Blockbuster watch: Sausage Suicide

Ahogy cseng le a nyári blockbuster, vagy közkedveltebb nevén folytatás/remake szezon, jó eséllyel még értelmes filmek is megszállhatják a mozit átmenetileg, legalább is ezt kívánta a hétvége 3 széleskörű premierje aláhúzni.

sausage-party

Ha csupán egy győztest szeretnénk hirdetni, a dicsőség egyértelműen Seth Rogen projektjének járna, a Sausage Party 34.2 millióval nyitott 19 milliós büdzséből, ráadásul a bemutatóját azért halogatták egy jó darab ideig, mert egy stúdió sem volt hajlandó felkarolni. Talán mondani sem kell, hogy R besorolású animációs film ilyen magasan még soha nem kezdett, ergo rizikó ugyan volt benne, de minimális költségvetés mellett sokaknak kihagyott ziccer, a Sony viszont ezzel gyorsan kozmetikázza a Ghostbusters deficitjét.

Seth Rogen jó eséllyel így be is húzhat egy újabb 100 milliós strigulát, miután a Neighbors 2 jócskán elmaradt az első rész sikerétől és a Kung Fu Panda 3 is szenvedett otthon.

Őszintén szólva az első ránézésre megjelenésében halmozottan ízlésficamos lila-zöld Peti sárkánya nekem totál kimaradt az életemből, szóval a remake sem fáj, de egyes beszámolók szerint pont a feldolgozások létjogosultságát támasztja alá és erre a közönség azt mondta, hogy 21.5 millió dollár. A nézők is teljesen megbékéltek vele és ugyan kvázi látványfilmként nem nagy ez az összeg, a mozinkénti átlag sem kiugró, de befele is csak 65 milliót forgattak a gyártásra, így a pozitív visszhang mellett akár egy kicsit még fölé is tornázhatja magát.

Az emlegetett harmadik premier pedig az 1500 moziban startoló Florence Foster Jenkins, annak a Stephen Fearsnek a mozija, aki 3 éve globálisan 100 millió fölé vitte a Philomenát (2000-ben meg egy zseniális High Fidelityvel áldott mundenkit), és most Meryl Streep vezetésével némileg harmatos 6.6 milliót hoztak csak össze. Ez még Amerikában nem is lenne vészes, ellenben Hugh Grant annyira megkopott, hogy UK-ban sem érdekelt sokakat a film és nemzetközileg sem számíthat sok bevételre. Úgyis az marad majd meg, hogy ebben volt Wolowitz.

squad-morci

Mindeközben a Suicide Squad – ahogy várható volt – nagyot zúgott a második hétvégéjére, a 67.4% még ezen a nyáron is necces, de ezzel a 43 millióval már 222 van a kasszában és 300 alatt valóban megragad simán. Nemzetközileg 471-nél tart, a vége meg talán valahol 600 környékén.

Végre mérsékelte az eséseit a Bourne és a Star Trek is, mindketten 40%-on belül – és az utóbbiért való aggodalom ugyan nem alaptalan, de erős nemzetközi piacokat a következő két hétben kap, szóval a mostani összetett 212 millió csalóka egyelőre.

A hétvégi amerikai bevételek tehát:

 • Suicide Squad – $43,536,013 – össz: $222,640,741
 • Sausage Party – $34,263,534 – össz: $34,263,534
 • Pete’s Dragon – $21,514,095 – össz: $21,514,095
 • Jason Bourne – $13,846,875 – össz: $127,009,220
 • Bad Moms – $11,362,783 – össz: $71,374,076
 • The Secret Life of Pets – $9,064,565 – össz: $336,166,640
 • Star Trek Beyond – $6,892,793 – össz: $139,772,742
 • Florence Foster Jenkins – $6,601,313 – össz: $6,601,313
 • Nine Lives (2016) – $3,526,166 – össz: $13,576,991
 • Lights Out – $3,215,446 – össz: $61,130,264
abelh
írta
2016. 08. 17. 04:18
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “Blockbuster watch: Sausage Suicide” bejegyzéshez

 1. Korában azt írtad, hogy a suicide squad 133-at hozott az első héten. Most a második heti 43-al viszont 222-t írsz? Megondod, hogy is van ez? Ezeken a boxoffice azámokon sokszor összezavarodok… :/. Kösz

 2. Kyp:

  kiegészül a hétközi számokkal – hétfőtől csütörtökig is termel a nép és nyáron természetesen azok a napok is erősebbek (szünet, szabadságok miatt).

 3. A het nyertese a kolbaszfesztival lolololololo mindenkeppen ugy kell kihozni hogy az SS megbukott.

 4. Nem igazán mitől lenne bukta az SS mikor 2 hete folyamatosan ostromolja a ranglistát. Legalábbis ha hihetek a cikkeknek mert annyira nem érdekelt hogy utána is nézzek. De nyilván a képregényes oldalak nem hazudnak. És már bőven 400 milla felett jár nemzetközileg és van jó pár Marvel film amit maga mögé utasított. :D Vagy tényleg félreolvastam és más listát vezet. :D MErt az túl sokat nem számít hogy mekkorát esett ha közben így is vezet.

