Így készül a Ready Player One

Rengeteg forgatási kép, és még videó is került ki a filmről. Spielberg rendezi a videó- és szerepjáték nosztalgia egyik jelentős könyvének moziváltozatát. Lássuk a díszleteket és néhol a színészeket bennük.

CrnBChPWcAAxnmF
Crp0L52XEAEdKVZ

7 hozzászólás a “Így készül a Ready Player One” bejegyzéshez

 1. Nagyon könnyű ebből izgalmas, kalandos és szerethető adaptációt csinálni, a könyv is nagyon filmszerű volt, azonban a sok 80′-as utalásból nem szabad visszavenni, mert az adta a könyv egyediségét. Ha visszavesz belőle, nagyon tucatfilm jellege lehet, és ezen könnyen el lehet csúszni.

 2. Én most járok a könyv vége felé és nagyon élvezem.
  Bár nekem a sok utalás már kicsit erőltetett, kb mintha véletlenszerűen bedobott volna utalást a szerző itt-ott; sokszor nem adott pluszt. pl (kb): belépett a szobába, ami szinte megegyezett a szobával a Hátsó ablakból, az utca úgy nézett ki, mintha a Deus Ex-ben lenne

  Szerintem nehéz a könyvből jó és sokak (akik olvasták a könyvet) számára izgalmas filmet csinálni, mert vajon melyik részeket, bontják ki jobban, a valóságot vagy a virtuális világot (gondolom az utóbbit, de nem feltétlen egyértelmű); hasonlóan képzelik-e el, mint ahogy a szerző/olvasó; mennyire változtatnak meg részleteket.
  Kíváncsi leszek mennyire lehet filmen szabadon használni az utalásokat zenékre, filmekre, stb.

 3. Szerintem meg épp hogy nehéz dolguk lesz, a sok utalás, a járművek stb, kitudja miket hagynak benne, a jogdíjak hátterében. De! A casting nagyon igéretes, Spielpergben érzem még az erőt. Csak nagyon messze an még….

 4. Azert arra kivancsi leszek hogy adjak vissza a Wargamest es a Blade Runnert. Lesz CGI Broderick? A konyv egy mestermu. Vele egyenerteku filmet ugysem fognak tudni csinalni.

 5. A filmes utalások közül szerencsére elég sok köthető valamilyen módon Spielberg-hez, ezért az esetleges szerzői jogi problémák egy része megoldott lehet. De így is marad számtalan olyan jármű és karakter, melyeknek akár csak pillanatokra történő fel-felbukkanása adná meg azt a hangulatot a film virtuális világának, amit az olvasó (legalábbis én) elképzelt és a filmben is várna.
  Ezek nélkül nem lesz az igazi. Ha viszont összeszedik őket, az piszok drága lehet végül.
  Nem tudom hogy gondolták ezt el, sőt azt sem, hogy működik ilyen esetekben a jogdíj-kérdés, de nagyon bizakodom.

 6. Nincs film, amit ennél jobban várnék, ha sikerül a könyvet jól visszaadni… Naponta meg fogom nézni asszem :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.