmazó többnyire a friss közönséget szólítja meg, mert számszerűen náluk van a több pénz (a moziról beszélünk, nem a merchandisingról), az átlag Tibort, meg Ödönt, aki lát egy tv spotot és elmegy a moziba. Ő vajon a Transformers után azt mondja magának, hogy na erre nem megyek el, mert játékadaptáció? szerintetek mennyire érdekli az “átlag” nézőt, hogy mi az alapanyag? két dologból táplálkozik: hogy mit lát és mit hall a filmről a tv-ben, haveroktól.

  a Warcraft egyszerűen nem jutott el a tömegekhez. ahogy olvasom kiszolgálta többnyire a rajongókat, de nem szólította meg a nyári blockbusterre ácsingózó népet és ez a stúdió sara. elbaszták a marketinget, a forgalmazást (és nem láttam, de akkor feltételezem a filmet is valamennyire).

  3. csak mert elfogultak sokan a Warcrafttal és egy nagyon érdekes bevételi mintát mutat még nem kell újravízionálni az emberek mozinézési szokásait. nem most fordult ki a Föld a sarkából, idén lassan 4 milliárdos blockbusterünk lesz, özönlenek a tömegek a moziba, csak meg kell őket kajáltatni. a Warcraftnak ez nem sikerült.

 14. Ez mind szep es jo Abelh de megint te aki MCU fanboy vagy beszelsz elfogultsagrol. Nem is akart szerintem senki 1 milliardos bevetelt ez az 500 millio is boven eleg a folytatasra. Azert ne emlitsuk egy szinten a Warcraftot a top blockbusterekkel. A listas szinesz egy sincs benne valamint egy univerzum elso resze. Megint ismeteljem magam azzal, hogyan kezdte a Marvel? Egybol 1 milliarddal? Megint ertelmetlen osszehasonlitas.

  Ez meg mindig nem WoW film.

  A God of War megjobban retegjatek mint a Warcraft. Ezert sajnos nem fognak filmet kesziteni belole.

 15. senki nem a milliárdról beszél, hanem arról, hogy egy amerikai produkciónak szüksége van az amerikai piacra, de feleslegesnek érzem ezt tizedszerre magyarázni. ha ez az 500 millió úgy jött volna össze, hogy 150 otthon + 350 kint, már berendelték volna a folytatást és nem ülnének rajta.

  amúgy nem vagyok MCU fanboy, ezt nem is tudom honnét kapartad össze, az összes szuperhősös filmet szeretem, nem teszek különbséget, ha szórakoztató a végtermék. de ezt a fanboyozást rühellem, ezután már a helyesírási hibák keresgetése jön és abba kötünk bele, úgyhogy további vitába nem is mennék bele.

 16. zsocso írta meg a tutit. A kritikusok már akkor földbe döngölték a filmet, mikor még meg sem jelent és nem is látták. Érzésem szerint már ezek a firkászok is egy újabb Avangerst akartak látni, csak fantasy környezetben, 995-uknak meg halvány fingja sem volt a WC világáról. Az átlag amcsi néző meg nem megy el moziba, mert a kritikák %-os értékelésére néz, és ha alacsony, szarik a filmre.
  Úgyhogy igen, a kritikusok sokat tettek a bukásért.

  Másrészt a film nagyon jó, bár +1 óra elfért volna a történetmesélést jobban kifejtve +1 prológus, hogy az orkok miért is akarnak a világukról elmenekülni – utalás volt a filmben, de egy nem gémer nem biztos, hogy értette.

  Sokkal mozgalmasabb és jobban kidolgozott világ volt, mint pl a Hobbit, ami grandiózussága ellenére elég vontatott és unalmas lett.

  Én örülnék a folytatásnak.

 17. “a sztárstátusz Hollywoodban nem hogy a végét rúgja, de már ki is lehelte rég a lelkét, ennek ellenére ha fel kéne dobni egy top10-es listát az aktuális amerikai piacra pozícionált húzónevekről, Rock és Kevin Hart tuti szerepelne rajta mindenkinél”

  Nem is kell semmin csodálkozni…

 18. abelh: Én maximálisan egyetérte, hogy ez a fanboyozás szerintem is baromság! Ne erőltessük se képregénykedvelőkre, se WarCraft kedvelőkre.

  Domestic fronton a WarCraft leszerepelt, ezen nincs mit szépíteni.

  Ahogy írtad, ha 100-150 misit kapart volna, már be lenne jelentve a folytatás, de szerintem ez nem azt jelenti, hogy nem is fognak folytatást bejelenteni, csak mivel USA piacon ezzel a büdzsével ez hatalmas bukta, meg kell várni, egyébként mennyit kalapol össze a többi piacon, aztán utána lehet osztani-szorozni, és kitalálni, hogy érdemes nekiugrani a folytatásnak.

  Remélhetőleg a szériát a Blizzard átviszi a megalakult saját mozis részlegébe, abban valahogy nagyobb bizodalmam van marketing és minőség téren egyaránt.