 5. Sajnos, ha nem egy sausage party kaliberű film lett volna ezen a héten, hanem bármi erősebb, könnyen leszorulhatott volna a lista éléről ezzel a több mint 60%-os eséssel.

 6. DarkEagle: úgy érted fordítva. Nem nagyon számít, hogy vezet, hiszen az csak a többi filmhez képest győzelem. Az számít, hogy mekkorát esett, hiszen az jelezi, hogy arra a filmre mekkora az érdeklődés. Itt nagy az esés, ami gáz, még akkor is, ha így is sikeres lesz.

 7. (már várom azt a blockbuster watch cikket ahol végre nincs dc vagy marvel film, és bár tudom, hogy ez a szünet sem fog sokáig tartani, de borzalmasan unalmas már ez a “jaj lehúzód a dc-t, pedig a marvel szarabb című duma”.)

  abelh! bourne a befektetéseket is nézve, nemzetközivel együtt, hogyan néz ki? köszi!

 8. @DarkEagle: Azért aggatják rá a “bukta” jelzőt, mert 175-ből készült + a marketingkampányba kb. belement még egy 100-as, szal majdnem 300-ba fájt a film a stúdiónak. Ehhez képest világszerte most áll 470-en, aminek kb a fele ugyebár a mozikat illeti, szal jelenleg nagyjából 230-240 misit hozott a stúdiónak. Ami még egyelőre negatív mérleg. Ezen a héten/hétvégén fogják magukat nagyjából majd nullába/minimális pluszba hozni, utána pedig valszeg eléggé meg fog állni a film. A WB pedig gyanúsan közel sem ezt várta egy SS-től.

  @zolivoros: Habár befektetésekről fogalmam sincs, de világszerte 247-en áll jelenleg a kommentem írásakor (és 120-ból készült).

 9. EVJ:
  Ha a képregényfilmek gyártása a jelenlegi irányba halad tovább, akkor szerinted melyik studió fogja hamarabb feladni, mert átbukik veszteségesbe a mérleg.
  A warner vagy a disney?

 10. Zolivoros:

  az valóban lemaradt, ha már megemlítettem, sorry.

  Amcsiban kis szerencsével most elkaparhat talán 145-150 millióig, ami 60-as nyitás mellett ezen a nyáron még jónak is számít, azon kívül 120 “kintről” és még pár jelentős piac hátra van, de nem raknám 350 fölé nagyon összesen.

  relatíve alacsonyan tartották a büdzsét, 120M manapság nem olyan vészes és szerintem a reklámmal sem szállhattak el nagyon, szóval kábé pénzüknél lehetnek majd.

  nem hiszem, hogy a Universal eret vágna, de azért csalódás a teljes kép. ugye már a Renneres Legacy sem ment nagyon, most meg Damonék visszatértek, mert szerintük volt mit elmondani és érdemes a folytatásra…aztán kiderült, hogy csak mérföldes bullshit volt ez is.

  ezek a visszajelzések, ezzel az összeggel így abszolút csalódás, szerintem nem lesz mostanában folytatása.

 11. Northop: tusé :D nyilván azt a szivárgást is figyelmen kívül hagyja, hogy a nemzetközi vége 750-800 kéne legyen (ezt is lehozták a képregénysiteok szerintem:), a mostani számok alapján simán 700 alatt lesz.

 12. Ezek a szivarogtatasok eleg kicsinyesek miert nem rogton 1 milliradot mondtak. Nagy baj van itt a fejekben. Amekkora lejaratokampany ment ellene es megy azota is ez az osszeg nekem nem csalodas.

 13. Abu remelem egyik sem. Nem szeretnem ha csak bargyu animaciok, silany SWk es f3minaci filmek keszulnenek.

 14. EvJ: nem azért, de nem nagyon számít, h neked csalódás vagy sem :) ha a stúdiónak az, és lázonganak a részvényesek, akkor mindegy lesz, h itt melyik kommentelő szerint hozott eleget. Egy ekkora filmnél sosem elég ha valami “okés”. Itt nagyot kell szakítani. Arról nem is beszélve, hogy harmadszorra is bepiszkolták a brand nevét, és a hírek szerint ez nagyon nem tetszik Kevin Tsijuhara-nak (WB boss)

 15. Human: mondjuk érdekes, hogy a WB kb a saját ellenségévé vált. Amnyira felpörgetik a marketinget, h mostmár mindenki milliárdokat várt ettől. A Guardians ugyanekkora büdzsével mindenki szerint hatalmas meglepetés, h hozott 700+t, ki tudja mennyi marketinggel. Itt meg 750-es nullszaldók repkednek.

