A Wonder Woman lightos lesz

Gondolom megkapom, hogy DC hater vagyok, pedig ezt a filmet nem a Warner/DC eddigi teljesítménye miatt várom kevésbé, hanem mert unom már az eredettörténeteket. A lényeg, hogy a nyilatkozatok nekem furcsák.

Ezt a producer mondta:

‘Wonder Woman’ is very different in tone and style than ‘Batman v Superman’ and ‘Suicide Squad.’ We pick directors who have their own points of view, so that each of our films will have their own personality.

Röviden: fontos a rendező személyisége és látásmódja, azért választják azokat akiket. Namost a Wonder Womant rendező Patty Jenkins a lehúzos Monsterről híres, és ezen kívül pár komédiasorozatba rendezett részt, na meg a Killingbe. Hát ez alapján nem az jutna eszembe róla, hogy “light”. Erre ilyet szól a DC feje, hiszen még a Suicide Squad kapcsán is sok volt a túl darkos megszólalás:

There’s a misconception that DC or Warner Bros. has made a conscious decision for all our movies to be darker or edgier. That’s not the case. Fans of the DC universe know that there are characters, like Batman, who are darker, but there are others like Wonder Woman, who are hopeful, optimistic leaders, and the tone of this film represents that. Patty brought a beauty and a sense of lightness or humor, and a little romance to it. It’s a very aspirational movie.

Röviden: nem direkt darkosak a filmek, hanem csak karakterhűk, Batmanhez a sötétség illik, viszont Wonder Womanhez az optimizmus, a humor és egy kis romantika. Ezt hozza Patty szerinte.

Amúgy elfogadva azt, hogy tényleg jól összegyúrja Jenkins a karakter főbb vonásait, nekem továbbra is benne van ezekben a nyilatkozatokban, hogy nem értik. A Nolanes Batmanek is sötétek, és a BvS is az, az egyik mégis siker. Avagy a kidolgozás a baj, nem a drámai hangvétel.

13697158_508459295990939_8189035185843358640_n

29 hozzászólás a “A Wonder Woman lightos lesz” bejegyzéshez

 1. Jaja a legszörnyűbb ilyen megmozdulás az Acélemberben volt , teljesen átélhetetlenre csinálták meg Superman drámáját , pedig a filmnek voltak jó pillanatai , ezzel szemben a BvS-ben szerintem mindez kicsit jobban sikerült ( a bizottsági ülés ),de pár apróbb jelenten kívül ez ki is fújt , és valahogy a végére el is tűnt, míg Nolan a zseniális kompos jelenettel a film végi akció közben is fenntartotta ezt a sötét hangulatot , teljesen átélhető, kilátástalan helyzetet hozott össze fantasztikus volt. Kell a sötétség ha van hitele, és átérezhető a súlya , mert amúgy könnyen átesik üres hisztibe és picsogásba.

 2. Azért elég sarkított ez a fordítás!

  Pl.: mivel Batman amúgy is egy sötét tónusú hő, ezért hozzá a darkos/komorabb stílus dukál, WW ezzel szemben egy reménykedő, optimista típusú karakter, akihez egyszerűen nem illik az a fajta világ megjelenítés, mint a Batman vs Superman esetén. Hozzá köthető fogalmak inkább az optimizmus, reménység, szépség, humor/amit Pine fog képviselni, romantika/báj (szerelem meg kell ugye).
  Szóval egyszerűen nem illik hozzá az a világkép. Persze vannak olyan sorozatok is a képregényekben!

  Amúgy csatlakozom Jence4-hez, hogy maga a mondanivalójával nem volt gond a filmekben, egyszerűen ez a világ illik a ezekhez a karakterekhez és inkább a rossz rendező döntések (rossz vágás stb), mintha csak arra gyúrnának, hogy jó, a képi világ adott szuperkirályság, de inkább dobjunk valami összefüggő történet az asztalra aztán kész. Pedig ha csak párszor átnézik pl már a scripteket lehetettek volna ezek jobbak is. Meg azért néha rájöhetnének, hogy bullshit dolgokat ne rakjanak bele….