  Azt nagyon kétlem, hogy a WarCraft filmes univerzumot ezzel a döcögős kezdéssel eltemetnék, még ha most itt megállna, és innentől egy fillért se hozna, talán még akkor sem.

 19. @Nightstalker:

  Csak feltettem a kérdést, hogy a Warcraftnál jobb volt az a pár film, amit felsoroltam? Egyértelműen nem. Ezzel nem emeltem az égbe a Warcraftot szerintem, szóval nem tudom, hogy miért vagyok elfogult? Nem egy nagy durranás, teljesen átlagos film, bár játékadaptációból jobbat még nem láttam. Tényleg a helyén volt, bár a vágás érezhető rajta sajnos. ÉS???
  Ez indokolja, hogy az index (most komolyan?! Valaki még ad az index bértrolljaira és clickbait cikkeire????) pl az általam egyébként kedvelt Stökiék szétszedjék a filmet minden fronton, hetekkel a premier előtt?! Na ezt a jelenséget nem értem…

  De már látom magam előtt, hogy majd megy az össznépi recskázás a nem kevésbé idióta AC-re minden irányból…

  Nézd meg a filmet. Ha tényleg éveket raktál bele ebbe a világba, akkor szerintem tetszeni fog.

 20. A Rock, mint húzóerő???? :DDDDDD Számomra Ő a mágnes megtestesült ellenpólusa. :DD Ha meglátom a kopasz szoli égette keselyű fejét, már borzongok és biztos nem megyek a filmje közelébe.

 21. #EvJ: és szerinted az átlag néző , mit tud a Warcraftról? ugyanannyit, talán kevesebbet, mint a kritikus. Miért baj az, ha az átlag néző szemével pontozza? Persze, rálehet mondani, hogy rajongóknak szól, de ha ez a védelmi érve, akkor ne csodálkozzon ha nem térül meg otthoni piacon.
  Nem arról van szó, hogy melyik játék mennyire rétegjátéknak szól. Ha van egy kurvajó GoW trailer, és aztmondják rá akik látták, hogy fasza, akkro siker less. Nem muszáj, hogy köze legyen a játékhoz olyan szorosan mint most a Warcraftnak, nem muszáj, hogy ugyanaz legyen a sztorija. Ha jó a film, fogyasztható, jó a marketing, jön a pénz. 10ből 9szer.

  warcraft rajongók se dicsérik mindannyian a filmet amúgy, szóval még az az érv se állja meg a helyét.

  ha csinálsz egy blockbustert, nem érheted be azzal, hogy cask a játékosbázisnak szól. tisztába kell lenned vele, hogy azzal nem fogsz annyi pénzt kéresni, mintha a nyájat szolgálnád ki. ezért kell megtalálni az arany középutat. Mivel a rajongók hangja is elveheti a kedvét a nemrajongóktól, megkell felelni mindenkinek valamennyire. Ezért nincs még igazán sikeres adaptáció.

 22. Én meg Kevin Hartot nem sorolnám épp a húzó nevek közé :D

  Míg régebben a színész vonzotta be a népet, addigra ma már inkább a rendezőkkel vagy jó marketinggel próbálják eladni a filmet.

  Hollywoodot is elérte az, hogy már annyi a színész mint égen a csillag mindenki valakinek a valakije,már nem tehetségeket válogatnak a filmekbe, hanem rokonokat ismerősöket….
  De nincs is ezzel baj, ahhoz hogy valami fejlődjön vagy helyre álljon először tönkre kell h menjen … :(

 23. zsocso-nak van igaza, sőt tovább megyek, a kritikusoknak semmi értelme és létjogosultsága nincs.

 24. Abu:

  “Én meg Kevin Hartot nem sorolnám épp a húzó nevek közé :D

  Míg régebben a színész vonzotta be a népet, addigra ma már inkább a rendezőkkel vagy jó marketinggel próbálják eladni a filmet.”

  Én:

  “Ugyan a sztárstátusz Hollywoodban nem hogy a végét rúgja, de már ki is lehelte rég a lelkét, ennek ellenére ha fel kéne dobni egy top10-es listát az aktuális amerikai piacra pozícionált húzónevekről, Rock és Kevin Hart tuti szerepelne rajta mindenkinél. Utóbbinak ez zsinórban a harmadik 30+os nyitása.”

  lehet Te nem sorolod oda, más meg Rockot nem, de ettől még ők húzónevek manapság, bemegy a nevükre a néző. nem tömegesen, mint 15 éve a Nagy Tomokra, de mennek.

 25. “Mennyivel volt rosszabb egy Batman V Supermannél, vagy Apokalipszisnél”

  Mindkettőt lehúzták a kritikusok.

  “Mint pl a mindenható Metacritic oldalán ahol 32 ponton áll a százból, miközben a nézői értékelés viszont 8.6 -os.”

  ebből + a bevételből tisztán látszik, hogy csak a rajongók mentek el rá odakinn, ők fel is pontozták nem meglepő módon. Aki pedig átlagember, és véletlenül látta, az nagyon nem ajánlotta a barátainak.

