Don’t Walk Away: Division, Blade Runner, Acélbarlangok, Adam Sandler és Final Score

A Jessica Chastainnel tárgyalnak egy szerepről a The Divisionben. A Tom Clancy feldolgozás (haha) férfi főszereplője Jake Gyllenhaal lesz. Nagyon a videójáték filmeket akarják a következő hullámnak odakinn.

Jessica Chastain

Xavier Dolan (Mommy) nekiül az első angol nyelvű filmjének. A címe The Death and Life of John F. Donovan lesz, és többek között Kit Harington, Jessica Chastain, Natalie Portman, Susan Sarandon, Kathy Bates fog szerepelni benne.

Lennie James (The Walking Dead, Jericho) is szerepelni fog a Blade Runner 2-ben. A rendező ugye Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners), a főszereplő Ryan Gosling és Harrison Ford is feltűnik majd valamilyen szinten.

A The Caves of Steel, avagy az Acélbarlangok című Isaac Asimov regényt is megfilmesítik. Mielőtt örülnénk: Akiva Goldsman írja, aki az I Robotot hozta össze a stúdiónak. RIP in peace.

Oprah Winfrey alakítja Mrs. Which-et a Wrinkle In Time feldolgozásában. A filmet Ava DuVernay (Selma) rendezi.

Sandler tovább folytatja a Netflixen. A Nevetséges hatos és a Do-Over után a Sandy Wexler érkezik tőle, és a cast is alakul már, teljesen meglepő nevekkel: Jennifer Hudson, Kevin James, Rob Schneider, Terry Crews, Colin Quinn, Nick Swardson, Lamorne Morris, Arsenio Hall. A 90-es években játszódik majd és Sandler egy managert alakít benne, aki tele van a sztárság határán levő kliensekkel.

A végére csak a Final Score maradt, ami egy valamennyire érdekes thrillernek tűnik. A történet szerint egy sportesemény közben valakik foglyul a stadionban levő nézőket, és csak egy ember képes a megmentésükre. A szereplőgárda? Pierce Brosnan (The Matador, GoldenEye), Dave Bautista (Guardians of the Galaxy), Alexandra Dinu (Island), Julian Cheung (The Grandmaster).

13 hozzászólás a “Don’t Walk Away: Division, Blade Runner, Acélbarlangok, Adam Sandler és Final Score” bejegyzéshez

 1. Pedig tényleg hogy megörültem az Acélbarlangoknak, amíg nem olvastam tovább a következő sort. Bár én Goldsmant illetően inkább a két Dan Brown adaptáció miatt aggódom. Persze, tudom, milyen lett az I, Robot, és most is nyilván egy Asimov könyvről beszélünk, amit így már én is féltek, de az én szememben a másik két film jelentette a nagyobb fekete pontot.
  Normálisan megfogalmazva: erre a filmre keressenek egy másik forgatókönyvírót, kérem!

 2. Mi a baj az Én, a robottal? Komolyan kérdezem, szerintem jó film volt; miért ilyen nagy baj, ha a rendező kap egy másik Asimov-történetet, mit rontott el először?

 3. andala: mindent? tippre nem sok Asimovot olvastál, ha ezt kérdezed. persze ettől még nézhető blockbuster, csak tojik a könyvre amin alapszik.

 4. Asimovtól néhány novella kivételével mindent olvastam. Szerintem kár erőltetni a megfilmesítést. Az I robotot nagyon szeretem, de nem érdekel, mennyire nem Asimovhoz hű.

  Asimovnál a párbeszédek a legfontosabbak, a szín leírása mindig olyan, hogy bárki szabadon kitöltheti a fantáziája segítségével, ami eléggé kortalanná teszi a művet.

  Mindent a helyén érdemes kezelni.

 5. Az Acélbarlangokból nagyon jó film lehetne és ezt a könyvet a mai technológia mellett simán meg is lehet valósítani!
  Én azért reménykedem! Míg az I Robot történetét nem Asimov írta, addig itt elég a könyvet követniük, nem is nagyon kéne átírniuk semmit. Szerintem ha a látványt eltalálják és normális színészeket keresnek bele, nem lőhetnek nagyon mellé.

 6. Az I, Robottal az ég világon semmi baj nincs… Nem hű a könyvhöz? Na és!

 7. Persze, hogy lehetne belőle jó filmet csinálni. Lehet, hogy elfogult vagyok, de én nem adnék (még) egy Asimovot neki, hogy írjon belőle forgatókönyvet. Mert ja, az I, Robot filmje névleg a könyvön alapszik, gyakorlatilag meg nem, mert pár dolgon meg a robotika 3 törvényén kívül nem sok közös dolog volt. És igen, mondhatnánk, hogy jelen esetben elég a könyvet követniük, de személy szerint Goldsmant én inkább megfelelő távolságban tartanám az adaptálandó könyvektől, Oscar ide vagy oda.

 8. human: Abszolút nem számit semmit sem, hogy az I Robot nem hü a könyvhöz. Filmként legyen nézhető.

 9. human: én is védelmembe veszem az I,Robot-ot. Lehet, hogy nem sok köze van az eredeti műhöz, de az egy novelláskötet, egymáshoz gyakorlatilag csak a témájukban kapcsolódó írásokból, ezért egész estés filmként adaptálni nem is lehetett volna… A film viszont nekem nagyon jól átadta hangulatilag Asimov világát, látványos volt és izgalmas, plusz a karakterek is jók voltak benne, sokszor pont az Acélbarlagok 2 főhősét juttatták az eszembe (Susan Calvin leegyszerűsítése sem szúrta a szememet, az eredeti műben is kifejezetten unszimpatikus volt). Szóval én így is várom a filmet, és nagyon örülnék neki, ha ez lenne az első része egy grandiózus “Asimov cinematic universe”-nek! :)

 10. “RIP in Peace”? :DD Az mi is akar lenni pontosan? Rest in peace in peace? :DD

 11. zsocso, GaVRoS: de számít, mert akkor miért pont I, Robot, amiben vannak komolyabb kérdések is, ha szarnak bele. Nem az a baj, h nem követte a történetet, hanem hogy Asimov szellemiségét sem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.