Pár DC hír egyben: Deathstroke, Mel Gibson és Geoff Johns

Megerősítették, hogy a nemrég bemutatott Deathstroke kosztümben Joe Manganiello (True Blood, Magic Mike 2) fog feszíteni a Justice League utáni Batman filmben.

justice-league

A DC filmekért mostanában felelős Geoff Johns azt mondta, hogy mindenképp foglalkoznak a Batman v Superman: Dawn of Justice öldöklő Batmanével (a Man of Steel utáni lemez most pepitában…). Ezen kívül visszább vesznek a rajongókat megosztó Zack Snyder-dolgokból, például az álomjelenetekből. És konkrétan azt is mondta, hogy a Warneren belül sokáig a gritty és a dark voltak a hívószavak a DC filmekre, de szerinte a reményteliséget, optimizmus is ki kell emelni. Batman is feladná amit csinál, ha valamennyi nem lenne benne ezekből arra, hogy jobbá teheti Gothamet.

Ezt meg nem akartam külön posztba tenni, de a Hacksaw Ridge velencei sikerének éppen örülő Mel Gibson egy nyilatkozatban azt mondta, hogy a Batman v Superman egy kalap szar (piece of shit). Ezt emelték ki mindenhol a hatalmas interjúból. Mondjuk nem nagyon lehetne védeni amit mondott, de láthatóan egyszerűen a kitalált jelmezes szuperhősök nem mozgatják az öreget.

43 hozzászólás a “Pár DC hír egyben: Deathstroke, Mel Gibson és Geoff Johns” bejegyzéshez

 1. Pedig az öldöklő és kemény Batman volt a film egyik pozitivuma. Ha változtatnak rajta, akkor egy újabb öngólt lő a DC.

 2. Joe Manganiello jónak tűnik, bár a fene sem tudja. Általában szépfiú szerepekben láttam, úgyhogy megmondom őszintén sohasem gondolkodtam el a színészi teljesítményén. Bár minek is színészi teljesítmény egy maszk mögött. :)

  Az álomjelenetekből nyugodtan visszább vehetnek. Eléggé indokolatlanul voltak benne a filmben. Még az belefért, hogy Bruce álmában meglátogatja az anyja sírját és egy óriási, szörnyszerű man battel találja szembe magát. Vagy hogy lebeg a kútban felfelé. Ezek a rémálmok kicsit megmagyarázzák az őrületét, meg reflektálnak a fos gyerekkorára. De a jövővizóját nem tudtom hová tenni. Miért látná a jövőt? Hogyan? Jós tehetség? Vagy valaki beültette a fejébe? Egyébként is vacakul lett megkomponálva az a sivatagi álom, a film leggagyibb koreográfiáját sikerült ellőni ott.

  A gritty és a dark hívószavakkal semmi bajom nem volt soha. Jó lenne ha felfognák, hogy NEM EZ a probléma.

  Mel Gibson véleménye nem túl bátor, tekintve, hogy a fél világ egyetért vele. XD A nyilatkozatából kitűnik, hogy ezt a kosztümös világot egyáltalán nem érti, de nem is kell neki. Csinálja inkább sorba a jobbnál jobb filmjeit, mondani meg azt mond amit akar. Egyébként az óriási költségvetést sem érti, azt mondja sokkal kevesebből meg tudná csinálni. Lehet, nem számolt a marketinggel. :)

 3. Pont a kemény Batman volt az egyik legjobb, végre nem finomkodott, hanem odacsapott. Az eddigi DC filmekben ártatlan emberek százezrei haltak meg egy perc alatt, de Batman pár kinyúvasztott gengsztere zavarja néhányak szemét? Normális?

 4. @Wittgen: Ez kicsit Batman elmebajának része. Jason Todd a fejére is olvassa, hogy miért nem ölte még meg Jokert, mikor Joker halálával temérdek ártatlan ember halálát megelőzhette volna.

 5. Amikor elképzelem a DC kreatív megmondó csapatát, egy rakás körbe-körbe futkározó, levágott fejű lúd ugrik be. Halvány fingjuk sincs, hogy merre kéne menjenek.
  Egyébként engem mozgatnak a kitalált jelmezes hősök, de a BvS tényleg egy kalap szar volt. Sivatagi rész konkrétan wtf, hogy került a filmbe?