 16. Northop: tuti nagyobb volt a marketingköltség az Squadnál, plusz az megugrotta a 750-et ami ennek kéne.

 17. A WB kapja még a manit a játékfigura eladásokból is, plusz pólók stb, nem? Meg a Disney is, nem azért nem lehetett Ironman3ban nő a fő gonosz, mert aggódtak, hogy a játék nem fogyna jól? Kíváncsi vagyok, hogy ezekkel a külön cuccokkal mennyit keresnek még, valahol ezt meglehet nézni, vagy ez az infó nem elérhető? Plusz mi a helyzet akkor, amikor csomó termékmegjelenítés van és a cégek is tömik bele a pénz, mint pl a BvSnél a Jeep, Turkish airlines stb…nekem olyan is rémlik, mintha mondta volna vki anno, hogy az MoS ezekből már a bemutatás előtt visszahozta a gyártási költséget, vagy annak nagy részét. Nem tudom, hogy jól emlékszem-e…de szóval ilyenkor, ha így van, akkor mégis megéri nekik futtatni tovább a franchiset nem? Plusz a Suicide Squadot be sem mutatják kínában nem?

 18. Mekare:

  merchandising számokat kerestem már sokszor, de nem találtam hiteles forrást :( hátha más…

  amúgy ez szép és jó, de amennyi plusz bevétel van, azért könyvelni kell rengeteg plusz kiadást is és nagy rejtély ilyenkor hány irányba folyik a mozis bevétel is.

  amúgy igen, biztos jó befektetés lenne még akkor is, ha a moziban nem térülne meg, de mindenki a profit maximalizálására törekedik. ők sem azért kezdték el a saját univerzumukat, hogy majd megélnek a merchandisingból. hanem hogy pl. a MCU a nagyobb filmeken többszáz milliós a profitot termel csak moziból és azt nyilván szívesebben forgatják vissza a befektetők is, mert szinte biztos hozama van a filmforgalmazásból.

 19. abelh:
  Köszi a választ.
  Megértem a profitmaximalizálási igényt, hát remélem összejön ez majd a DCEUnak is, mert én nagyon élvezem az utat, amit a karakterekkel elindítottak, szóval nyilván reménykedem, hogy megszerezzék a kielégítő mennyiségű pénzt, ami minél több folytatáshoz kell. Így az elején ezt én elfogadhatónak tartom, hiába ismertebbek a figurák, szerintem ez nem csak előny, hanem gát is..és így elnézve mit kell leküzdeni, ez így biztató, ha nem is az, amit alapból várnánk, vagy a pénzemberek vártak.

 20. Kal-El: nem, a WB-nek ennyi kell a filmtől a pletykák szerint, hogy a stúdión belül sikeresnek számítson.

 21. sztem minden blockbuster watch elé mehetne az a mondat, mert eléggé unalmas, hogy mindig le kell írni valakinek…ha valamelyik film alul teljesít az elvártnál az “bukta”, akárhogy is fáj, de hálivudi cégek bizniszcégek, és befektetnek mint mindegyik más cég és elvárnak egy hozamot (még egy pékségnél is van üzleti terv), ha ez a hozam nem jön, a tulajdonosok, részvényesek, stb. majd más kedvezőbb befektetés után néznek, pl: eladják WB részvényeikat és vesznek Disney, Marvelt :-) mert az több profitot hoz

 22. Ez a 750 nem tudom, honnan jött, de tuti hülyeség, irdatlanul sok. 350-400 max költségről írnak az amcsi szaklapok is.

 23. troc: A 750 nem a film költsége, hanem annyit kell hoznia világszinten, hogy a stúdió sikeresnek ítélje.

 24. troc: a bevétel kb. fele megy vissza a stúdióknak, hiszen a mozik is kapnak, meg a nemzetközi piacon a különböző országok forgalmazói és ugye az ottani mozik is.

 25. @troc: Na és ha a költség 350-400 millió volt, és 400 milliót hoz a film, akkor szerinted nullszaldós volt a film a stúdiónak? A mozik tán nonprofit cégek? A nemzetközi terjesztők főállás mellett hobbiból terítik a filmet? Nem. Kurvára nem. Ahhoz, hogy egy film nullszaldós legyen a stúdiónak, a befektetett összeg közel dupláját kell visszatermelnie a pénztáraknál. Ha valamit 300 millióból juttatnak el a mozikba (gyártás+marketing) és 400 milliót hoz a pénztáraknál, akkor az a stúdiónak vastagon bukó.

 26. Mekare MOS al kapcsolatban jól emlékszel,arra emlékszek én is.Abelh egyébként meg: DC extended univerzum: 2 milliárd

 27. Nemzetközi piacról a felénél jóval kevesebb megy vissza, inkább a negyedével számoljatok.

 28. totoro: de a hazairól meg több, mint a fele, a kettő nagyjából átlaga miatt mondja mindenki, hogy a teljes bevétel fele. (és persze emiatt fontos, hogy otthon is erős legyen egy film)

 29. Totoro:

  pl. ezért nem lehetett itt sem megmagyarázni, hogy miért kilátástalan így a Warcraft jövője.

 30. Vagy miért nem kapott a Genesys folytatást. Sokkal fontosabb a hazai bevétel. Fontos a world wide is de nem annyira mint az USA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.