  “Azert ne emlitsuk egy szinten a Warcraftot a top blockbusterekkel. ”

  150 millióba került, mint egy top blockbuster. szerinted mihez hasonlítsuk, a 30 milliós resident elvilhez? a warcraft bizony a nagyokkal akart játszani.

  “Az átlag amcsi néző meg nem megy el moziba, mert a kritikák %-os értékelésére néz, és ha alacsony, szarik a filmre.”

  tényleg milyen álomvilágban éltek? az átlag néző szarik a kritikusokra. erre rengeteg példa van, olyan blockbusterek amiket éltetnek a kritikusok és buknak, vagy olyanok amiket lehúznak és mégis sikerek. a transformers már az 5. filmnél jár, és ezekből 1 volt nézhető…

  “De már látom magam előtt, hogy majd megy az össznépi recskázás a nem kevésbé idióta AC-re minden irányból…”

  most akkor a videójáték adaptáció sztigma, ami úgyis bukik átlagnézőnél és a kritikusok is lehúzzák mert játék, vagy mégsem? döntsétek el.

  “Lothar egy kicsit tulzottan Ragnar volt megint. Engem ez zavart a legjobban. Az orkok megvalositasa szemet gyonyorkodteto volt. Mintha a Warcraft 3 cut scenekbol leptek volna elo. Haverom elso megjegyzese az ork tabor lattan a kovetkezo volt “build more borrows” . Nekem atjott a hangulat.”

  ezt absz adom pl, szerintem jó ha legalább a rajongóknak tetszett, de ha ilyen éltetést hall egy átlagember, akkor csak röhög és elmegy valami másik filmre.

 26. A Warcraftot én is sajnálom. Bár a történetvezetés tele van bugyuta hibákkal, a hangulat és a látvány nekem eladta és jól szórakoztam rajta. Pedig csak a régi Warcraftokkal játszottam (1-3) és a sztorira sem igazán emlékszem. Én látok benne potenciált, hogy egy jó franchise legyen!

  A vártnál kicsit gyengébb érdeklődés, így utólag egyáltalán nem meglepő. Biztos vagyok benne, hogy a kritikusok is sok ember kedvét elvették, de ilyen elcseszett marketinget sem nagyon láttam még egy ekkora költségvetésű filmnél. Mintha nem is lett volna cél, hogy a rajongókon kívül mást is becsaljanak a vetítésekre.

 27. 19: Hancu hol ellendrukker beltollnok? A kritikat a film megnezese utan irtak.
  “ha tenyleg eveket raktal ebbe a jatekba” Nem raktam, csak idehazudtam… Szerinted?
  A film reklamkampanya szar volt. Pont. Nem adtak el a filmet es a vegeredmeny minosege is kerdeses. Nem ertem, miert meglepo ezutan, hogy az emberek nem akarnak penzt es idot raaldozni.

 28. human én átlagember vagyok és láttam, szerintem semmi baj nincs a warcrafttal, sőt.. akkor most én vagyok a kivétel ?

  “Mennyivel volt rosszabb egy Batman V Supermannél, vagy Apokalipszisnél”

  “Mindkettőt lehúzták a kritikusok.”

  Szerintem nem ezt kérdezte. A kritikusok is csak egy mainstream véleményvonalat követnek, hogy az hogy alakul ki az már érdekes kérdés.

  Az átlagnéző nem szarik a kritikusokra, a környezetemen is érzem, ide-oda példálózni pedig mindkét táborból lehet. Többfajta néző van. Olyan aki elmegy moziba és ott választ, de fogalma sincs arról mi mi. Megnézi a posztert, kérdezget a kasszánál, ennyi. Van aki képben van, de ad a kritikusok véleményére és van aki szintén képben van, de szarik a kritikusok véleményére mert van neki sajátja.

 29. Nightstalker: szerintem teljesen jogos, hogy azt mondod, nem adták el neked a filmet, ezért akár hány évet is toltál a játékkal, nem mész el rá. Eleve mi ez a hülyeség, hogy ha WoW-oztál, akkor kötelező elmenni rá :) Viszont, otthon nézősbe szerintem ne hagyd ki, még a vágásokkal együtt is nagyon jól megelevenedik a világ, amiben éveket töltöttél!

  Én játszottam mindennel, ami WarCraft, és mint korábban írtam, ha minél objektívebb próbálok lenni, akkor ez nem megy 7/10 fölé.

  A stúdió belerondított, a marketinget meg elbaszták, az, hogy a kritikusok SZERINTEM sok helyen ok nélkül húzták le, az csak a hab a tortán. Felesleges itt összeesküvéseket vizionálni, mindenki csak jegyezze fel szépen, melyikek voltak azok a helyek, ahol csak clickbait fikázás ment, és tudja legközelebb hova nem érdemes klikkelni.

