Mégis visszatér Noomi Rapace

Bár nem tudni mekkora szerepben, de jelenleg az Alien: Covenant forgatásán van, hiába mondták azt fél éve, hogy nem lesz benne a filmben. Elvileg több, mint egy hétig vesznek majd fel olyan jeleneteket, amikben feltűnik, szóval nem 1 percről van szó, hanem tippre vagy 10-15 percről, aztán majd kiderül.

Ugye a főszereplő nem ő lesz, hanem Katherine Waterston, aki elvileg Ripley anyját alakítja majd.

[Update 2023-ban: lófaszt volt benne!]

20 hozzászólás a “Mégis visszatér Noomi Rapace” bejegyzéshez

  1. Nagyon remélem, hogy sikerül végre egy normális Alien filmet csinálni.
    Az 1-2 de esetleg még a 3 nyomdokain haladva, kiaknázva a világban rejlő lehetőségeket.

    Egyébként egyedül engem bánt, hogy az emúlt 20 év egyetlen valamire való Alien élménye egy számítógépes játék volt?

  2. Remélem az az 5 perc azt meséli el, hogy becsókol neki egy arctámadó…
    Örülök, ha Scott kukázza az egéssz prometheus vonalat. De majd kiderül. Most kétszer is meggondolom lesz e belőle mozi, vagy sem.

  3. Clash: Engem annyira nem is zavarna a Prometheus, ha nem lenne semmi köze az Alien univerzumhoz. Az egésznek számomra kicsit olyan érzése volt, mintha valami random sci-fi történetet utólag próbáltak volna ráerőltetni az Alien világára. Persze lehet, hogy tévedek, de nekem ez volt az érzésem a nézése közben.

  4. Na ugye, hogy be lehet építeni Shaw karakterét sztoriba (még ha nem is sokat szerepelni)!
    Katherine Waterston karaktere pedig még érdekes lehet. Most már azért jobban várom a filmet, mint pár hónappal ezelőtt.

  5. Akkor most az Alien vs predator sztorivonal végleg sztornózva lett? És az Alien 3. és 4. része is? Ugye, az avp-filmekben olyan buktatók vannak, hogy összeegyeztethetetlen a Prometheus-szal. Pl. ott már a maják idején is voltak xenok, itt meg kiderült hogy az első is csak kb 2100 körül jött létre. Vagy a predator filmek, ahol már a kilencvenes években ott virított a xeno koponya. Akkor ezek most mind törölve? Akkor marad az alien 1, 2, meg a Prometheus és a Covenant?

  6. Az Uratok: én nem hullatok könnyeket, ha az AvP sztorivonalat sztornózzák.

    Pedig, én azok között vagyok, akinek ez az egész AvP ötlet nagyon tetszik.

    A gond az, hogy 2 film után nagyon úgy tűnik, hogy fogalmuk sincs, hogy nyuljanak ehhez hozzá normálisan.

    Ez főleg akkor tudatosult bennem, amikor a kettő után az elsőre nosztalgiával gondoltam vissza, mert az legalább nézhető volt.

    Szerintem már ott elbaszták amúgy, hogy kvázi az Alieneket vitték a Predator univerzumba… pont fordítva kellett volna, az Alien rideg sci-fi világába kellett volna vinni a prediket.

    Ha már mindenáron meg akarunk még valamit tartani az Alien univerzumból, akkor az legyen inkább az Alien 3. Rengeteg probléma övezte a készítését, ahhoz képest a hibáival együtt is úszik az első 2 rész (főleg az első) hangulatában, és a nagyon gonosz, nagyon komor mód, ahogy Ripley sztoriját lezárja szerintem a tökéletes befejezése az ő történetének.

    Azt meg, hogy Ripley után ki lehetne az új női hős karakter, azt az Alien Isolation játék szerintem megválaszolta :)

  7. Egyáltalán nincs ezzel törölve a Predator vagy az AVP vonal, csakis az Alien 3 és 4.

    Ripley storyának a lezárásaval egyet tudok érteni, viszont nem így, ahogyan ezt megoldották a 3-ban. Olyan karaktereket húztak ki egy tollvonással (Hicks, Bishop, Newt), akik meghatározó elemei lettek a sorozatnak a 2-ben. Nekem mindig hiányérzetem volt miattuk, szóval speciel én örülök, hogy figyelmen kívűl hagyják a 3, 4-et.

    A prometheusban született lénynek a végén meg semmi köze a jól ismert Alienhez, párhuzamosan létezik a kettő. :) Tudom ajánlani a Fire and Stone képregény-sorozatot. Kicsit összekapcsolja a két világot és a jövöre nézve is tesz utalásokat. Elvileg ugye az LV-426 és az LV-223 egymás mellett kering…. :)