 6. Geoff Johns a lehető legjobb választás arra, hogy valaki összefogja ezeket a filmeket és egyengesse a franchise útját. Nem, hogy most fognak mindent elbaszni hanem most lesznek végre jók a filmek. Batman meg ne öljön, ez az egyetlen szabálya, tartsák be. Botrány volt amit a BvS-ben művelt. Hála az égnek Johns tudja mit csinál így végre jó kezekben a DC.

 7. Ezt a gritty&dark dolgot egyszerűen képtelen vagyok felfogni. Oké, értem én, hogy Batmanhez ez illik, de azért a DC világ kurvára nem ennyire depresszív ám. Zöld íjász és Flash kifejezetten viccesek, Harley Quinn egyéni szériái Deadpool szinten elborultak, Superman történetei többségükben reményt sugároznak… Egyedül a Gothamben játszódó szériák ennyire átkozottul sötétek, aminek meg is van az oka. Gotham jelképezi Amerika sötét oldalát, míg a többi város jellemzően a jót.
  Értem én, hogy a Warner ezzel próbálja meg a DC filmes univerzumot megkülönböztetni a Marvelétől, de azért nem kéne ennyire szereptévesztésben lenni. Jelmezes igazságosztókról, meg bohócnak, vagy pingvinnek maszkírozott gonosztevőkről beszélünk, ez nem olyan téma, aminél hosszú távon lehet erőltetni a komolyságot.

 8. Ha nem sötét a kezdet, ha nem ér nyakig a szar és még hullámzik is, hogy aztán a hősök összefogásának hála világosodjon ki a világ, akkor az egésznek mi értelme van…Batman egyedül nem ért el nagy változást Gothamben, a város túl él talán, de remény nincs többre..és előbb valamit csinálni kell a karakterrel mielőtt összeteszik a többi taggal, a BvSben másabb, nagyobb célt kapott és Sups inspirálta…a ligával van egy második esélye…ha minden menne egyedül nem kéne a csapat. Még a címbe is belerakták, hogy hajnal…ott a végén a Men are still good monológ kimaradt vagy mi? Terrio még a BvS premier előtt hetekkel elmondta egy interjúban, hogy a Justice League természetesen könnyedebb lesz… nyilván a csatlakozó karakterek miatt is, mint pl Flash, de az egész BvS befejezés miatt is egyértelmű.
  Mit mondott Jor-El papa a MoSban?
  “Eszményt adsz az embereknek, célt amire törekedhetnek. Követni fognak téged botladozva, bukdácsolva, de idővel, kilépnek veled a fényre. Idővel, ha hallgatnak rád, csodákat tehetnek”

  Gibson meg tuti nem is látta a BvS-t, most ha olyan emberek véleménye fontos, akik nem is szeretik a műfajt egyáltalán, akkor elmondom, hogy a 60 éves keresztanyám szerint a Gyűrűk ura egy fos :D

 9. Tegnap megnéztem azt a jelenetet a BvS-ből, amit még a moziban egész menőnek éreztem, de most visszanézve még az is gagyinak hat. Ki írta a dialógusokat ?? Ha nem beszéltek volna sokkal jobb is lehetett volna! Komolyan…

  Lehet egy összeesküvés-elméletem? A Warner arra játszik, hogy csinál pár vérlázítóan szar képregényfilmet, hátha megutálják az emberek a műfajt, megvárja,amíg a Marvel is elvérzik benne és aztán szállítja a szokásos filmjeit, amivel eddig is kaszált!

  Komolyan mondom, minden egyes alkalommal az az érzésem, hogy aki ezekre a filmekre rábólintott, az GYŰLÖLI a képregényeket!

  Viccen kívül, szerintem tényleg ezzel van a baj, a Marvel tud olyan rendezőket találni, akik szeretik is a képregényeket, vagy legalábbis nekem úgy tűnik. Itt szerintem nem az a fő baj, hogy Batman gyilkol, más képregényfilmben is lazán nyúltak néha az alapanyaghoz, hanem ahogyan azt prezentálják. Baron Zemo például közel se olyan karakter a képregényekben, mint amit a Civil Warban kaptunk, mégsem láttam senkit se háborogni miatta, mert a történetbe egy ilyen figuraként illeszkedett jobban. Én személy szerint imádtam a Mandarin csavart az Ironman 3-ban is, sokkal jobban passzolt így a filmbe!

