19 hozzászólás a “Podcast 5×30: Jó trailerek és tévézés” bejegyzéshez

  1. human: Rossz a link a letoltesre… :) Illetve nyilvanosvetitesen meg nincs is kint, ahogy nezem… :? :/

  2. Üdv,

    nem tudom felmerült-e már de youtube-ra sztem baromira praktikus lenne betagelni hogy melyik témáról melyik percben beszéltek, így aki csak adott részletet akar meghallgatni annak egyszerű, kényelmes és gyors ez a lehetőség.

    Egyébként meg baromira várom már Keanu bácsi új “kalandját” elsőt moziban láttam, ezt sem fogom alább adni.

  3. ha valaki megcsinálja akkor nyugodtan, nekem arra már nincs energiám, így is összesen 4 óra legalább a podcast és nem elég h pénzt sem hoz, de igazából visszajelzést sem, nem látom miért kéne tolni jobban. kommenteljetek sokat?

  4. Aladin egy ki..szott tolvaj! A Ravaszazagy után szabadon! : ) Szerintem Guy Ritchie tud a sztoriból jó filmet kovácsolni. Képzeld el a 40 rablót Guy kiadásában!

  5. Kommenteljünk? Csak az a kérdés, hogy hogy, amikor sokszor csak nyilvanosvetitesen van fent, oda meg nem lehet :D Jó, tudom, lehet ide is :) Egyébiránt az adás jó, királyak vagytok! :D Alapból nem sok podcastot hallgatok, de titeket mindig örömmel :) (Visszajelzésnek megfelel? :) )

  6. human:

    Lassan 40 éves vagyok, a legelejétől napi szinten olvaslak titeket (és a sorozatjunkie-t).

    Nincs ájfonom, leszarom az iTunest, és az Android Playen sem értékelek soha semmit.
    Kommentelésre ritkán van időm gyerek-család-munka mellett.

    Örülök a podcastjaitoknak, letöltöm a telefonra, és vezetés közben hallgatom, mert napi 4-5 órát vezetek, és kell valami normális a megunt zenék mellett, és a hülye rádióműsorok helyett.

    Örülnék ha folytatnátok továbbra is, de a látogatóitok jó része kinőtt már a 20 éves korból, nem fog orrba-szájba kommentelni, és értékelgetni.

  7. Még valami:

    Nekem a telefonjaim a céges mailcimekkel vannak beregelve, mert igy egyszerű az életem (mail, naptár, kontaktok, stb).

    Nem fogok a céges accounttal kommentelgetni mindenhová (youtube és egyebek), mert egyszerűen a saját céges policynk ezt nem teszi lehetővé.

    Átlépegetni más fiókkal meg csinálja az, akinek 6 anyja van… erre nekem se időm, se kedvem.

  8. Egészen besírok azon, hogy A smaragd románca milyen fasza kalandfilm. Több, mint 30 éves, de minden egyes percét élvezem. Bár ezt most nem tudom, miért írtam le. Talán azért, mert majd minden adásotokban felmerül, hogy egy igazán jó film manapság ritka mint a fehér holló.

  9. KK: absz megértem, hogy youtubeon vagy facebookon nem kommentelsz, de ide nem kell semmi reg. de örülök, hogy segítünk az 5 órás utakon :)

  10. Megintcsak szuper adas volt! Nehogy gondolkozzatok hogy abbbahagyjatok! :)

    Ami a kommentelest illeti: foleg mostanaban sokszor volt olyan (szerintem tobbszor irtam is) hogy nyilvanosvetitesen meg lehetett mar hallgatni de itt csak sokkal kesobb volt hozza topic, addigra mar el is felejtettem kozben miket irtam volna :) Meg persze az is konnyebb volt amikor volt ritmusa (minden csutortokon podcast, hozza a hir, stb) de ertheto hogy erre egyre kevesbe van energia, viszont ugyanigy a kommentek hianya sem jelenti hogy ne hallgatnank vagy ne tetszene (jo, en a magam neveben tudok beszelni, de mindig hallgatom es mindig orulok ha van uj adas :)

    Es akkor par konkret komment: bar altalaban egyet szoktam erteni Wayne-nel, de most pl. abban semmikepp hogy a waynward pines jo lett volna :)
    (tavaly a junkien le is irtam miert gondolom ezt. De roviden: pont a sztori vegiggondolatlansagaval volt bajom)