 3. (bocs a többszöri kommentert)

  Tenyleg arra építenek, hogy a Marvel filmek azert jok, mert könnyedebb a hangulatuk, es akkor ok is ezt akarjak? De tegyuk fel, hogy most a Marvel a Doctor Strange-dzsel behúz egy darkos filmet, ami meg jo is. Akkor a DC csak pislogni fog, es nez maga elé, hogy ‘ezt meg hogy a francba csinálták?’?

 4. #6: azt a Marveles fizetség miatt várja :D jk .. amúgy DC párti vagyok de kicsit nálam is lejebb ment a várási factor. Mondjuk egy jó trailer visszahozhatja még. Ezzel pedig sztem nincs baj, a tonus ne mfogja meghatározni a film minőségét. Lenyilatkozták, hogy minden film más tónusban fog készülni.. nem fogja a tonus meghatározni a filmet semmi esetben sem

 5. Van aki nem varja Dr. Stranget? Ilyen szereplogardaval akkor is kiraly lesz a film ha egesz vegig egy asztal korul ulve kartyaznak, isznak meg bofognek. :)

  (Persze innen lehet nagyot koppanni is de en bizakodo vagyok)

 6. Mindenki várja a Dr. Strange-et, nem kell félreérteni. Csak arra reagáltam, hogy human unja az eredettörténeteket, és ezért nem várja a WW-t. Gondolom Cumberbaccsra premierkor fog beülni, mint ahogy azt minden jóérzésű ember teszi :P

 7. He, ilyen szereplőgárdával…
  Hány meg hány film volt gáz, ilyen meg olyan szereplő gárdával már? :D

  De valszeg a Strange se lesz annyira darkos, mint mondogatják, meg sugallja a trailer… ezt párszor már eljátszotta a Marvel, nem tom, még mindig hisz nekik valaki? :D

 8. A tónus a tónus a tónus, nem mindig korrekció…Terrio még a BvS előtt nyilatkozta le, hogy nyilván a Justice League lighter lesz mivel alapból megköveteli pár újabb karakter is, plusz a csapatépítés valamilyen mennyiségű humort mindig tud szolgáltatni a különbségek miatt is, de ha nem olvasta valaki Terrio mit nyilatkozott, de ismeri a ligát, az is tudja, hogy teljesen helyes döntés és nem kell követni hozzá semmit és senkit.
  Most akkor ekézzük a DC/WB-t mert nem volt vagy 5 szóló az univerzumépítés előtt vagy nem…már nem tudom mit kell csinálni. Én mindenesetre várom a WW szólót főleg azért is, mert érdekelne alapból, de már rohadtul kell is, mint rajongónak/nőnek. Elvileg jövőhéten nevezik ki a karakter tiszteletbeli nagykövetnek az ENSZnél és Gadot meg Carter néni is ott lesz.
  Patty Jenkins meg a WW panelen, és a WW75 panelen is elmondta, hogy ő már jó rég óta Wondy filmet akar csinálni, konkrétan a Monster sikere után kérdezték meg, hogy na mit szeretnél következőnek és a WW film volt. Roberto Rodriguez is csinált Sin Cityt meg Desperadot, de vannak a Kémkölykök is.
  Értik ezek, de azért, ha neked nem is, de sokaknak benne van azért a tónus is. Amúgy csak kimondják a karakterről a nyilvánvalót.

 9. Én a WW-t tuti jobban várom, mint a Dr. Strange-t, már csak a főszereplő miatt is.
  Valamiért ki nem állhatom Cumberbatch-et. A hideg kiráz tőle mindig, mikor meglátom (és nem a jó értelemben).

 10. bëiz: jogos felvetés, de őszintén szólva nem annyira várom, csak a látvány tetszett igazán. szerintem már podcastban is mondtam.

  de amúgy nyilván ott leszek első nap rajta, ahogy a WW is, mert ezekről majd kell írni mindenképp. pl. a suicide squadon is ott voltam első nap. szóval ezeket az “érveket” nem is értem a többiektől, pl Kal-El-től.

 11. ez alapján akkor a man of steel (vagyis a DCEU kezdő filmje) egy baki volt? mert attól függetlenül, hogy én azt még szerettem is, köze nem volt ahhoz az ikonikus superman-hez, amit ismerünk. aki NEM azt sugallja, hogy a világ egy szar, és csak azért strapálja magát, hogy elfogadják ezek a földi lények, + ahol megjelenik, ott nem örülnek az emberek, hanem elbújnak vagy menekülnek. kb. egy klasszik alien filmet kanyarítottak, ahol az van előtérben, hogy amit nem ismerünk attól nem csak hogy félni kell, de pusztulással is jár.