  De a BvS-ben nem tudjuk meg, hogy miért lett Batman gyilkos. Csak úgy. Ehhez volt kedve a rendezőnek…

 10. Mekare: aha, és milyen eszményt is ad majd az embereknek? Hogy legyenek ők is repülő szuperekberek? Vagy hogy ne legyenek undok rosszfiúk a hétköznapokban egymással? Vagy mégis milyen példát akar a JL szolgáltatni? Mindenki csapjon fel szuperhősnek? Az ilyen teátrális monológoktól agyfaszt kapok, kb nulla értelme van a filmnek, és utána jön a belemagyarázás. Arról nem is beszélve, hogy OK, h Bman darkos korszakát éli, de miért is??? Mert ez sem derült ki a filmből. Az ilyen elejtett félmondatokat meg hagyjuk, h elvesztettem mindenkit, blalblabla. Láttuk is, h mitől vesztette el a fejét v csak szarul volt megírva?

 11. Az is kiderül, miért éli a gyászos korszakát. :D
  Ne vicceljetek már, láttátok a filmet?????? Sok esetben jogos a fikázás, de hülyeségeket ne írkáljatok.

 12. Belinkelnék egy képet, ha tudnék… de nem tudok.

  Abban gondolom egyetértünk, hogy Batman mögött itt már igen komoly múlt áll, nem ma kezdte az ipart, ez teljese egyértelmű. Nem kell ismerni a részleteket, de elsétál egy jelmez mellett, amire rá van firtkálva, hogy “HA-HA Joke’s on You Batman”. Nem kell nagy DC szakértőnek lenni, hogy elveszítette a társát, Robint. Nem kell tudni hogyan, nem kell tudni miért, de elveszítette.

  Szóval miért éli gyászos korszakát?

  – Mert elveszette a szüleit, a szeme láttára gyilkolászták meg őket
  – Mert elvesztette Robint
  – Mert a szeme láttára pusztították el az egyik Wayne tornyot, amiben alkalmazottai és ismerősei pusztultak százával.
  – Mert ő Batman.

  És ne mondd nekem, hogy a Robin utalás nem egyértelmű, mert ezt egyszerűen nem fogadom el. Nem kell hozzá elolvasni 600 képregényt, nem kell hozzá látni az eredeti rajzfilmsorozatot sem. Aki ismeri Batmant, az ismeri Robint is, aki a filmben nyilvánvalóan halott.

  Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Alfreden kívül valóban elveszített mindenkit.

 13. Hja, csak egy film nem így működik, h bebasznak egy összefirkált jelmezt a háttérbe, ami kb 2 másodpercet szerepel a filmben, és akkor fel van építve egy karakter. És ha én úgy megyek be a moziba, h nem tom ki az a Robin? Nehogy már csak úgy lehessen vmit élvezni, ha eleget tudok a hátteréről. Egy profi forgatókönyvíró Robin halálálval kezdené a filmet, és akkor ugyanúgy meg van a temetés kerete a filmnek, csak nem a szülők halálát látjuk ezredszerre is, hanem a sidekickét, és már is érthetőbb minden. A szüleit a többi filmben is elvesztette, az meg, h egy idegen lerombolta a tornyát nem tom hogyan hat arra, h a sima emberi bűnökőkkel hogyan bánik.