  Amúgy meg felesleges pörögni, meg vitázni egy nyilvánvalóan gyenge domestic szereplésen. Ha máshonnan meghozza a kazal pénzt, illetve ha a készítők látják a kazal pénz lehetőségét a folytatásban (szerintem vitathatatlanul benne van), akkor úgyis csinálnak folytatást. Remélhetőleg ez a pofon, amit az USA jegypénztáraknál kaptak megteszi a hatását, és a következő részt nem nyirbálják szarrá, illetve marketingben is remélhetőleg stratégiát váltanak majd.

 30. Én is átlagember vagyok, és meglátva a WC trailert, nemhogy kedvet nem kaptam, de onnantól kezdve messzire kerültem az egészet. Számomra egyszerűen csak gagyiság áradt az egészből, a vásári kétpálcás hobbitfajtából. Lehet az amcsik is ugyanígy a gagyit látták benne.

 31. 30. totoro:
  Ha moziban nem is de otthon azért szánd rá magad. Hidd el nem gagyi :D
  Én az új star trek szériával voltam így h megint csak egy újabb adag (számomra) “szar”, aztán meg véletlenül megnézve kedvencem lett :D

 32. albelch:
  1:”bezzeg a nézők szeretik, pozitív visszajelzések stb…hello, akkor ők hol vannak?”
  Természetesen a moziban.
  Magyarországi hétvégi TOP 10 (május 26. – május 29.):

  1. Warcraft: A kezdetek – Hétvégi nézőszám: 76 674 néző. Hétvégi bevétel: 112,5 millió forint. Össznézőszám: 84 293 néző. Teljes bevétel: 123,0 millió forint.
  2. Rendes fickók – Hétvégi nézőszám: 21 843 néző. Hétvégi bevétel: 31,6 millió forint. Össznézőszám: 21 843 néző. Teljes bevétel: 31,6 millió forint.
  3. X-Men: Apokalipszis – Hétvégi nézőszám: 15 841 néző. Hétvégi bevétel: 23,7 millió forint. Össznézőszám: 68 612 néző. Teljes bevétel: 102,0 millió forint.
  4. Angry Birds – A film – Hétvégi nézőszám: 16 208 néző. Hétvégi bevétel: 21,6 millió forint. Össznézőszám: 110 039 néző. Teljes bevétel: 147,4 millió forint.
  5. Amerika Kapitány: Polgárháború – Hétvégi nézőszám: 7 642 néző. Hétvégi bevétel: 11,7 millió forint. Össznézőszám: 270 297 néző. Teljes bevétel: 397,0 millió forint.

  Mint sokan irták a magukat kritikusoknak valló, ám valojában teljesen impotens társaság, már azelött lefikázta afilmet, mielott bemutatták volna. Még nálunk sem lehetett mást olvasni nemhogy amerikában. EZ A ROSSZ REKLÁM! EZ A ROSSZ MARKETING!

  “a kritikusok vitték pusztulásba, vért hánynak tőle, ”

  ” a forgalmazó többnyire a friss közönséget szólítja meg, mert számszerűen náluk van a több pénz (a moziról beszélünk, nem a merchandisingról), az átlag Tibort, meg Ödönt, aki lát egy tv spotot és elmegy a moziba. Ő vajon a Transformers után azt mondja magának, hogy na erre nem megyek el, mert játékadaptáció? ”

  “két dologból táplálkozik: hogy mit lát és mit hall a filmről a tv-ben, haveroktól.”

  Helyesen összeraktad, most ülj le szépen!

  2:A deadpoolt momentán rajongok vitték sikerre. rajongóknak készült és rajongói elvárásokkal. Föszereplö személye R-kategória…Erre tett rá a temérdek marketring, mely gusztustalanul az arcába tolta mindenkinek a filmet. Én szerintem a warcrat marketingje is megközelitó volt. Igaz a deadpoolt nem fikázták szét…

  3:És bizony, hogy érdekes tendenciát, vagy divatot követ az Amerikai mozi…nem a Warcraft az elsö, amit nem a hazai piac ment meg a buktától…ez más húzóneveknél is elöfordult már. És valszeg egyre gyakoribb lesz. Továbbra sem tudom miböl szórod le a warcraftnak mi nem sikerült? Remekül teljesit a pénztáraknál….nem tudom miröl beszélsz? Az egyre csökkenö bevétel egy teljesen normális veszteség. A premier környékén sokan beülnek egy filmre. A bemutató után 2-3 héttel már kevesebben. Annyit értesz a filmekhez, mint én a traktorhoz…még egy önjelölt “kritikus”.

 33. Barátnőm nem ismerte a Warcraft világát, de nagyon bejött neki a film. Öcsém és a haverjai is csak előzetes alapján mentek rá és nagyon dicsérték.
  Én a W3-al toltam régen, szóval nem volt idegen a világ, nekem is nagyon bejött a film. Sőt mondok jobbat, nekem a BvS, a MoS és a Prometheus is mocskosul adta.
  Na hello.