  8. DeadMan: Isten ments, hogy kötekedjek, de miért kell a női főhős? Kb. minden utóbbi Scott filmben női főhős van. (Biztos így jut be az öreg a bugyikba.) De míg anno az első Alien filmnél a „mögöttes” tartalom a nők megerőszakolása, elnyomása meg ilyesmi volt, addig azóta kb. 30 évet léptünk előre. Tudom, hogy már felvilágosult társadalom vagyunk és egyenjogúság van, de most így pár Alien film után nem lehetne egy férfi főhős? Vagy minden egy kaptafára megy Bollywoodban? Szörnyes film… női főhős… cici… sikítás?
    Egyébként is: miért nem lehet elfelejteni Ripley-t? Nem támadásként írom, de az egész, végtelen univerzumban minden „Alienes esemény” Ripley-hez (vagy annak a családjához) van kötve? Mi lesz a következő filmben? Kiderül, hogy Ripley öreganyja már Alien géneket tanulmányozott? Vagy Ripley dédnagyanyja már Alienekről álmodott? Továbbmegyek… az Alien anyakirálynő és Ripley valójában ikertesók, csak majd ez később derül ki.
    Tényleg ennyire nincs ötlet? Arra játszanak, hogy azért fogják megnézni az emberek, mert kapcsolódik Ripley-hez? Nem értem.
    Ridley Scott meg elmehet valahová, de tényleg. Ha baromságokat akar csinálni, csináljon. De ez az erőltetett „belemagyarázom” az Alien univerzumba dolgoknak nagyon nem jó végük van.

  9. petimarci: Azért én óvatosan bánnék ezekkel a képregényes/könyves dolgokkal. Mert lehetett olvasni már betanított Alienekről, meg gondolkodó Alienekről, meg az Alienek agyába „beleérző” emberekről… szóval nem biztos, hogy az, ami könyvben és képregényben van, jól is nézne ki filmben és értelmezhető vagy vonatkozó a filmes univerzumra.
    Persze, voltak nagyon jó és izgalmas történetek már de voltak ultragagyik is.

  10. kerdezo83: Ez evidens és nem is ezt állítottam. Egyszerűen egy jól sikerült sorozat, ami nem mellesleg a Scott bevonásával készült. Vannak benne összekapcsolások, érdekességek, de nem film alap ennyi.

    Amúgy meg felszínre hozott egy erős és érdekes férfi főszereplő karaktert, ami teljesen jól jött ki. Ezt pl átvehetnék, amit már te is említettél. Nem tudom olvastad-e, de szerintem érdemes…

  11. “A gond az, hogy 2 film után nagyon úgy tűnik, hogy fogalmuk sincs, hogy nyuljanak ehhez hozzá normálisan.”

    nem csak a két film után, most komolyan, it tis kitaláltak valamit Shaw nélkül, erre mégis benne lesz Shaw? mi ez a tanácstalanság.

  12. petimarci: bepróbálom. :)
    Bár az hogy Scott bevonásával készült semmivel nem javítja. (És ez szomorú, anno gyerekkoromban ha valaki azt mondta Szárnyas fejvadász vagy Fekete eső majd elájultunk.)

  13. human: jogos, de valahogy még sem akarom, hogy az alien filmes univerzum eltemetődjön. Bár van egy olyan érzésem, hogy ismét valami hülyeséget kapunk majd, úgyhogy valami nagy reform rájuk férne. De láttunk már ilyen gatyába rázásokat, például a Marvel is megcsinálta.

    kerdezo83: női főhős nem kell. De ugyanakkor nem rossz ötlet Ripley után egy másik nőnek átadni a stafétát.
    Nem Sensitive Josh Whedon féle érvelés miatt gondoltam, hanem egyrészt, mert a lánya, Amanda Ripley szerintem nagyon jól átvette a helyét a szgépes játékban, másrészt az Aliennek mindig is jól állt a női főhős. De egyáltalán nem a főhős nemén fog állni vagy bukni bármilyen új Alien film.

    petimarci: ha jól tudom, legalább Hicks és Bishop nem haltak meg. Igaz, az Aliens Colonial Marines elég szar egy játék lett, de abban benne volt, hogy valójában nem haltak meg az Alien 3 elején. Más kérdés, hogy az mennyire számít canon-nak de a lényeg, hogy az Alien 3 miatt nem feltétlenül kell temetni a 2 túlélőit.

  14. Nekem a legjobban a szemem az szúrja hogy… Ripley anyja lesz a főhős… játékban Ripley lánya…. aztán unokája, dédanyja, stb… szakadjanak már le Ripleyről könyörgöm. Annak az volt a varázsa hogy véletlen belebotlott a szörnyekbe és az ő sztorija volt a 4 film. Most kéne már valami új… Az SW be is a Skywalker família kezd uncsi lenne, de ott se mernek elszakadni tőlük, de az mégis érthetőbb miért. De hagyják már hogy Ripli minden női rokona, felmenője, leszármazottja az alienek nyomába ered, és mind harcol velük. Új úrhajó, új hős kell… Shaw meg érthetően nem lehet főszereplő, ha másik legénység lesz a középpontban, ami jó is lenne, ha nem megint női főhős lenne a főhős, ráadásul ripli akárkije.

  15. Mondtam én hogy nem marad ki elég nagy baromság lett volna csak úgy egy mondattal kirakni,mert hogy elvileg róla szólna a folytatás…

  16. DnP kommentjét “folytatva” komoly eufória fog majd el, ha mázlink lesz, és elhalálozik a folytatásban. :) Fogalmam sincs miért, de iszonyatosan idegesített a csaj szenvedése a Prometheusban.

  17. Kezdő snittben leszáll egy mentő hajó, ami véletlen pont rajta landol :) No ennyit talán még elviselek majd belőle :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.