 14. Northop:
  Nem is tudom, talán az emberek látják,köztük Batman is, hogy minden fostenger ellenére, amit a nyakába borítottak, ha épp nem számukra megfelelően vette le a macskát a fáról stb mégis csinálta tovább, elment a szenátusi meghallgatásra pedig erejét tekintve nyugodtan lekakilhatná őket magasról, aztán még a pacskert is feldobja, hogy mentse a menthetőt. Vagy hogy nem törte Lexet derékba még a tetőre érkezéskor miután ledobta a szerelmét a csipába…vagy hogy még azután is megmentette Doomsdaytól, miután az anyját akarta elevenen elégetni. Batman már minimum egy darab ember, akit inspirált. Ha te nem látod, vagy nem tetszik azon én nem tudok, meg nem is akarok segíteni, meg nem is kell…de ettől még nem lesz belemagyarázás semmi, max neked.
  Elejtett félmondatok és rengeteg mutogatás…ha valaki nem is ismeri a képregényekben történt dolgokat, annyit azért szerintem fellehet fogni, hogy jé ott egy tutira nem Batman jelmez kiállítva..és a viselője nincs meg, miközben Bruce meg épp nem mosolyog, amikor rátekint.
  Egyrészt ettől sem lehet egy boldog ember, de nem véletlenül mutatják meg újra a szülei halálát, mikor végre az anyukán van a hangsúly…és nem véletlenül tör ki a denevér az anyja sírjából…Batman mentális állapota nem ott merül ki, hogy a fickó szeret denevérnek öltözni éjjelente…de tudom ezen cool csak tréfálkozni és utána el is lehet felejteni, hogy kompletten beteg a fickó és az alap ptsd-n és paranoián nem segített az a 20 év Gothamben sem az tuti. De még a Robin halála után sem volt olyan brutál, mint azután a pont után Metropolisban, amikor a frissen árvult kiscsajt a kezében tartva kinézte magának szerencsétlen Sups-t. Még az öreg fekete fickó is mondja Gothamban, hogy újfajta gonoszság van benne…még Alfred is, hogy új szabályok? Ráadásul joggal érzi úgy, hogy az áldozatokkal teli 20 év szart se ért.

  Mindamellett egy csomóan úgy állnak hozzá, hogy Batman egy igazi gyilkos, mintha legalább kiskutyákat dobott volna tűzre és random embereknek vágta volna el a torkát egy nyugdíjas otthonban.

 15. Nem értünk egyet. Szerintem egyértelmű volt. El is engedhetjük a dolgot, mert nem igen fogunk zöldágra vergődni. :)

  Biztos van olyan ember, aki nem tudja, ki az a Robin. Ők valószínűleg nem mennek be egy BVS filmre. :D És még egyszer mondom: nem kell eleget tudnod a hátteréről. Nem kell tudni mi történt. Robin halott, ennyit kell tudni.

  De hogy pontot is kapj: baromi jó lett volna, ha Robin halálával indul a film. Megcsinálhatták volna eszeveszetten ütősre és picit erőszakosabbra is a megszokottnál. Persze akkor a PG13 kuka.

  Átírhatták volna a Márta jelenetet is. Mondjuk Márta nélkül. Meg nem is biztos, hogy szükség volt Luthorra és Dommsdayre. :D

  Szóval íme a jó BVS forgatókönyv vázlata:
  – Joker brutálisan megöli Robint. (J. elmenekül)
  – Superman lerombolja Metropolist. Bruce rohangál mint egy ütődött.
  – Bruce nem találja Jokert, ezért minden dühét Supermanra fordítja
  – Bruce Joker keresése közben nagyon agresszív. Ez nem tetszik Szupinak.
  – Összekapnak, Batman megöli Supermant.

  Vége :D

 16. Northop: Teljesen egyértelmü volt 10 másodperc alatt is, hogy Joker megölte Robint. Mint ahogy bëiz is irta meg volt rendesen alapozva, hogy Batman miért olyan kemény és kiméletlen. Teljesen felesleges ebbe belekötni. Nem kell mindent a néző szájába rágni.Amúgy meg egy csomószor ölt a képregényekben. Nem is értem, hogy ez miért probléma.

 17. Zsocso: képzeld el a Sithek bosszúját úgy, h a film közepén van egy kép a falon Anakinról és Palpatinról amint dumálnak, és ennyivel el van intézve a sötét oldal felé fordulása. Mert ez kb ugyanaz. Oké, h a képregényfanok be illesztik a képregények kontinuitásába, de egy filmben fel kell építeni a dolgokat. Meg kell mutatni. Ezért FILM, nem egy fotóalbum. Am meg nekem nincs azzal bajom, ha B öl, nem is mondtam ilyet, de ha eltérsz a karakter általános ábrázolásátol, akk indokold meg rendesen. Nem mintha Hack Snydernek, vagy Goyernek bármi fogalma lenne, h egy film mit igényel,

 18. Érdekes, én úgy vettem észre, h csak a képregény rajongóknak szúrja igazán a szemét, h Batman ölt, az átlag nézőknek nem, mert nem tudnak a “ne ölj” szabályról. Szóval aki annyira ismeri Batman-t, h tudja a képregényekben nem öl, akkor az biztos ismeri Robin-t is, szóval tudhatja, h Robin halála mit jelenete Batman-nek. Aki meg nem ismeri Robint, az annyira nem járatos a képregényekben, h fennakadjon holmi “ne ölj” képregény szabályon. Szóval, szerintem ennyi magyarázat elég volt a filmbe, a képregény rajongó össze kéne tudja rakni a dolgokat, az átlag néző meg amúgy sem akad fenn azon, h Batman megszegett vmi képregény szabályt.

