Amikor minden csődöt mond

Akkor ideje a klasszikust újra moziba küldeni. Ez történik most a Terminátorral, hiszen a felújított 3D változattal kicsit dolgoznak a Genisys franchiserombolásán.

terminator_two_judgement_day_ver3_xlg

35 hozzászólás a “Amikor minden csődöt mond” bejegyzéshez

  1. A jelenet, mikor kilép a kocsma ajtaján, full motoroscuccban, és megszólal George Thorogood Bad to the bone zenéje… Badass… és kicsit hatásvadász… de akkor is badass!

  2. Megkövezhettek de szerintem a Genesys se volt olyan rossz. Pláne ha a többi hülye folytatását nézzük a szériának. Akkor simán benne van a TOP 3-ban a Genesys. :D

    1. 1. rész.
    2. 2. rész
    3. Genesys.

    Nálam ez a Terminator széria. A többi raklap fos.

  3. Dark Eagle: Azért a negyedik rész nem volt annyira szar, legalább nem az első rész remake volt…

  4. Épp a minap volt a tv-ben, meg is néztem barátnőmmel és mondom neki ez ennyi év után is még milyen látványos és ütős, időt álló alkotás. Meg hogy ebből nagyon kéne egy BD steel kiadás az első mellé. Meg hogy ezután csak szar folytatásokat csináltak és jó lenne ha Cameron bácsi csinálna egy tisztességes harmadik részt, mely lezárná a szériát és “törölné” az utolsó három filmet.

  5. DarkEagle: nem értek egyet, a hármas legalább fun volt. A 4 ugye a trailerekben el volt spoilerezve, de legalább a jövőben játszódik, a Genisys meg csak egy rossz film, kivéve Arnie-t benne.

  6. 1. 2. rész
    2. 1. rész

    Nem volt több része. Már a Genisyst is szinte teljesen elfelejtettem, pedig most láttam pár hónapja, szóval nyugodtan mondhatom, hogy az is tökéletesen felejthető. :)

  7. Figyeljetek! Senki nem kövez meg senkit, míg meg nem fújom ezt a sípot! Mégha-és ezt véssétek mélyen az agyatokba- mégha azt is mondja, hogy Genisys (durr repülnek a kövek)

  8. Nálam még mindig az első rész a topetalonüber.
    Aztán a második, és a többire meg már nem is emlékszek.

  9. Szerintem meg
    1. 2.rész
    2. 1.rész
    3. 4.(Christian Bale) nemtom miért nem tetszik sok embernek,szerintem nagyon jó
    4. 5.Genesys
    5. 3.rész

  10. Szerintem meg jó minden része a Terminator sorozatnak. Természetese az 1-2 felülmúlhatatlanok, de a többi is bőven nézhető és szórakoztató.

  11. A harmadikat nálam simán megmentette a vége. Manapság egyik blockbuster se merészelne a “gonoszok” győzelmével és egy nukleáris holokauszttal véget érni.

  12. Legalább egy film amire érdemes moziba menni, bár utálom a 3D-t…
    Nálam a sorrend:
    2. Máig az egyik kedvenc filmem.

    1. Sokat öregedett, de még most is jó.

    4. Nem érdemelt annyi sarat mint amennyit kapott. Egész jó, a hülyeségek ellenére is.

    3. Gagyi, szörnyü szinészekkel…

    Genezis: Semmi nem maradt a régi hangulatból, borzalmasan erõltetett, logikaki bakikkal teli, érthetettlen casting és még Swarcenegger sem volt jó, hiába mondják sokan.
    Egy-két látványos jelenet van benne ami jó, de egyégként csak az eredeti megcsúfolása! Én utáltam…

  13. 2: A világ legjobb filmje
    1: klasszikus, de tényleg rosszul oregedett pár trükk
    4: Jövő, látványos, jó sztori, de a vége nagyon bena.
    3: Bator vég, de pár bena jelenet is akad.
    Genisys: Az első tíz perc szuper, aztán egyre gyengébb, kivetel Arnie.