  A kritikusok meg menjenek sódert lapátolni.

 34. A Warcraft egyik “csúcspontja”, amikor Ben Foster botrányos minőségű, röhejes sminkben, felirat nélkül démonhalandzsázik, miközben Ragnar egy Infernál béta verziójával birkózik. Miért nem bukott nagyobbat ez a fos???

 35. Nagyon szurkoltam a Warcraftnak, tényleg, de a forgatókönyv egyszerűen pocsék volt, a kész film kínos, amatőr. Travis Fimmel kb. az űrből szart az egészre, Robert Kazinsky ment mindenhová áradozni, aztán Orgrim volt a helyi Captain Phasma, szerencsétlen Paula Patton pedig nagyon-nagyon kényelmetlenül érezte magát. Több jelenetben is látszott, hogy valószínűleg bassza a szemét a kontaktlencséje. Nem is beszélve arról, hogy KIZÁRÓLAG a kibaszott pénzéhség miatt kezdték ott, ahol. Mert franchise-t akartak. Egy olyan történetet nyújtottak 2 órásra, ami a harmadik játékban egy nagyjából öt perces háttérinfó.

 36. Clash: méghogy a Deadpool-ból a rajongók csináltak sikert…ilyen megszólalások után én inkább nicknevet váltanék, nehogy valah rájöjjön valaki, h ekkora faszságot mondtam.

  Soha. Egyetlen. Filmet. Sem. Vittek. Sikerre. A. Rajongók. Minden film sikere az átlagközönségen múlik. A Warcraft azért bukott, mert nem volt eladva rendesen, és nem volt iránta érdeklődés. Ez nem a kritikusokpn múlik. Nekik is van ráhatásuk erre, de nem rajtuk múlt. Az átlagnézők nem böngészik a rottentomatoest, sem az imdbt, sem semmit. Az átlag néző a moziban dönti el mit néz, méghozzá az előzetesek alatt. ‘Fú, ezt megnézzük’ ‘Fú, ezt meg nem nézzük’.

  Wittgen:

  Az meg, hogy azért húzták le a kritikusok, mert nem ismerik a játékot, akkor WTF meg facepalm, h sírok…ha film nem működik önmagában, minden más nélkül, akkor az a film nem jó. Lehet, h neked tetszik, mert elfogult vagy, de a film akkor sem működik. Fogadd el. És a rajongástól elvakultan fröcsögni kínos, mert csak annyit árul el rólad, h bármit le lehet nyomni a torkodon a megfelelő márkanévvel.

 37. Northop. Ilyen komment után fogad meg a saját tanácsod.
  “Soha. Egyetlen. Filmet. Sem. Vittek. Sikerre. A. Rajongók” Viszont filmet a rajongok már buktattak meg…És ez oda vissza müködik!

  Átlagnézö, ezek szerint nem olvas utánna filmel kapcsolatban? :O Jo nagy zöldésgeket horadasz itt össze…Miér tne olvashatna utánna? Az ajánlót azért még megnézheti?

  “Lehet, h neked tetszik, mert elfogult vagy, de a film akkor sem működik. Fogadd el. És a rajongástól elvakultan fröcsögni kínos, mert csak annyit árul el rólad, h bármit le lehet nyomni a torkodon a megfelelő márkanévvel.”

  Ez mind visszasüt rád? De te meg itt sültél fel, ugye tudod?

 38. Clash: itthon néhány film elég érdekesen tud alakulni. A Warcraft 2 sorsát tekintve a hazai nézőszám nem oszt vagy szoroz. Ez utóbbiban amúgy vicces, hogy a hazai kritikusok is lehúzták, mégis sokan mentek rá, hm, akkor lehet mégsem számít a film sikerét tekintve a kritikusok véleménye? csak azt ne mondd, hogy a hazai átlag néző annyival okosabb az amerikainál, mert akkor beborulok az asztal alá.

 39. Nem Hancut írtam, hanem Stökiéket. Checkpoint podcast, nem tudom hányadik adás, de bőven a premier előtt. Tökmindegy, továbbra is azt mondom, hogy szarul működik a világ, ha ennek a filmnek kasza a domestic, a TMNT2 meg arat hozzá képest.

 40. Clash: nem, olyan sem volt, az rajongók olyan kisebbséget képviselnek, h nem számít a véleményük. Mondj egy olyan filmet, amit rajongók buktattak meg!

  De human neked is linkelhette volna a fentebbi wikipédia oldalt, mert úgy írsz, mintha szándékosan hülyének tettednéd magad. Nem írtam, h nem nézhet utána az átlagnéző egy filmnek, csak azt mondom, h nem szoktak. Ez tendencia. Tény. Ezért van az, h amit te, én, többi filmsiteot látogató már rég tud, az az átlagnézőt a moziban éri meglepetésként. Ha a kritikusok szavára adna a nagy tömeg, akk a világ legsikeresebb filmjei a Room és a Spotlight lennének. Ehelyett…khm…

  Az utolsó bekezdéseddel nem tudok mit kezdeni, nem tudom mi süt vissza rám, én nem védek semmit elvakultan. Ember, fogadd el a tényeket, és értelmezd mit írtam, arra reagálj, ne addj a számba olyanokat, amiket mondtam.