 12. tükör: Az ikonikus Superman, akit “ismerünk” alatt a Donner filmre gondolsz 1978(!)ból? Mert azért történt egy s más még 78 éven át a karakterrel, plusz a világ se ugyanaz. Szerinted ma, ebben a korszakban, ha valóban megjelenne egy ilyen lény, mindenki tárt karokkal fogadná, megbízna benne szeretné és minden happy lenne, mertcsak? Ha egy árnyalattal barnább vagy már másképp bánnak veled, de egy űrlényben, ilyen hatalommal mindenki azonnal megbízna…durvára aggasztó lenne egy orosznak pl, hogy Amerikában nőtt fel.
  Amúgy ahogy a BvS is mutatta, volt mindkét csoportból, olyanok is, akik szerették és olyanok is , akik nem. Pont az a reményteli benne, hogy a fogadtatás ellenére tovább csinálja, sz*ros Lex Luthor nem lett péppé verve miután elakarta égettetni az anyját, vagy lelökte a nőjét a tetőről. A világ egy szar, de ő jobbá teheti…nyilván filmről-filmre nagyobb az esélye (főleg a szuperbarátaival :D), ha a világ amiben Superman épphogy megjelent és a világ amiben már vagy 10 éve tevékenykedik ugyanaz, akkor durvára nem ért el semmit, na az karakter idegen, na az egy Superman, akit senki se ismer.

 13. Sztem semmi baj nem volt a BvS-sel, a marketinget kúrták el, nem kellett volna doomsdayt es ww-t berakni az előzetesekbe, nagyobbat ütött volna a filmben es inkabb legyen komolyabb hangvételű, mint a lightosabb marvel filmek!A marvel univerzum építésben nagyon jó, de önálló filmként kevés kimelkedő van köztük es vannak egyengébbek az acelembernel es a bvs-nél is!Nem értem miért ez a nagy dcu utálat!

 14. Nem akarok pesszimista lenni, de egyelőre semmi jele nincs annak, h ez jobb lesz mint az eddigi DCEU mocskok. Petty Jenkins ide vagy oda, Ayer is jó rendező, azt mi lett belőle…

 15. Am meg mi ez h “tévedés, h tudatosan komorak lesznek a DC-filmek”??? Nézze már vissza, h miket mondott a WB fejes Kevin T. egy éve. Konkrétan azt mondta, h a DC filmek keményebbek, komorabbak lesznek a Marvelnél. Plusz, Gal Gadot is azt mondta a BvS premier után, h a WW is hasonlóan darkos lesz.

 16. “In Batman v Superman, you get a glimpse of who she is but not where she comes from. In Wonder Woman, this would be the first time we ever tell the coming-of-age story of how Diana becomes Wonder Woman. It’s very interesting. It has moments of humor, but it’s pretty dark.”
  Ezt mondta…nyilván, ha nem akarják magukat az első világháborús környezetben cafatra poénkodni, akkor igen pretty dark, tud lenni a film. De amiket fentebb is lefordított human, simán adják a karakterhűséget. Themyscira-n kb mindenki azt fogja mondani neki, hogy nem érdemes megmenteni az emberiséget, ez lehet dark, de pont ott jön ki a karakter optimizmusa, hogy ennek ellenére elhagyja a szigetet és próbál segíteni. A humor nagy része nyilván táplálkozik majd ebből a teljesen új világ megismerésből, plusz Etta Candy és Steve Trevor viccesebb figurák, ahogy a románc rész is itt csatlakozik be. Azt meg, hogy a mustárgáztól haldokló katonák körül járkálva Wonder Woman nem egysorosakkal üti el majd az időt, remélem nem vetik a szemére.
  Ha jól tudom, amikor ezeket mondta egyébként még a forgatás nem kezdődött el, de lehet tévedek, nem tudhatom mikor változtattak még a dolgokon a forgatókönyvben is, de nyilván lesz darkosság a filmben, mivel valaminek történnie kell, a háború mellett, hogy WW visszavonuljon vagy 100 évre. Tudatosan komorak, de elég fokozatosan jönnek ki belőle, legalábbis a liga szálon.