  14. Happy Zoidberg- Azért ne dicsőítsd annyira, mert valószínűleg nem az vezette a stúdiót, amiért meglépte a Skynet lázadását, mert annyira merész badass igazgatók ülnek a székben, hanem, mert így tudták csak biztosítani további folytatások elkészítését. A filmtörténelemben irónikus, hogy pont James Cameron két (talán) legjobb filmjének totális meggyalázása volt az, hogy az általa lezárt történeteket izzadtságszagú folytatással rombolták le, holott az öreg (a stúdiók bánatára), mindig törekedett a szálak elvarrására. (a terminátor és az aliens-re gondoltam).

  15. Egyik kedvenc podcastom tőletek, Human, amiben “összevesztek” a Bélával a Genisys kapcsán. :D

  16. Ezt a jöjjön vissza Cameron és zárja le a szériát sirámot sose értettem, ezzel a filmmel zárta le. Az összes többi rész csak indokolatlan fan filmek amik progresszíve egyre rosszabbak. Csak az első kettő. Remélem IMAXben lesz itthon!

  17. Happy Zoidberg:
    A harmadik rész…a Terminátorok pottyantós budija!
    Többek között épp a vége b***ta agyon az előző két részt is. Semmit nem utálok jobban, mint amikor egy sztoriban a hősök vért hugyozva, de elkerülik a pusztulást, aztán készítenek egy szar folytatást, amiben egy mozdulattal semmissé, és értelmetlenné teszik az egészet. Ez tipikusan az a történetvezetés, aminek -jobb ötlet híján- csak az a célja, hogy még egy epizódot le lehessen forgatni. “-Elkerültük az ítélet napját! -Csak elodáztad. Az ítélet napja elkerülhetetlen….”
    Vagyis teljesen hiába volt Sarah Connor látomásaitól kezdve a Cyberdine církuszig minden, -ennyi erővel a kisfiú John akár meg is tarthatta volna a kissé viharvert T-800-ast a T2 végén- de láthattuk rózsaszín szemüvegben a TErminátort, meg a mellét felfújó Kristianna Loken-t T-x-ként…mert persze egy női terminátor is kellett már. A többi idióta poénról ne is beszéljünk, ami miatt nyoma sem volt az első két rész sötét, fenyegető hangulatának.
    Nick Stahl, mint John Connor pedig külön megérne egy feketemisét.
    A harmadiknál még a Salvation, és a Genisys is nagyságrendileg jobb filmek. Minden szempontból.
    A legnagyobb kihagyott ziccer viszont a Salvation, szerintem. Látványban és hangulatra nagyon jó lehetett volna, ha a “kevesebb több” elvet betartják, és inkább a gépek elleni háborúra koncentrálnak a KYle Reese sztori helyett.

  18. Scorpion82

    Az ítélet napja elkerülhetetlen, mert az egész sorozat egy időparadoxonra épül. Mert ha nincs ítélet napja, akkor nem lesz olyan Skynet, ami újra és újra megpróbálja majd elpusztítani Connorékat, és akkor nem lesz legyőzött Terminátor tech se, amiből az emberek el tudják készíteni a Skynet korai változatát, ami aztán fellázad és elhozza az ítélet napját. Ha elkerülhető lett volna, akkor a T2 nemcsak John-t, de saját magát és az első filmet is kitörölte volna az idővonalról. De nem az. Mert a védelmező T-800-as letépődött kezét nem semmisítik meg, csak a Cyberdineosat, és ezért végül John se és a filmek se törlődnek.

  19. Happy Zoidberg: Nem szabad nagyon ráfeszülni a loopra. A T2 befejezi a sztorit, megakadályozzák a háborút, a rendezői változat befejezése a bizonyíték erre na meg persze a No fate üzenet. Cameron így alkotta meg a történetet, ez volt a víziója. Az, hogy a studio nem engedte azt a befejezést moziba küldeni egy sajnálatos dolog, ettől még az ítélet napját megakadályozták és kész. Ezért aztán mint azt Scorpion82 is leírta a T3 egy olcsó fos ami szembe köpi ezt a remek filmet.

  20. A Terminator 4 szimplán azért szar, mert a háborúból konkrétan szart sem kapunk. A végére rohadtul hiányzott egy nagyobb kaliberű akció jelenet. Mert azt,hogy egy T800-as üldözi a főhősöket mintha már láttuk volna….

  21. Jó dolog ezeknek a régi filmeknek a kicsit felújított változatát moziba küldeni, sokat én is megnéznék ott, de itt Kaposvárott egyet sem vetítettek le eddig ezek közül (Alien, stb).