 19. @zsocso: Kit ölt meg Joker? Olyan, hogy Robin nem is volt a filmben. Amennyire tudom, beszélhetsz akár Robin Scherbatskyról is, bár ő a konkurens univerzumban van épp…

  De most komolyan, így nem lehet filmet építeni. A film egy önálló mű, és a DC filmes univerzuma épp eléggé különbözik a képregénytől, így meg aztán végképp nem várható el, hogy az emberek tudják mi történik. Olvastam én is ilyen érveket, hogy “olvass utána ennek, meg ennek, meg hallgasd meg a rendezői kommentárt, stb” de ez nem így működik. A film NEM kezelheti a bemutatott világon kívüli eseményeket úgy, mintha azt a nézőnek tudnia kellene.
  Szóval oké, Joker megölte Robint, aki a képregényvilágot nem ismerők számára totál idegen, nem tudják ki volt, mi volt, milyen kapcsolatban állt Batmannel, miért kéne tehát, hogy egy átlag filmnézőnek leessen, Robin halála indította el Batmant a darkos depresszió útján?
  Egyszerűen hülye a WB. Ennyi. Nem kell ezt túlragozni, totál amatőr idióta módjára fogtak neki az univerzumépítésnek. Kapkodnak össze-vissza és komplett JELENTŐS történetfolyamokat akarnak letudni egy-egy kétmásodperces kikacsintással, amit még a rajongók sem vesznek észre ha épp akkor nyúlnak a kólájukért, nem hogy az átlag filmnézők, akik ha látják sem tudják mit kell látniuk.

  @bëiz: Ha csak azok mentek volna be a Hangyára, akik tudják ki az a Hangya, nem termelt volna Marvel szinten minimális marketinggel 520 milliót. Szóval nem, rohadtul nem jó érv, hogy akik bemennek egy BvS-re, tudják, ki az a Robin.

 20. Nem tudom…én négy másik emberrel láttam a filmet a moziban kétszer, akik semmit nem tudnak a DC képregények világáról az eddigi filmeken/sorozatokon kívül…ők mégis felfogták már elsőre is…most vagy ők a “zsenik” vagy…ööö

 21. Utoljára: még ha tudod is, ki az a Robin, attól még ez nem egy gondosan felépített motiváció. Persze te mögé képzeled a képregényesháttértudást, és betöltöd a lyukakat, de én elvárom, h legalább a címszereplő jelleme ki legyen dolgozva.

 22. Mekare – nyilván zsenik voltak.

  sgtGiggsy – Komolyan a Hangyát hasonlítod össze Batmannel? Ne viccelj már, Batmant még a 70 éves nagyanyám is ismeri XDXDXD Továbbra is tartom, hogy a mozibajárók jelentős része, tudja, hogy ki az a Robin.

  Sok hibája volt a filmnek. Túl sok is, de ez éppen nincs köztük.

 23. Épp ez az amire utalok, aki nem tud semmit a képregényekről, azoknak elég motiváció volt adva ebben a filmben a párbeszédek alapján, akik meg ismerik, azoknak ott voltak az easter eggek, h további infójuk legyen. Szerintem a képregény rajongók nem tudnak csak átlag nézőként gondolni a filmre, és hiába rakják össze a dolgot az easter egg-ek segítségével meg vannak győződve róla, h az átlag nézőnek ez kevés. (Magamból indulok ki, épp hogy csak a Batman filmeket ismerem, nem is akadtam fent azon, h Batman ölt, mert ebben a filmeben ez “normális” volt.)