 41. Miután kiderült, hogy eredetileg a Forbes.com kritikusa úgy irt a Warcraft 3-ról, hogy nem is látta a filmet(!) én már nem lepődök meg azon, hogy a nyugati kritikusok csak lehuzni tudják a filmet. Mindemellett meg a Ghostbusters franchise-ot megalázó rebootjáról áradoznak. (A jó kurva anyátok toleráns és inkluziv picsáját, azt.)

  ÖSSZESKÜVÉS ELMÉLET: ON
  Egyébként szerintem valahonnan kaphattak hátszelet, akár a videójátékipar más nagyágyúitól, hogy ha tehetik rontsák a film hirét. Nem ez lenne az első alkalom, amikor kiderülne, hogy valaki megvette kilóra a nagyobb internetes hirportálokat (lásd gamergate és társai ugye). Illetve, ne felejtsük el, hogy manapság clapistanban (‘murrica) az a trendi, ha a főszereplő csapat sztereotipiákból áll, politikai üzeneteket közvetit stb. És emellett, itt a Warcraft, ami végső soron valamelyest a menekülthelyzettel (és illegális bevándorlással) párhuzamba vonható (és valahol kicsit talán rasszista is).
  ÖSSZESKÜVÉS ELMÉLET: OFF

 42. Human…azért a hazai átlagnézö tudja hol van washington…
  Washingtonban azért még keverik budapestet bukarestel…

 43. Northop.
  Dragon ball.AVP.Bloodrayne…Mind pocsék volt de leginkább a rajongok ordibáltak…

 44. Clash: ez megint csak érvelési hiba, Washington-t nem lehet összehasonlítani Budapesttel.

  Amúgy jelzem, a kisregényemet, amiben kifejtettem a véleményem a sok komment óta húzódó vitáról megint megette a kutya :(

 45. Ja, mert a rajongók a leghangosabbak. Az átlagnéző nem fogja a filmbuzin világga kürtölni a véleményét. Bemegy, megnézi, kijön. Náluk itt a vége. De ott van az X-men Origins: Wolverine. Sírtak a rajongók, de sikeres volt. Ott volt a BvS. Ott volt az Avengers 2. Stb.

 46. Bocs, Warcraft. Nem Warcraft 3… Azzal éppen a film hatására játszok (megint).

 47. Srácok, ne essetek egymásnak a tények egyik felével.

  A marketing nagyon nem lett eltalált, ezzel már sok átlagnézőnél elásta magát. Na meg a kritikusoknál. Sok kritikus a tényleges hibákat szedte szét, mások tényleg csak hőbörögtek, de lényeg, hogy legalábbis az amcsiknál nagyon lehúzták, és ez csak egy faktor volt a bukásában, de nyilván nem is segített a film esélyein.

  A filmnek sok mindent kellett az alapot nem ismerő közönségnek megmagyaráznia, aminek betett, hogy kivágtak belőle 40 percet.

  Emiatt igaz, hogy az átlagnézők handicapp-el indultak, ami egyáltalán nem tesz jót egy blockbuster esetében. Ettől eltekintve azt sem lehet kijelenteni, hogy csak rajongóknak készült, és hogy az alapot nem ismerő átlagközönség ne tudna rajta jól szórakozni. A kritikainál sokkal (értsd: SOKKAL) pozitívabb közönség visszhang nem ezt támasztja alá.

  Ez most akkor azt jelenti, hogy a WarCraft igazából zseniális, mindenkinek ajánlott, és a kritikusok csak összeesküdtek ellene?

  Persze, hogy nem. Szokás szerint az igazság valahol a két szélsőség között van, hogy merre, arról szivesen vitázom bárkivel, de ezt a két szélsőséget ne erőltessük, mert a tények egyiket sem támasztják alá!

  Az a baj, a WarCraft nagyon jó alapja lett az ilyen vitáknak:

  A rotten és egyéb helyeken számító kritikusok sárba tiporták, de ott az az egy-két kritikus azért, aki szembe megy a tömeggel, ráadásul a nézők egy jelentős része sem ért egyet velük.

  Óriásat bukik USA piacon, Kínában meg bankot robbant, és worldwide elég jól teljesít… viszont sok helyen meg nagyot zuhan a második hétre, csak hogy ezt se lehessen egyértelműen kielemezni.

