Blockbuster watch: ezek állatok

Az élőszereplős blockbusterek nyári vergődése mellett százzal, meg százharminccal húznak el az animációs sikersztorik, a Finding Dory után nem sokkal a Secret life of Pets is kasszát rombolt, a vígjáték zsáner meg futott egy közepes tiszteletkört.

TheSecretLifeofPets_article_story_large

Túlzás nélkül felemásra sikerült eddig a Universal éve, az általuk készítettek közül a Hail Caesar, Warcraft, Popstar, vagy a Hunstman hagyott maga után kesernyés utóízt a kasszáknál, de Chris Renaud szinte egyedül pozitívra tudja billenteni a negyedéves könyvelésüket – ő az a csávó, aki rendezgette eddig a Gru két részét. A cuki sárga izék után ismét hálás témába tenyerelt, hiszen az állatok humanizálása szinte akármilyen formában jópofa, pláne ha SOAD-ra csapatják már az első trailerben. Hétről hétre csúsztak felfele az elvárások, de 80-90 fölé nem sokan merészkedtek, de végül a Secret life of pets laza 104 millióval fejelt meg mindenkit.

A kasszapusztítás mellett egyúttal a legmagasabb eredeti animációs filmötlet nyitását is magáénak tudhatja, a trónról az Inside Out 90.4 millióját letaszítva. És ahogy már hétről hétre szól a fáma, nyári szünet, kölykök, erős hétköznapok, szóval innét kezdve a 300 millió a minimum az amerikai piacon, de könnyen 400 környékére is érhet, de nagy kérdés még, hogy mit tud két hét múlva az Ice Age újabb része (a kritikák és a tippek alapján a franchise most fog földbeállni).

mikeanddaveneedweddingdates

A Mike and Dave Need Weeding Dates feltehetőleg a szokatlanul hosszú címmel kívánta volna felhívni magára a figyelmet, hiszen tematikájában, humorában és a marketing hátszelet tekintve is abszolút tipikus nyárközi, lopóúton meghúzódó vígjátékként pozicionálta magát a nagyok mellett. Semmi high concept, nagy büdzsé, Rock, vagy Kevin Hart, csak egy közepesen érdekes alapfelvetés, pár könnyen felismerhető arc (Zac Efron, vagy Anna Kendrick). A bevétel is ez alapján sima papírforma, ám némileg az elvárt 12-14 millió felett 16.6-tal startolt az első három napon és talán megcélozhatja az áldásos és szegényes nyárnak köszönhetően az 50 milliót.

Az elmúlt hétről megöröklött három premier közül a Tarzan továbbra is meglepően jól tartja magát a szép start után is, 50%-on belül esve már 80 milliónál tart és valahol 130 körül végzi majd, a Purge viszont műfaji sajátosságként nagyobbat botlott, de még így is 70 fölé megy, ami a múlt héten felemlegetett 10 milliós befektetés mellett továbbra is kiváló. Az A kategóriás sztárok tendeciózus felszámolását követően a valaha volt egyik legnagyobb rendező nevet is elérte a végzete, Spielberg BFG-je elől ugyan a Pets és a Dory korábban hatalmas közönséget vont el, de tőlük függetlenül is teljesen zavarbaejtően hagy hidegen mindenkit az óriás és kaparhat 50 millióért is otthon, miközben 140-et pakoltak bele.

A Independence Day 2 is 100 millió fölé kicsivel bukdácsolva száll ki, nemzetközileg viszont természetesen szépít és a Conjuring 2 is átcsúszik a lélektani határon, a Free state of Jones pedig továbbra sem érdekel senkit, alig termel 20 milliót otthon.

És akkor flame on! Jövő héten Ghostbusters és nagyon úgy néz ki, hogy szép siker lesz.

Az amerikai hétvégi bevételek a tovább mögött.

 • The Secret Life of Pets – $104,352,905 – össz: $104,352,905
 • The Legend of Tarzan – $21,006,462 – össz: $81,804,174
 • Finding Dory – $20,817,949 – össz: $423,047,192
 • Mike and Dave Need Wedding Dates – $16,628,170 – össz: $16,628,170
 • The Purge: Election Year – $12,388,445 – össz: $58,798,720
 • Central Intelligence – $8,031,386 – össz: $108,231,724
 • The BFG – $7,809,384 – össz: $38,944,146
 • Independence Day: Resurgence – $7,779,531 – össz: $91,575,113
 • The Shallows – $4,804,345 – össz: $45,829,624
 • Sultan – $2,370,244 – össz: $3,382,329

17 hozzászólás a “Blockbuster watch: ezek állatok” bejegyzéshez

 1. jók a kritikák és hát elég erősen tolják mindenhonnan, nehogy a “gonoszok” elfogult előzetes károgása véletlen megfogja és rosszhírét keltse…szóval 50-60 szerintem simán elképzelhető a hétvégén.

