Podcast: Nyilvános vetítés 524: Érvágás a remakehíradóban, na meg a nosztalgia

A szomorú remake hírek mellé a moziban sem szórakoztunk túl jól, viszont legalább a Netflix hozott egy blockbuster sorozatot.

524youtubekep

Premierek: Ben Hur, Pete’s Dragon, War Dogs, Sing Street

Témák:
Megérkezett az Arrival
Nolan jövőre
Bad Santa 2
Remake híradó
Resident Evil

Megtekintve: Midnight Special, Stranger Things, Star Trek Beyond, Suicide Squad, Pets, Warcraft

Letöltés, RSS, iTunes.

A tovább mögött helyben is meghallgatható.

13 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 524: Érvágás a remakehíradóban, na meg a nosztalgia” bejegyzéshez

  1. Sziasztok! Jól szórakoztam mint mindig :)
    Gyorsan pár komment mert mindig elmaradok vele:
    – ugyan már régóta BP-en élek, de Pécsen nőttem fel (a család miatt rendszeresen járok is), szóval a mozi-helyzet az tényleg ilyen :) Régen a belvárosban volt 3 hagyományos mozi (ebből az egyik a Béla által mondott Uránia :) ), aztán lett a Pécs Pláza (azért ez még elég fapados volt egy plázához képest is :) kint a város szélén szinte a pusztában, legfőbb vonzereje hogy kédzült benne multiplex, ami ezzel ki is nyírta természetesen a belvárosi mozikat (akkor mintha kvázi művészmozi irányba mentek volna el, bár ezt most a Ghostbusters cáfolja :) Hacsak ez nem egy kafkai művészeti performance hogy ugyan kiírják hogy ghostbusters de ha van is néző az sem tudja megnézni :))) . Aztán 2004-ben lett az Árkád, ami (bár persze kisebb) olyan mint BP-en a Westend, és ugye ez a belvárosban van, csak (ha minden igaz) az volt a feltétel hogy úgy készülhet el ha nem lesz benne mozi (mert akkor aztán végképp senki nem ment volna ki a csába a Plaza-ba) Na hát röviden ezért olyan a helyzet amilyen :))
    – a Stranger Things nekem is tök jó élmény volt (az utolsó két részt leszámítva, az nem lett túl erős, bár csak utólag tudtam meg hogy nem is mini-sorozat hanem tervezik a folytatást. A gyerekek tényleg jók voltak, viszont a tini-szál az megintcsak főleg a vége miatt, tökbéna). És abszolut átjött az E.T., BMX-banditák, stb feeling, csak akkor még nem láttam a Super 8 filmet (tudtam hogy van csak a leírás alapján sosem volt hozzá ingerenciám) , aztán viszont pont a Stranger Things miatt megnéztem – és hát azóta én nem mondanám hogy ez milyen régi filmek előtt tisztelgés mert ez szerintem lényegében csak egyetlen film előtt “tiszteleg”, vagy inkább lop (?) mégpedig a Super 8 :)) Mintha a készítők azt mondták volna hogy ezt mi is meg tudjuk csinálni csak jobban :) És egyébként igazuk volt mert tényleg jobb lett (a zene is, a fényképezés, képi világ is, főleg a set-design, egyet kiemelve, mennyivel mennőbben néznek már ki az óriás walkie-talkie-k a Stranger Thingsben :)
    – a Warcraft-nál teljesen Wayne-nel értek egyet. Amúgy én sem játszottam Warcrafttal, viszont arra emlékszem hogy 2002-ben (nagyjából a LotR első két része között volt) mennyire tetszett a Warcraft III cimentic intro, és hogy mennyire tetszett volna egy ilyen film. Hát úgy tűnik most már nem :))
    A szándékos rajzfilmes (kicsit karikírozott) hatást értem és megértem,de ahhoz akkor nem ennyire “dark-os” sztori kellett volna (eléggé meglepődtem hogy SPOILERSPOILER vazze itt majdnem mindenki meghalt :) És azt a “mester-tervet”, hoyg Garona azért öli meg a királyt saját kérésére mert az magasabb szempontok miatt majd milyen jó lesz, ezt egyszerűen nem is értem… namind1)
    – ha mar “dark-osság”, szerintem a Nolan-féle Batman-nél ez azért működött mert nem voltak benne természetfölötti hősök.
    – még vissza a Warcraft-hoz, egy kívülállónak meg tényleg érthetetlen volt ez a mitológia, itthon legalább rá tudtam keresni google-ben hogy mi a f*szom az a “fel”, meg zöldmágia meg stb. És komolyan minden egyes ilyen filmes kudarc után meg kell állapítanom mekkora zseniálisat alkotott Jackson a Gyűrűk urával (egyrészt a gyönyörűen megcsinált világ) hogy én a LotR-t sem olvastam könyvben mégsem volt az hogy ne érteném a filmet, teljesen behúzott a világába, és az meg külön jó volt (ami persze már Tolkien érdeme) hogy ha bármi érdekelt, akkor a net-en a könyvek mitológiája alapján mindennek még sokkal-sokkal mélyebben utána tudtam olvasni. És ettől nem azt éreztem hogy a film mennyire szegényes, hanem hogy mennyire gazdag ez a világ, és hogy Jackson milyen zsneiálisan tudta filmre adaptálni.