 17. Én remélem, hogy ezek a nyilatkozatok csak üres dumák, hogy a bizonytalankodó nézőket megtartsák, de valójában nem (sokat) változtatnak a filmek hangvételén. Nekem tetszik ez a tónus, jó kontrasztot adnak a Marvel filmekhez. SS sem lett annyira lightos, mint ahogy beharangozták, aminek örültem, remélem itt is ez lesz a helyzet. Remélem Gal Gadot nyilatkozta az igaz a dologban, és azóta nem álltak neki könnyedebbé vágni a filmet.

 18. @Mekare nem. nem a régi filmre gondoltam, de ja, olyan film lett volna jó, amiben az emberek már ismerik, én nem csak megismerik… belecsapni a közepébe… egy olyan univerzumba, ahol mindennaposak az idegenek meg a meták. lehet csak unom már a lassú karakterépítéseket a filmekben, amik sorozatokban működnek, de egy filmnél, ahol 4 évet vársz mire megtanul a karakter “járni”…az kicsit unalmas. ettől függetlenül tetszett a man of steel, de az teljesen ellentmond ennek a felfogásnak, amit a nyilatkozatban közvetítenek.

  WW-vel pont hogy nem számítanék egy könnyedebb filmre, ennek a nőnek minotauruszokat és küklopszokat kéne aprítania vérben fürödnie, nem egy ami katonával enyelegnie. Attól félek az összes poént arra építik majd fel, hogy a számára új világban egy esetlen idiótának állítják majd be, amit az se nagyon ment meg, ha akcióban megpróbálják ezt kompenzálni. Nem ebbe az irányba kellett volna vinni a karaktert, de hát ők tudják…eddig is bejöttek a megérzéseik…khm.

 19. Ha sok minden nem is biztos, az tuti, hogy egy rakás szar lesz. 20% átlag értékelések kámin

 20. Na, én meg nem bírom a szuperhős filmeket, de ez a színésznő nagyon szép, úgyhogy eye candynek megnézem. (Jó viaszbábuitok vannak otthon.)

 21. @tükör:
  Ez már ugye izlés, kedv kérdése stb. Mert részemről teljesen rendben van ez a fajta Superman trilógia,mert ott van benne a fokozatosság. Nem akarja mindig mindenki ugyanazt nézni, volt elég filmje,sorozata, lehet válogatni.

  A WW film a legelső képregényekből éppúgy kiragad dolgokat, mint a new52/rebirthből…és a köztes 75 évnyi adagból. Steve Trevor legtöbbször igen fontos része volt a WW történeteknek, hiszen ő az, aki bemutatja neki a világ ezen részét és megmutatja, hogy a dolgok nem feltétlenül olyan fekete-fehérek, hiszen ő is egy férfi mégsem totál seggfej stb stb WWnek nem az a fő ismertetője, hogy vérbenfürdő, kaszaboló, barbár. Eléggé az jön le, hogy nem nagyon ismered a karaktert, már bocsi.
  Én örülök, hogy a mitológiával kapcsolatos részeket nem lőtték el az első előzetesben.

 22. A BvS nem lett olyan jó,mint a Nolan-es filmek ezért még rosszabb filmekkel próbálják meg utólag felértékelni azt.Ez a zseniális DC terv.

 23. Istenem!Soroljátok fel az összes marvel univerzumos filmeket, és hogy közülük melyek tényleg jók!Max a fele,ha jóindulatú vok!Ne haragudjstok, de összehasonlításképp semmi baj nincs a dc-s filmekkel!Nézhetetlenebbek pl. mint a közepes Thor filmek?Egyaltalan nem!Szval abba lehetne már hagyni ezt a Dc utálatot!

 24. Nem érzik szerintem a DC-t az a baj,a Marvel filmek meg rámennek a ” trendi jópofizásra” buzi vicc kategória szinten. Vasember 3 a legjobb példa. Számomra ott tört el valami. Persze csináltak még utána szerintem jó filmeket, de pl az új amerika kapitányt úgy tudtam végignézni, hogy nem vettem komolyan. Utána már szórakoztató volt nagyon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.