ARQ-előzetes: még egy akcióscifi

A Netflix szállítja, és annyira nem szállt el a költségvetése, de jó sci-finek néz ki az ARQ. Egy olyan szerkezetről szól, ami időloopban tartja a főszereplőket. A srác reggel felkel a csaja mellett, rájuk törtnek, valamit akarnak tőlük, lelövik, erre megint felkel reggel.

Az író rendezője Tony Elliott (Orphan Black) a két főszereplő pedig Robbie Amell (The Flash) és Rachael Taylor (Jessica Jones). Trailer a poszter alatt.

arq_keyart

human
írta
2016. 09. 02. 04:20
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “ARQ-előzetes: még egy akcióscifi” bejegyzéshez

 1. Predestination (időhurok) is ilyen úgy emlékszem. Mondjuk ott nem látjuk állandóan az ismétlést…vagy a lé meg a lola?

 2. “Hát ilyen időhurkos filmet még nem láttam… … Wait!”

  kicsit meglep az efféle reakció, mert én rögtön azt gondoltam, hogy “VÉGRE, megint egy időhurkos film!” – nem sok ilyet csinálnak, mindnek örülni kell.

  ez egyébként hogy megy? “már megint egy komédia…”?

 3. Gyűlölöm az időhurkos filmeket. Kb minden sci-fi sorozat is kap legalább egy ilyen részt, és csak ugyanarról tud szólni mind.

 4. nyilván rengeteg hasonló van, de hát ez minden filmre igaz, senki sem mondta, hogy ez egyedi, csak h szórakoztatónak tűnik.

 5. gort: Igen, pont ugy, meg egy komedia. Egyebkent nem, nem ugy. Arrol van szo, hogy ez nem egy zsaner (komedia), hanem egy alapszituacio. Mintha azt mondanam: ahhh, meg soha nem lattam olyan komediat, amiben egy ifju par hazassag elott all, de az egyikuk apja/anyja egy pocsfej, aki megkeseriti az eletuket, de aztan vicces esemenyek soran kiderul, hogy nem pocsfej es a vegen minden jora fordul. Ohh, wait, ilyet is lattunk mar. El tudom fogadni, hogy van, akinek ez a felutes tesztik es akarhany ilyet meg tud nezni, de azert abban ugye kiegeyzhetunk, hogy az eredetiseg-faktora mar megkopott es nem biztos, hogy konnyu uj, forradalmi, nem 12egytucat ertelmezest adni a tortenetnek.

 6. Nyilván sok más film hasonlít egymásra, de itt alapból a felállás olyan, hogy semmi újat nem tud mutatni, meg lehet velem van a baj, de a 20. után már messzire elkerülöm őket.

 7. Nightstalker: Pont ez az, hogy az általad leírt komédia az alapfelállás után elmehet bármerre, az após/anyós meg végül lehet pöcsfej, vagy mégsem, vagy lehet, hogy az, aztán mégsem, aztán megint az, bármi lehet, de időhurokból eddig csak olyat láttam, ami arról szól, hogy a főszereplő először értetlenkedik, aztán szép lassan összeáll neki a kép, végül megszakítja a kört. Új mondanivalót is nehéz beletenni, mert kb annyi az egész, hogy a döntéseidnek következménye van. Pont.

 8. A Spanyol TimeCrimes (Időbűnök) is erről szólt. Szerintem ebben témában az egyik legjobb.
  Azért ez is jónak tűnik.

 9. Ideje volna egy jo filmet megnézni. Nem is emlékszem mikor láttam olyat. Ha meg szkify az csak még jobb.

 10. Tényleg voltmá’, a Groundhog Day, a Forráskód és a Holnap határa és ez pepitában ugyanazt a sztorisémát követik. Egyedül azért lehetett létjogosultság az első a háromnak, mert műfajilag különböznek (vígjáték / thriller / akció). A Looperben és a Predestinationben hiába időhurokkal kapcsolatos az alapfelállás, nagyon más történetek.
  Ez a fenti viszont semmi újdonságot nem tartogat, de legalább még gagyi is ennek tetejében.

 11. Az alapszitu semmivel sem kötöttebb, mint pl az, hogy megölik/elrabolják a gyereket/nőt/kutyát-macskát aztán a macsó megy és rendet rak, sőt. Mégis mennyi remek film született ebből is.

  Ne mondjátok már, hogy a Groundhog Day, a Scource Code, az Edge of Tomorrow vagy a ST Voyager S03E15 és még sorolhatnám tök egyformák! Hogy egyikben sem volt semmi új a többihez képest!

  A timeloop rengeteg lehetőséget tartogat egy kreatív csapat számára és ennyi alapján ez itt nagyon ígéretes. Aztán persze meglátjuk.

 12. A trélert ki is nyomtam a kétharmadánál, mert ennyi alapján berántott, és nem akarok ellőni semmit :) Bejön a koncepció, és küszöbön a megjelenés.
  Hail Netflix!

 13. Már megint egy film, én már egy csomót láttam, miért nem tudnak mást csinálni?! :((((((

  Amúgy várós, jöhet!

 14. Nem akarom leszólni, de azért látszik, hogy nagyon TV-stúdiós low budget színvonal és perszehogy B-kategóriás TV-sztárok, dehát nem is a big screenre készült!

 15. Repeaterst is megemlítem ha már időhurkos a poszt.
  Az se egy rossz film a témában.
  A Silicon Walley-ből Monica a legismertebb arc benne.

 16. Nem szeretnék senki lelki világába sem beletaposni, de 10 batman, 20 spiderman, xman stb után, az “ilyet már láttam” elszólás kicsit… hogy is mondjam… ;)

 17. devlix: Ki mondta, hogy azokra nem ezt mondanánk? Én például nem szeretném még jópárszor megnézni, hogy hal meg Ben bácsi :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.