A Wolf of Wall Street pénzmosásra volt használva

Tényleg az élet írja a legdurvább sztorikat, mivel a fehérgalléros bűnözőről szóló baromi jó film mögötti produceri pénz nem tiszta forrásból érkezett. Vagyis emberek több milliárdot elloptak a malájziaiaktól, és különböző módokon próbálták tisztára mosni. Ezek egyike volt a film. A produkciós cég tagad. Nagyon durva.

wolf-leo

18 hozzászólás a “A Wolf of Wall Street pénzmosásra volt használva” bejegyzéshez

  1. Most nem azért, de “malaysiaiaktól”? Komolyan? Biztos nincs erre rendes magyar szó?

  2. Szerintem ez nem első eset és nem is utolsó Hollywoodban. A Producerek film/musical is kétes pénzügyletekről szól.

  3. Nincsen ebben semmi meglepő, egész Hálivúd egy nagy pénzmosoda. Nem csak a nagy IT cégek viszik külföldre a pénzt mosni.

  4. szerintem majdnem minden film mögött ott megy a sunyulás… hatalmas pénzek, különös vallások, elképesztő devianciák hazája ez a háliúúúd… :D

  5. Hollywood egy biznisz, nem egy klub, ahol egységes szabályok vannak. Vannak, akik így bizniszelnek, vannak, akik úgy. Van film, ami azért készül, hogy pénzt termeljen, és biztos van olyan is, ami azért van, hogy papíron pénzt veszítsen.

  6. TibChee: őszinte leszek, nem tudom, vagyis éjjel nem tudtam. a sztaki ezt dobta ki az angol hírből kivett malaysian szóra.

  7. Ennyit a sztakiról…

    Amúgy egyetértek, tuti sok filmnél találnának pénzügyi “hibákat”, ha rendesen rájuk néznének, bár merem remélni, hogy nem mindennapos, hogy egy másik országot fosszanak ki érte. :)

  8. Segítek. Az ország neve magyarul Malajzia, a helyes alak: malajziaiaktól (a malájok a legnagyobb ott élő népcsoport, de ha jól értem, nem csak ettől az etnikumtól loptak, hanem az ország összes lakójától). Egyszerűbb lenne azt írni, hogy Malajziától loptak, nem?

  9. “állítólag 1 milliárd dollár került csak Amerikába a maláj kormányzati pénzügyi alapokból a maláj elnök, Najib Razak és pár amerikai bank közreműködésével”
    (cinematrix)

  10. Anonymus: igen, de az nem csak a film, ahogy a linkelt posztban van, hanem másba is toltak zsét.

    Élien: mostanra már tökmindegy, legközelebb jól írom ha szóba kerülnek.

  11. Sziasztok, nem tudok angolul, viszont érdekel mi történt. Ha valakinek van ideje és energiája, pár szóban röviden le tudná írni kommentbe. Köszönöm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.