 2. Ghostbusters: Hát ez már csak így van. Amit nagyom várunk az többnyire szar lesz, aminek meg szívből kívánjuk,hogy bukjon az tuti siker. Az élet ilyen. :)

 3. Nagyon érdekes ez a Ghostbusters. Elkezdték temetni, aztán most 70% fölött a rottentomatoes-n. Imdb-n pedig – igaz, kevesebb, mint 10 ezer néző alapján – 4 csillag alatt van…azért, ez sokat elmond.

 4. Az Imdb értékelés csak azt mutatja, hogy nagyrészt látatlanban mennyire lehúzták azok, akik már a megjelenés előtt hónapokkal gyűlölték a filmet.

 5. Mondjuk a Secret Life of Pets-t és az Agymanókat összehasonlítani kb olyan, mint egy Karácsonyi Lidércnyomást a Wallace és Gromittal. Animáció mindkettő, csak stílusban más. Anno, amikor elvittem az Agymanókra unokaöcsémet, bent volt vagy 100 szülő a kicsi gyerekével, akik a “manó” szó miatt hitték azt, hogy ez valami cuki mese lesz, aztán látszott a gyerekek fején sok helyen az értetlenség, hogy mi a fene az a tudatalatti. Tőlem is megkérdezték aztán ismerősök, hogy milyen és kb “a címével ellentétben ez inkább szól felnőtteknek”, így kb már a fele inkább másra vitte el majd a gyerekét, míg a Secret Life előzetesén a moziban már kacagott a 2 éves is, úgyhogy borítékolható volt, hogy a számok terén jobban fog tarolni, noha bugyutább is sokkal, mint az Inside Out.

 6. “legmagasabb eredeti animációs filmötlet”
  Azért mert nem folytatás és nem is előzmény, szerintem semennyire nem eredeti. Ugyanazok a karakterek minden animációs filmben, csak a egyszer épp izék, vagy állatok, vagy dínók, vagy autók… stb.

 7. ““legmagasabb eredeti animációs filmötlet”
  Azért mert nem folytatás és nem is előzmény, szerintem semennyire nem eredeti.”

  de az. hogy maga a film milyen az mindegy a definíció szempontjából. de szerintem te sem láttad még.

 8. Alfie:

  “Mondjuk a Secret Life of Pets-t és az Agymanókat összehasonlítani kb olyan, mint egy Karácsonyi Lidércnyomást a Wallace és Gromittal.”

  lehet nem volt egyértelmű a cikk, de ez a bevételekről szól és mivel ezt a listát eddig az Inside Out vezette, engedtessék meg nekem a párhuzam megemlítése.

  Puffin:

  “Azért mert nem folytatás és nem is előzmény, szerintem semennyire nem eredeti.”

  ok, akkor definiáljuk újra az eredeti fogalmát máskor és máshol majd. most arról beszélünk, hogy nem volt előzménye, így a moziban eredeti ötletnek minősül. de ennyi erővel semmi nem az, mert minden történet reflektál egy korábbira valamilyen formában.

 9. A szellemirtok female remaket kotelezo tolni a liberalis medianak. Fuggetlenul ettol szerintem egy trash film elobb nezek granny pornot mint
  Ghostbusterst. Elobb utobb lezdi a Marvel is atoperalni a karaktereit jonnek a noi Thorok meg Vasemberek.

 10. Eredeti animációra szóló kommentekhez annyit mondanivalóm van, hogy úgy hallom lényegében fogták a Toy Story 1 forgatókönyvét és a játékokat kicserélték állatokra. :(

 11. System of a Down – amerikai örményekből álló metál banda :)…nagyon jók :)

 12. Hozzáteszem elég szomorú, hogy mindenkinek csak a szája jár, amikor azt mondja, hogy nem vesz jegyet erre a fosra (GB), aztán ott csápol az első sorban. Pont az ilyenek miatt éri meg a szart az emberek nyakába önteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.