 24. sgtGiggsy: Ezt a kólás dolog jól fogalmaztad meg! Én is pont erre gondoltam, ugyan nem küszöb alatti inger szintjén, de most tényleg kb 3 másodperces jelenetről beszélünk, amiről le kellett volna, hogy vonjunk valamit. Elismerem, hogy én nem vagyok zseni, csak egy egyszerű bölcsész, de ez a jelenet nekem nem mondott sok mindent Robim haláláról, mert valahogy Robin “darkosított” kosztümjéről nem esett le, hogy az egyáltalán Robin kosztümje! Ami egyébként egyáltalán nem árulkodik arról, hogy a viselője halott lenne…

  Ha meg már Robinról beszélünk: a Nolan trilógia alatt a Warner kézzel-lábbal tiltakozott Robin ellen, Nolan valahol még azt is nyilatkozta, hogy ha mégis beletennék a forgatókönyvbe akkor nem vállalja a rendezést. A végén mégis belerakták a TDKR-be úgy, hogy az a legkevésbé se hasonlított Robinra. Most ezek után honnan kéne tudnom, hogy a Warner mégis meggondolta magát?

 25. Bocs a duplázásért, csak még egy kérdés:

  Akkor most nem Harley ölte meg Robint? Csak mert egyes jó szemű egyének szerint ez szerepel a Suicide Squadban valahol( én láttam azt a filmet is, de ez infó elkerülte a figyelmem.Újfent.).

 26. Részt vett benne, de nem ő ölte meg…ez azt is jelentheti, hogy odacsalogatta, azt is hogy egy ő adta Joker kezébe a feszítővasat…de nem ő ölte meg

 27. Ennyire képben vagy a warner pletykákkal, de fogalmad sincs, ki az a Robin? XD Furcsa ez így. Azt tudjátok ugye, hogy a Nolan filmeknek semmi köze ehhez az újhoz?

  Ráharaptarok erre és nem engeditek, holott ez a film legkisebb problémája.

  Ha így látjátok, akkor elfogadom. Ezek szerint ez is egy újabb “hiba”. Mondjuk én akárkivel beszéltem, mindenki értette ezt az apró utalást. De ha ti nem értitek Robint, akkor vegyétek úgy, hogy amikor a veszteségeiről beszél, akkor a szüleiről beszél, meg talán arról a többszáz ismerőséről, alkalmazottjáról, akik meghaltak a Sup vs Zod csatában.

  Az sem tűnt fel egyébként, hogy a Wayne birtok is leégett?

 28. ” Teljesen felesleges ebbe belekötni. Nem kell mindent a néző szájába rágni.”

  hát a Luthor szál helyett nyugodtan rághatták volna inkább ezt, szerintem ezt még te is elismered.

  Általában ilyesmi motivációt úgy szoktak kivitelezni, hogy bemutatják Batman és Robin kapcsolatát, esetleg egy közös akció közben, és utána elveszik tőle Robint, hogy érhető legyen a motivációja. Tudom, ez csak több ezer éves (kivéve akció) történetmesélési technika, manapság elég villantani dolgokat.

 29. @bëiz: Vagy már mindenki, akivel beszéltél, olvasott arról az utalásról a neten. Őszintén? Nekem abszolút nem rémlik a dolog, még csak az sem, hogy hol volt a nevezett jelenet.
  És a Superman vs Zod csatában meg olyan sok ismerőse azért nem halhatott meg, mert eleve legjobb emlékeim szerint az Metropolisban zajlott, Brucenak meg milliárdosként és igazságosztóként is Gotham a fő működési területe. Nem mondom, hogy nem ismerhetett onnan embereket, de azért olyan nagyon közeli barátai nem nagyon lehettek ott, akiknek a halála miatt hirtelen ennyire befordul.
  A filmes-képregényes világ egyik legikonikusabb karakterének a motivációit ne akarják már elejtett félmondatokkal megalapozni! Különösen egy olyan sztoriban, ahol ennyire szembemegy a saját értékrendjével. Különösen egy olyan sztoriban ahol “Martha”

