Sötét torony az EW-ben

Baloldalt van a film hőse, A’right lesz a gonosz. A könyvet ismerőknek itt vannak az ígéretek. Itt pedig az, hogy miben tér majd el a könyvektől.

Without doubt, the most significant story change is the absence of two major characters who, in the books, were pulled from our world to join Roland’s quest: the reformed heroin junkie Eddie, and the amputee with multiple personalities, Susannah.

H6KUAgn

EW-TDT

The Dark Tower (2017) Idris Elba  June 18, 2016 - Cape Town, South Africa Photograph by Marco Grob

The Dark Tower (2017)
Idris Elba
June 18, 2016 – Cape Town, South Africa
Photograph by Marco Grob

19 hozzászólás a “Sötét torony az EW-ben” bejegyzéshez

  1. Ez a címlap rettenetesen gagyi. (A második képnek akad némi hangulata, a harmadik pedig túl pozőr.)
    Kuka lesz ez gyerekek. Jobban jár mindenki a könyvekkel. Mire kijön ez a film, végig is lehet rágni azt a hét és fél részt.

  2. Igen, Stephen King történetei csak könyvekben élvezhetőek. De ott iszonyatosan.

  3. Na jó, annyit korrigálnék, hogy az IT filmen is nagyon jó volt. De amúgy teljesen igazam volt/van. :)

  4. Hát én nem vágom ezeket a díszleteket… A Gunslinger nem inkáb western környezetben játszódik, amit csak néhány modern dolog dob fel? Marhára semmi nem játszódik a mi világunkban ebben a részben.

    Komolyan azt érzem, hogy inkáb csináljanak még 5 szellemirtókat, de ezt hagyják békén. :(

  5. Lemaradtál arról, hogy ez egy trilógia lesz? Nem filmesítik meg külön a hét könyvet. A harcos meg amúgy is véleményem szerint egy elég gyengécske könyv volt, annak lényegi történetét 20-30 percben bőven ellehetne mesélni, kár rááldozni egy egész filmet. Plusz, lehet nem maradnának sokan a második részre egy ilyen kezdés után. Egyébként az sem új hír már, hogy a harmadik résszel kezdik el az egészet.

  6. Ja amúgy a második kép rohadt hangulatos, háttérben a Crimson King jelével.

  7. Az Uratok: Ja, az Allj ki mellettem is szar volt. A Remeny rabjai is. Meg a Ragyogas is. Meg az Atlantisz gyerekei is. Ja, azok annyira nem. De mi maradt?

  8. Igen, szarok voltak. A könyvekhez képest abszolút. A Ragyogás egy mestermű, de mint KÖNYVFELDOLGOZÁS, egy katasztrófa. Semmi köze a könyvhöz. Egyik film alatt se éreztem át azt a hangulatot, mint a könyv alatt. Egy King könyvet lehetetlen jól megfilmesíteni.

  9. Az Atlantisz Gyermekei az egyik legjobb King könyv és a személyes kedvencem, és igen, a feldolgozás szar volt. (Nem mellékes: az Atlantisznak igen erős kötődése van a Torony történetéhez.)

    A Ragyogás más mint a könyv, szétválnak egymástól és mindkettő jó a maga műfajában. A legjobb feldolgozás a Remény rabjai, ezt aláírom.

    Szerintem ez a torony katasztrófa lesz. Eddie nem is szerepel benne?

  10. Dave: a’right = alright. Hogy ez a szövegkörnyezetben mit akar jelenteni, azt nem tudom.

  11. “Without doubt, the most significant story change is the absence of two major characters who, in the books, were pulled from our world to join Roland’s quest: the reformed heroin junkie Eddie, and the amputee with multiple personalities, Susannah.”

    Oké, hagyjuk ezt az adaptációt. Vicc az egész. Majd egyszer talán megcsinálják normálisan.

  12. @Jaime Lannister:

    Persze, hogy megvan, hogy trilógiának tervezik. DE egyelőre annyi infó jött a sztoriról, hogy ebben a filmben nem lesz benne Eddie és Susannah – akkor?
    Ez úgy bele fog állni a földbe, mint a szar. Aztán ki tudja, lehet siker belőle attól függetlenül, hogy köze nem lesz a könyvhöz, de akkor meg mia büdös picsáért kell Dark Tower név alatt futtatni?

  13. @Molroth
    Ez mondjuk nekem új hír, hogy ők nem lesznek benne. Így tényleg elképzelni sem tudom mi lesz ebből. Pont ezért mondtam, hogy az első könyvet nagyjából ki is lehetne hagyni, mert azokban amúgy sincsenek benne.

    Ha meg már adaptációk, az “Az” is borzalmas volt a könyv ismeretében, meg anélkül is.

  14. nem olvastam még egyik könyvet sem (shame on me, pedig King fannak vallom magam), de az eddigi képek alapján én tökre várom :D főleg, h mindkét színészt bírom.

  15. @Jaime Lannister: Én ezt olvastam mindenhol, ezért nem is olvastam.
    No meg mert nem lehetett kapni sehol sem7-8 évvel ezelőtt.

  16. Egyre baljósabb ez a dolog. Kár érte. A regények jók voltak, bár nem hibátlanok, de ha itt még a sztoriba is beleherélnek a finoman fogalmazva kétes Roland-casting mellett, akkor ez rotty lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.