  Blockbuster szinten csak “közepes” a budget, de ki tudja, emellé még mennyi marketing (lol) kiadás származik, emiatt egyre magasabbra tippelik a nullszaldót, 320-ról legutóbb már 500-ra láttam felkúszni valahol. Ennek van logikai alapja, hiszen pont az usa piacon hasal épp hatalmasat, ugyanakkor a Kínai piacon elért eredménye is valószínűleg az átlagnál többet számítanak, mivel a Legendary már a Wanda kínai cég, és nem mellékesen Kína legnagyobb moziláncának tulajdona.

  Akkor most siker? Bukás?

  Ezen nem fogunk mi random kommenthuszárok eligazodni, szerintem feleslegesen okoskodunk.

  Javaslom várjuk ki a végét, még mindig vannak régiók, ahol csak ezután nyit a film, én csak annyit remélek, hogy minél magasabbra megy a végösszeg, mert bevallom, ha nagyon szarnak találtam volna ezt a kezdést (mint már említettem egy közepesen erős 7/10-et kap tőlem), akkor is kiváncsi lennék a folytatásra, és ez nem ássa el a WarCraft IP-ben rejlő potenciált.

 48. Preed: a gamergate más, és összesen 1 siteról derült ki eddig, hogy le voltak fizetve. de muti már, hol derült ki a forbes dolog. valami legál siteot linkelj, ne összeesküvés elméletest.

  plusz a játékiparnak miért lenne jó, ha buknak a warcraft? hiszen náluk rengeteg IP van, amit utána megvennének a stúdiók, nekik hatalmas siker lenne ha a warcraft befutna, míg a wow előfizetéseket nem dobná meg annyira.

  (a ghostbusterst ne keverjük ide, a linked pedig 3 hónapos volt, nem új)

 49. deadman: a 320 már akkor is necces tipp lenne, ha a film 150 milliója mellé reklámra nem költöttek.

 50. human: igen, az szerintem is hülyeség volt(nem az én becslésem, csak leírtam, hogy ilyen alacsonyat is olvastam), főleg, hogy arányaiban a jegyeladásokból származó pénz legnagyobb részét az USA piacról tudják zsebre tenni (A kínai Wanda helyzet ezen valamit variál, de én kerek perec beismerem, hogy nem tudok eleget hozzá, hogy megtippeljem, ez pontosan mit takar). Valahol 400 felett van az a nullszaldó szerintem, az 500-at azért sokallom, mert akik írták, azok szerint a büdzsével megegyező mennyiséget költöttek marketingre, erről azonban semmi hivatalos megerősítést nem találtam, önmagában pedig nagyon sokallom, és úgy egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy a marketing akár csak a 100 misit elérte volna a WarCraftnál.

  Mindenesetre ha az 500-at meg tudja ugrani a film (látok rá esélyt, de nem vagyok hivatásos elemző) akkor szerintem még ezzel a csúfos domestic szerepléssel se lesz gond a folytatással.

  Ha nem ugorja meg, akkor is lehetnek egyéb befolyásoló tényezők, ami miatt zöld utat adhatnak egy folytatásnak, de minden misi számít, és az sem mindegy, hogy milyen felépített üzleti terv mentén miféle folytatást kapunk.

  Tényleg, azt vágja valaki, hogy most mennyinél járhat a film?

  Box office mojo 378 millát ír, de a foreign számok egy része 12-e óta nem módosult, Kína pl 156 misin áll, holott még múlt héten átlépte a 200-at… nem teljesen vágom, mi akkor a végösszeg.

 51. Ok, pontosítok, pár perccel ezelőtt még így volt.
  Most a legtöbb régió hirtelen updatelődött 19-ére, viszont a végső összeg nem változott.

  Akkor ez a végső összeg lehetett, csak a foreign fülön nem volt updatelve…

  Hát, így azért nehezebb mászás lesz ez, én azt hittem az a 378 misi már egy hetes adat :P

  Viszont nem ez az első, h kavarnak, mivel szívemen viselem a film sorsát, követem a számokat, és hol hozzáadnak, hol elvesznek. És most nem arra gondolok, hogy először csak a becslések vannak, majd aztán javítva a véglegessel… mintha valaki össze-vissza elszámolná magát :)

  Na jó hát, mindenki hibázhat.

  De ha jól sejtem akkor ez alapján várjak a kifutás után kb még egy hónapot, és addigra talán már a pontos, végleges számokat is tudni fogjuk :)

 52. Jó kis vita, van itt már minden, viszont ami igazán érdekes számomra az valamiért hiányzik, nem említette senki. Az az hogy igencsak eltérő időpontokkal mutatták be a filmet külömböző régiókban. Már az elején feltünt, és szerintem a lapos nyitás, és nagy visszaesés Amerikában az annak is köszönhető, hogy már a fél világ látta, ha nem több. Pedig ennek az elcsúsztatott bemutatóknak is biztos meg van az oka. Kíváncsi lennék mi lett volna a vége, hogyan szerepelt volna ha mindenhol egyszerre mutatják be.

