Arrival-előzetes: kommunikáció az űrlényekkel

Tudjátok, Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario) új filmje, amihez a múlt héten kaptunk teasert, most végre itt a trailer is. Jönnek az idegenek, és egy nyelvész az egyedüli, aki talán képes lesz velük kommunikálni, mielőtt kitör a háború.

Mivel a teljes előzetesben sem sok akciót mutatnak, így komolyan vehető, hogy gondolkodósabb sci-fi lett. És nem spoilereznek el mindent szerencsére. A poszter alatt az amerikai és a nemzetközi előzetes is megnézhető.

arrival-poster

26 hozzászólás a “Arrival-előzetes: kommunikáció az űrlényekkel” bejegyzéshez

 1. Baromi berántott az előző előzetes is de ezek meg pláne. többet nem is nézek. Nagyon jó kis filmnek tűnik!

 2. Ismerős a koncepció a Prometheusból amelyik űrhajóval ketipliznek az elder engineer-ek a film kezdetén.

 3. Mar ezt sem kelett volna nezni:( nagyon jonak tunik de felbasz h megint valami csapos nyalkas cucc az urleny. Jobb lett volna bevallalni valami olyat amit nem latunk, nem tudunk felfogni.

 4. Ja és nekem ez így tálalva tetszik. Remélem ilyen jó lesz a film is. Igaz én elfogult vagyok a sci-fi-kel szemben, de nekem várós. Emlékeztet arra a Richard Dreyfus filmre,amiben fényjelekkel és hanggal próbáltak kommunikálni……..na bassza meg filmszakadás nem ugrik be a címe.

 5. Ez tényleg jól néz ki. Ha tippelnem kellene akkor a kör vagy egy napkitörés vagy bolygó körül esemény előfutára lesz vagy esetleg egy szem anatómiai metszete. :)

 6. Nem hiszem, egy Interstellar szintű mű lesz ez. Nem is várom azt tőle, így nem csalatkozom.

 7. Az üvegfalnál történő kommunikációról nekem Ivan Jefremov – A kígyó szíve című novellája jutott eszembe. ott is így oldották meg, az eltérő atmoszféra miatt. Vajon még honnan nyúlhattak? De azért persze nagyon várós!

 8. Denis Villeneuve lehet megrendezte a Prometheus előzményfilmjét? :)
  Az a hajó full ugyanúgy néz ki mint ott és maga a sima trailer (nem az international) is kb ugyanolyan lúdbőrzős mint annak az előzetesei voltak.

  Amúgy viccen kívül hihetetlenül várom a filmet. Olyan eszméletlen hangulata van, hogy az leírhatatlan. Ezen felül még a téma is nagyon érdekes és izgalmas. ÉS már csak 3 hónap a premierig!! F.ck Yeah!! :)

 9. Alapbol érdekel a téma/film, bar bevallom nem hatott meg a Trailer. Minden mozzanatat lattam mar.

 10. Kezd unalmassá válni ez a fényévszázadokon és féreglyukakon át pont ide kilyukadó, majd várakozó, erődemonstráló idegenes sablon.

  Idejönnek, de nem tudunk kommunikálni velük, na persze. Én sem írom oda a hangyaboly mellé egy cetlire hogy “veszélyben vagytok, hagyjátok el az udvarom, különben végetek…” mert soha az életben nem fogják megfejteni…ha annyival fejlettebb vagyok, megpróbálok az ő kommunikációjukra hagyatkozni.

  Másrészt a trailer alapján ez megint a tipikus példája lesz annak, hogy jönnek az idegenek, itt vannak az idegenek, idegenekről szól, invázió lesz… de alig lesznek láthatóak ők maguk.

  Ebből a szempontból az 5. hullám volt a csúcs…azzal nagyon megvezettek mindenkit. Életemben olyan szar filmet még nem láttam mint az.

 11. Sok sablont hoz a film. Panelekből építkezik, mintha a holivúdiak egyre csak emelnék a tétet, hátha rájövünk valamire végre…
  – számosság (12),
  – nyelvészet,
  – globalizmus (nincs egy vezető, akivel tárgyalni lehet),
  – geopolitikai utalások (akármit is tesz kína, a franciák meg korea követi),
  – egy extraszensz kulcsfigura, aki majd megoldja a dolgot, de csak miután úgy döntött, hogy feláldozza magát (Obi-van az 1. Halálcsillagon ezt már ellőtte),
  – monumentális űrhajók, semmi sunyi beszivárgás (ID4, csak hogy a legutóbbit kiemeljem)
  – időt hagynak, de nem sokat, mintha csak az intelligenciánkat tesztelnék.. (ID4 megint, vagy épp MIB)

  Én azért fogom megnézni, mert kíváncsi vagyok, hogy mi az újabb szintje ezeknek tét(el)eknek. Vagy csak tartják a filmmel a tétet, nehogy lankadjon az ébredésünk két elnökválasztás között, egy olimpiával és EB-vel (nekik Superbowl) terhelve…?

 12. SPOILER

  Elolvastam az eredeti novellát angolul (human, átküldjem?), a filmnek semmi köze nem lesz hozzá a trailer alapján… A novellában nincs semmi háború, semmi dráma; a csaj van a középpontban, ahogy megfejti a nyelvüket, ės ahogy közben az ő tudata is “kitágul”, megváltozik (a lények úgy látják az idővonalat, ahogy Dr. Manhattan, mindent egyszerre, és a csaj átveszi ezt). Nagyon érdekes és értelmes novella, de a fenti trailernek nem sok köze van hozzá…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.