  2. Én láttam a Super 8-at, mégis inkább ET feelingem volt többnyire, biztos a cangák miatt. :)

  3. A Warcraft nem egy tundermese ez nem a Lotr. Ha ezt tul darkosnak talaltad akkor mit szoltal volna egy Arthas sztorihoz?

  4. Mivel nem ismerem nem tudom mit szóltam volna :) Viszont azt tartom hogy nekem ehhez a látványvilághoz nem passzolt a történet. Mondjuk ennél nagyobb probléma hogy ez a történet egyszerűen egyébként sem volt jó. A harmadik pedig hogy még ez a nem jó történet is kimondottan rosszul (egy átlag néző számára nem jól érthetően) volt elmesélve.

    @Mammut: a Super 8-ben is voltak cangák :) Csak a Sranger Thingsben ez is sokkal jobb lett. Mert hát tényleg sikerült úgy megcsinálniuk hogy mindenben jobb lett.
    (kivéve a sztorit, mert az viszont sajnos sem a super8ben, sem a stranger things-ben nem lett túl erős, persze mondhatjuk hogy a popcorn-szintet azért alulról megütik. De az biztos hogy egyik darabra sem a történet miatt fogok jó szívvel visszagondolni)

  5. Tegnap néztem a Star Trek-et előző héten meg a Suicide Squad-ot. Előbbi baromi jó lett sztem. Sőt a végén a fényképnél még meg is könnyeztem :D A Star Trek Theme pedig még mindig zseniális… Viszont azon csodálkoztam, hogy nem lépték meg a hajó dizájnjának a cseréjét a végén. Hisz anno a sorozat után is lecserélték az Enterprise dizájnját…

    Suicide Squad – lehet bennem a hiba, de valahogy minden hibája ellenére végig élveztem. Mondjuk az sokat elárulhat rólam is, hogy kollégákkal néztem és csak nekem jött be :D Sőt merem azt mondani, hogy jobban bejött, mint a BvS… Aztán lehet, hogy azért mert az elvárásaimat még annál is lejjebb nyomták az előzetes kritikák mint a BvS-nél. :D

  6. ” persze mondhatjuk hogy a popcorn-szintet azért alulról megütik”

    az idei nyáron felülről ütik meg simán. stranger meg főleg.

  7. human: Midnight Special-rol hany percnel beszeltetek? Mert lehet en siklottam el felette, de mintha nem lett volna… :?

  8. human: En hibaztam :D Nem visszatekertem es rajottam, hogy meghallottam, hogy spoiler es valamiert azt hittem a Stranger Thingsre vonatkozik :D es eltekertem…

  9. Egész szórakoztató volt a mai adás is.A “Midnight Special”-nek azért van egy két igen jó része..Való igaz a sztori nem egy nagy durr,de a ZENÉJE.
    .uuuuu:-) David Wingo,a szinészei…a zseniális Michael Shanonnal.
    .kárpótol a hibákert..Tegyetek vele egy próbát!

  10. Kicsit OFF lehet: az 527-ben 36:27 környékén elhangzik, hogy “a hallgatók kommenteljenek, ha szeretnék, hogy ilyenekről beszéljünk”. Kérdés: hova? :D Mert oda nem lehet, a youtubeon sincs fent minden adás, és itt sincs róla mindig poszt (utóbbi két ok miatt tértem át egyébként az eredeti oldalra, mert máshol mindig vártam, aztán nem mindig volt új rész), szóval az ominózus kérdés még egyszer: hova kommenteljünk az adott adással kapcsoaltban? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.