Will Smith szerint Hollywood jó filmekre törekszik

Az év poénja szerintem Smith THR-nek adott interjúja. Röviden összefoglalva: a facebook és többi közösségi média világában már nem tudsz egy jó trailerrel eladni egy hétvégét, mert régen sokkal lassabban terjedt a híre a rossz filmeknek. Mindezt a Wild Wild Westre vezeti vissza, amit még azért akart eladni anno, mert meg akarta nyerni a sztárság és bevételi versenyt, ő akart lenni a legnagyobb, szemben azzal ahogy manapság csinálja, ahol hisz a filmjeiben.

will-smith

A lényeg, hogy szerinte már nem lehet kamuzni a marketinggel, és muszáj a fanokra gyúrni kicsit a termékkel. Azt mondja vicces manapság hollywoodi meetingekre menni, mert egyre többször merül fel, hogy jó filmet akarnának csinálni.

És itt jön a De: még ha így is ülnek neki, ez nem látszik. Elég az idei év blockbusterei között körbenézni. Namost Will elvileg a Suicide Squadért dobta a Függetlenség napja 2-t, reméljük tényleg minőségi döntés volt részéről, és ő tényleg az általa említett meetingekre jár.

Az angol interjúrészlet a tovább mögött.

I had so much success that I started to taste global blood and my focus shifted from my artistry to winning. I wanted to win and be the biggest movie star, and what happened was there was a lag — around Wild Wild West time — I found myself promoting something because I wanted to win versus promoting something because I believed in it…

Smoke and mirrors in marketing and sales is over. People are going to know really quickly and globally whether a product keeps its promises. I consider myself a marketer. My career has been strictly being able to sell my products globally, and it’s now in the hand of fans. I have to be in tune with their needs and not trick them into going to see Wild Wild West…

Back in the ’80s and ’90s you had a piece of crap movie you put a trailer with a lot of explosions and it was Wednesday before people knew your movie was shit. But now what happens is 10 minutes into the movie, people are tweeting ‘This is shit, go see Vin Diesel’. It’s funny to go sit in a meeting in Hollywood now. It’s a new idea that we have to make good movies

Innen.

human
írta
2016. 06. 29. 17:54
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Will Smith szerint Hollywood jó filmekre törekszik” bejegyzéshez

  1. Én elhiszem neki, hogy jó filmekre kezdenek törekedni, bár az már más kérdés, hogy ezekből mennyi valósul meg. Kint is látják, hogy nem lesz ennek jó vége és hiába blockbaster egy film a nézők kezdik elvárni, hogy épkézláb filmet lássanak és ne valami szart kapjanak a pénzükért. Nem elég a CGI orgia.

    Amúgy meg nagyon jól döntött Mr. Smith mikor dobta a Függetlenség Napja folytatást, mert nagyon gagyi lett.

  2. Egyik filmet sem láttam még, de az elozetesek alapján, jó döntést hozott. És ha igaz lenne az, hogy a szart nem lehet eladni, akkor nem a sokadik transformers folytatás készülne éppen.

  3. Sztem inkább arra gondolt hogy amiben ő kíván részt venni az legyen fasza és odabaszós mind történet mind látvány minden szempontból. Tehát nem akarja a nevét adni minden mocsokhoz és ez sztem elég jól sikerült neki az After Earth-et leszámítva! Nem igen tudok rossz filmet felidézni tőle.

  4. Mit kamuzol vili? Te meg a jó filmek, hogyne. Nézzük csak meg, hogy mivel is futottál be………akkora igénytelenséget is ritkán látni. Hol vannak már az igazi menőfiúk, mint Stallone és Schwarzi, akik bár mind csapnivalóan ergya színészek, de MÉGIS, a mai napig élvezem a régi, klasszikus filmjeiket, melyekben atomrobanással zuhanyoznak.
    A te eseted is némileg hasonló vili. Kegyetlenül fostos színész vagy, de előfordulnak szórajoztató filmjeid, mint pl a függetlenség napja. Az jó volt. Azóta csak vigyorogsz a hatfele álló, görcs füleiddel és aranyáron adod el a bio-trágyát a nagyérdeműnek.

  5. Devox18-A “nem akarja a nevét adni minden mocsokhoz” kijelentés azért kicsit merész kijelentés egy olyan színész esetében, aki csípőből visszadobta anno Neo szerepét :D

  6. Jól van Uratok leülhetsz! az ID,Bad Boys,Man in Black hármassal nem kicsit befutott

  7. A Djangot is visszautasította ez a faszkalap. Az idei oscaron meg balhézott mert nincs feka jelölt. Na ennyit róla!
    Wild West, meg Bad Boys mi?… A függetlenség napja, meg a MIB ami nézhető tőle, de egyik se miatta szórakoztató. Erőltetett homoros fekete karakter… csupa szarral a háta mögött. Nem is értem miért akkora sztár ő. Na mindegy.

  8. Az Uratok: Éppen most szidod Stallonet, amikor majdnem Oscart nyert? Ráadásul jogosan nyerte volna meg.Stallone talán a legjobb szinész az összes akciósztár közül.

  9. Volt valami szentimentális filmje, amiben egy kisfiúval játszott. Abban egyáltalán nem volt rossz. Szerintem a Legenda vagyok-ban is jól játszott. A MIB első része, Bad Boys, Függetlenség napja a 90-es évek klasszikus szórakoztató filmjei. Nincs azokkal semmi baj.

    Ezeket a nagy klasszikus akcióhősöket (80-as, 90-es évek Stallone, Svarci stb.) azért illene a helyükön kezelni. Szar, csőegyszerű film az üsszes, csak a nosztalgia rájuk dob vagy 3 pontot minimum. Legutóbb is ment a Pusztító valamelyik adón, gondoltam jó lesz a háttérben, hadd menjen… aztán úgy ott ragadtam előtte, mint annak a rendje, de érezhetően dolgozott bennem a nosztalgia. Mondjuk a beszólások jók voltak még mai füllel is, hangosan röhögtem. :D

  10. @bëiz: A The Pursuit of Happyness-re gondolsz?. Amúgy akivel szerepelt az a fia. :D

  11. Lehet, hogy az volt. Kicsit giccses, szentimentális film, de egyáltalán nem volt rossz benne.

  12. Nem tudom. Én biztos beteg vagyok, de nekem a Wild Wild West is bejött. Simán nézhető volt, sokkal rosszabb filmek is robbantottak már pénztárat, nem értem ennek miért nem sikerült.
    Amúgy látva a Függetlenség Napja 2-t, kétlem, hogy a Suicide Squad képes ennél nagyon butább lenni. Látványos volt, persze, de azon kívül… Amúgy az milyen már, hogy Smith karakterét benne hagyták a filmben, csak átnevezték, és a kis Hemsworthre osztották? Most komolyan, nézzétek meg, dettó ugyanaz a két figura, egy-az-egyben csereszavatosak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.