    Tovabba szerintem az utobbi 10 evben is sokkal tobb igazan emlekezetes high concept (ha ez az ativelest, a szeriazialtat jelenti) sorozat volt mint epizodikus. Rogton a Breaking Bad (ez kb filmmuveszeti merfoldko is a minosegre torekvest, atgondoltsagot tekintve) Ha egy evados is er (ugy pesrze konnyebb) akkor True Detective elso evad.
    Aztan (foleg a latvanyban, hangokban, szineszi jatekban, absztraktsagban) a Hannibal. Ha sok evadbol legalabb egy jo evad is szamit, akkor Banshee elso evad. De ami most is fut az a Kartyavar (bar olvasom a konyvet, szerintem azert az jobb) Ugyanigy Tronok harca (bar ott is az elso evadot leszamitva, nekem a sorozat-adaptacioval alapveto problemaim vannak) A Quarry is erdekes. A Marvel-es netflix-ek (bar sajnos a szuperhos problema azert athatja oket), de mindharom (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage) is azert mutat fel erenyeket. Aztan ami most ert veget a Night of (bar en szivesen vettem volna egy kozeputat a UK eredeti meg az USA feldolgozas kozott, de igy is orultem mindkettonek) A Stranger Things (bar a vegen kicsit huztam a szamat) azert popkorn-mozikat nyomott le minosegben.
    En a Black Sailst sokminden miatt szinten nagyon szeretem.
    Aztan ott a ket skandinav krimi, a Bron/Broen (Híd) es a Forbrydelsen (Killing), ezek szinte hibatlanok. Vagy az izlandi Trapped. A Fortresst majd amsodik evad alapjan eldontom, azerta z elso evadot sem bantam (olyan bajom biztos nem volt vele mint a waynward pines-szal)
    (meg mintha indulni majd most valami dán is. Meg volt egy norveg “politikai sci-fi”, azt kicsit felrettem de tuti folytatom mert erdekes volt)
    Es hat most a Westworld, remelem nem romlik el :)

    Kettot meg megemlitek amik bar nem az en vilagom voltak (kicsit mast vartam) de hangulatban baromi erosek voltak (Stranger thingshez foghatoan, persze mas mufajban, es mas korban is), ez pedig a 11.22.63 valamint a man in the high castle (itt mondjuk a masodik evad meg korrigalhat)

    Ja, meg az idoutazashoz: hat tavaly vegignezegettem a 12 majom elso evadat. Asszem epizodikusba szinte bele van kodolva hogy azt ott idoutazast ne lehessen korrektul osszehozni :)

    Na, most aztan kommenteltem rendesen, de akkor kezdjetek sokat reagalni mert aztan en sem fogok irni :))))

  11. bvr: a high concept a nagy rejtély alapú, elvileg egy sorban összefoglalható “blockbuster” sorozatokat szokta jelenteni. szóval breaking bad és hasonlók ahol csak halad előre az élet nem az igaziak. a nyomozósokat nem szoktam idesorolni, inkább a Lost és másolatai ezek, mint az Event, vagy a The Nine, Flashforward, a sikeresebb Prison Break első évada. Vagy a Wayward első évada? Mondjuk a 11.22 jogos, és az tetszett is nekem, ahogy a Stranger is.

  12. ja így oké, szóval akkor ez jóval szűkebb kategória mint az összes átívelős. Viszont ha a rejtélyalapúság a lényeg akkor tényleg azt gondolom (ahogy a podcastben elsőre Wayne is mondta) hogy akkor a Battlestar Galactica nem igazán tartozik ide.

    És hát igen, ebből szinte elvi okokból sem lehet igazán jó többévadosat csinálni (ahogy mondtátok is, a Lost sem a rejtély miatt volt jó, illetve hát aki arra várt hogy majd mindenre lesz majd magyarázat… :) egyrészt mert az alkotók nem tudják hány évadra tervezhetnek – így ha a csatorna előbb kaszálja akkor ott maradunk félbehagyva, ha meg mégis bejönnek az újabb évadok, akkor jönnek az unalomig ismert húzások: hogy “valójában” amiről eddig azt hittük hogy rejtély/összeesküvés az csak a felszín és mögötte egy még nagyobb rejtély/összeesküvés/stb van, aztán ez ismétlődik tovább…
    A másik pedig (erről is pont mostanában írtam a junkien a véleményemet) hogy az írók egyébként is a filmeknél/sorozatoknál a gyenge szál, döntő többségben nemhogy évadokon átívelően de még egyetlen 8-10 részes évadot illetően (évadzárót azért beleértve!) sem nagyon képesek egy jó sztorit összehozni…

    Na ha így szűkítjük a high conceptet akkor a 11.22 mellett azért a Fortress megmarad (azert a waynward pinesnal sokkal jobb, es itt pl. kivancsian varom merre megy a masodik evad) A Game of Thrones is (főleg hogy most kezdik kokemenyen megnyesni a szalakat es kikristályosítani a fő szálat (na meg már időutazás is van :)
    Azert a man in the high castle-ben is van rejtély is meg összeesküvés is, meglátjuk milyen lesz a második évad (az első atmoszférateremtésben baromi erős volt de nem rágtam tőle tövig a körmeimet az biztos… mondjuk én azt hittem limitált széria, úgy aztán még inkább furcsán néztem az évad végén)

    Régebbiek közül (bár mindegyik csak egy évad volt) nekem a Day Break nagyon tetszett (főleg hogy csak kb fél évvel az Edge of Tomorrow előtt találtam rá), meg az Awake (itt mondjuk tényleg nincs lezárás, de így is jó volt végignézni)

    A Strangernél nekem tényleg az utolsó másfél rész nem tetszett, és itt is azt gondoltam előzetesen amúgy hogy ez limitált széria és vége. Kicsit aggódom hogy a második évad az majd abba a hibába esik amit a komment elején is írtam (hogy a rejtély “megoldása” mindig egy még annál is nagyobb “rejtély”, a végtelenségig)

  13. Wayne – 01:08:05

    A jelenség angol neve disruptive innovation, így rá lehet guglizni, szerintem tök érdekes. Magyarul nem tudom, hogy van-e megfelelője.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.