 53. nem látta a fél világ, mert relatíve kevés piacon nyitott korábban. meg amúgy is, mi köze a második heti esésnek ahhoz, hogy látta a fél világ? nem hd rip-et dobtak fel róla az amerikai bemutató előtt, vagy utána egy héttel. ha szereti a közönség, megtartja magának, a 70%-os esést nem tudod visszavezetni arra, hogy előtte hányan látták a többi piacon.

  és ez amúgy sem szokatlan, a világ többi részén sokszor késnek heteket a bemutatók az amerikaihoz képest, de mégis komoly bevételt termelnek – akkor visszafele nem működik a tétel?

 54. Szerintem kurva sokat nyom latba az USA bevétel. Ezért is elég necces a folytatás! A Pacific Rim is hozott 400 fölött de az USA 100 milliója miatt vért izzadt a 2-ik részért!!itt meg 50 nél kifog szállni az pedig vérciki egy ekkora blockbusterként!!

 55. abelh!

  Nem a torrent oldalakra gondoltam, bár kíváncsi lennék egy nem hivatalos számra hogy egyes esetekben mennyit is vesz ki hollywood zsebéből. Hanem inkább arra gondoltam, hogy mire odaért elmúlt a hype.

  Nyilván visszafele is működik, ennyire mélyen sosem ásom bele magam, de ezt nem értem, hiszen többen is írtátok, hogy az Amerikai bevétel az igencsak fontos. Akkor miért nem ott nyitott? Több 150m plusszos blockbuster is nyitott hasonló formában? Nem követem, inkább csak kis érdekesség képpen olvasgatom ezeket a híreket, és ennél a filmnél egyáltalán nem értem a bemutatók időpontjainak eltolását.

  Nem vonok a bemutató időpontjaival és az Amerikai második hétvégi esésével párhuzamot, biztos hogy nem az a hibás a 70%-ért, de szerintem több dolog mellett ennek is benne van a keze.

 56. nem tudom Európában miért nyitott előbb – nem ástam bele magam, olvastam olyat is, hogy az EB miatt féltették.

  Amerikában meg össze-vissza tologatták szerencsétlent, először az SW ellen kellett volna mennie, aztán a BvS mellé rakták nem sokkal, akkor attól ijedtek meg, itt meg éppen volt egy hézag, ahol befért.

  tudom, hogy nem a torrentről beszéltél, azt azért hoztam fel, mert arra sokkal több dolgot lehetett volna fogni. az tény, hogy mire elért az amerikai piacra már brutális negatív hátszele volt, de akárhogy kerülgetjük, ott nem érdekelte a népet és nem is szerették, ezt mutatja a mostani hétvége.

 57. Az hogy az USA-ban 2 héttel Európa után nyitott az befolyásolhatta a bevételt, de Kínában is ugyanazon a héten kezdett, mint az USA-ban mégis ott kaszál a legjobban.

 58. Én is az EB-t hallottam indokként. Szerintem tudták jó előre, hogy USA piacon bukás lesz, ezért nem is arra koncentráltak annyira. Hülyeség volt, de nincs kedvem még egyszer végigjárni, hogy hogy baszták el a saját frencsájzukat már a legelején… illetve én bízok a túlélésbe, de attól még elbaszták :D

 59. Mondjuk arról is lehetne közzétenni egy adatot, hogy a film első heti nyitása után hány ember aktiválta újra a wow accountját, és ebből mennyi pénz jött be.. ( mert én így tettem, ami két mozijegy árának felel meg)..
  Mondjuk ha valaki a sima warcraft 1-2-3 -al nosztalgiázott az természetesen más..

 60. “Hanem inkább arra gondoltam, hogy mire odaért elmúlt a hype.”

  miért múlt volna? amerikában tolták a tvspotokat és posztereket abban a 2 hétben ami az eltérés volt.

 61. human: Nem torzítok én semmit, csak írtam pár példát arra, hogy tetszett/tetszhet ez a film azért jó pár embernek, mert fentebb elő lett adva, hogy ez aztán senkinek nem tetszik csak a fanoknak stb., miközben imdb-n 77ezer szavazatból áll 7.6-os értéken, ami azért nem rossz szerintem.

  Én speciel kezdem unni a bemutatók előtt ezt a “jaj a kritikusok lehúzták a filmet, ezért nem ajánljuk” dumákat.
  Nevetséges, ha valami bejön trailer vagy téma alapján, akkor mindenképp elmegyek rá. Mégis kit érdekel, hogy más mit gondol róla…, legyen már önálló véleményünk emberek.

 62. ProMixer04: mondom, bőven jó h warcraft rajongóknak tetszett, és nyilván pár sima nézőnek is, ez utóbbit sem vitatta senki, mi végig a tömegekről beszélünk a számok alapján, amire nem ellenpélda h 5 ismerősödből 5nek tetszett.

  nekem például a barátnőm sokat wowozott régen a barátnőjével, szóval két játékrajongóról beszélek, és nekik nem tetszett. ez alapján mégsem vetítettem ki, hogy a rajongóknak nem tetszett, mert látom, hogy sok rajongó élvezte a filmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.