  És nem, nem hiszem azt, hogy a mozibajárók jelentős része lenne tisztában azzal, hogy kicsoda Robin. Batman? Naná. De Robin? Az ezeréves sorozatot Quahog polgármmesterével hagyjuk, Batman rajzfilmeket inkább csak fiúk néztek-néznek (most az Animated Seriesre gondolok) a két Schumacher mozi meg átkozottul rég volt, és különösen a Batman&Robint, a szereplőket is beleértve erősen próbálja mindenki kitörölni az emlékeiből. A Nolan féle trilógiában pedig nem volt Robin, csak Joseph Gordon Lewit-ról derült ki az utolsó előtti jelenetben, hogy kikacsintásként az az egyik keresztneve, meg ő lenne a következő Batman (ami egy Robin funkció). Úgyhogy nem, Robin kurvára nem ismert, azt meg már hagyjuk is, hogy aki még Robinról, mint Batman sidekick hallott is, azzal továbbra is jó eséllyel nincs tisztában, hogy volt belőle hat is az idő folyamán (már amennyi most eszembe jut). Dick Greyson (Nightwing), Jason Todd (őt ölte meg Joker, aztán miután Ra’s Al Ghoul visszahozta, belőle lett Red Hood – ezt fejtsd ki egy filmben olyanoknak, akik még Robinként sem ismerték), Tim Drake, Damian Wayne, Stephanie Brown, Carrie Kelley.

  Szóval nem, továbbra sem épelmjű építkezési mód az, amit a WB folytat a DC filmes univerzummal, és nem is igazán értem, hogy miért védik egyesek kézzel lábbal a dolgot. Egy rakás történetmesélési szabályt megszegnek, és nem azért, mert annak célja lenne, mint mondjuk a Memento esetében volt, hanem azért, hogy minél gyorsabban legyen nekik is egy MCU méretű univerzumuk. Össze-vissza tologatnak fontos eseményeket az idővonalon, Supermant, Flasht, Aquamant, Wonder Womant, Cyborgot nulláról hozzák be, Batmant, Jokert, Harleyt, Deadshotot készen, Robinból már a másodikat is holtan, Lex Luthort pedig kompletten átugorva a fiára cserélve… Kétségbeesetten igyekeznek egyetlen év leforgása alatt ott tartani, ahova a Marvel jutott hét év alatt, és ezért az egyik legnagyobb durranás eseményt (BvS) már elsőre ellövik, a szociopaták illegális black-ops különítményéből meg metahumán elhárító osztagot csinálnak, mondván Harley most az egyik legnagyobb durranás a DC univerzumban (a helyi Deadpool), tegyük már be valahova így bármi előkészítés nélkül (nem, az ötperces flashback az nem előkészítés, különösen egy olyan bonyolult pszichopatológia esetnél, mint Harley Quinn)

 30. Nem győztél meg sajnos. Abban igazat adok, hogy nem így kellett volna építkezni, túl gyors, felszínes. A film is lehetet volna jobb, de fentebb már leírtam, hogy nekem hogyan tetszett volna a legjobban. Nagyjából átírtam volna az egészet, ha visszagörgetsz látod. Mindezt azért írom, h lásd, nem valami véresszájú fan vagyok. De! Robint ismeri a többség. Attól hogy te nem emlékszel rá, mert épp ásítottál vagy a telefonodat nézted, nem indok semmire. Szerinted a Wayne toronyban nem voltak barátai, de ezt csak úgy beleképzeled, mint ahogy én is beleképzelem, hogy talán voltak. Nem jutunk előbbre, szóval hagyjuk, mindegy is.

 31. Az elvakult DC-fanatikusokat semmivel nem lehet meggyőzni. Akinek még mindig nem esett le, h miről van szó, azzal tényleg nem érdemes tovább vitatkozni.

 32. Nem, de ez az Oscar díjas rendező sem képregényfilmek készítésétől lett az, ahogy a keresztanyám rühelli a fantasyt, kb annyira nem bírhatja Gibson sem az egész képregényes műfajt, legalábbis a szavaiból ez jön le…ahogy írtam már korábban igen biztos vagyok benne, hogy meg se nézte a filmet kb, de ha igen, az se számít igazán. Nekem aztán papolhat a világ legjobb musical rendezője pl a horror műfajról, hogy az micsoda fos..ha eleve nem szereti a műfajt, nem érdekel ki ő, nem lesz a véleménye alapigazság…attól még ő is csak egy ember egy bizonyos ízléssel, ami a díjától, még nem lesz követendő példa. Terrio, Affleck pedig szintén Oscar díjasok…most fontos az a díj egy film megítélésében vagy nem? Vagy csak ha egyezik azzal, amit hallani akarsz?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.