  22. Mindenképp megnézem, bár biztos fura lesz 3D-ben, de ennyit megér, sőt még többet is.

    A 3. rész nagyon furcsa volt, látszott, hogy Cameron nem ezt tervezte az egész történettel, de annyira nem volt vészes(szerintem). A 4. résznél, meg felcsillant a szemem, hogy végre sikerült 20 év után eljutni a háborúig, és láthatjuk, hogy valóban hova vezethet ez az egész történet. Ráadásul külön tetszett, hogy nem egyből időutazgattak, hanem lassan próbálták felvezetni, hogy mi minden történik ami ahhoz vezet amit 20-30 éve láttunk az első két részben. A hangulata nagyon jó volt, és át is jött amit elképzeltek. Jó színészek, még egy Oscar-díjas John Conorunk is volt(nyilván nem azért a szerepért). Fan ként még azt is elviseltem, hogy Arnold nem szerepelt benne. Erre elkaszálják, és egy borzalmas valamit csinálnak 5. rész címén. Szerintem sokkal jobb lett volna ha a 4. részt viszik tovább, minden féle szempontból.

  23. A T2 olyan szintű ikonikus jelenetet tartalmaz hogy kiemelni sem lehet belőle semmit.

    A T- 1000 – es kijön a tűzből
    ” nem mondtad hogy kérem szépen ”
    A Gatling gun – os jelenet
    Patrick ” összeszedi magát ”
    Arnie ugrat a motorral
    Patrick átmegy a rácson , vagy a végén a feltartott hüvelyujj.

    Felrobbantottak egy komplett több emeletes irodaházat, eltereltek egy folyót !

    Olyan ikonikus az egész hogy még a bakik is legendává lettek.

    A világ egyik legjobb filmje , és kész !

    Erről nem nyitok vitát de szerintem nem is kell.

    Béke !

  24. Az gond az, hogy a háborút okkal hagyta ki Cameron is, mivel ahhoz kb minden idők legjobb forgatókönyvével kéne rendelkeznie a filmnek, hogy a néző ne röhögjön a logikai hülyeségeken, amivel letudta az ember mégis győzni a mesterséges intelligenciát. A 4. rész elejét én például ezért imádtam, mert tök jó ötlet volt, hogy a Skynet hagyta magát, hogy besétáljanak a csapdába aztán atombombával kiirtotta az egész csapatot. Számára úgysem számított a bolygó minősége. Ezért volt aztán a film további részében csalódás az, hogy a Sam Worthington kitépi a nintendo kazit a fejéből és onnantól szabadon mászkálhat a Skynet bázison, mert ehhez a forgatókönyv íróknak le kellett butítaniuk a Skynetet. Ezért lett volna célszerű abbahagyni a 2. résznél, de úgy látszik ezt is jó alázni tovább, mint az Alien univerzumot.

  25. A T2 után nem a fos T3-at kellett volna leforgatni, hanem egy prequel-t, ami a jövőben, a háborúban játszódik, és ott ér véget, ahol a Genisys elkezdődött. Vagyis megmutatta volna, hogy küzdenek Connor-ék, hogy fedezik fel az időfegyvert, stb…Schwarzi is szerepelhetett volna benne, gépként vagy emberként is.
    Aztán ott lezárni, nem gyalázni tovább a dolgpt. Azzal teljes lett volna a sztori.

  26. 1 T2
    2 T1
    3 T4
    4 Genesis
    5 T3 ami baromi csalodas volt a badass es örök 2 után. Gyik akcio jelenetek, gyenge sztori, cg bena stb
    Ha a Genesist kicsit komolyabbra csinálják üthetett volna.

  27. Ja es a folytatást egy 18+ os horror szerü ötlettel lehetne feldobni. Legyen ujra egy megallithatatlan es rettegett haláloszto elleni menekules az egesz. De szaratósan.

  28. A T2 után már egyik folytatásában sem tudták hozni a megállíthatlan gyilkológépet és egyre butábbak lettek a gépek. A mélypont a TS ahol a T800 ahelyett, hogy egy mozdulattal kitépné Connor szívét inkább csak elhajítja a szoba túl végébe. WTF?

  29. csak cameron-ék nem nyúljanak az eredeti színekhez. ettől a teal blue-tól agyf@szt kapok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.