Ők rendezhetik a Captain Marvelt

Egy dolgoban a Marvel kullog a DC után, mégpedig a női főszereplős szuperhős filmben. A Wonder Womant már jövőre nézzük a DC-től, a Captain Marvelnek pedig még csak most keresik a rendezőjét, a filmet pedig 2019-ben nézhetjük majd.

Ők elvileg a legesélyesebbek: Niki Caro (McFarland, The Zookeeper’s Wife), Lesli Linka Glatter (főleg tévés: Homeland, Ray Donovan, The Newsroom) és Lorene Scafaria ( Seeking a Friend for the End of the World).

16 hozzászólás a “Ők rendezhetik a Captain Marvelt” bejegyzéshez

  1. Jó is az, amikor 150 millió dollárt nyomnak egy ismeretlen rendező kezébe. Ez jól szokott elsülni.

  2. Miért kötelező női főszereplőhöz női rendezőt keresni? Miért nem arra koncentrálnak, hogy JÓ rendezőt keressenek hozzá?

  3. A Captain Marvelről nem tudok sokat, de WW esetében azért szerintem ez valamennyire alap, ráadásul Patty Jenkins pl a Monster óta lobbizik a Wonder Woman filmért. A forgatókönyv írók férfiak, de mint rendező beleszólhatott a sztoriba Jenkins is.
    A Russo fivérek a Communityből stb mentek a Winter Soilderbe nem? Megkérdőjeleztétek azt, hogy miért minden áron férfi rendezők dirigáljanak Amerika kapitánynak, miért nem egy JÓ rendezőt kerestek?

  4. 4: eltekintve attól, hogy Russoék már a Communityben is jók voltak, és az internet többségében szereti a community-t, ott JÓ rendezőt találtak, ezértnemvolt kérdés.

  5. 5. kocsolas: “Csak” tv háttérrel jöttek a Russok, Patty Jenkins pedig már filmet is rendezett korábban, szintén JÓt. De ha a Captain Marvel jelöltjeinél akarunk maradni is itt van Niki Caro A bálnalovassal, ami egy szintén nagyon jó film volt, amit nemcsak rendezett, de ő is írt stb.
    Ez alapján itt sem kéne, hogy kérdés legyen…valamiért mégis az

  6. Az itteni három jelölt mindegyike is rendezett már filmet, csak van aki a tévében futott be, van aki meg indiefilmekkel. De sztem Caro itt az egyértelmű nyertes, ő a legprofibb. Tévés rendezőket átmenet nélkül bedobni a mélyvízbe ritkán sül el jól. Mondjuk sztem Suzanne Bier lenne igazán tökös választás.

  7. Mi az, hogy kullog???
    Mindenhol ezt írják, de akkor mi volt az Elektra???
    Best. Film. Evör.
    ???hessteggirlpower???

  8. Elektra és Macskanő nem szuperhősök…
    De amúgy is az újkori képregényfilmeket vette figyelembe human gondolom

  9. Legalább egy szuperképessége mégiscsak volt a filmben: bármilyen helyzetbe került, képes volt megőrizni ugyanazt az arckifejezést.
    Másrészt, nem kell felülni a nyílt provokációnak.

    A témához is hozzászólva, ezek közül csak a Newsroomból, és a Homelandből láttam valamit, de fogalmam sincs melyik részt rendezhette LLG, és sorozatban azért eléggé kötött a rendező keze. Viszont nem gondolnám, hogy rosszabbul teljesítenének, mint Josh Trank. Patty Jenkins Wonder Womanje is jónak ígérkezik a trailer alapján. (Mindkettejüknek egy nagyobb filmje volt tv mellett, és úgy kaptak lehetőséget.)
    A trend szerintem jó. A mainstreamben elfér még néhány nő Bigelow mellett. Vagy tud valaki még olyan rendezőnőt, aki nem művész vagy független filmeket forgat, és nem színészből avanzsált rendezővé?

  10. Patty Jenkins Wonder Womanje is jónak ígérkezik a trailer alapján.

    Trailer alapján az összes DCEU film jónak ígérkezett :D

  11. Venom, Minato: Szerintem azért kötelező, mert sok volt az elmúlt időszakban a derpegés, hogy Hollywood szexista és a nők el vannak nyomva. (Lásd Rose McGowan kiakadását az X-Men: Apocalypse plakátja apropóján)

  12. Mondjuk nem értem…szürke 50 agyhalálán egy nő sem rimánkodott..pedig aztán ott se éppen kedveskedtek a főszereplőnővel. :D

  13. a Seeking a Friendet imádtam, de nem tudom, milyen vonásait lehetne egy szuperhősfilmhez hasonlítani. az egy tök lassú, keserédes, elmélkedős, kicsit vicces film.

  14. Azert jo ez a 2019, mert addigra mar elvileg az Avengers: Infinity War II (bár majd más lesz a címe) is lefut, és egyelőre nem nagyon tudom elképzelni hogy a képregény-“univerzum” iránti amúgy is egyre csökkenő érdeklődésem új erőre tudna kapni – persze kizárni semmit sem lehet… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.